Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- karanana
#326 Re: Al Jazeera Balkan
dobre su ove reportaze sto preuzimaju od majke jazeere.
to ce im biti veliki plus sto imaju jak sistem iza ledja. uvijek mogu popunjavati program njihovom produkcijom, samo prevesti i to je to.
to ce im biti veliki plus sto imaju jak sistem iza ledja. uvijek mogu popunjavati program njihovom produkcijom, samo prevesti i to je to.
-
VerticalHairFactor
#327 Re: Al Jazeera Balkan
Na Telemachu je slika vanzemaljska, ton je ekstra, također.Better Man wrote:Jedini minus je tih ton, ali to je vjerovatno do kabl operatera. Slika je fantasticna,
-
kenijada
#328 Re: Al Jazeera Balkan
karanana wrote:dobre su ove reportaze sto preuzimaju od majke jazeere.
Slažem se, reportaže i dokumentarci su dobri
- Sasvim_Obican
#329 Re: Al Jazeera Balkan
Dobri su i večeras bili... Bila ona greška : "Ima li priče ?! hmm... Imamo li prilog ?", ali to je greška producenta. Zanimljivi su prilozi. Nije samo isprazno ponavljanje agencijskih vijesti i to je baš dobro 
Zašto Delić ima Hrgu za suvoditeljicu, a Rondić nema nikog ?!
-
StupskaBitanga
#330 Re: Al Jazeera Balkan
Odličan balans svih zemalja podjednako
Od vijesti i priča iz BiH preko Hrvatske Srbije i Crne Gore
Od vijesti i priča iz BiH preko Hrvatske Srbije i Crne Gore
-
dinamican
#331 Re: Al Jazeera Balkan
Odlicno , bravo danas za Adnana Rondica i Marku Pavlovica , i za Mustafu..
- johntra
#332 Re: Al Jazeera Balkan
Na HS-u kod mene nikako nema tona na analogiji...
-
kenijada
#333 Re: Al Jazeera Balkan
Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ?
I hoce li nam ona reporterka iz Teherana konačno reci broj žrtava, isti snimak njenog javljanja vrte od 6 sati - valjda ih još nisu prebrojali
I hoce li nam ona reporterka iz Teherana konačno reci broj žrtava, isti snimak njenog javljanja vrte od 6 sati - valjda ih još nisu prebrojali
- slobodni armirach
#334 Re: Al Jazeera Balkan
jel pusten onaj signal sto ide po havi, sto ga zovu zemaljski?
- Sezam
#335 Re: Al Jazeera Balkan
Vidim, ponovo nas "ujedinjuju" polako...ne znam cemu odusevljenje...meni ovo isto Pink, samo sa puno vise para...
-
Bosanac21
#336 Re: Al Jazeera Balkan
Imat će Rondić Arduanu _DSasvim_Obican wrote:Dobri su i večeras bili... Bila ona greška : "Ima li priče ?! hmm... Imamo li prilog ?", ali to je greška producenta. Zanimljivi su prilozi. Nije samo isprazno ponavljanje agencijskih vijesti i to je baš dobro
- Sasvim_Obican
#337 Re: Al Jazeera Balkan
De čovječe shvati da je to REGIONALNA televizija. Pa ne mogu oni gledaoce u drugim zemljama zlostavljati dnevnopolitičkim manifetlucima iz svake zemlje pojedinačno. Te u BiH Dodik rek'o ovo, te u Hrvatskoj Kosor posjetila ovo, te u Srbiji Tadić se izvinio Svazilandu. Ovdje se vrte neki prilozi o ljudima, zanimljivim događajima, dešavanjima i aktuelnostima iz svake zemlje podjednako.kenijada wrote:Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ?![]()
-
Bosanac21
#338 Re: Al Jazeera Balkan
Aljazeera i Telemach na anaogiji problem NR1
Da li ce se signal popraviti pitanje je sada?!
Znam da sam dosadan ali me bas interesuje, a niko od njih ne odgovara na meilove, a Bgm slabo i na telefone
Da li ce se signal popraviti pitanje je sada?!
Znam da sam dosadan ali me bas interesuje, a niko od njih ne odgovara na meilove, a Bgm slabo i na telefone
-
kenijada
#339 Re: Al Jazeera Balkan
Pa o tome i govorim, bas zato što je REGIONALNA očekivao sam više vijesti iz regije, a iz cijele regije ako se ne varam 4 priče... Iz Hrvatske policija, CG doktori, Srbije azilanti, BiH pilićiSasvim_Obican wrote:De čovječe shvati da je to REGIONALNA televizija. Pa ne mogu oni gledaoce u drugim zemljama zlostavljati dnevnopolitičkim manifetlucima iz svake zemlje pojedinačno. Te u BiH Dodik rek'o ovo, te u Hrvatskoj Kosor posjetila ovo, te u Srbiji Tadić se izvinio Svazilandu. Ovdje se vrte neki prilozi o ljudima, zanimljivim događajima, dešavanjima i aktuelnostima iz svake zemlje podjednako.kenijada wrote:Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ?![]()
-
VerticalHairFactor
#340 Re: Al Jazeera Balkan
Onaj frajer što je upao Beškeru u kadar večeras, dok se javljao iz Italije, profesionalni je "smetač" Gabriele Paolini. Ima oko 30000 "upada" u kadrove. Sve to zbog jarana, koji je umro od AIDS-a, pa je dugo mahao kondomima pred kamerama, upozoravajući na siguran sex. 
-
supervizor
#341 Re: Al Jazeera Balkan
u mene je ton odlican slika odlicna ali su mi face bez veze i svaki sati iste vijesti i to stalno ponavljaju VECERAS SAM GLEDAO DVA PUTA U DVA SATA O STRAJKU MEDICINSKIH RADNIKA U PODGORICI ,PA STO NE MJENJAJU VIJESTI
a dokumentaraca ima i na drugim kabnalima sve bolji od boljeg NISTA NAROCITO
a dokumentaraca ima i na drugim kabnalima sve bolji od boljeg NISTA NAROCITO
-
staza
#342 Re: Al Jazeera Balkan
Velika je stvar što je ton odličan i slika formatirana i rezolucijom savršena, npr. TV 1 još uvijek ima očajnu sliku (nešto poput BHT-a ili FTV-a, iako prijespomenuti daleko kvalitetom prednjače), slova u uglovima se gube, boja je nekad tamnija i zamućena, itd.
Ko kablovski preuzima pretpostavljam da je tonski problem u vidu užega analognoga opsega, jer ne vjerujem da bi tako ozbiljna TV-kuća to sebi dozvolila (sjetimo se tonskoga zapomaganja, pogotovo na početku, na TV-u 1).
Uz human resources što ga Al Jazeera Balkan trenutno ima neće daleko dobacit': i srednjoškolci danas imaju višak energije i znaju engl. jezik, a žene i muškarci nikad nisu dotjeraniji bili... znanje, kritički stav i iskustvo su nešto sasvim drugo, a u formatu balkanizma, na prostoru od 30-ak milionâ, trebao bi ne jedan, nego najmanje tri terenska konferansijera, tipa Gorana Milića (načitanih, proputovanih poliglota), da u prvom periodu predstavljaju nešto novo na balkanskim, medijskim prostorima...
Ovako će se to svesti na dokumentarce preuzete iz centrale, pokoji dobar komentar tj. osvrt i na dobru priliku mladima da se praksaju i eventualno negdje drugdje se bolje prodaju...
Osobno sam tim, dok prešaltavam, prezadovoljan, neka bude jedan dobar dokumentarac (jer Al Jazeera ima svoju kvalitetnu produkciju) mjesečno i skačem do plafona.

Ko kablovski preuzima pretpostavljam da je tonski problem u vidu užega analognoga opsega, jer ne vjerujem da bi tako ozbiljna TV-kuća to sebi dozvolila (sjetimo se tonskoga zapomaganja, pogotovo na početku, na TV-u 1).
Uz human resources što ga Al Jazeera Balkan trenutno ima neće daleko dobacit': i srednjoškolci danas imaju višak energije i znaju engl. jezik, a žene i muškarci nikad nisu dotjeraniji bili... znanje, kritički stav i iskustvo su nešto sasvim drugo, a u formatu balkanizma, na prostoru od 30-ak milionâ, trebao bi ne jedan, nego najmanje tri terenska konferansijera, tipa Gorana Milića (načitanih, proputovanih poliglota), da u prvom periodu predstavljaju nešto novo na balkanskim, medijskim prostorima...
Ovako će se to svesti na dokumentarce preuzete iz centrale, pokoji dobar komentar tj. osvrt i na dobru priliku mladima da se praksaju i eventualno negdje drugdje se bolje prodaju...
Osobno sam tim, dok prešaltavam, prezadovoljan, neka bude jedan dobar dokumentarac (jer Al Jazeera ima svoju kvalitetnu produkciju) mjesečno i skačem do plafona.
-
kemalba
#343 Re: Al Jazeera Balkan
Slažem se sa Kenijadom, potrebno je da AlJazeera poradi na više priča iz regije a manje iz cijelog svijeta. Npr. po tri priče dnevno iz svake od zemalja i to je to. Nemoguće da je najvažnija dnevna vijest iz BiH jučer bila spor oko izgradnje "pilićare" u Srbcu... Samo više priloga iz regiona, posebno onih "prekograničnih", može privući više gledatelja. Npr. zar ovo nije vijest za ALJ - http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111112006, čak da se napravi posebna emisija analize zašto se ove stari dešavaju?kenijada wrote:Pa o tome i govorim, bas zato što je REGIONALNA očekivao sam više vijesti iz regije, a iz cijele regije ako se ne varam 4 priče... Iz Hrvatske policija, CG doktori, Srbije azilanti, BiH pilićiSasvim_Obican wrote:De čovječe shvati da je to REGIONALNA televizija. Pa ne mogu oni gledaoce u drugim zemljama zlostavljati dnevnopolitičkim manifetlucima iz svake zemlje pojedinačno. Te u BiH Dodik rek'o ovo, te u Hrvatskoj Kosor posjetila ovo, te u Srbiji Tadić se izvinio Svazilandu. Ovdje se vrte neki prilozi o ljudima, zanimljivim događajima, dešavanjima i aktuelnostima iz svake zemlje podjednako.kenijada wrote:Ja od 6 sati gledam AJ , pa sam malo neinformisan, mislim ako neko zna, događa li se išta drugo u BiH osim one "neželjene fabrike pilića u nekoj bh varoši" ?![]()
- So What!
#344 Re: Al Jazeera Balkan
Evoga od sinoć dio dokumentarca 48. Zvuk i slika gube sinhornizaciju negdje na sredini videa, ali nije do mene nego do programa koji fata stream. Sve u svemu, sviđa mi se.
- mokra_carapa
#345 Re: Al Jazeera Balkan
So What! wrote:
Evoga od sinoć dio dokumentarca 48. Zvuk i slika gube sinhornizaciju negdje na sredini videa, ali nije do mene nego do programa koji fata stream. Sve u svemu, sviđa mi se.
To se zove televizija i dobar program a ne ove naše domaće neuspjele čarolije
-
StupskaBitanga
#346 Re: Al Jazeera Balkan
Milic je u intervju za ** No links ** rekao da prvih dana neće emitovati klasične vijesti osim vanrednih okolnosti kao što su Berlusconi ili utakmice baraža već ono pripremljeno prije i teme tipa krize i sl.
Za početak ovo ne da je dobro nego vrhunsko
Naše wanna be news televizije nek odmah stave ključ u bravu
Neki su me toliko iznenadili poboljšanjem u odnosu na prije dok npr Ibrahim M. nije za ovoga i ako ne bude išao progresom letiće 100%
Za početak ovo ne da je dobro nego vrhunsko
Naše wanna be news televizije nek odmah stave ključ u bravu
Neki su me toliko iznenadili poboljšanjem u odnosu na prije dok npr Ibrahim M. nije za ovoga i ako ne bude išao progresom letiće 100%
-
Bosanac21
#347 Re: Al Jazeera Balkan
U protekla dva dana, imam osjećaj da je gledanija AlJazeera nego ovi nasi ,,news" tv-ovi 
- Veliki brat
#348 Re: Al Jazeera Balkan
Imas osjecajBosanac21 wrote:U protekla dva dana, imam osjećaj da je gledanija AlJazeera nego ovi nasi ,,news" tv-ovi
- correspondent
#350 Re: Al Jazeera Balkan
Radi li vama stream na stranici Al Jazeere?