Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#326 Re: Al Jazeera Balkan

Post by karanana »

dobre su ove reportaze sto preuzimaju od majke jazeere.

to ce im biti veliki plus sto imaju jak sistem iza ledja. uvijek mogu popunjavati program njihovom produkcijom, samo prevesti i to je to.
VerticalHairFactor

#327 Re: Al Jazeera Balkan

Post by VerticalHairFactor »

Better Man wrote:Jedini minus je tih ton, ali to je vjerovatno do kabl operatera. Slika je fantasticna,
Na Telemachu je slika vanzemaljska, ton je ekstra, također.
kenijada

#328 Re: Al Jazeera Balkan

Post by kenijada »

karanana wrote:dobre su ove reportaze sto preuzimaju od majke jazeere.

to ce im biti veliki plus sto imaju jak sistem iza ledja. uvijek mogu popunjavati program njihovom produkcijom, samo prevesti i to je to.

Slažem se, reportaže i dokumentarci su dobri :thumbup:
Sasvim_Obican

#329 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Sasvim_Obican »

Dobri su i večeras bili... Bila ona greška : "Ima li priče ?! hmm... Imamo li prilog ?", ali to je greška producenta. Zanimljivi su prilozi. Nije samo isprazno ponavljanje agencijskih vijesti i to je baš dobro :)

Zašto Delić ima Hrgu za suvoditeljicu, a Rondić nema nikog ?! :lol:
StupskaBitanga

#330 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

Odličan balans svih zemalja podjednako
Od vijesti i priča iz BiH preko Hrvatske Srbije i Crne Gore :thumbup:
dinamican

#331 Re: Al Jazeera Balkan

Post by dinamican »

Odlicno , bravo danas za Adnana Rondica i Marku Pavlovica , i za Mustafu..
johntra

#332 Re: Al Jazeera Balkan

Post by johntra »

Na HS-u kod mene nikako nema tona na analogiji...
kenijada

#333 Re: Al Jazeera Balkan

Post by kenijada »

Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ? :D

I hoce li nam ona reporterka iz Teherana konačno reci broj žrtava, isti snimak njenog javljanja vrte od 6 sati - valjda ih još nisu prebrojali :D
slobodni armirach

#334 Re: Al Jazeera Balkan

Post by slobodni armirach »

jel pusten onaj signal sto ide po havi, sto ga zovu zemaljski?
Sezam

#335 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Sezam »

Vidim, ponovo nas "ujedinjuju" polako...ne znam cemu odusevljenje...meni ovo isto Pink, samo sa puno vise para...
Bosanac21

#336 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Sasvim_Obican wrote:Dobri su i večeras bili... Bila ona greška : "Ima li priče ?! hmm... Imamo li prilog ?", ali to je greška producenta. Zanimljivi su prilozi. Nije samo isprazno ponavljanje agencijskih vijesti i to je baš dobro :)

Zašto Delić ima Hrgu za suvoditeljicu, a Rondić nema nikog ?! :lol:
Imat će Rondić Arduanu _D
Sasvim_Obican

#337 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Sasvim_Obican »

kenijada wrote:Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ? :D

I hoce li nam ona reporterka iz Teherana konačno reci broj žrtava, isti snimak njenog javljanja vrte od 6 sati - valjda ih još nisu prebrojali :D
De čovječe shvati da je to REGIONALNA televizija. Pa ne mogu oni gledaoce u drugim zemljama zlostavljati dnevnopolitičkim manifetlucima iz svake zemlje pojedinačno. Te u BiH Dodik rek'o ovo, te u Hrvatskoj Kosor posjetila ovo, te u Srbiji Tadić se izvinio Svazilandu. Ovdje se vrte neki prilozi o ljudima, zanimljivim događajima, dešavanjima i aktuelnostima iz svake zemlje podjednako.
Bosanac21

#338 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Aljazeera i Telemach na anaogiji problem NR1

Da li ce se signal popraviti pitanje je sada?! :lol:

Znam da sam dosadan ali me bas interesuje, a niko od njih ne odgovara na meilove, a Bgm slabo i na telefone :D
kenijada

#339 Re: Al Jazeera Balkan

Post by kenijada »

Sasvim_Obican wrote:
kenijada wrote:Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ? :D

De čovječe shvati da je to REGIONALNA televizija. Pa ne mogu oni gledaoce u drugim zemljama zlostavljati dnevnopolitičkim manifetlucima iz svake zemlje pojedinačno. Te u BiH Dodik rek'o ovo, te u Hrvatskoj Kosor posjetila ovo, te u Srbiji Tadić se izvinio Svazilandu. Ovdje se vrte neki prilozi o ljudima, zanimljivim događajima, dešavanjima i aktuelnostima iz svake zemlje podjednako.
Pa o tome i govorim, bas zato što je REGIONALNA očekivao sam više vijesti iz regije, a iz cijele regije ako se ne varam 4 priče... Iz Hrvatske policija, CG doktori, Srbije azilanti, BiH pilići
VerticalHairFactor

#340 Re: Al Jazeera Balkan

Post by VerticalHairFactor »

Onaj frajer što je upao Beškeru u kadar večeras, dok se javljao iz Italije, profesionalni je "smetač" Gabriele Paolini. Ima oko 30000 "upada" u kadrove. Sve to zbog jarana, koji je umro od AIDS-a, pa je dugo mahao kondomima pred kamerama, upozoravajući na siguran sex. :D
supervizor

#341 Re: Al Jazeera Balkan

Post by supervizor »

u mene je ton odlican slika odlicna ali su mi face bez veze i svaki sati iste vijesti i to stalno ponavljaju VECERAS SAM GLEDAO DVA PUTA U DVA SATA O STRAJKU MEDICINSKIH RADNIKA U PODGORICI ,PA STO NE MJENJAJU VIJESTI
a dokumentaraca ima i na drugim kabnalima sve bolji od boljeg NISTA NAROCITO
staza

#342 Re: Al Jazeera Balkan

Post by staza »

Velika je stvar što je ton odličan i slika formatirana i rezolucijom savršena, npr. TV 1 još uvijek ima očajnu sliku (nešto poput BHT-a ili FTV-a, iako prijespomenuti daleko kvalitetom prednjače), slova u uglovima se gube, boja je nekad tamnija i zamućena, itd.
Ko kablovski preuzima pretpostavljam da je tonski problem u vidu užega analognoga opsega, jer ne vjerujem da bi tako ozbiljna TV-kuća to sebi dozvolila (sjetimo se tonskoga zapomaganja, pogotovo na početku, na TV-u 1).
Uz human resources što ga Al Jazeera Balkan trenutno ima neće daleko dobacit': i srednjoškolci danas imaju višak energije i znaju engl. jezik, a žene i muškarci nikad nisu dotjeraniji bili... znanje, kritički stav i iskustvo su nešto sasvim drugo, a u formatu balkanizma, na prostoru od 30-ak milionâ, trebao bi ne jedan, nego najmanje tri terenska konferansijera, tipa Gorana Milića (načitanih, proputovanih poliglota), da u prvom periodu predstavljaju nešto novo na balkanskim, medijskim prostorima...
Ovako će se to svesti na dokumentarce preuzete iz centrale, pokoji dobar komentar tj. osvrt i na dobru priliku mladima da se praksaju i eventualno negdje drugdje se bolje prodaju...
Osobno sam tim, dok prešaltavam, prezadovoljan, neka bude jedan dobar dokumentarac (jer Al Jazeera ima svoju kvalitetnu produkciju) mjesečno i skačem do plafona.
:thumbup:
kemalba

#343 Re: Al Jazeera Balkan

Post by kemalba »

kenijada wrote:
Sasvim_Obican wrote:

Pa o tome i govorim, bas zato što je REGIONALNA očekivao sam više vijesti iz regije, a iz cijele regije ako se ne varam 4 priče... Iz Hrvatske policija, CG doktori, Srbije azilanti, BiH pilići
Slažem se sa Kenijadom, potrebno je da AlJazeera poradi na više priča iz regije a manje iz cijelog svijeta. Npr. po tri priče dnevno iz svake od zemalja i to je to. Nemoguće da je najvažnija dnevna vijest iz BiH jučer bila spor oko izgradnje "pilićare" u Srbcu... Samo više priloga iz regiona, posebno onih "prekograničnih", može privući više gledatelja. Npr. zar ovo nije vijest za ALJ - http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111112006, čak da se napravi posebna emisija analize zašto se ove stari dešavaju?
So What!

#344 Re: Al Jazeera Balkan

Post by So What! »

Evoga od sinoć dio dokumentarca 48. Zvuk i slika gube sinhornizaciju negdje na sredini videa, ali nije do mene nego do programa koji fata stream. Sve u svemu, sviđa mi se.
mokra_carapa

#345 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mokra_carapa »

So What! wrote:

Evoga od sinoć dio dokumentarca 48. Zvuk i slika gube sinhornizaciju negdje na sredini videa, ali nije do mene nego do programa koji fata stream. Sve u svemu, sviđa mi se.

To se zove televizija i dobar program a ne ove naše domaće neuspjele čarolije :mrgreen:
StupskaBitanga

#346 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

Milic je u intervju za ** No links ** rekao da prvih dana neće emitovati klasične vijesti osim vanrednih okolnosti kao što su Berlusconi ili utakmice baraža već ono pripremljeno prije i teme tipa krize i sl.
Za početak ovo ne da je dobro nego vrhunsko
Naše wanna be news televizije nek odmah stave ključ u bravu
Neki su me toliko iznenadili poboljšanjem u odnosu na prije dok npr Ibrahim M. nije za ovoga i ako ne bude išao progresom letiće 100%
Bosanac21

#347 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

U protekla dva dana, imam osjećaj da je gledanija AlJazeera nego ovi nasi ,,news" tv-ovi :D
Veliki brat

#348 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Veliki brat »

Bosanac21 wrote:U protekla dva dana, imam osjećaj da je gledanija AlJazeera nego ovi nasi ,,news" tv-ovi :D
Imas osjecaj :lol:
Bosanac21

#349 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Doooobra ova Marina :)
correspondent

#350 Re: Al Jazeera Balkan

Post by correspondent »

Radi li vama stream na stranici Al Jazeere?
Locked