respo wrote:nasi otkrili kruzni tok na ilidzi pa daj gdje stignes ga nasadi
a niko ne zna "pravilo desne strane"
respo wrote:nasi otkrili kruzni tok na ilidzi pa daj gdje stignes ga nasadi
Jutros nije bio blokiran, bio sam tu oko 7,30, regularno isla auta iz pravca Lukavice.nosara wrote:Da li je blokiran saobracaj...? Jutros nije bio...
Ajmo dobrinjci na prozor, hocu izvjestaj iz prve ruke...
u vizuelni izgleda necega ovoga tipa necu ulaziti, ali mi objasni zasto je ovo odlicno saobracajno rjesenje! sta rjesava?StupskaBitanga wrote:Po meni ovaj kruzni tok je odlično i saobracajno i vizuelno rjesenje
Iz pravca novog OKI naselja ubrzava protok saobraćaja bez zaustavljanja a iz pravca G transveerzale omogućava brži pristup na cestu Ramiza Salčinakaranana wrote:u vizuelni izgleda necega ovoga tipa necu ulaziti, ali mi objasni zasto je ovo odlicno saobracajno rjesenje! sta rjesava?StupskaBitanga wrote:Po meni ovaj kruzni tok je odlično i saobracajno i vizuelno rjesenje
i gdje bi izlazio?Jeep27 wrote:Mozda ce praviti tunel kroz Mojmilo, pa ce kruzni tok biti od korisiti
--------------------------------StupskaBitanga wrote:i gdje bi izlazio?Jeep27 wrote:Mozda ce praviti tunel kroz Mojmilo, pa ce kruzni tok biti od korisiti
Kruzni tok na ovoj raskrsnici izazvace kolaps na semaforima prema Nedjaricima... Idioti kombinuju dva sistema na nemjestu...StupskaBitanga wrote:Iz pravca novog OKI naselja ubrzava protok saobraćaja bez zaustavljanja a iz pravca G transveerzale omogućava brži pristup na cestu Ramiza Salčinakaranana wrote:u vizuelni izgleda necega ovoga tipa necu ulaziti, ali mi objasni zasto je ovo odlicno saobracajno rjesenje! sta rjesava?StupskaBitanga wrote:Po meni ovaj kruzni tok je odlično i saobracajno i vizuelno rjesenje
ima da sjece tramvajska al semafora nigdje nemafixer wrote:Ima i u drugim gradovima. Ima u Pragu.PapakizSarajeva wrote:Samo u Sarajevu tramvajska pruga moze sijeci kruzni tok i nigdje vise...respo wrote:nasi otkrili kruzni tok na ilidzi pa daj gdje stignes ga nasadi
Da li je iko ikada igdje vidio kruzni tok sa semaforima ??? KATASTROFA ...
Pa ako se uzme u obzir da je dobrinja jedno od naselja sa najvisim brojem stanovnika, a bice ih jos, jer su povoljni stanovi i naselje se puni omladinom, za ocekivati je da ce ovo biti dobra stvar u narednih 10-ak godina. Mozemo li nekad misliti malo unaprijed? Ono je glavni izlaz, i kad je spica ima guzve i mora se cekati na semafor, ne vidim u cemu je problem sto je ljudima olaksana voznja.karanana wrote:u vizuelni izgleda necega ovoga tipa necu ulaziti, ali mi objasni zasto je ovo odlicno saobracajno rjesenje! sta rjesava?StupskaBitanga wrote:Po meni ovaj kruzni tok je odlično i saobracajno i vizuelno rjesenje
nosara wrote:Da li je blokiran saobracaj...? Jutros nije bio...
Ajmo dobrinjci na prozor, hocu izvjestaj iz prve ruke...
Na tom putu ima par semafora (kod DZ i nize, gdje trola skrece desno)...Comrad wrote: I nece toliko opteretiti semafore u nedzaricima, jer vecina ljudi koja ide prema gradu koristi put kuda ide trola.
--------------------------Comrad wrote:Pa ako se uzme u obzir da je dobrinja jedno od naselja sa najvisim brojem stanovnika, a bice ih jos, jer su povoljni stanovi i naselje se puni omladinom, za ocekivati je da ce ovo biti dobra stvar u narednih 10-ak godina. Mozemo li nekad misliti malo unaprijed? Ono je glavni izlaz, i kad je spica ima guzve i mora se cekati na semafor, ne vidim u cemu je problem sto je ljudima olaksana voznja.karanana wrote:u vizuelni izgleda necega ovoga tipa necu ulaziti, ali mi objasni zasto je ovo odlicno saobracajno rjesenje! sta rjesava?StupskaBitanga wrote:Po meni ovaj kruzni tok je odlično i saobracajno i vizuelno rjesenje
I nece toliko opteretiti semafore u nedzaricima, jer vecina ljudi koja ide prema gradu koristi put kuda ide trola.
Sto se mene tice, svako rjesenje je dobro, samo nek se nesto radi. Da se hoce vise para ovako oprati, pravljenjem puteva. Bilo bi dobro da se napokon napravi kruzni u hrasnom i pjesacki prolaz za pjesake na stupu (bio je jednom onaj idejni projekat, koji bog zna kad ce ugledat svjetlo dana)
Na ilidzi se ne moze primjeniti pravilo desne strane, kad imaju znakovi na ulazu u kruzni, da se dolazi na put gdje prolaze auta sa prvenstvo prolaza.sladak_ko_med wrote:a niko ne zna "pravilo desne strane"respo wrote:nasi otkrili kruzni tok na ilidzi pa daj gdje stignes ga nasadi![]()
![]()
Pa izbjeci ce se valjda semafori. Samim tim nece vise biti puno cekanja i guzvi. Valjda je to neko rjesenje. Ne kontam sta bi ti jos htio?rikiriki wrote:--------------------------
ako si vidio riješenje,hajde nam objasni ko će kuda ići i motati ispod onoga podzida.Klasična T raskrsnica,još joj fali krak da bi bila "prava" i treba kružni tok![]()
![]()
Kružni tok je za Iliđu,gdje imaš više pravaca i to nisu pod pravim uglom,ovde 3 pod pravim uglom,niđe veze.Ipak napiši kako će se vrtjeti iz Sarajeva i u Sarajevo
-------------------------------------Comrad wrote:Pa izbjeci ce se valjda semafori. Samim tim nece vise biti puno cekanja i guzvi. Valjda je to neko rjesenje. Ne kontam sta bi ti jos htio?rikiriki wrote:--------------------------
ako si vidio riješenje,hajde nam objasni ko će kuda ići i motati ispod onoga podzida.Klasična T raskrsnica,još joj fali krak da bi bila "prava" i treba kružni tok![]()
![]()
Kružni tok je za Iliđu,gdje imaš više pravaca i to nisu pod pravim uglom,ovde 3 pod pravim uglom,niđe veze.Ipak napiši kako će se vrtjeti iz Sarajeva i u Sarajevo
Da pocnu raditi ovaj u Hrasnom, opet bi vam nesto smetalo. Nikad ugodit ljudima. Dobrinja je ogromno naselje i najmnogoljudnije (zajedno sa alipasinim) i kad tad ce se doci do zagusenja na onoj raskrsnici, trenutno ono nije toliko veliko, ali bolje ga sad napravit. I ja da se pitam vise bih volio da je uradjen kruzni u hrasnom, ali valdja ce se sjetit nekad da i to zavrse. Ali ne treba sad pljuvati po svemu...
pa u kruznom i ne postoji klasicno pravilo desne straneComrad wrote:Na ilidzi se ne moze primjeniti pravilo desne strane, kad imaju znakovi na ulazu u kruzni, da se dolazi na put gdje prolaze auta sa prvenstvo prolaza.sladak_ko_med wrote:a niko ne zna "pravilo desne strane"respo wrote:nasi otkrili kruzni tok na ilidzi pa daj gdje stignes ga nasadi![]()
![]()
Inace, kod nas jos nisam vidio kruzni, onaj iz udzbenika. I sumnjam da bi takav isti funkcionisao. Da lola kad se taman zahajca, mora stati i pustiti nekoga drugog...eis.