Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ljuska_u_BaklaFi

#326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ako jos uvijek niste prikljuceni, kada kolege dodju na adresu sa ugovorom, neka na primjerku ugovora kojeg potpisete a koji vracaju nama u Centralu, napisu ime onoga ko Vas je preporucio. Jel' moze tako? :-D
chuchumbamayumbe

#327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ako jos uvijek niste prikljuceni, kada kolege dodju na adresu sa ugovorom, neka na primjerku ugovora kojeg potpisete a koji vracaju nama u Centralu, napisu ime onoga ko Vas je preporucio. Jel' moze tako? :-D
Dabome.
Hvala lijepa i ugodan dan!
p.s.. dedera progurajte tu UltraTV, čime ću djecu da smirim!?!? :x 8-)
karanana

#328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ali fakat je interesantno kako mi slika zaledi onda kad je najuzbudljivije na tv-u. evo sad mi zaledi a frajer otvara sedmo pitanje na kvizu sve u 7 i ima 500 milja. da li je otvorio pitanje ili ce doci iducu emisiju....
venus doom

#329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by venus doom »

karanana wrote:ali fakat je interesantno kako mi slika zaledi onda kad je najuzbudljivije na tv-u. evo sad mi zaledi a frajer otvara sedmo pitanje na kvizu sve u 7 i ima 500 milja. da li je otvorio pitanje ili ce doci iducu emisiju....
doci ce u iducu emisiju :)
karanana

#330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

venus doom wrote:
karanana wrote:ali fakat je interesantno kako mi slika zaledi onda kad je najuzbudljivije na tv-u. evo sad mi zaledi a frajer otvara sedmo pitanje na kvizu sve u 7 i ima 500 milja. da li je otvorio pitanje ili ce doci iducu emisiju....
doci ce u iducu emisiju :)
eh hvala. skonto sam jer se slika vratila za neke 3-4 minute i vec je isla emisija o vukovaru. nije mogo za tako kratko vrijeme odgovoriti.
venus doom

#331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by venus doom »

ma nista :)
coolkid

#332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Zna li ko dokad logosoft ima ugovor sa Sport klubom? Kakve su prednosti Amina 130 u odnosu na Amino 110?
clarion_

#333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

problemi sa WAN miniport???
KPNCTNJAH

#334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Image

Frankfurte, Frankfurte... sve je stalo, sreca kasno je, ali trebao mi je jos nekih pola sata net...
zilog

#335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

KPNCTNJAH wrote:Image

Frankfurte, Frankfurte... sve je stalo, sreca kasno je, ali trebao mi je jos nekih pola sata net...
Cudan ovaj "coobuIT solutions" u Frankfurtu, evo dva uzastopna mjerenja:
Image
Image

Widevoip je bio puno stabilniji.
KPNCTNJAH

#336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Nije u mom slucaju bilo do njihovog servera, nego nisam mogao otvoriti nijednu stranicu nekih 20min... svako otvaranje je trajalo 30-40 sec...

Image
coolkid

#337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Molio bih ako neko zna kakva je razlika izmedu STB Amina 110 I Amina 130
lider

#338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Pitanje za ljusku ili ako neko drugi zna..
Sta se desava sa prenosima brojeva sa telekoma na lol, jeli to ikome do sada uspjelo?
Ja sam podnio zahtjev prije skoro mjesec dana, i dalje nista
Zvao sam tehnicku i rekose mi da kao telecom opet nesto odugovlaci
Ljuska_u_BaklaFi

#339 Re: Logosoft ALL ABOUT

coolkid wrote:Molio bih ako neko zna kakva je razlika izmedu STB Amina 110 I Amina 130
Na www.lol.ba sve ce ti se samo kazati :)
Ljuska_u_BaklaFi

#340 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:Pitanje za ljusku ili ako neko drugi zna..
Sta se desava sa prenosima brojeva sa telekoma na lol, jeli to ikome do sada uspjelo?
Koliko ja znam svi zahtjevi za prenos broja proslijedjeni su Telecomu, odgovora jos uvijek nema.
Ne bih nagadjala sta je konkretno problem, najbolje da pozovete kolege na masinskom, koji su zaduzeni za tu proceduru.
chuchumbamayumbe

#341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ljuska, pozz!

Možeš li mi objasniti koja je šema sa LoL telefonom...?
Hoću da kod mame uvedem samo LoL telefon sa vašim brojem.
Malo mi je nejasno upotstvo sa vaše stranice, a raspitivao sam se i u vašoj centrali, ali mi nisu dali konkretne informacije, samo uopšteno.
Ljuska_u_BaklaFi

#342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ukoliko zelite samo LOL telefonski prikljucak (podrazumjeva se da ima infrastruktura u tom ulazu i na tom broju), prijavite se kao za bilo koju drugu uslugu.
Mjesecna pretplata za LOL telefon je 8KM + PDV= 9,36 KM
Na tih 9,36 KM placate onoliko koliko potrosite telefona po cjenovniku koji imate na nasem portalu.. Prilikom uzimanja telefonskog prikljucka nije neophodno, uzimanje internet paketa, sto i jeste prakticnije za starije ljude ili one kojima internet ne treba. Prikljucna taksa se ne placa a potrebna oprema takodje dolazi uz uslugu.
lider

#343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
lider wrote:Pitanje za ljusku ili ako neko drugi zna..
Koliko ja znam svi zahtjevi za prenos broja proslijedjeni su Telecomu, odgovora jos uvijek nema.
Ne bih nagadjala sta je konkretno problem, najbolje da pozovete kolege na masinskom, koji su zaduzeni za tu proceduru.
Hvala.
chuchumbamayumbe

#344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ukoliko zelite samo LOL telefonski prikljucak (podrazumjeva se da ima infrastruktura u tom ulazu i na tom broju), prijavite se kao za bilo koju drugu uslugu.
Mjesecna pretplata za LOL telefon je 8KM + PDV= 9,36 KM
Na tih 9,36 KM placate onoliko koliko potrosite telefona po cjenovniku koji imate na nasem portalu.. Prilikom uzimanja telefonskog prikljucka nije neophodno, uzimanje internet paketa, sto i jeste prakticnije za starije ljude ili one kojima internet ne treba. Prikljucna taksa se ne placa a potrebna oprema takodje dolazi uz uslugu.
Hvala na brzom odgovoru, međutim, ja pronađoh na LoL stranici nekakav cjenovnik iz Marta 2010, sa cijenom pretplate od 4,5km za fizička lica. https://www.lol.ba/v4/userfiles/Cjenovn ... ULL(1).pdf(CJENOVNIK KORIŠTENJA TELEFONSKIH USLUGA LOL-PHONE
MART 2010)

Da li je sada na snazi neki drugi cjenovnik, jer se podatak na stranici i ovaj što od vas dobijam ne slažu?
Izvinjavam se na peglanju. :)
Ljuska_u_BaklaFi

#345 Re: Logosoft ALL ABOUT

"Od 01. marta 2011.godine Logosoft je uveo novu kategoriju usluge pod nazivom „Pristup na xDSL infrastrukturu brzinom do 24Mbps, uz telefonski priključak i telefonski broj“. Ova usluga nudi: novi telefonski broj, najam xDSL modema te mogućnost korištenja LOL Phone telefonske usluge. Cijena usluge na mjesečnom nivou iznosi 8 KM + PDV u što je uračunata pretplata za telefon, kao i najam opreme za ostvarivanje veze. Odlazni pozivi se posebno tarifiraju prema važećem cjenovniku "
Ono što je novo od 01.03.2011.godine jeste da svi korisnici za samo 8 KM + PDV mjesečno mogu dobiti priključak za uslugu fiksne telefonije bez obaveze da koriste Internet usluge Logosofta.
Provjerit cu zasto u cjenovniku nije izmjenjeno :)
chuchumbamayumbe

#346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ljuska_u_BaklaFi wrote:"Od 01. marta 2011.godine Logosoft je uveo novu kategoriju usluge pod nazivom „Pristup na xDSL infrastrukturu brzinom do 24Mbps, uz telefonski priključak i telefonski broj“. Ova usluga nudi: novi telefonski broj, najam xDSL modema te mogućnost korištenja LOL Phone telefonske usluge. Cijena usluge na mjesečnom nivou iznosi 8 KM + PDV u što je uračunata pretplata za telefon, kao i najam opreme za ostvarivanje veze. Odlazni pozivi se posebno tarifiraju prema važećem cjenovniku "
Ono što je novo od 01.03.2011.godine jeste da svi korisnici za samo 8 KM + PDV mjesečno mogu dobiti priključak za uslugu fiksne telefonije bez obaveze da koriste Internet usluge Logosofta.
Provjerit cu zasto u cjenovniku nije izmjenjeno :)
OK, provjerite i da li su cijene impulsa drugačije ili iste, da se prekontamo.
I još nešto, sada sam stvarno dosadan... :)
Zašto ne uvedete opciju TV+Tel (bez interneta) - to bi mi bilo savršeno za mamu.
Mislim, mora da postoji opcija da, iako dovedete signal interneta njegovo korištenje zabranite u svom tehničkom centru.
Ona bi zamijenila Telemach TV i BHT fiksni, sa vašom TV i Tel, ali ne može. Ima li kakve nade? :sad:
Ljuska_u_BaklaFi

#347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Pa, to sto tog paketa nema u ponudi, ne znaci nuzno i da ga nece biti .... samo Vam, trenutno, ne mogu reci da se nadate. :-D
chuchumbamayumbe

#348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Pa, to sto tog paketa nema u ponudi, ne znaci nuzno i da ga nece biti .... samo Vam, trenutno, ne mogu reci da se nadate. :-D
RIječ od 4 slova - NADA!
:)
Ljuska_u_BaklaFi

#349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Radije bih rekla da, nista nije nemoguce... :) jer nada ipak umire....iako zadnja :roll:
coolkid

#350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Na njihovoj stranici uopste ne pise razlika izmedu STB 110 i STB 130 ,zbog toga sam i postavio pitanje onima koji imaju Amino 130 pa znaju razliku
Post Reply