Just like el Che!PapakizSarajeva wrote:shin wrote:![]()
![]()
![]()
Sve je receno ovim slikama ... Vi ginite, gorite, *ebite mater svoju ... A mi cemo praviti cirkus sa maskama i lagano vas![]()
![]()
...

Just like el Che!PapakizSarajeva wrote:shin wrote:![]()
![]()
![]()
Sve je receno ovim slikama ... Vi ginite, gorite, *ebite mater svoju ... A mi cemo praviti cirkus sa maskama i lagano vas![]()
![]()
...

Bravo za komentar!antimobbing wrote:Želio bih dati komentar vezano za tekst koji se nalazi stranici JOSD-a a koji glasi:
Ne bih želio da ulazim u porive onoga ko je prvi pisao po spomeniku mrtvim borcima NOB-a svih narodnosti, smatrajući neumjesnim.http://www.josd.org/?p=157
JOSD reagovao na skrnavljenje Vječne vatre
Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju preuzima odgovornost za postavljanje transparenta sa tekstom „Sarajevo su oslobodili partizani, a ne Allah!“. Članovi naše organizacije su postavili transparent sa istim tekstom i na most Skenderija.
JOSD je reagovao na skrnavljenje spomenika borcima NOB-a svih narodnosti od strane besprizornih vandala mozga ispranog islamizom. Radi se o odgovoru na vandalski grafit “Samo je allah vječan”, na sarajevskoj “Vječnoj vatri”, spomeniku antifašističkim oslobodiocima Sarajeva 1945.
Takav odnos prema NOB-u posljedica je višedecenijske izloženosti stanovništva BiH iracionalizmu klerikanih manipulacija. Iste organizacije koje uvode vjeronauku u državna obdaništa, osnovne i srednje škole, te od fakulteta pokušavaju napraviti tvornice vjerskih fanatika i nacionalista snose punu odgovornost za kreiranje atmosfere klerikalnog ludila, u kojoj se svaki ulični bandit može drznuti da oskrnavi antifašistički spomenik. Naša poruka je jednostavna i precizna. Po uzoru na oslobodioce Sarajeva 1945., za svoju slobodu se ne kanimo moliti nikome i ničemu, već je ostvariti sopstvenim snagama, sopstvenim zalaganjem i sopstvenom beskopromisnom borbom za prava radničke klase.
JOSD će se i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagovati na skrnavljenje spomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH.
Smrt fašizmu! Smrt klerikalizmu! Smrt nacional-šovinizmu!
Međutim, lično kao čovjeka koji je preživio najdužu opsadu u povijesti 20 stoljeća, duboko me je potreslo stavljanje u sjenu od strane JOSD-a jedne mega-herojske borbe ''Davida sa Golijatom'' bošnjačkog naroda iz prošlog rata u periodu 1992-1995, a isticanje i veličanje borbe partizana što je po težini i važnosti prvenstveno za bošnjački narod neusporedivo!
Pogotovo što je ta borba i period od 1992-1995 vezan za GOLI FIZIČKI OPSTANAK bošnjačkog naroda kojem je prijetio potpuni nestanak sa ovih prostora!
Primjera radi, partizani su samo jednom prešli preko Igmana i snimili su film o tom famoznom prelasku koji smo gledali 40 godina.
Sa druge strane, Sarajlije su od 1992 do 1995 prešli preko Igmana jedno 1.000 puta gdje su svakodnevno gubili svoje živote i nema niti jednog filma koji govori o tom mega-herojstvu!?
Kakve bi tek mi onda trebali da snimamo filmove?
Stoga, smatram kao uvredu svako stavljanje u sjenu mega-herojske borbe bošnjačkog naroda i isticanje bilo koga ili čega poslije onakvog rata u periodu 1992-1995, genocida i svega onoga što su bošnjaci preživjeli na ovim prostorima.
Toliko …
enx wrote:Znam ja da bi ti volio Cecu!poznanik wrote:Ko u Sarajevu ne želi Cecu, i ko ste vi? Ako može imenom i prezimenom, molim...enx wrote:..Ceca u Sarajevo neće nikad doći, jer je ovdje ne žele...Mi smo još prekjuče tražili da nam kažete za koje konkretne ciljeve nas zovete da izađemo na ulicu, i ko su ljudi imenom i prezimenom koji ovo organizuju ali nismo dobili konkretne odgovore. Pa kako ste onda očekivali da dođemo...
MI smo ljudi koje OVI?! pozivaju da dođemo na proteste, a pri tome nam ništa ne objašnjavaju i ne nude konkretno.
(Konkretno bi bilo što kaže ovaj forumaš da sjednemo na ulicu i bunimo se zato što vlast koju smo izabrali nije ispunila predizborna obećanja i garantujem da bi došlo hiljade ljudi). Znači reci mi konkretan razlog i ETO ME.
A OVI što neće da se predstave (kako mogu ići na proteste kad ne znam KO ih organizuje), pokušavaju da nas "okupiraju" iz sigurne udaljenosti, čitaj dijaspore. Ako te interesuje pročitaj diskusiju od početka pa ćeš znati o čemu pričam, ne da mi se ponovo objašnjavati.
A Ceca arkanovka u moj grad sigurno neće doći, kao što nije mogao ni anamo onaj njen 92 a ako pokuša onda ćeš da vidiš prave proteste. Mislim da ti je s ovim sve rečeno. Pozdravi raju na Vratniku!
[/quote]elSaik wrote:
Uzalud ti trolovanje.... 7 zahtjeva su navedeni u uvodnom postu, ljude koji stoje iz JOSDa možeš bez problema naći, jedan dio na fbu, stavljali su linkove na eventu, a skoro sve njih si mogao upoznati lično u 12 u subotu. Tj, i u 11, pošto smo u to vrijeme samo mi bili prisutni. Jedini koji se ovdje kriju su ovi pljuvači sa foruma, a među njima ti prednjačiš.
A vjerujem da ćeš zdušno boriti se protiv Cece, od kuće, tastaturom.
Samo ti gledaj CNN i pricaj o globalizaciji, dok ti cetnici i ustase ostre kame iza coska. Mir, mir, mir, nisu oni krivi, krive su banke buaaaa.elSaik wrote:Da, zbog toga je u ovih 20% gdje su tvoji i samo tvoji sve med i mlijeko.
Akrobatski citac wrote:Sarajevo se NIKADA VISE NECE...NECE OKUPIRATI. Kako god vi imate demokratski??? pravo da pljujete sve sto se uradilo poslije crnog doba komunizma, tako i mi imamo pravo da branimo da pljujemo sve sto je uradila monstruozna komunisticka masinerija. Ne dirajte nam vjeru, i ne dirajte ono za sta smo ginuli vise nego u II svj. ratu. Bunite se, ali ne dirajte ono sto je sveto drugome. Tito je mrtav i ideologija tamnog marxizma je otisla za svim vajnim komunistickim lopovima. :
Po mom prijedlogu, konačno je vrijeme za snimanje filmova o ratnim profiterima iz našeg zadnjeg rata, iz dana opsade građana Sarajeva, najduže u istoriji, u kojoj su jedni umirali od gladi i hladnoće, a drugi stvarali enormna bogatstva u izobilju hrane i energije. To je sramota za čitav ljudski rod, ne samo za Bošnjake.antimobbing wrote:...Primjera radi, partizani su samo jednom prešli preko Igmana i snimili su film o tom famoznom prelasku koji smo gledali 40 godina.
Sa druge strane, Sarajlije su od 1992 do 1995 prešli preko Igmana jedno 1.000 puta gdje su svakodnevno gubili svoje živote i nema niti jednog filma koji govori o tom mega-herojstvu!?
Stoga, smatram kao uvredu svako stavljanje u sjenu mega-herojske borbe bošnjačkog naroda i isticanje bilo koga ili čega poslije onakvog rata u periodu 1992-1995, genocida i svega onoga što su bošnjaci preživjeli na ovim prostorima.
Toliko …
Ma možeš ti navoditi milione pozitivnih argumenata, ono sto ja o tome "vremenu" znam jeste krajnji rezultat istoga: 100000 ubijenih Bošnjaka-Muslimana, 1,8 miliona raseljenih i protjeranih, preko 30000 silovanih zena itd. itd.amrica wrote:Akrobatski citac wrote:Sarajevo se NIKADA VISE NECE...NECE OKUPIRATI. Kako god vi imate demokratski??? pravo da pljujete sve sto se uradilo poslije crnog doba komunizma, tako i mi imamo pravo da branimo da pljujemo sve sto je uradila monstruozna komunisticka masinerija. Ne dirajte nam vjeru, i ne dirajte ono za sta smo ginuli vise nego u II svj. ratu. Bunite se, ali ne dirajte ono sto je sveto drugome. Tito je mrtav i ideologija tamnog marxizma je otisla za svim vajnim komunistickim lopovima. :
-sve sto se uradilo poslije crnog doba komunizma:
pljacka ukljucujuci milijarde humanitarne pomoci, najvise za Srebrenicu
unistavanje svega,
srozavanje prosjecnog covjeka na prosjaka
srozavanje moralnih vrijednosti
unistavanje kulture, sporta
srozavanje nauke i generalno obrazovanja
stvaranje kleptokracijske mafije, par stotina ljudi koji kroz mafijaske nazzi stranke kontroliraju drzavu i naravno novac
...
-monstruozna komunisticka masinerija:
izgradila sve sto su postkomunjare srusile, ukljucujuci ljudsko dostojanstvo, fabrike, puteve, zgrade, infrastrukturu,
stvorila drzavu sa minornim brojem nezaposlenih
drzavu bez beskucnika
drzavu koja je bila cijenjena u svijetu
imala pasos bez viza (samo je Engleski pasos mogao u vise zemalja od YU bez vize...)
Bili smo poznati po Titu, kosarkasima i ostalim sportistima,
istjerala mafiju iz zemlje
policija je milicijski odradjivala lopove
nije bilo bacanja bombi, ilegalnog naouruzanja, pucanja i kockastoglavih balavaca...
Jeste u ptravu si toliko ubijenih i raseljenih a ti i vecina ljudi sto pricaju gluposti po forumu bili na sigurnoj udaljenosti od svega toga. Pitaj pravog borca da li bi se opet za isto borio, pitaj invalida kojem su invalidninu ukinuli da li bi opet isto prosao, pitaj onu majku koja je bez sina u ratu ostala, bil ga poslala u rat. A ti sad pricas gluposti bacas podatke, a da se opet isto dogodi opet bi otisao na sigurnzu udaljenost i glumio patriotu. Kao nas presjednik Bakir koji glumi borca a rata vidio nije. Svi su se borli ua svoju slobodu, a dobili su potpuno isto, samo sto nam ne diktira Milan ili Jovan, nego Bakir ili MuhamedinSighT wrote:Ma možeš ti navoditi milione pozitivnih argumenata, ono sto ja o tome "vremenu" znam jeste krajnji rezultat istoga: 100000 ubijenih Bošnjaka-Muslimana, 1,8 miliona raseljenih i protjeranih, preko 30000 silovanih zena itd. itd.amrica wrote:Akrobatski citac wrote:Sarajevo se NIKADA VISE NECE...NECE OKUPIRATI. Kako god vi imate demokratski??? pravo da pljujete sve sto se uradilo poslije crnog doba komunizma, tako i mi imamo pravo da branimo da pljujemo sve sto je uradila monstruozna komunisticka masinerija. Ne dirajte nam vjeru, i ne dirajte ono za sta smo ginuli vise nego u II svj. ratu. Bunite se, ali ne dirajte ono sto je sveto drugome. Tito je mrtav i ideologija tamnog marxizma je otisla za svim vajnim komunistickim lopovima. :
-sve sto se uradilo poslije crnog doba komunizma:
pljacka ukljucujuci milijarde humanitarne pomoci, najvise za Srebrenicu
unistavanje svega,
srozavanje prosjecnog covjeka na prosjaka
srozavanje moralnih vrijednosti
unistavanje kulture, sporta
srozavanje nauke i generalno obrazovanja
stvaranje kleptokracijske mafije, par stotina ljudi koji kroz mafijaske nazzi stranke kontroliraju drzavu i naravno novac
...
-monstruozna komunisticka masinerija:
izgradila sve sto su postkomunjare srusile, ukljucujuci ljudsko dostojanstvo, fabrike, puteve, zgrade, infrastrukturu,
stvorila drzavu sa minornim brojem nezaposlenih
drzavu bez beskucnika
drzavu koja je bila cijenjena u svijetu
imala pasos bez viza (samo je Engleski pasos mogao u vise zemalja od YU bez vize...)
Bili smo poznati po Titu, kosarkasima i ostalim sportistima,
istjerala mafiju iz zemlje
policija je milicijski odradjivala lopove
nije bilo bacanja bombi, ilegalnog naouruzanja, pucanja i kockastoglavih balavaca...
Ako mene pitaš, ja sa takvim "drugovima" i "drugaricama" ne želim živjeti na ISTOME KONTINENTU, kamo li u istoj drzavi!
Historija je nepobitna, bilo-prošlo, IDEMO DALJE! Pamet u glavu!
Djesi Che ne prepoznah te odmah!avenged_sevenfil wrote:
Pa i nisam bas rjecit, al sta ti mjenjas pametovanjem po forumima, vidim nista,Sistemi se nikad nisu mjenjali sranjem po forumima kafanama il cemu vec nego izlaskom na ulice i revolucijom. Ti uzivaj u svom jadnom zivotu, a mi koji vjerujemo u nesto bolje cemo izlazit na ulice. Dvadeset nas dvadeset nas, ako nista pokusavamo
Po mom prijedlogu, konačno je vrijeme za snimanje filmova o ratnim profiterima iz našeg zadnjeg rata, iz dana opsade građana Sarajeva, najduže u istoriji, u kojoj su jedni umirali od gladi i hladnoće, a drugi stvarali enormna bogatstva u izobilju hrane i energije. To je sramota za čitav ljudski rod, ne samo za Bošnjake.poznanik wrote:antimobbing wrote:...Primjera radi, partizani su samo jednom prešli preko Igmana i snimili su film o tom famoznom prelasku koji smo gledali 40 godina.
Toliko …
Pazi, sa skoro svim se slažem, ali način izlaganja mi ne pašemetronom wrote:I propadose jos jedni kvazi-protesti. Ne moze se ocekivati od sirokih narodnih masa da podrze proteste za koje se uopste ne zna ko ih ogranizuje, koji su navodno organizovani po uzoru na proteste u NY, a kao kukavicje jaje se podvaljuju davno propale komunisticke parole i ikonografija.
Ona "akcija" sa parolama koje velicaju partizane, uz to bespotrebno uvlaceci vjeru i njeno negiranje je samo proizvelo kontraefekat, tj. gradjani koji su u ogromnoj vecini nisu slagali sa skrnavljenjem vjecne vatre, su sad bezveze iziritirani i tim infantilnim odgovorom. Neko ko hoce da bude generator nekih drustvenih reformi i socijalne pravde, ne moze se tako grubo igrati s osjecanjima vjernika i onih koji, ako nista drugo, postuju vjeru i vjernike.
Dalje, protesti moraju biti usmjereni protiv nekoga, imati neki konkretan cilj. Galama "nepravda, nepravda" je samo naklapanje bez cilja. Jel vlast odgovorna za rjesavanje socijalnih problema? Sto se onda nije organizovao protest pred zgradom Vlade FBiH? Koji su konkretni zahtjevi? "dajte nam para"? Kome, koliko, zasto? Amerikanci znaju da drzava finansira banke, da ne bi propale i imaju razloga da se zale. Njihova centralna banka ima puno jace mehanizme od nase centralne banke. Nasa banka je obicni currency board. Osim toga, za bilo kakvu promjenu trebaju saglasnost cuvene tri strane!
E tu dolazimo do sustine problema. Nasi problemi imaju vecinom potpuno druge uzroke od onih americkih. Kod nas je drzava blokirana zbog nakaradnog, nametnutog politickog uredjenja. Implantiran nam je tumor koji zauzima 49% tijela i koji sve cini da ubije ovu drzavu! Drugi tumor je u stanju mirovanja, ali polako pocinje da se budi. Bilo kakva akcija koja vodi ozdravljenju tijela ove drzave je osudjena na propast, jer nije u interesu tumora! To morate da shvatite dragi protestanti. Pravi uzrok nasih problema su fasisticki tumori, tzv. "Herceg-Bosna" i "Republika Srpska". A vi protestujete po uzoru na amerikance koji se bune sto nece moci sa 18 godina da dobiju svoj pick-up sa 300 konja i kupe ogromnu kucu na kredit po mizernoj kamati, nose u dzepu iphone i idu na godisnji na Havaje.
Zna se ko je unistio nasu privredu. Nisu to ni banke ni kapitalizam, vec cetnici i ustase!
Ziv bio i ako ti nije zametli da mi objasnis kako je banka kriva sto ja imam 500km a ne onaj sto me zaposli, pravi promet, zaradjuje, dobije kredit od banke itd. Je´l mu to banka rekla koliku mi platu treba dati? Il se meni cini da njega bas briga pa mi daje najmanje sto moze?avenged_sevenfil wrote:ko kaze da se ista moze promjenit jednim izlaskom na ulicu, al cu izlazit i ustrajat u tome. A ti zivi svoj jadni zivot iz svoje udobne fotelje,i pravi se najpametniji u BiH. Radi za 500 km i uzivaj
prvi dio nit je legalan nit je legitiman zahtjev...to se moglo u nekim drugim sistemima, da neko drugi odredju po kojoj cijeni ce neko svoj proizvod prodavati, u ovom slucaju novac.avenged_sevenfil wrote:Pa nisu banke jedini problem. Ljudi uzimaju kredite jer nemaju drugog nacina da opstanu.banke koko i firme su dio lanca kapitalistickog izrabljibanja rada i covjeka.Nazalost normalna je stvar da danas situacija nalaze da imas veliku konkurenciju medju radnicima i imas puno ljudi koji ce radit za tu sicu. Al kad bi svi izasli na ulice i rekli ne zelim kamatu 10 % ne zelim radit po 10 saati za 400 KM , mozda bi se nesto i promejnilo. Djaba vam kukanje kako nista ne valja, al pasivnost i klasicne izlvlakuse moze biti i gore. nazalost sve ce biti gore i gore.