Protesti u Americi.

Post Reply
Spejs

#326 Re: Protesti u Americi.

Post by Spejs »

-LIBERO- wrote:A ovo su oni branioci ljudskih prava i prava na ravnopravnost,borbu za jednakost,pravicnost,pravo na iskazivanje svojih stavova,misli ,politickih i ekonomskih ideja i stavova... za vrijeme najzescih trajanja "arapskog proljeca"
Gle cuda,sada su bas ti u prvim redovima kada treba ismijavati i relavitizirati ljude koji su zbog slicnih stvari,u krajnjem slucaju ako nista drugo ,zbog svojih uvjerenja i stavova izasli na ulice .

Mora da im je jedini i to ogroman grijeh,sto su to ulice bezgresne Amerike i njihovog uvijek pravicnog i jedinog ispravnog sistema. :dance:

Licemjere i renesansa..e to je to,a pojedinci neka se samoprepoznaju :sax:
:oops:

Ovo ti meni, a?

Kada se kao u slučaju Libije ili Sirije ovoj bagri podjele kalašnjikovi u ruke, i kada Tea Party ili neka druga radikalna organizacija iz Amerike bude jedina alternativa trenutnoj vlasti, onda će i ovi protesti izgubiti moju podršku.

Kontaš li?
simpozijum delirijum

#327 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

1968 sigurnosni aparat nije imao iskustva fakticki sa takvim vidovima protesta i cinjenica je da su bili smrtonosni tada , pucali su bojevom municijom po ljudima ali i demonstranti su tada ( osim pokreta Martina lutera Kinga vecinom ) to jest' studenti su bili militantniji
OWS ima iskljucivo nenasilnu politiku protesta , da niti jednome policajcu ne fali dlaka sa glave , da se ne unistava imovina i tako dalje ..
trenutno je oko 5000 uhapsenih i oko 5 ili 6 tesko ozlijedjenih i par stotina lakse , uprkos totalnom pacifizmu protesta . mislite da ne bi pucali bojevom municijom opet ako budu demonstracije kao u Grckoj ili kao nemiri u Londonu i tako dalje .. ?
zato OWS insistira strogo na nenasilnome protestu , da se niti jedan kamen baci na policiju , pa nisu ljudi glupi , znaju sta je USA policijski aparat danas
ma covjece kakva 1968 ! pobili bi narod iz tenkova ! samo da imaju pravi povod
obratite paznju kada se izvode racije i hapsenja ?
iza ponoci , daleko od kamera , uz masovno prisustvo policije , brzi napadi i hapsenja da izbjegnu frku sa medijima ..
i ova pobuna je narodna pobuna jer su svi segmenti drustva ukljuceni i opet ponavljam tek je 61 dan !
danas je i srednja klasa nezadovoljna i studenti i zaposleni i nezaposleni i crnci i imigranti i pokret je globalan
od Tokija ( izuzetno jak ) do Melburna Londona evo i tri grada u Njemackoj imaju kampove takodjer i oko 2000 "okupacija " sirom planete
pa cak i u Sarajevu stotinjak izadje na ulice
globalna revolucija care !! :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#328 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

jefferson wrote:
-LIBERO- wrote:A ovo su oni branioci ljudskih prava i prava na ravnopravnost,borbu za jednakost,pravicnost,pravo na iskazivanje svojih stavova,misli ,politickih i ekonomskih ideja i stavova... za vrijeme najzescih trajanja "arapskog proljeca"
Gle cuda,sada su bas ti u prvim redovima kada treba ismijavati i relavitizirati ljude koji su zbog slicnih stvari,u krajnjem slucaju ako nista drugo ,zbog svojih uvjerenja i stavova izasli na ulice .

Mora da im je jedini i to ogroman grijeh,sto su to ulice bezgresne Amerike i njihovog uvijek pravicnog i jedinog ispravnog sistema. :dance:

Ovo nema veze sa protestima protiv politickog sistema i sl. Ako su ozbiljni otici ce u Washington i jebat im znanje i cao.
Fol bore se protiv pohlepe, Jah jbt...
Ma ja znam,mora da su ih platili ovi iz Alkaide i drugi neprijatelji sistema(Kina,Rusi ko zna ko...),k'o sto su i ove arape koji su se bunili platili ameri i cionisti... ;-)

O tpme ti(vam) pricam.... :thumbup: ;-)

edit: @Spejs,bespotrebno si se prepoznao u mojoj prozivci :D . Ja to ovim "amerikancima",koji su bili za pravicnost,ljudsko dostojanstvo,demokraticnost i pravo na proteste..ALI SAMO I ISKLJUCIVO kada se radi o arapima. Protesti ,slicni ili barem djelomicno slicni,koji su izasli na ulice americkih gradove...e sada su druga mjerila i barometri.

Nije bilo upuceno tebi to sto sam napisao.. ;-)
Last edited by -LIBERO- on 18/11/2011 00:31, edited 1 time in total.
irvinx1

#329 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Ma ko uopce tvrdi da je USA savrsena/bezgrijesna drzava?

Ali u poredjenju sa onima sto sto vole da kamenuju i sl. primitivnim drzavicama, milion puta je bolja... :D

Alfons Kauders

#330 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

vidis onu loptu? ne vidis... jer si fulo cijeli fudbal...

da, ja sam podrzavao i podrzavam sve ustanke u nedemokratskim bliskoistocnim vukojebinama... zato jer su se ljudi borili za slobodu, doslovno i za bolji zivot... pogledaj kolike su projecne plate u tunisu, egiptu, jemenu, siriji... jedino je libija izuzetak... i kako su poceli ti protesti? momak se spalio jer mu je vlast oduzela pravo na rad, na mizernih par stoja mjesecno (ako i toliko)

kako je pocelo sve u americi? raja pokupovala kuce koje ne moze priustiti, studirala na fakultetima koje ne moze priustiti i nabili cetvrt miliona duga prije tridesete... a ovi na bliskom istoku za 10 zivota nece ni zaraditi ni potrositi kao oni do tridesete... i ne mogu se toliko zaduziti

meni to nije isto... ne znam zasto je tebi
irvinx1

#331 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Alfons Kauders wrote:
kako je pocelo sve u americi? raja pokupovala kuce koje ne moze priustiti, studirala na fakultetima koje ne moze priustiti i nabili cetvrt miliona duga prije tridesete... a ovi na bliskom istoku za 10 zivota nece ni zaraditi ni potrositi kao oni do tridesete... i ne mogu se toliko zaduziti

Pa nije to bas tako, ali ubo si poentu...
Alfons Kauders

#332 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

simpozijum delirijum wrote:1968 sigurnosni aparat nije imao iskustva fakticki sa takvim vidovima protesta i cinjenica je da su bili smrtonosni tada , pucali su bojevom municijom po ljudima ali i demonstranti su tada ( osim pokreta Martina lutera Kinga vecinom ) to jest' studenti su bili militantniji
OWS ima iskljucivo nenasilnu politiku protesta , da niti jednome policajcu ne fali dlaka sa glave , da se ne unistava imovina i tako dalje ..
trenutno je oko 5000 uhapsenih i oko 5 ili 6 tesko ozlijedjenih i par stotina lakse , uprkos totalnom pacifizmu protesta .
drugim rijecima nista posebno... dva mjeseca, puno ucesnika... sta je cudno ako ima drotova koji mlate raju i raje koja kuha s drotovima? jesi li ti kad bio u sarajevu kad pici derbi?
mislite da ne bi pucali bojevom municijom opet ako budu demonstracije kao u Grckoj ili kao nemiri u Londonu i tako dalje .. ?
da, mislim...
zato OWS insistira strogo na nenasilnome protestu , da se niti jedan kamen baci na policiju , pa nisu ljudi glupi , znaju sta je USA policijski aparat danas
ma covjece kakva 1968 ! pobili bi narod iz tenkova ! samo da imaju pravi povod
obratite paznju kada se izvode racije i hapsenja ?
iza ponoci , daleko od kamera , uz masovno prisustvo policije , brzi napadi i hapsenja da izbjegnu frku sa medijima ..
ja ti fino kazem da nije ispaljen nijedan bojevi metak i da nije rasporedjena garda... a ti bujrum... i mani se price sigurnosni aparat - angazovanje nacionalne garde je prije svega politicki korak, a sad nisi ni blizu toga
i ova pobuna je narodna pobuna jer su svi segmenti drustva ukljuceni i opet ponavljam tek je 61 dan !
danas je i srednja klasa nezadovoljna i studenti i zaposleni i nezaposleni i crnci i imigranti i pokret je globalan
od Tokija ( izuzetno jak ) do Melburna Londona evo i tri grada u Njemackoj imaju kampove takodjer i oko 2000 "okupacija " sirom planete
pa cak i u Sarajevu stotinjak izadje na ulice
globalna revolucija care !! :D
e care moje koliko je takvih "revolucija" bilo...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#333 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

Alfons Kauders wrote: kako je pocelo sve u americi? raja pokupovala kuce koje ne moze priustiti, studirala na fakultetima koje ne moze priustiti i nabili cetvrt miliona duga prije tridesete... a ovi na bliskom istoku za 10 zivota nece ni zaraditi ni potrositi kao oni do tridesete... i ne mogu se toliko zaduziti

A ko je propagirao i konstantno zasipa ljude sa tim nacinom rezonovanja,konstantnim rezonom zaduzivanja,konzumerizmom,agresivnim reklamnim kampanjama,stvaranjem osjecaja kod ljudi da je jedino sto oni treba da urade je da na kredit sebi priuste "americki san".

A onda ,gle cuda,drzava direktno i otvoreno ucestvuje u spasavanju glavnih i odgovornih banki,korporacija sa direktnim novcanim ubrizgavanjima ,a ljudi,pojedinci,jedinke,gradjani ..koji su propali u svoj toj prici ,ili dosli na korak od ambisa cisto su izbaceni na ulice (bukvalno ili indirektno). ITD ITD.

I nije samo opravdano i vrijedno podrske,ako se ljudi (na bilo kojem dijelu ove planete) bore i bune za osnovna i krucijalna prava kao sto su prava na zivot,hranu i vodu..zasto ne dozvoliti da ima drzava i naroda koja svoja prava i ne tako bas fundamentalno osnovna i temeljna (hrana ,voda) imaju pravo pokusati izboriti na ulici.

Razlika ima,ali generalno gledajuci nijanse su u pitanju.

Vise pravicnosti,vise prava osnovnom fundamentu civilizacije kao takve..COVJEKU,pa bez obzira da l' borba za takve ciljeve bila u Americi,Siriji ili Bosni ;-)

O tome ti pricam. A licemjerje postoji kod pojedinaca na ovom forumu,i stojim iza toga,prepoznao se ti (ili bilo ko drugi) u tome ili ne ;-)
Alfons Kauders

#334 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote: A ko je propagirao i konstantno zasipa ljude sa tim nacinom rezonovanja,konstantnim rezonom zaduzivanja,konzumerizmom,agresivnim reklamnim kampanjama,stvaranjem osjecaja kod ljudi da je jedino sto oni treba da urade je da na kredit sebi priuste "americki san".
pa? i kod nas konstantno zasipaju ljude turbofolkom, sovinizmom, religijom... pa dobar dio ljudi to ne jebe ni 2%?

to jednostavno nije argument
A onda ,gle cuda,drzava direktno i otvoreno ucestvuje u spasavanju glavnih i odgovornih banki,korporacija sa direktnim novcanim ubrizgavanjima ,a ljudi,pojedinci,jedinke,gradjani ..koji su propali u svoj toj prici ,ili dosli na korak od ambisa cisto su izbaceni na ulice (bukvalno ili indirektno). ITD ITD.
a koja je bila alternativa? i kako bi te "jedinke" zivjele da nisu intervenisali? fakat me zanima...

isto ko neki dan kada je bila prica o vodovodu i toplanama... i svi se bez problema slozili da drzava treba bacati pare na njih... zato jer bi inace placali iz svog dzepa... platice i ameri, al s kamatama... isto kao i mi...
I nije samo opravdano i vrijedno podrske,ako se ljudi (na bilo kojem dijelu ove planete) bore i bune za osnovna i krucijalna prava kao sto su prava na zivot,hranu i vodu..zasto ne dozvoliti da ima drzava i naroda koja svoja prava i ne tako bas fundamentalno osnovna i temeljna (hrana ,voda) imaju pravo pokusati izboriti na ulici.
neka se bore i jedni i drugi... ja nemam nista protiv OWS pokreta... al mi smijesno kako ljudi ovdje razmisljaju i prave od njih nesto sto ocito nisu... kako ignorisu cinjenice... a po potrebi i bezocno lazu

Razlika ima,ali generalno gledajuci nijanse su u pitanju.

Vise pravicnosti,vise prava osnovnom fundamentu civilizacije kao takve..COVJEKU,pa bez obzira da l' borba za takve ciljeve bila u Americi,Siriji ili Bosni ;-)

O tome ti pricam. A licemjerje postoji kod pojedinaca na ovom forumu,i stojim iza toga,prepoznao se ti (ili bilo ko drugi) u tome ili ne ;-)
znas ko je licemjer? svako ko kaze da nije... :D

ja ne pusim "holier than thou" pricu, zato sam se i javio na ovu temu... a prospartaj dva mjeseca u rikverc pa vidi kako sam "fulo" u procjenama... :wink:
simpozijum delirijum

#335 Re: Protesti u Americi.

evo liste 'Okupacija" sirom planete , naravno uzmite u obzir da se situacija mijenja non-stop
Wikipedija takodjer ima pouzdaniju listu mozda ?
ali "Guardian "je sa interaktivnom mapom
i ponavljam ; ne vjerujte korporacijskim medijima , vjerujte vlastitom razumu i nezavisnim medijima
postavio sam linkova masu , necu da spamam temu
sami istrazujte i sami kontajte sta se desava
razumijete li sada zasto brutalna upotreba sile na nenasilnim protestima ;-)
link;
http://www.guardian.co.uk/news/datablog ... d-list-map
simpozijum delirijum

#336 Re: Protesti u Americi.

evo malo bolje liste "Okupacija" , ali me brine sto je trenutno u Njujorku navodno " problemi sa Wi-Fi i mobilnom telefonijom "
i ja licno pokusavam da dobijem taj dio Njujorka na svoj telefon ali signal je izgubljen ..
zracni prostor u Njujorku u regiji gdje je oko 50 000 pobunjenika je zatvoren za helikoptere TV stanica
pocinjem da se brinem !! :roll:
gradonacelnik Njujorka valjda nije takav ludjak da pokusava masakr ???
link sa relativno sortiranom listom "Okupacija ";
http://www.dailykos.com/story/2011/10/0 ... C2%A0pages
Soul_Sista

#337 Re: Protesti u Americi.

Post by Soul_Sista »

jefferson

#338 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:evo malo bolje liste "Okupacija" , ali me brine sto je trenutno u Njujorku navodno " problemi sa Wi-Fi i mobilnom telefonijom "
i ja licno pokusavam da dobijem taj dio Njujorka na svoj telefon ali signal je izgubljen ..
zracni prostor u Njujorku u regiji gdje je oko 50 000 pobunjenika je zatvoren za helikoptere TV stanica
pocinjem da se brinem !! :roll:
gradonacelnik Njujorka valjda nije takav ludjak da pokusava masakr ???
link sa relativno sortiranom listom "Okupacija ";
http://www.dailykos.com/story/2011/10/0 ... C2%A0pages
Javit cu ti ja za nekoliko sedmica sa lica mjesta! Svratit cu do "pobunjenika" mozda imaju novi program za Apple da podjele, a i svakako prolazim pored Deutsche Bank pa mozda svratim na skupstinu :lol:
simpozijum delirijum

#339 Re: Protesti u Americi.

Jefferson
samo da odgovorim na njegove komentare da sam "internet " pobunjenik i mlatim praznu slamu iza tastature u 'zemlji snova"
ja sam mnogo prije negoli je OWS nastao bio aktivan u lokalnoj zajednici ,raznim akcijama pomoci i slicno i pogotovo sticajem okolnosti i u getu , tacnije Afro-Americkoj zajednici ( 1 od 5 Afro-Amerikanaca je u zatvoru a stopa nezaposlenosti je oko 30 %)
i otvoreno im kazem da su i dobrim dijelom sami krivi za takvu situaciju , ali i jesu izlozeni policijskoj represiji zbog svoje rase
vidjeo sam kako ti ljudi zive , koje probleme imaju
OWS ima njihovu podrsku
evo bas danas ja i Boss imamo malu akciju da pomognemo lokalnoj crkvi , doniramo par plakata i banera za akciju protiv ulicnih bandi
tako da sam ja OWS prije negoli je i bio OWS ! :D
Soul_Sista

#340 Re: Protesti u Americi.

Post by Soul_Sista »

simpozijum delirijum wrote:Jefferson
samo da odgovorim na njegove komentare da sam "internet " pobunjenik i mlatim praznu slamu iza tastature u 'zemlji snova"
ja sam mnogo prije negoli je OWS nastao bio aktivan u lokalnoj zajednici ,raznim akcijama pomoci i slicno i pogotovo sticajem okolnosti i u getu , tacnije Afro-Americkoj zajednici ( 1 od 5 Afro-Amerikanaca je u zatvoru a stopa nezaposlenosti je oko 30 %)
i otvoreno im kazem da su i dobrim dijelom sami krivi za takvu situaciju , ali i jesu izlozeni policijskoj represiji zbog svoje rase
OWS ima njihovu podrsku
evo bas danas ja i Boss imamo malu akciju da pomognemo lokalnoj crkvi , doniramo par plakata i banera za akciju protiv ulicnih bandi
zelim tebi i tvojim prijateljima sve najbolje u naporima da barem nesto promijenite na bolje, ma koliko ocajno i kasno izgledalo izgledalo u ovom momentu. :thumbup: ono sto mnogi ovde ne vide, svjesno ili ne (to ne znam) jeste da smo povezni, i ono sto se desava kod vas u Americi se prije ili poslije prelijva i ona ovu stranu okeana. shvatam i dobru volju za diskusijom i potrebom da se prica, ali ako mislis da ces ovde dobiti neku potporu i razumijevanje, nisam sigurna.
svako nam dobro.
jefferson

#341 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:Jefferson
OWS ima njihovu podrsku
Pomaganje lokalnoj zajednici i OWS imaju veze koliko i uticaj plime i oseke na formiranje vijeca ministara u BiH!
kojeime

#342 Re: Protesti u Americi.

Post by kojeime »

Pa kako su plima i oseka povezane sa mjesecevim mijenama, a raspolozenje je takodje povezano sa mjesecevim mijenama, zacduio bi se koliko uticaja plima i oseka ima na formiranje Vijeca ministara u BiH.

Daklem: http://balkans.aljazeera.net/clanak/rat ... -u-americi
jefferson

#343 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

kojeime wrote:Pa kako su plima i oseka povezane sa mjesecevim mijenama, a raspolozenje je takodje povezano sa mjesecevim mijenama, zacduio bi se koliko uticaja plima i oseka ima na formiranje Vijeca ministara u BiH.

Daklem: http://balkans.aljazeera.net/clanak/rat ... -u-americi
Da ne procita ne bi imao pojma sta se desava :D
simpozijum delirijum

#344 Re: Protesti u Americi.

hvala ti Soul_sista
sada mi je ovo jedan od najdrazih video-zapisa revolucije u USA :thumbup:
obratite paznju oko 10 minute na policajca u suzama !
i od pocetka poruka policiji je ; pridruzite se OWS !
i vi ste 99%!
zato sada rezim u USA angazira privatne placenike ( bivsi "Blackwater" a danasnji "EX ") za napade
simpozijum delirijum

#345 Re: Protesti u Americi.

uz momke i cure iz Portlanda , favoriti za najmocniji video pobunjenika je naravno Oakland !
Njujork jos ne moze da im parira u zestini :D
legende !

ljubav_aha

#346 Re: Protesti u Americi.

Post by ljubav_aha »

pobudalilo se skroz na skroz :D
simpozijum delirijum

#347 Re: Protesti u Americi.

ljubav_aha wrote:pobudalilo se skroz na skroz :D
ma ja ! mladjarija se malo zeza ! jeli tako , o kada ce te se osvijestiti :roll:

kada se pocnu prebijati studenti ?, znaci nemaju argumenata osim gole represije ?
veceras je napadnut "Occupy London"
studentica je dobila plasticni metak u lice
( ne gledajte ako imate slab zeludac )
http://twitpic.com/7g2386
ljubav_aha

#348 Re: Protesti u Americi.

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:
ljubav_aha wrote:pobudalilo se skroz na skroz :D
ma ja ! mladjarija se malo zeza ! jeli tako , o kada ce te se osvijestiti :roll:

kada se pocnu prebijati studenti ?, znaci nemaju argumenata osim gole represije ?
veceras je napadnut "Occupy London"
studentica je dobila plasticni metak u lice
( ne gledajte ako imate slab zeludac )
http://twitpic.com/7g2386
i to je sve sto su postigli u zivotu :D disadio im miran zivot,treba im malo eksajtmenta nisu ni prag ni budimepsta postigli protestima u ozbiljnim revolicajama mladih,tad nije bilo plasticnih metaka :!: protesti u 21 st. su out-of-date :D
simpozijum delirijum

#349 Re: Protesti u Americi.

Ljubav_aha
ocekivao sam od tebe da imas malo sire vidike i percepciju :roll:
otkud znas zivotne price tih ljudi ?
po cemu ih sudis ?
jesi ili ikada popricala sa pripadnicima "Occupy" pokreta ? ja jesam .. i bio sam na par "Okupacija " u blizini moga mjesta
znas li sta zele i za sta se bore ? i to vrlo hrabro se bore sa obzirom sta im rade i kako ih biju
ljubav_aha

#350 Re: Protesti u Americi.

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:Ljubav_aha
ocekivao sam od tebe da imas malo sire vidike i percepciju :roll:
otkud znas zivotne price tih ljudi ?
po cemu ih sudis ?
jesi ili ikada popricala sa pripadnicima "Occupy" pokreta ? ja jesam .. i bio sam na par "Okupacija " u blizini moga mjesta
znas li sta zele i za sta se bore ? i to vrlo hrabro se bore sa obzirom sta im rade i kako ih biju
bore se na pogresan nacin,protestiranje mogu nastaviti godinu dana,ali to nije nacin rjesavanja problema,opcenito protest nije efektivan nacin postizanja cilja,a batine su nomralna pojava na takvim skupovima,ne razumije,zasto toliko dramatiziras situaciju i pokusavas dodati vrijednosti takovm cinu,koji jednostavno nema smisla
Post Reply