Pa isto kao i Sarajevo, ekonomske izbjeglice i studenti koji jedino puskom mozes otjerat nazad.star(i)mo wrote:Npr?madner wrote:Pa nece na stetu desne obale. Mostar je demografski centar sireg podrucja, plan je vjerovatno da se nasele Hrvati drugih podrucja.star(i)mo wrote:I sta imaju od toga sto ce mijenjati demografsku sliku "lijeve" obale na stetu "desne" obale ukoliko ostane jedna (gradska) opstina? Ne kontam!?
Pa nista onda, preselite i nas negdje u Vitez, Jajce, Zepce i rjesen problem.
Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- madner
#326 Re: Statut Mostara!!
- vaučer
#327 Re: Statut Mostara!!
Razumijem šta hoćeš reći gorštak, ali ti samo ukazuješ na načine kako zaobići, oslabiti ili ignorirati HDZ, a takav pristup je nekompletan. Naravno da ih treba kao stranku marginalizirati (ako ne naprave drastičan zaokret u odnosu na minule godine valcera s Dodom), no dok se ne debunkira i ne pokopa teza o 'legitimnosti' u narodu, tj. dok se ne pronađe ili stvori kvalitetna prograđanska, proeuropska alternativa koja će predstavljati hrvatski narod (očito ovisan o vođenju i predstavnicima i ne to nije SDP nit zasad može biti) sve je to samo krpanje rupa i u stvari ništa ne rješava.
Njihovi glasači će samo dobiti potvrdu svojih strahova i daljnje getoizacije, dakle odgoda problema.
Njihovi glasači će samo dobiti potvrdu svojih strahova i daljnje getoizacije, dakle odgoda problema.
- star(i)mo
#328 Re: Statut Mostara!!
Niste mi jasni. Otkud da nasele ljude u Mostar? Iz zapadne Hercegovine? Nije niko lud da iz Citluka, Sirokog se preseli u Mostar jer im je ekonomija 3x jaca od nase. Iz srednje Bosne? Iluzija je da ce Hrvati masovno napustati svoje domove samo da bi se Covicu & co ostvarila zelja za stolnim gradom. I kakvu perspektivu nude tim ljudima u novom okruzenju? Nezaposlenost, nacionalna netrpeljivost, jad i cemer... dajte, budite realni.
NVZ-ovac, Sarajevo je nesto drugo. U njega se koliko-toliko investira i imigracija je uglavnom socio-ekonomska. Pored toga Sarajevo (iz perspektive prosjecnog Bosnjaka)nema konkurencije dok s Mostarom (iz perspektive jednog prosjecnog Hrvata iz BiH) ne samo da konkurisu vec i prednjace veliki gradovi u susjednoj Hrvatskoj.
NVZ-ovac, Sarajevo je nesto drugo. U njega se koliko-toliko investira i imigracija je uglavnom socio-ekonomska. Pored toga Sarajevo (iz perspektive prosjecnog Bosnjaka)nema konkurencije dok s Mostarom (iz perspektive jednog prosjecnog Hrvata iz BiH) ne samo da konkurisu vec i prednjace veliki gradovi u susjednoj Hrvatskoj.
- madner
#329 Re: Statut Mostara!!
Veci grad ima svoje prednosti, uvijek ce jedan dio studenata pokusati ostati.
Cist primjer je da imas ljude koji ce radije biti nezaposleni u Sarajevu nego zaposleni u manjem mjestu.
Cist primjer je da imas ljude koji ce radije biti nezaposleni u Sarajevu nego zaposleni u manjem mjestu.
- star(i)mo
#330 Re: Statut Mostara!!
Naravno da ce ih ostati ali je to marginalan broj doseljenika. Zasto bi ostajao u Mostaru kad moze naci posao u Splitu, Zadru, Sibeniku, Dubrovniku...madner wrote:Veci grad ima svoje prednosti, uvijek ce jedan dio studenata pokusati ostati.
- madner
#331 Re: Statut Mostara!!
A sto bi studirao u Mostaru kada mozes u Splitu, Zadru, Sibeniku, Dubrovniku...star(i)mo wrote:Naravno da ce ih ostati ali je to marginalan broj doseljenika. Zasto bi ostajao u Mostaru kad moze naci posao u Splitu, Zadru, Sibeniku, Dubrovniku...madner wrote:Veci grad ima svoje prednosti, uvijek ce jedan dio studenata pokusati ostati.
http://www.fzs.ba/Dem/Migracije%20stanovnistva.pdf
Odliv u inostranstvo je tek nekih 10%.
- star(i)mo
#332 Re: Statut Mostara!!
Ne znam zasto studiraju u Mostaru. Nisam se bavio tom tematikom. Citao sam cak da sve vise Hrvata iz Hrvatske dolazi u Mostar da studira.
Ovaj link sto si postavio je samo dokaz za ovo sto pisem. Pogledaj podatke saldo-migracije u zapadno-hercegovackom i srednje-bosanskom kantonu pa onda u Gradu Mostaru. Nesto mi se ne podudaraju.
Ovaj link sto si postavio je samo dokaz za ovo sto pisem. Pogledaj podatke saldo-migracije u zapadno-hercegovackom i srednje-bosanskom kantonu pa onda u Gradu Mostaru. Nesto mi se ne podudaraju.
-
Romanija
#333 Re: Statut Mostara!!
Sve je to SDA supljak i njihova vizija demokracije kad imaju vecinu. Oni su ti koji su napustili Mostar i sve i jedno mjesto u RS gdje su Bosnjaci bili kako tako prisutni. Hoce bratstvo i jedinstvo tamo gdje ih ima kamare, inace ugrozenost, folovi golovi.....Treba otici do Maglja i Zavidovica i vidjeti kako su olako prekrajali opstinske granice u stilu 'vasi' tamo '- nasi' 'vamo.
I kad je Mostar u pitanju, sto nisu uzeli mali dio novaca od Saudijaca, Kataraca,i inih u investirali u veliko izbjeglicko naselje oko Sjevernog Logora gdje bi smejestili srednjerocno izbjegle Hercegovce recimo, bar da u prvoj fazi konacnog povratka budi blizi svojim kucama i stanovima iz kojih su otisli. Pogledaj kako sta je HDZ radio po Stocu recimo.
NE, nego su podizali dzamije, osim sto su trpali sebi u dzep.
I sad iz istih redova potice se kuknjava, mi se politicki borimo za jedinstvenu BiH preko nejedinstvenog Mostara. Zaboravljajuci da kazu sta su uradili da vrate ijednog Mostarca od hiljada onih koji su zavrsili po Holandiji, Norveskoj ili USA na 'zapadnu obalu'. A da se ne zajebavamo, svako je mog'o vratiti odakle je istjeran. Bar je to u BiH uradjeno kako treba.
I kad je Mostar u pitanju, sto nisu uzeli mali dio novaca od Saudijaca, Kataraca,i inih u investirali u veliko izbjeglicko naselje oko Sjevernog Logora gdje bi smejestili srednjerocno izbjegle Hercegovce recimo, bar da u prvoj fazi konacnog povratka budi blizi svojim kucama i stanovima iz kojih su otisli. Pogledaj kako sta je HDZ radio po Stocu recimo.
I sad iz istih redova potice se kuknjava, mi se politicki borimo za jedinstvenu BiH preko nejedinstvenog Mostara. Zaboravljajuci da kazu sta su uradili da vrate ijednog Mostarca od hiljada onih koji su zavrsili po Holandiji, Norveskoj ili USA na 'zapadnu obalu'. A da se ne zajebavamo, svako je mog'o vratiti odakle je istjeran. Bar je to u BiH uradjeno kako treba.
- Duncan Ferguson
#334 Re: Statut Mostara!!
Bošnjaci u Mostaru su već ugroženi, zamislite kako bi tek tada bili. Ma ne znam ko lud tako može biti, ljudi su ginuli da ne bi Mostar bio takav a onda da ga ovi kreteni u miru predati tek tako. Sumnjam da će do toga doći, a i ako dođe- fino se spakovati i bježati odavde. Ne, što me je neki strah da ću biti ugrožen ili slično već zato što ova država tek tada neće imati smisla. Svi imaju veća prava nego oni što su ginuli da bi ona opstala nauštrb nekih ko fol dogovora. Što će meni to, bolje mi je otići negdje i barem znati na čemu sam a ne da me neko pravi budalom u zemlji u kojoj sam rođen i koju nevjerovatno volim.
-
ortega
#335 Re: Statut Mostara!!
Bošnjaci u Mostaru su već ugroženi, zamislite kako bi tek tada bili. Ma ne znam ko lud tako može biti, ljudi su ginuli da ne bi Mostar bio takav a onda da ga ovi kreteni u miru predati tek tako. Sumnjam da će do toga doći, a i ako dođe- fino se spakovati i bježati odavde. Ne, što me je neki strah da ću biti ugrožen ili slično već zato što ova država tek tada neće imati smisla. Svi imaju veća prava nego oni što su ginuli da bi ona opstala nauštrb nekih ko fol dogovora. Što će meni to, bolje mi je otići negdje i barem znati na čemu sam a ne da me neko pravi budalom u zemlji u kojoj sam rođen i koju nevjerovatno volim.
BRAVO!!
BRAVO!!
-
neretvanac
#336 Re: Statut Mostara!!
Ja ne znam stvarno gdje ti zivis i kad si zadnji put prosao zapadnim dijelom Mostara.star(i)mo wrote:Niste mi jasni. Otkud da nasele ljude u Mostar? Iz zapadne Hercegovine? Nije niko lud da iz Citluka, Sirokog se preseli u Mostar jer im je ekonomija 3x jaca od nase. Iz srednje Bosne? Iluzija je da ce Hrvati masovno napustati svoje domove samo da bi se Covicu & co ostvarila zelja za stolnim gradom. I kakvu perspektivu nude tim ljudima u novom okruzenju? Nezaposlenost, nacionalna netrpeljivost, jad i cemer... dajte, budite realni.
Sve trci trci pa neko da prica naglaskom tipicnim za ovaj grad, vise ces cuti ikavice i bosanskog naglaska. Ti ljudi zive u ovom gradu, da se razumijemo, nisu nikakvi turisti.
Ili samo namjerno zatvaras oci pred cinjenicom da je x ljudi doslo upravo iz srednje Bosne i zapadne Hercegovine u zapadni dio grada ?
-
Konsenzus
#337 Re: Statut Mostara!!
Ne kontam cemu tolika panika oko Mostara. Hocemo li se to sad ponasati kao Dodik pa ignorisati ili omalovazavati institucije i odluke institucija Bosne i Hercegovine. Kako to preko noci svi postadose brojaci krvnih zrnaca?
Treba ici ka centralizaciji Federacije tj. kopiranju uredjenja RSa na Federaciju a za par godina isto uraditi i na nivou BiH.
Treba ici ka centralizaciji Federacije tj. kopiranju uredjenja RSa na Federaciju a za par godina isto uraditi i na nivou BiH.
-
155_mm
#338 Re: Statut Mostara!!
* pa vjerovatno nisi upoznat kako je prosao Stolac i da takva sudbina ceka i Mostar.Konsenzus wrote:Ne kontam cemu tolika panika oko Mostara*. Hocemo li se to sad ponasati kao Dodik** pa ignorisati ili omalovazavati institucije i odluke institucija Bosne i Hercegovine. Kako to preko noci svi postadose brojaci krvnih zrnaca?
Treba ici ka centralizaciji Federacije*** tj. kopiranju uredjenja RSa na Federaciju a za par godina isto uraditi i na nivou BiH.
** ma sto bi se ponasali kao mile ronhil. treba uloziti zalbu na odluku suda i priupitati kako da odjednom nije ustavan taj mostarski statut a do sad jeste. i kako bas sad kad su hrvati sigurni da imaju apsolutnu vecinu u opcini.
*** a mozes nam pokazati taj putic na nekoj "karti" koji vodi ka tom cilju. cudi me kako se nisu toga prije sjetili nego naglavili ove kantone. pa kantoni su jedino i iskljucivo zbog hrvata stvoreni.
- star(i)mo
#339 Re: Statut Mostara!!
Neretvanac, sto je doslo, doslo je. Sve su to posljedice rata i sulude politike 90-ih. Uostalom vidjet cemo ko je upravu.neretvanac wrote:Ja ne znam stvarno gdje ti zivis i kad si zadnji put prosao zapadnim dijelom Mostara.star(i)mo wrote:Niste mi jasni. Otkud da nasele ljude u Mostar? Iz zapadne Hercegovine? Nije niko lud da iz Citluka, Sirokog se preseli u Mostar jer im je ekonomija 3x jaca od nase. Iz srednje Bosne? Iluzija je da ce Hrvati masovno napustati svoje domove samo da bi se Covicu & co ostvarila zelja za stolnim gradom. I kakvu perspektivu nude tim ljudima u novom okruzenju? Nezaposlenost, nacionalna netrpeljivost, jad i cemer... dajte, budite realni.
Sve trci trci pa neko da prica naglaskom tipicnim za ovaj grad, vise ces cuti ikavice i bosanskog naglaska. Ti ljudi zive u ovom gradu, da se razumijemo, nisu nikakvi turisti.
Ili samo namjerno zatvaras oci pred cinjenicom da je x ljudi doslo upravo iz srednje Bosne i zapadne Hercegovine u zapadni dio grada ?
-
cindrlimindrli
#340 Re: Statut Mostara!!
Dobro ljudi, za sve su vam krivi SDA, HDZ, Sarajevo, Tuzla itd. Ima li ista da je do vas?
-
cindrlimindrli
#342 Re: Statut Mostara!!
okstar(i)mo wrote:Nema
-
ortega
#343 Re: Statut Mostara!!
ima, do nas je sto smo neplanski uspjeli odbranit pola grada, i time osujetit stvaranje treceg entiteta, i konacnu podjelu bih..ono sto smo na cudjenje sarajeva uspjeli 90-ih prodaju nam nakon rata..ne zboravite da je i sarajevo bilo u potpuno istoj situaciji, pitao bih te ja da ne bi dejtona, kako bi vam gore lijepo bilo, sa cetnicima na grbavici ilidzi i dobrinji, i u ostalim djelovima grada gdje su bili, i pucali svakodnevno po vama..
-
cindrlimindrli
#344 Re: Statut Mostara!!
Mislio sam na poslijeratna desavanja, ne bih o tome kako su vas iz kreveta odvodili u logore.ortega wrote:ima, do nas je sto smo neplanski uspjeli odbranit pola grada, i time osujetit stvaranje treceg entiteta, i konacnu podjelu bih..ono sto smo na cudjenje sarajeva uspjeli 90-ih prodaju nam nakon rata..ne zboravite da je i sarajevo bilo u potpuno istoj situaciji, pitao bih te ja da ne bi dejtona, kako bi vam gore lijepo bilo, sa cetnicima na grbavici ilidzi i dobrinji, i u ostalim djelovima grada gdje su bili, i pucali svakodnevno po vama..
Nisam iz Sa, moje je jos od 1462 pod kontrolom Armije BiH.
- star(i)mo
#345 Re: Statut Mostara!!
O cemu pises ti, majke ti? Eto nisu pucali po Sarajevu vec su ih gadjali krastavcima!?ortega wrote:ima, do nas je sto smo neplanski uspjeli odbranit pola grada, i time osujetit stvaranje treceg entiteta, i konacnu podjelu bih..ono sto smo na cudjenje sarajeva uspjeli 90-ih prodaju nam nakon rata..ne zboravite da je i sarajevo bilo u potpuno istoj situaciji, pitao bih te ja da ne bi dejtona, kako bi vam gore lijepo bilo, sa cetnicima na grbavici ilidzi i dobrinji, i u ostalim djelovima grada gdje su bili, i pucali svakodnevno po vama..
Shvatam da si kivan radi Mostara ali upravo prelazis granicu... Sarajevo, a jos manje tamosnji stanovnici su krivi radi Mostara! Zahvalite se svojim lokalnim "miljenicima" koje birate svako 4 godine... NAROD ZNA (sto je naje*ao)!
-
ortega
#346 Re: Statut Mostara!!
O cemu pises ti, majke ti? Eto nisu pucali po Sarajevu vec su ih gadjali krastavcima!?
Shvatam da si kivan radi Mostara ali upravo prelazis granicu... Sarajevo, a jos manje tamosnji stanovnici su krivi radi Mostara! Zahvalite se svojim lokalnim "miljenicima" koje birate svako 4 godine... NAROD ZNA (sto je naje*ao)!
de majke ti ne citas postove pa lupas, rekao sam da bi isto bilo i u sarajevu, da se dejtonskim sporazumom srbi nisu povukli, iste bi kocnice bile, i jednak narod i opstrukcije, o kojim ti krastavcima pricas, ja sam zivio nakon protjerivanja iz mostara u sarajevu, znam dobro sta je padalo..
ogranak sda u mostaru ne odlucuje nista nego radi po direktivi komande koja je smjestena u sarajevu, a koja trguje mostarom, radi "visih" interesa..i nije ga ovaj put prodao sda, nego sdp svojim, da su digli ruke za hasandedica imali bi gradonacelnika..
nizasta nisu stanovnici krivi nego politicka elita sa sjediste u sarajevu kao glavnim gradom, isto bi bilo da je sjediste u tuzli zivinicama bilo gdje..
de majke ti ne citas postove pa lupas, rekao sam da bi isto bilo i u sarajevu, da se dejtonskim sporazumom srbi nisu povukli, iste bi kocnice bile, i jednak narod i opstrukcije, o kojim ti krastavcima pricas, ja sam zivio nakon protjerivanja iz mostara u sarajevu, znam dobro sta je padalo..
ogranak sda u mostaru ne odlucuje nista nego radi po direktivi komande koja je smjestena u sarajevu, a koja trguje mostarom, radi "visih" interesa..i nije ga ovaj put prodao sda, nego sdp svojim, da su digli ruke za hasandedica imali bi gradonacelnika..
nizasta nisu stanovnici krivi nego politicka elita sa sjediste u sarajevu kao glavnim gradom, isto bi bilo da je sjediste u tuzli zivinicama bilo gdje..
-
Hadzi Lojo
#347 Re: Statut Mostara!!
Samo vi glasajte za babinog sina, pa kad se jednog dana probudimo u pola velike Hrvatske, a na drugoj strani u pola velike Srbije onda ce biti kasno.
- poznanik
#348 Re: Statut Mostara!!
Gdje konačno mogu naći ovaj Nacrt Statuta grada Mostara da znam o kakvim promjenama se diskutira?
Je li ga iko od diskusanata odavde pročitao?
Je li ga iko od diskusanata odavde pročitao?
- LBVIEW
#349 Re: Statut Mostara!!
Jesi li li ti siguran da je bas trebalo raditi kao HDZ u Stocu? Tamo su ti, druze, pravili Suskova i Bobanova sela za Hrvate iz Kaknja, Kraljeve Sutjeske... kako bi "popravili" demografsku sliku u svoju korist. Mogu misliti kako bi slican pokusaj "etnickog inzinjeringa" od strane bosnjacke politike bio docekan kako od "nacionalno osvijescenih" susjeda i komsija nam tako i od "gradanski" orijentiranih Bosnjaka.Romanija wrote:Sve je to SDA supljak i njihova vizija demokracije kad imaju vecinu. Oni su ti koji su napustili Mostar i sve i jedno mjesto u RS gdje su Bosnjaci bili kako tako prisutni. Hoce bratstvo i jedinstvo tamo gdje ih ima kamare, inace ugrozenost, folovi golovi.....Treba otici do Maglja i Zavidovica i vidjeti kako su olako prekrajali opstinske granice u stilu 'vasi' tamo '- nasi' 'vamo.
Sto se tice Mostara, Statut treba ostati na snazi sve dok se ne uvede princip "jedan covjek jedan glas" na svim nivoima, od opcinskog pa do drzavnog. "Majorizirani" bi paritet na nivou federacije a sami majoriziraju gdje mogu.
Imali smo priliku vidjeti kako se politicki predstavnici "ugrozenog" pucanstva ponasaju prema drugima tamo gdje su u vecini, te bi s toga bilo suludo i mazohisticki pristati na politicko degradiranje mostarske opcine u rang jednog Livna ili Capljine. Cist interes, bez morala i konsekventnosti, kao uostalom i kod susjeda i komsija, nalaze ocuvanja Statusa Mostara. Ili ti mozda mislis, kako bi se jedino ,uvjetno receno, bosnjacka politika trebala pridrzavati istih, dok za ostale valjda vrijede druga pravila?
- Bosnolog
#350 Re: Statut Mostara!!
Ustavni sud BiH radi protiv te iste BIH,neustavne i nelegalne su mnoge stvari u BiH od nametnutog Daytonskog mirovnog sporazuma koji se koristi svih ovih godina kao ustav a o kome se gradani BIH nikada nisu javno izjasnili sto je obaveza u svm demokratskm zemljama svijeta,preko unutrasnjeg nepravednog uredenja BiH do diskriminirajuceg imena i obiljezja genocidne tvorevine i apartjhejdskog zapisavanja faistickog HDZ-a po Herceg kamenjarskoj fasiziranoj zapadnoj Hercegovini.Ne mozemo imati razlicite arsime nedemokratske vladavine,tamo gdje ne odgovara rusiteljima BIH jedan covjek jedan glas protive se tom princilu a tamo gdje odgovara zele ga primjeniti,...
Moj stav je NE mijenjati nista parcijalno niti pristajati na te podvale a posebno kada su te promjene losija rjesenja od postojecih sto je u ineteresu rusitelja BiH kakakv je HDZ,bez obzira od koga ti prijedlozi i zahtjevi dolazili,...IZDAJNICKA SDA sekta je klimoglava propuh ublehaska stranka slijepaca i licnostranckih interesdzija koji su sve prihvatili i podrzali sto su ima drugi predlozili i poturili da bi se dodvorili MZ koju zabolje srednji bubreg za BiH,oni se vode principom nek je mir i podrzace sto se prihvati na bilo koji nacin.Svi ti medunarodni sluzbenici su tu zbog posla,novca i licne karijere,.Bosna im sluzi za praktisiranje kao pokusni kunic koju ce napustiti a potom razotkriti svoje pravo licemjerno lice blateci istu za sitan novac Dodika i slicnih dokazanih desmana,.....
BiH preurediti da bude jednakopravna i komotna za sve njene gradana i narode ili ne dirati nista a posebno praviti ustupke prema dokazanim etnofasiziranim aparthejdistima kakav je dvoglavi HDZ-e
SDA je izdala Bosnu a posebno Hercegovinu,za period agresije i rata im mogu halalliti i oprostiti,ali za poslijeratni period vrh SDA na celu sa glavnim odborom,Tihicem izdajnikom i Bakirom krimosecijasem prve je trebalo suditi,...
SDP je saucesnik zadnje izdajnicke igre oko imenovanja starog novog gradonacalnika Mostara nakon sto je HDZ izigrao dogovor sa svojim dvodecenijskim koalicionim SDA ublehasima da ce se rotirati na toj poziciji,...
Stoga treba HDZ-u poruciti da nikada nece imati svog premijera na celu vijeca ministara BiH,upravo zbog Mostarskog gradonacelnika koji nije postovo taj princip u tom gradu,...
SDA je gorbar Bosne i Bosnjaka,ali i svi oni koji glasaju za tu izdajnicko neprijeteljsku saveznicku anti BiH i antibosnjacku stranacku sektu.
Moj stav je NE mijenjati nista parcijalno niti pristajati na te podvale a posebno kada su te promjene losija rjesenja od postojecih sto je u ineteresu rusitelja BiH kakakv je HDZ,bez obzira od koga ti prijedlozi i zahtjevi dolazili,...IZDAJNICKA SDA sekta je klimoglava propuh ublehaska stranka slijepaca i licnostranckih interesdzija koji su sve prihvatili i podrzali sto su ima drugi predlozili i poturili da bi se dodvorili MZ koju zabolje srednji bubreg za BiH,oni se vode principom nek je mir i podrzace sto se prihvati na bilo koji nacin.Svi ti medunarodni sluzbenici su tu zbog posla,novca i licne karijere,.Bosna im sluzi za praktisiranje kao pokusni kunic koju ce napustiti a potom razotkriti svoje pravo licemjerno lice blateci istu za sitan novac Dodika i slicnih dokazanih desmana,.....
BiH preurediti da bude jednakopravna i komotna za sve njene gradana i narode ili ne dirati nista a posebno praviti ustupke prema dokazanim etnofasiziranim aparthejdistima kakav je dvoglavi HDZ-e
SDA je izdala Bosnu a posebno Hercegovinu,za period agresije i rata im mogu halalliti i oprostiti,ali za poslijeratni period vrh SDA na celu sa glavnim odborom,Tihicem izdajnikom i Bakirom krimosecijasem prve je trebalo suditi,...
SDP je saucesnik zadnje izdajnicke igre oko imenovanja starog novog gradonacalnika Mostara nakon sto je HDZ izigrao dogovor sa svojim dvodecenijskim koalicionim SDA ublehasima da ce se rotirati na toj poziciji,...
Stoga treba HDZ-u poruciti da nikada nece imati svog premijera na celu vijeca ministara BiH,upravo zbog Mostarskog gradonacelnika koji nije postovo taj princip u tom gradu,...
SDA je gorbar Bosne i Bosnjaka,ali i svi oni koji glasaju za tu izdajnicko neprijeteljsku saveznicku anti BiH i antibosnjacku stranacku sektu.