Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

djugum

#326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by djugum »

Bosnian Dragon wrote:
djugum wrote:
Bosnian Dragon wrote: 1366x 768 to mi je default, ako smanjim onda nemam full screeen
nemas druge vec sacekati full game, ako opet bude pravio problema na toj rezoluciji i low postavkama, onda format, ako ni to ne pomogne onda nova graficka...sve druge komponenete zadovoljavaju kriterije.
na kakav format mislis, i koju mi graficku preporucujes novu
Imas PM, da ne spamamo ovdje.
Jeff Bingham

#327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Jeff Bingham »

skidoh i pes, zasad sam poprilicno razocaran :-? nervira me ovaj francuz, zna li neko moze li se to promijeniti ili cu morati ponovo skidati igru? i gdje se otkljucava ono da pocnes master ligu sa pravim igracima? pregledao sam ona extra menu gdje se nude razne stvari za otkljucat, ali ne nadjoh to.

drugo, ratingse igraca haman da nisu mijenjali godinama...mislim, seedorf 90 overall, wtf?

ono sto mi se svidja vise od fife, i sto je na kraju krajeva realnije, je sto je lakse dati go kad ostanes 1 na 1 sa golmanom. u fifi mi to polazi za rukom jedva u 10% slucajeva, u pesu preko 50%.
KPNCTNJAH

#328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

Ne znam sto vam smetaju ti 'strani' komentatori... onaj Champion mi ide na... meni je pes2011 cijelu godinu bio bez komentatora (iskljucio ga) a u ovoj mojoj verziji (UK trziste) samo engleski komentator postoji... tako ce biti i sad jer sam narucio igru s iste stranice... da mi je cuti onog japanskog iz prvih dijelova :-D
neo7

#329 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by neo7 »

ja bih rado ovakvog kometatora:

Jeff Bingham

#330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Jeff Bingham »

KPNCTNJAH wrote:Ne znam sto vam smetaju ti 'strani' komentatori... onaj Champion mi ide na... meni je pes2011 cijelu godinu bio bez komentatora (iskljucio ga) a u ovoj mojoj verziji (UK trziste) samo engleski komentator postoji... tako ce biti i sad jer sam narucio igru s iste stranice... da mi je cuti onog japanskog iz prvih dijelova :-D
zato sto nemam pojma sta govori? :D
heaton

#331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by heaton »

Da li je moguce da meni "avira" antivirus pokazuje da ima virus il sta vec u bf3 koji sam skinuo sa origina ...
kako rijesiti ovaj problem :-)
savsvoj

#332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by savsvoj »

heaton wrote:Da li je moguce da meni "avira" antivirus pokazuje da ima virus il sta vec u bf3 koji sam skinuo sa origina ...
kako rijesiti ovaj problem :-)
svasta antivirusi prijavljuju samo dodaj u exceptions i bice ok.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Dasi wrote:
Znaci, jos jedan probao pa se usro :) Al' me nerviraju sa tim konfiguracijama vise. Svake godine moras nov komp uzimati, a ja ovaj platio oko trice prije dvije godine, dodje mi da zaplacem.
Upravo.Zato valja samo uzet konzolu :) PS3 ili Xbox
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Dasi wrote:
Znaci, jos jedan probao pa se usro :) Al' me nerviraju sa tim konfiguracijama vise. Svake godine moras nov komp uzimati, a ja ovaj platio oko trice prije dvije godine, dodje mi da zaplacem.
3 milje :?

pa definitivno se ne isplati uzimati komp koji košta preko 1500 bez monitora... :cry: uvjeren sam da bi mogao igrati bar 90% svega dosad, da si toliko potrošio, i da si opet mogao uzeti nov komp za isto toliko, ali dvije godine noviji...

:roll:

*ebalo ih potrošačko društvo :roll:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#335 BF3 start

Post by dr.gog »

Ja sam isključio antivirus i firewall za svaki slučaj..Kasnije sam dodao origin.exe na listu izuzeća (exclude) u Avastu.

Nego ..jedan mali printscreen iz svježe završenog match-a Battlefield 3 multiplayera :D

Image

Pošto je sve još u beta fazi, nije vrijeme za ozbiljnije komentare :oops: , osim par površnih:
Kako sam vidjeo, singleplayera NEMA nažalost(osim ako baš nisam posenilio :D )..

Kretanje je izuzetno dobro, i nešto brže nego u COD MW2. Nišani se lako a tri oružja u opremi Inžinjera su se pokazala preciznim :D (pištolj, automatska puška i bacač raketa+ ručne bombe). Testne mape su dosta velike i grafički dobro urađene. Drveće koje vidite ,ako vas živcira, može se oboriti :D. Jedino što me je na početku igranja zaista oduševilo je savršen zvuk igre- naslijeđen još iz prethodnog nastavka, BF Bad Company.

Nikakvo namještanje grafičkih opcija nije moguće u beta-fazi.

Za pristojno igranje igre, kako maloprije saznah od par prijatelja koji su također skinuli BF3, potrebno je skinuti nove drivere, posebno ako je u pitanju NVIDIA grafička karta. NISU potrebni ni strašni procesor ni preskupa grafička, jer su ljudi sa tri različite konfiguracije igrali sasvim bez problema.

Sve loše vezano za igru je standardna gnjavaža sa firmom-izdavačem koji imaju bolesnu potrebu da nadziru svaki momenat igre. Tako da imamo peglanje sa registracijom, accountom, skidanjem platforme Origin koja je slična Steamu i preko koje se MORA igrati(a koja opet standardno zasipa reklamama,opcijama za ovo-i-ono,linkovima za razne gluposti).

Druga čudna novost je da se sama igra, nakon klika na ikonu u Origin prozoru pokreće u browseru koji koristite kao defaultni- bilo da je to Mozilla ili neki drugi :-) i da teče- bez ikakvih problema!. Šta je posebno napredno i poboljšano, vidjet ćemo nakon izlaska potpune verzije i prvih patcheva, jer su mi početak igranja pokušavali upropastiti cheateri. Stoka prevarantska je odmah iskoristila ranjivost beta verzije igre i slabost Punk bustera(još nisam vidio da je taj program blokirao neki cheat u zadnjih 4 godine)..Ali ništa strašno,jer sam uspio nakupiti desetak kill-ova za kratko vrijeme,a cheateri su za par minuta bili banovani od strane admina servera :evil: ..

Na kraju, punu verziju treba čekati radi singleplayera -a prošli, Battlefield BC, je imao odličnu priču, i u nekim bitnim sitnicama bio je mnogo zanimljiviji od sličnih naslova: Dobar humor u mnoštvu malih cut-scena koje je MOGUĆE prekinuti , i način kako scenario igre ubacuje iznenađenja tokom razvoja misija, te sjajna interaktivnost neposredne okoline u odnosu na eksplozije ..

Iskreno se nadam da će mi neko od drugara iz prijateljske EU što prije poslati skupocjeni primjerak originala, jer je najgore od svega što zabava košta, kao i obično na početku, najmanje 50-60 eura :oops: :(
Decerto

#336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

dr.gog ti bi trebao naci posao u nekom PC magazinu u odjelu za igre,jer prava je uzivancija citati tvoje postove :lol:
Quaresma

#337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

ja sam razocaran bugovima, ovo je beta, a uskoro ce i full, pa me brine da li ce to sve rjesiti do izlaska full verzije, jer ovo ako zavrsi ko BC2, ne isplati se igrati, radije cu igrati BF2 neg BF3 sa dosta bugova. samo malo da uspore trcanje, tj da gameplay bude sporiji, nesto kao u BC2

Caspian Border prava BF mapa, Metro nista nevalja
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

zar vec iam cheatera :-)

e'o i jedan ss od mene :D

http://pokit.org/get/7a513aafbcb1a602aa ... 7dfd24.jpg
dr.gog

#339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

Quaresma wrote:ja sam razocaran bugovima, ovo je beta, a uskoro ce i full, pa me brine da li ce to sve rjesiti do izlaska full verzije, jer ovo ako zavrsi ko BC2, ne isplati se igrati, radije cu igrati BF2 neg BF3 sa dosta bugova. samo malo da uspore trcanje, tj da gameplay bude sporiji, nesto kao u BC2

Caspian Border prava BF mapa, Metro nista nevalja
Tačno, ali je i beta verzija ,realno, samo trećina onoga što je zaista urađeno( ovaj probni paket je velik tek nekoliko GB i sadrži samo multiplayer bez singleplayera, dodataka menija za grafiku i ostalih opcija). Naravno da će patchevima popraviti većinu grešaka , ali našoj raji je problem što 99% igara koje isprobavaju nisu originali i naravno- skidaju se tzv. 1.000 verzije koje neko ripuje čim se igra pojavi u prodavnicama.

Naravno, za tu verziju odmah ide crack i tu se završi naše "popravljanje" bugova, imamo stalne crasheve, probleme, ne radi "save" ili određeni prikaz slike itditd. Originalna instalacija obično dobija automatske update, pa ima mnogo manje problema. Kod piratskih verzija je problem što se za ispravke mora raditi i novi crack, a raja većinom do tada preigra igru na bilo koji način i već im je puna kapa i imaju svoje mišljenje.

I tu ima cirkusa, pa je recimo jedan CoD MW2, nakon evo godinu i po igranja kod mene teži za skoro gigu i po,a folder Steama gdje su instalacije COD MW2 i Team Fortressa 2 je težak čak 29,7 GB :roll: ..ima patcheva i updatea čitava gomila..
ovajonaj

#340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ovajonaj »

u beti bf3 mozes namjestati graficke opcije.... ali moras biti spawnan u igri..to jeste malo glupo jer se moras negdje sakriti da bi namjestio audio video ili tipke... znaci dok ste u igri stisnete esc i onda imate opcije.. btw ako ste se pitali kako ne mozete namjestiti desnu tipku misa da drzi ukljucen zoom (toogle zoom) to vam se nalazi po opciji gameplay a ne controls... malo cudno ali tako su napravili..
Decerto

#341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

ovajonaj wrote:u beti bf3 mozes namjestati graficke opcije.... ali moras biti spawnan u igri..to jeste malo glupo jer se moras negdje sakriti da bi namjestio audio video ili tipke... znaci dok ste u igri stisnete esc i onda imate opcije.. btw ako ste se pitali kako ne mozete namjestiti desnu tipku misa da drzi ukljucen zoom (toogle zoom) to vam se nalazi po opciji gameplay a ne controls... malo cudno ali tako su napravili..
Ja stavim 1280X1024 rezoluciju,high textures,a sve ostalo na low i opleti.Bitno je meni da fino izgleda,to jest da nije ko da igram na plastelinu,a ono shadows,aa,filtering mi ne treba toliko.
arnes_king

#342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Molim vas za malo informacija za par igrica ako ste ih igrali pa da kazete da li valjaju ili ne ;D

Battlefield bad company 2

Killzone 2

Operation Flashpoint : Red River

Fallout 3 : Game of The Year Edition

Nezz da li ima razlike izmedju PC i PS3 verzija uglavnom ja hocu te igrice nabaviti za PS3 pa me onak zanima sta kazete kakve su, znam da i BF i Killzone vec imaju 3 dijelove ali iz nekoliko razloga zelim prvo ove da odigram ;D

Hvala unaprijed .....
Decerto

#343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Fallout 3 i BF BC2 ti preporucujem.To ostalo nisam igrao.
arnes_king

#344 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Decerto wrote:Fallout 3 i BF BC2 ti preporucujem.To ostalo nisam igrao.
Super hvala na odgovoru, evo na jednom stranom forumu sam dobio odgovor isto tako i plus killzone 2 :) Znaci izgleda te 3 da su dobre samo ako ima jos neko da je igrao onu operation flashpoint red river
House

#345 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

LA NOIRE

MINIMALNA KONFIGURACIJA:

OS: Windows XP SP3, Vista SP1, Windows 7, OnLive za PC ili Mac
Procesor: Intel Dual Core 2,2 GHz / AMD Dual Core 2,4 GHz
Memorija: 2 GB
Grafička kartica: GeForce 8600 512 MB / Radeon HD 3000 512 MB
Hard disk: 16 GB slobodnog prostora

PREPORUČENA KONFIGURACIJA:

Procesor: Intel Quad Core 3,2 GHz / AMD Quad Core 3,2 GHz
Memorija: 8 GB
Grafička kartica: GeForce GTX 580 1536 MB / Radeon HD 6850 1 GB

Hahahahah dajgle preporucene :-) :-) :-)
Decerto

#346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

House wrote:LA NOIRE

MINIMALNA KONFIGURACIJA:

OS: Windows XP SP3, Vista SP1, Windows 7, OnLive za PC ili Mac
Procesor: Intel Dual Core 2,2 GHz / AMD Dual Core 2,4 GHz
Memorija: 2 GB
Grafička kartica: GeForce 8600 512 MB / Radeon HD 3000 512 MB
Hard disk: 16 GB slobodnog prostora

PREPORUČENA KONFIGURACIJA:

Procesor: Intel Quad Core 3,2 GHz / AMD Quad Core 3,2 GHz
Memorija: 8 GB
Grafička kartica: GeForce GTX 580 1536 MB / Radeon HD 6850 1 GB

Hahahahah dajgle preporucene :-) :-) :-)
A nije vala ni igra nesto.Skini radije GTA 4 pa se zezaj :D
House

#347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Ma prekuco sam je na 360 :wink: btw Assassin Creed odgodjen za PC na nekoliko mjeseci ccc ...
dr.gog

#348 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

ovajonaj wrote:u beti bf3 mozes namjestati graficke opcije.... ali moras biti spawnan u igri..to jeste malo glupo jer se moras negdje sakriti da bi namjestio audio video ili tipke... znaci dok ste u igri stisnete esc i onda imate opcije.. btw ako ste se pitali kako ne mozete namjestiti desnu tipku misa da drzi ukljucen zoom (toogle zoom) to vam se nalazi po opciji gameplay a ne controls... malo cudno ali tako su napravili..
:-) Svašta...hvala na infu.
arnes_king wrote: Operation Flashpoint : Red River
Operation flash point Red river ,po meni, nije loša uopšte, ali nisam baš fah za strateške igre(komande drugim članovima tima) tako da sam je igrao uz pomoć prijatelja(uz kafu i cigare za jednim kompom). Ako se ima živaca, može se provesti nekoliko dana uz Flashpoint, ali napomena: Flashpoint nije igra za početnike i one slabijih nerava. Neke sitnice su definitivno simulacija realnog bojnog polja i nije nimalo lako završiti čak ni početne misije...

Grafika je učinila to da zaista jako teško primjetite protivnika i treba imati svu moguću koncentraciju tokom kretanja kroz mapu, izdavati naredbe pratećem timu i napraviti ključne poteze...teško, ali zabavno za one koji imaju dosta vremena za preigravanje.

Po meni su loše dvije stvari - sama težina igre, i zaista očajna grafika botova i oružja. Igra nije urađena za klasične borbe za botovima, jer veoma rijetko i vidite protivnika izbliza :D
arnes_king

#349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Super, hvala za odg za flashpoint, evo gledam mislio sam da na PS3 moze offline co-op ali kako vidim moze online co-op i lan co-op :/ to mi je malo krivo sto ne prave vise igrica da se moze offline/split screen co-op a nigdje veze su mi igre na ps3 koje imaju lan opciju, eto bas cu ja nabaviti jos jedan PS3 i jos jedan HDTV pa da igram jednu igricu sa drugom -.-
Quaresma

#350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

arnes_king wrote:Molim vas za malo informacija za par igrica ako ste ih igrali pa da kazete da li valjaju ili ne ;D

Battlefield bad company 2

Killzone 2

Operation Flashpoint : Red River

Fallout 3 : Game of The Year Edition

Nezz da li ima razlike izmedju PC i PS3 verzija uglavnom ja hocu te igrice nabaviti za PS3 pa me onak zanima sta kazete kakve su, znam da i BF i Killzone vec imaju 3 dijelove ali iz nekoliko razloga zelim prvo ove da odigram ;D

Hvala unaprijed .....
BF BC2 obavezno, sad nisam fan fps igrica na konzoli, kazu da je killzone 2 dobra, tako da, a i fallout nije za odbacit, ugl sve tri navedene su dobre sem OF red river (iskreno nisam je nikako igrao, al po komentarima mnogih, nije nesto igrica)

btw, kupi sebi BF3
Post Reply