BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Riddle

#326 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Koga god nasli, ovo im je najbolji igrac na toj poziciji. Njegovo odsustvo ja pozdravljam. :thumbup:
BHF_Manijak

#327 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Sta ste odmah uhvatili mustuluke ba uzimati, mozda je kakva laksa povreda, ccc... :mrgreen:
Bosanski_kralj

#328 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

quasar wrote:Kao da je problem Francuskoj naci po dvije kvalitetne zamjene za svaku poziciju. Kad bi izasli sa B selekcijom protiv nas, mi ih opet ne bi pobijedili u Parizu.
Jednostavno, ljudi imaju siri izbor, veca su imena, i imace protekciju svaku, a nece biti protiv pravila kao sto smo i mi imali protekciju u oba sa Bjelorusijom.
Naći zamjenu za Benzemu, Riberya i Sagnu nije lahko naći ni jednoj reprezentaciji, pa tako ni Francuskoj. To što mi ne znamo iskoristiti probleme koje nam protivnici imaju, je sasvim drugi par rukava.
Riddle

#329 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Ja samo cekam da sad neko izleti i kaze: "Kako vas ba nije stid radovati se povredi nekog igraca?" :lol:

Izgledalo je ozbiljno. Mislim da je skocni zglob u pitanju.
quasar

#330 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Riddle wrote:Ja samo cekam da sad neko izleti i kaze: "Kako vas ba nije stid radovati se povredi nekog igraca?" :lol:

Izgledalo je ozbiljno. Mislim da je skocni zglob u pitanju.
Kako vas ba nije stid radovati se povredi nekog igraca?
Eto, da ne cekas, mozda imas drugog posla. :mrgreen:
Riddle

#331 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

:mrgreen:

Hocu da kazem kako uvijek ima ljudi koji ce naci nesto da prigovore. Cak i ako je ova vijest dobra po nas. :mrgreen:
harisaga

#332 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by harisaga »

Zao mi je svakog igraca koji se povrijedi,tako i francuskog..........................................................NOT :evil: :evil:
Last edited by harisaga on 02/10/2011 21:10, edited 1 time in total.
quasar

#333 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Naravno, dabogda se on oporavio vec za dvije sedmice... :mrgreen:
BHF_Manijak

#334 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Citam maloprije na svabskom teltextu da je mala vjerovatnoca da se oporavi benzema za ove dvije reprezentativne utakmice, takojder i Ribery se povrijedio na utakmici Bayerna, zategnuce misica, ne zna se jos koliko ce odsustvovati!
quasar

#335 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Nek Dzeko jos Nasrija zakljuca u svlacionicu i eto...
Baudelaire

#336 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

quasar wrote:Nek Dzeko jos Nasrija zakljuca u svlacionicu i eto...
Nasri je na svojoj poziciji tek treća ili četvrta opcija. Jednostavno ne pruža ni blizu onoga što bi trebao, bar prema mišljenju Blanca.
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#337 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by čoksa08 »

quasar wrote:Nek Dzeko jos Nasrija zakljuca u svlacionicu i eto...
moze i na treningu da mu uleti jedan klizeci, slucajno 8-)
lider

#338 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by lider »

Nas ce francuzi otresti i sa trecom postavom, treba uzeti luksemburg i nadati se nekom laksem protivniku u barazu
ReyHan

#339 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ReyHan »

da im se povrijede svi igraci koji su igrali u ovim kvalifikacijama, mislim da bi opet sastavili ekipu koja ce nas dobiti.
ovo je nevjerovatan uspjeh nase repke, i sta god da se desi ja sam zadovoljan. koliko smo limitirani govori cinjenica da vec nekoliko utakmica zaredom za sastav konkurise igrac koji nema ni kluba :-) , a da ne spominjem da se za poziciju stopera bore klase kao sto su pandza i mravac.
shalla

#340 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

lider wrote:Nas ce francuzi otresti i sa trecom postavom, treba uzeti luksemburg i nadati se nekom laksem protivniku u barazu
Pa cemu se onda nadamo, koji kurac prizeljkujemo baraz ako smo toliko losi, pa nece u barazu bas biti san marino ili andora... A i sta cemo koji klinac na prvenstvu ako je tako, ako cemo biti vreca za nabijanje?
Jebo vas defetizam :x
quasar

#341 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

shalla wrote:
lider wrote:Nas ce francuzi otresti i sa trecom postavom, treba uzeti luksemburg i nadati se nekom laksem protivniku u barazu
Pa cemu se onda nadamo, koji kurac prizeljkujemo baraz ako smo toliko losi, pa nece u barazu bas biti san marino ili andora... A i sta cemo koji klinac na prvenstvu ako je tako, ako cemo biti vreca za nabijanje?
Kakve veze ima jesmo li defetisti ili slijepo vjerujemo da mozemo svakog dobiti?
Na kraju se sve pokaze na terenu.
A ako moze jedna DNR Koreja, Slovacka, Latvija, Slovenija... na velika takmicenja, onda mozemo i mi jbg. pa tamo cemo nekom bod uzeti i nama dosta, ali nama je put preko baraza, ako sto je i npr. Australiji uvijek bio.
slusaj vamo

#342 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

shalla wrote:
upravo tako. i na kosevu smo ih mogli klepiti da se isti taj defetizam nije i u repku uvukao.

sada valjda necemo imati sta izgubiti nakon luksa, francuzi ce biti pod zescom presijom nego mi. jedino nas moze sjebat nas defetizam, neke egzoticne takticke opcije i fizicka (ne)sprema pojedinaca, inace imamo igrace da se s njima nadigravamo, pa sta bude.
ReyHan

#343 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ReyHan »

slusaj vamo wrote:
shalla wrote:
upravo tako. i na kosevu smo ih mogli klepiti da se isti taj defetizam nije i u repku uvukao.

sada valjda necemo imati sta izgubiti nakon luksa, francuzi ce biti pod zescom presijom nego mi. jedino nas moze sjebat nas defetizam, neke egzoticne takticke opcije i fizicka (ne)sprema pojedinaca, inace imamo igrace da se s njima nadigravamo.

bas ce se rahimic, zahirovic, pandza, medunjanin nadigravati s francuzima, nemoj me nasmijavati svega ti.
ljudi nas prije godinu dana otresli ko slinu na nasem terenu, nismo se s loptom sastali.
o kakvom defetizmu na kosevu pricas. pa danima se prije utakmice pricalo i pisalo o tome kako je francuska u krizi, kako cemo ih dobiti glatko...
pa mi jednostavno nemamo kvalitet da skinemo skalp francuzima, nikada nismo pobijedili repku tog ranga ( ne racunam italiju). najvece pobjede su nam protiv danske, norveske, belgije tj. ekipama koje nisu vrhunski evropski nivo.
quasar

#344 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
shalla wrote:

sada valjda necemo imati sta izgubiti nakon luksa, francuzi ce biti pod zescom presijom nego mi. jedino nas moze sjebat nas defetizam, neke egzoticne takticke opcije i fizicka (ne)sprema pojedinaca, inace imamo igrace da se s njima nadigravamo.
Nas ne sje*e defetizam nego potpuna nerealnost koja ide od defetizma do 'ta će oni.
Nego daj te igrace sto ih imamo za nadigravanje, dojavi Papetu. Imamo rupe na svim mjestima.
slusaj vamo

#345 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

quasar wrote: Nas ne sje*e defetizam nego potpuna nerealnost koja ide od defetizma do 'ta će oni.
Nego daj te igrace sto ih imamo za nadigravanje, dojavi Papetu. Imamo rupe na svim mjestima.
Ne vidim nigdje napisano "sta ce oni", pricinjava ti se nesto.

Medjutim, ako ih je Bjelorusija mogla dobiti kuci, ako su ih u Tirani Albanci hrabrom i pozrtvovanom igrom mogli drzati u neizvjesnosti, ne znam zasto treba srati o trecim postavama, ko da je Peleov Brazil, a ne repka u krizi i u tom trenutku jos, iz njhove perspektive, neizvjesnosti. Oni vrlo dobro znaju da bi ih Francuzi razapeli da im se ponovo desi kiks kao u prethodnim kvalifikacijama, a nece se uspjeti osigurati do tada.

S druge strane, ako ne potcijenimo Luks, sto nam ne bi valjalo, protiv Francuza mozemo igrati bez ikakvog opterecenja.

Da imamo rupe na svim mjestima, kao sto kazes, ne bi do sada ni dva boda skupili.
slusaj vamo

#346 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

ReyHan wrote:
slusaj vamo wrote: upravo tako. i na kosevu smo ih mogli klepiti da se isti taj defetizam nije i u repku uvukao.

bas ce se rahimic, zahirovic, pandza, medunjanin nadigravati s francuzima, nemoj me nasmijavati svega ti.
ljudi nas prije godinu dana otresli ko slinu na nasem terenu, nismo se s loptom sastali.
o kakvom defetizmu na kosevu pricas. pa danima se prije utakmice pricalo i pisalo o tome kako je francuska u krizi, kako cemo ih dobiti glatko...
pa mi jednostavno nemamo kvalitet da skinemo skalp francuzima, nikada nismo pobijedili repku tog ranga ( ne racunam italiju). najvece pobjede su nam protiv danske, norveske, belgije tj. ekipama koje nisu vrhunski evropski nivo.
Rahimic, Medo, Zahirovic pa i Pandza su sasvim solidni igraci. Da potsjetim da je fudbal timski sport, i da ga dobijaju ili gube timovi, a rijetko pojedinci. Cudi da nisi spomenuo i Dzeku, Misketa, Salihovica, Pjanica, Spahu, valjda ne odgovara gubitnickoj koncepciji.

Ne znam jesi li tekmu protiv Francuza gledao na TV ili uzivo, jer je bila jedna od onih koja se morala gledati uzivo da bilo kakve pouke izvuces, dakle da vidis i ono sto kamere, zumirane na igrace oko lopte, ne registruju. To je od samog starta bila masovna bjezanija od lopte unazad, vec do trece minute mi je bilo jasno sta se sprema. Jedino mi je iznenadjenje na kraju bilo sto se nije zavrsilo bar 4-5 nula. CIm bi neko stisno damu i malo ih pritegao, "nepogresivi Francuzi" su poceli gubiti lopte i gubiti se. Steta samo sto je to sveukupno trajalo par minuta, inace Francuzi nisu ni morali osvajati prostor do naseg sesnaesterca. Dakle, sve je u glavi, mi smo tu tekmu izgubili prije prvog sudijskog zvizduka.

Da su Hrvati tako razmisljali protiv Engleza onomad kad ih uzese 2:3, popili bi petardu ko kucu.
shalla

#347 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

Halo ljudi dragi, niko ne dvoji da su francuzi za nas velesila ali ne kontam izjavu da bi nas i sa trećim sastavom razvalili...
Samo sam se na to nadovezao i napisao koji ćemo onda kurac u baražu ili na prvenstvu kada bi nas eto oni, koji čak trenutno nisu u samom evropskom vrhu, odjebali sa svojim trećim sastavom...

A vi se odmah uhvatili haman kao da sam napisao da smo favoriti jbt, pa nije niko lud da to tvrdi ali vala smatrati nas toliko lošim je baš bezze...
Hodidid

#348 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Hodidid »

De da mi prvo dobijemo Luxemburg pa cemo dalje vidjeti sta cemo i kako cemo.
Corola

#349 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

slusaj vamo wrote:
ReyHan wrote:
slusaj vamo wrote: upravo tako. i na kosevu smo ih mogli klepiti da se isti taj defetizam nije i u repku uvukao.

Rahimic, Medo, Zahirovic pa i Pandza su sasvim solidni igraci. Da potsjetim da je fudbal timski sport, i da ga dobijaju ili gube timovi, a rijetko pojedinci. Cudi da nisi spomenuo i Dzeku, Misketa, Salihovica, Pjanica, Spahu, valjda ne odgovara gubitnickoj koncepciji.

Ne znam jesi li tekmu protiv Francuza gledao na TV ili uzivo, jer je bila jedna od onih koja se morala gledati uzivo da bilo kakve pouke izvuces, dakle da vidis i ono sto kamere, zumirane na igrace oko lopte, ne registruju. To je od samog starta bila masovna bjezanija od lopte unazad, vec do trece minute mi je bilo jasno sta se sprema. Jedino mi je iznenadjenje na kraju bilo sto se nije zavrsilo bar 4-5 nula. CIm bi neko stisno damu i malo ih pritegao, "nepogresivi Francuzi" su poceli gubiti lopte i gubiti se. Steta samo sto je to sveukupno trajalo par minuta, inace Francuzi nisu ni morali osvajati prostor do naseg sesnaesterca. Dakle, sve je u glavi, mi smo tu tekmu izgubili prije prvog sudijskog zvizduka.

Da su Hrvati tako razmisljali protiv Engleza onomad kad ih uzese 2:3, popili bi petardu ko kucu.
Ne mogu se oteti utisku da je to fakat bilo pokusaj skidanja Papetove glave.Pogotovo kad je Miske nakon tekme javno rekao da se uopste nisu drzali dogovora iz svlacionice sa Papetom.Zato je i Pape nakon tekme par igraca ocistio a par u tri i po oka neke stvari prokabulio.U Rumuniji je bio pad teskih guzica i onog lopta ce sama u gol.
Hodidid

#350 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Hodidid »

trcicu trceci wrote:
Hodidid wrote:De da mi prvo dobijemo Luxemburg pa cemo dalje vidjeti sta cemo i kako cemo.
razvalit cemo ih ocam mog :lol: :lol:
ma lagano, samo razbiti bedem i ne bi trebalo biti problema
Nista ja ne znam :D . Jebi ti to i bivsa Juga se znala muciti sa Luxom. A raja raspravlja hoce biti Benzeme ili nece u Parizu.
Locked