sta ti mala neznalico znas o koptima u egiptu... naravno nista ili onoliko koliko ti mas mediji nafiluji usi.harač wrote:[šta sam rekao o mektabskoj propagandi. ne prosipaj se, matere ti, dovoljno je vidjeti status kopta u egiptu. to što su jevreji i kršćani među najbogatijima u arapskim zemljama samo je primjer njihove pameti i snalažljivosti, a ne privilegiranosti. isto i sa brojem crkava i sinagoga. imaš džamiju u svakom većem izraelskom gradu. gdje ti je crkva ili sinagoga u saudijskoj arabiji
pazi, kopta u egiptu ima 8-9 miliona, oko 10 %... ti isti kopti su najbogatiji egipcani, tj., iz njihovih redova dolazi jedini egipatski milijarder (fam. sawiris) i jos nekoliko prvaka u egipatskih milionera.
u drugom delu teksta pobijas sam sebe... prvo pises kako jevreji i hriscani nemaju nikakva prava, a posle pises da je bogatstvo jevr. i hrisc. dole plod njihove snalazljivosti... citas li ono sto pises?
zamisli da nemaju slobodu koju imaju, da li bi bili uspesni i bogati... naravno ne!
dzamije su u vecim i manjim uzraelskim gradovima postojali i tada, samo sto su se tada zvale dzamije u palestinskim gradovima.
kazes crkva i sinagoga u s.arabiji... pa crkva postoji pri nemackom kulturnom centru, za sinagogu ne znam, ali mi nije ni poznato da postoje jevreji u s.a.