Dubioza Kolektiv
Moderator: _BataZiv_0809
- insomnia78
#326 Re: Dubioza Kolektiv
Ma dobro. Siguran sam da ce Hrvati razumjeti njegov istancani smisao za Humor i docekati ga sirom rasirenij ruku sledeci put
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#327 Re: Dubioza Kolektiv
hoće...čekaju ga na partizanskom grobljuinsomnia78 wrote:Ma dobro. Siguran sam da ce Hrvati razumjeti njegov istancani smisao za Humor i docekati ga sirom rasirenij ruku sledeci put
- insomnia78
#328 Re: Dubioza Kolektiv
Glede humora
Postoji (mada bi pravilnije bilo reci postojao je) jedan francuski komicar Dieudonné. Imo je on jedan skec i u tom skecu jedan gest

Ovi sto prate sport sjetice se da ga je svojevremeno izvodio Anelka. Gest ko gest ni dan danas nije u potpunosti nerazjasnjen. Jedni ga smatraju kritikom rezima (izvode ga mladi na demonstracijama...), drugi necim drugim a treci antisemitizmom. Komicar je do sada imao bezbroj sudjenja, platio brdo kazni, ne moze nastupiti nigdje u citavoj Fr posto mu niko ne zeli izdati dvoranu...doduse slikao se sa Ahmedinedzadom
PS: i da Anelka je poslije toga zavrsio u Indiji
Postoji (mada bi pravilnije bilo reci postojao je) jedan francuski komicar Dieudonné. Imo je on jedan skec i u tom skecu jedan gest

Ovi sto prate sport sjetice se da ga je svojevremeno izvodio Anelka. Gest ko gest ni dan danas nije u potpunosti nerazjasnjen. Jedni ga smatraju kritikom rezima (izvode ga mladi na demonstracijama...), drugi necim drugim a treci antisemitizmom. Komicar je do sada imao bezbroj sudjenja, platio brdo kazni, ne moze nastupiti nigdje u citavoj Fr posto mu niko ne zeli izdati dvoranu...doduse slikao se sa Ahmedinedzadom
PS: i da Anelka je poslije toga zavrsio u Indiji
- Banksy
#329 Re: Dubioza Kolektiv
Nurudin wrote:
Još je veća zajebancija bila kad je onaj udario onu šakom u glavu u Kiseljaku ili kad su opet u Kiseljaku (da se pojača fol)
zapalili hodži auto isto k'o onome dole u Mostaru. Sve ovo se desilo u prošloj godini ...joj šege , žešće materemi
Uhapšen zbog sumnje da je zapalio automobil imama
saznajemo da se radi o M. Emši, komšiji Mustafe ef. Pašića, što ukazuje da incident nije uzrokovan nacionalnom i vjerskom mržnjom, kako su pojedini mediji interpretirali ovaj slučaj.
- Ommadawn
#330 Re: Dubioza Kolektiv
Ima i onih sto ruse nadgrobne spomenike pravoslavaca i katolika po Sarajevu. Ali i na to se treba naviknuti. Zar ne?Nurudin wrote:Imam i ja sliku gore sa Bjelašnice u Javorovom dolu, onaj neki što je napravio mali amfiteatar i kamenu kulu , eno je išarali kokardama.Bloo wrote:Imam i ja sliku kraj ploče u Vlasenici Teško Bogu sa nama kakvi smo
ergo ja sam srpski nacionalista
Ima i ovih svinjskih iznutrica što ljepe na munare, ima igrača što kad se napiju bacaju pive i gađaju munare, povratnika što
im otruju po tri krave (hehe đe baš tri , simbolično) , i tako ...ima svega. Što se sad mi trzamo tu, jel' tako? Treba se naviknuti
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#331 Re: Dubioza Kolektiv
Dobro, šta je sa ostalih 5-6 slučajeva ? kolutanje očima iliBanksy wrote:Nurudin wrote:
Još je veća zajebancija bila kad je onaj udario onu šakom u glavu u Kiseljaku ili kad su opet u Kiseljaku (da se pojača fol)
zapalili hodži auto isto k'o onome dole u Mostaru. Sve ovo se desilo u prošloj godini ...joj šege , žešće materemi
![]()
Uhapšen zbog sumnje da je zapalio automobil imama
saznajemo da se radi o M. Emši, komšiji Mustafe ef. Pašića, što ukazuje da incident nije uzrokovan nacionalnom i vjerskom mržnjom, kako su pojedini mediji interpretirali ovaj slučaj.
- Nurudin
#332 Re: Dubioza Kolektiv
Hajde čik navedi još jedan primjerOmmadawn wrote:Ima i onih sto ruse nadgrobne spomenike pravoslavaca i katolika po Sarajevu. Ali i na to se treba naviknuti. Zar ne?Nurudin wrote:Imam i ja sliku gore sa Bjelašnice u Javorovom dolu, onaj neki što je napravio mali amfiteatar i kamenu kulu , eno je išarali kokardama.Bloo wrote:Imam i ja sliku kraj ploče u Vlasenici Teško Bogu sa nama kakvi smo
Ima i ovih svinjskih iznutrica što ljepe na munare, ima igrača što kad se napiju bacaju pive i gađaju munare, povratnika što
im otruju po tri krave (hehe đe baš tri , simbolično) , i tako ...ima svega. Što se sad mi trzamo tu, jel' tako? Treba se naviknuti
- Banksy
#333 Re: Dubioza Kolektiv
Kad namjerno lažeš, šta drugo nego kolutat...
- Nurudin
#334 Re: Dubioza Kolektiv
Osim što lažem još i kradem i otimam od sirotinje u slobodno vrijemeBanksy wrote:Kad namjerno lažeš, šta drugo nego kolutat...
- Ommadawn
#335 Re: Dubioza Kolektiv
Sto s druge strane nije cudno.insomnia78 wrote: Gest ko gest ni dan danas nije u potpunosti nerazjasnjen. Jedni ga smatraju kritikom rezima (izvode ga mladi na demonstracijama...), drugi necim drugim a treci antisemitizmom. niko ne zeli izdati dvoranu...doduse slikao se sa Ahmedinedzadom![]()
Ali i crnci jedni druge zovu "nigga" ili "nigger". A hajde ti nekoga tako zovni.
U po rata u Banja Luci sjede trojica, od prije rata zajebani momci, obuceni u uniforme VRS, cugaju ispred kafica a "oslobodjen" Passat koji koriste stoji parkiran ispred, spusteni prozori i cuje se muzika iz koje grmi Thompson. Mislis da je iko imao muda da ih pita "Halo ba, sta to slusate? Gasi to!!!"?
Neko od ovih "nasih" komentarise "Svaka im cast" kao eto, pustaju Thompsona a ova trojica bogzna koliko su naroda pobili i koliko su toga opljackali.
- Baran
#336 Re: Dubioza Kolektiv
Bloo wrote:
Mislim da vas branosamo malo podjebava
Ma nemoguće. Tri prsta?? Podjebavanje??? Kako to može zajedno
- Nurudin
#337 Re: Dubioza Kolektiv
može li umjesto ovog hodže iz Kiseljaka, zamjena za dva paljenja u Rogatici, isto povratnici ?
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... u-rogatici
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... u-rogatici
- Bloo
- Globalna šefica
#338 Re: Dubioza Kolektiv
Ostavljanje otpada od kurbana na javnim površinama.Nurudin wrote: Hajde čik navedi još jedan primjer
Dolby surround na munari udaljenoj 20 metara od prozora stambene zgrade, jačina ezana od 120 dB, što rezultiralo da je čitava zgrada pisala IZ jer bebe nisu mogle da spavaju.
Jebanje matere osobi koja jede na ulici tokom ramazana.
To je taj suživot 3 naroda.
Jel neko primjetio kako nekonstitutivni ne prave belaje
- Nurudin
#339 Re: Dubioza Kolektiv
To su napadi na osobe druge nacionalnosti ?? Pa i meni smeta kad pojačaju ezanBloo wrote:Ostavljanje otpada od kurbana na javnim površinama.Nurudin wrote: Hajde čik navedi još jedan primjer
Dolby surround na munari udaljenoj 20 metara od prozora stambene zgrade, jačina ezana od 120 dB, što rezultiralo da je čitava zgrada pisala IZ jer bebe nisu mogle da spavaju.
Jebanje matere osobi koja jede na ulici tokom ramazana.
To je taj suživot 3 naroda.
![]()
Jel neko primjetio kako nekonstitutivni ne prave belaje?
Koja agencija prenosi ovo jebanje matere , neka mahalska? Pošto , koliko znam psovanje kvari post..jedeš ili jebeš sve zabranjeno.
Ja sam ljetos u sred Ramazana na Hrasnom kod Zmaja vidio cijelu arapsku familiju kako ruča i pije sarajevsku.
Izgleda nisu čuli za ove što idu okolo i jbu mater svakom ko ne posti
- Bloo
- Globalna šefica
#340 Re: Dubioza Kolektiv
Prenosim ja, kao svjedok na licu mjestaNurudin wrote: To su napadi na osobe druge nacionalnosti ?? Pa i meni smeta kad pojačaju ezan
Koja agencija prenosi ovo jebanje matere , neka mahalska? Pošto , koliko znam psovanje kvari post..jedeš ili jebeš sve zabranjeno.
Ja sam ljetos u sred Ramazana na Hrasnom kod Zmaja vidio cijelu arapsku familiju kako ruča i pije sarajevsku.
Izgleda nisu čuli za ove što idu okolo i jbu mater svakom ko ne posti
Pa ako to nisu napadi na drugačije, zašto su onda 3 prsta napad?
Neka neko Isusu iznad ulaza u Katedralu otfikari ta tri prsta.
- HAVANA
#341 Re: Dubioza Kolektiv
Mogu li ja sam sebe citirat?HAVANA wrote: Dabogda mi svo zlo u zivotu doslo od ljudi kao sto su tifa i brano.Nek ostane na tome.I ja rahat.
- Nurudin
#342 Re: Dubioza Kolektiv
nećemo se praviti blesavi i izvrtati stvariBloo wrote:Prenosim ja, kao svjedok na licu mjestaNurudin wrote: To su napadi na osobe druge nacionalnosti ?? Pa i meni smeta kad pojačaju ezan
Izgleda nisu čuli za ove što idu okolo i jbu mater svakom ko ne posti.
- cyprus
#343 Re: Dubioza Kolektiv
Jest, Brano i njegovi pajdaši iz Dubioze će svezat komšijeinsomnia78 wrote:Zajebaju se ljudi. Hajd ba. Oni su za normalizam. Dok ne zapuca i ne nadju se pred svezanim komsijamaNurudin wrote:Imam i ja sliku gore sa Bjelašnice u Javorovom dolu, onaj neki što je napravio mali amfiteatar i kamenu kulu , eno je išarali kokardama.Bloo wrote:Imam i ja sliku kraj ploče u Vlasenici Teško Bogu sa nama kakvi smo
Ili ovaj što ovo stavlja u kontekst napada na povratnike u Rogatici
- Baran
#344 Re: Dubioza Kolektiv
Glavni problem dubiozinih tekstova je taj sto ne mogu da dosegnu onu dubinu koju su njeni hejteri u stanju razumijeti.
Toliko su jednostavni da ih samo djeca mogu slušati. Djeca, koja se bukvalno lijepe za sve sto je pozitivno i koja više osjećaju nego sto razmišljaju.
Ma da im je bit samo malo sporiji, da samo malo manje skaču po bini, da su brate normalno obučeni i da su puno manje popularni, tad sigurno ne bi brojni kolutali očima na njihove manje uspjehe.
To što furaju "normalizam" je stvarno užasno, jer pjevaju ono sto svi odrasli već svakako znaju. Horor.
A da ne govorim kako je užasna poruka djeci da nije lijepo biti pakšu.
A ovaj im se srpski vođa sa svoja tri prsta u lice smije.
Toliko su jednostavni da ih samo djeca mogu slušati. Djeca, koja se bukvalno lijepe za sve sto je pozitivno i koja više osjećaju nego sto razmišljaju.
Ma da im je bit samo malo sporiji, da samo malo manje skaču po bini, da su brate normalno obučeni i da su puno manje popularni, tad sigurno ne bi brojni kolutali očima na njihove manje uspjehe.
To što furaju "normalizam" je stvarno užasno, jer pjevaju ono sto svi odrasli već svakako znaju. Horor.
A da ne govorim kako je užasna poruka djeci da nije lijepo biti pakšu.
A ovaj im se srpski vođa sa svoja tri prsta u lice smije.
Last edited by Baran on 08/01/2018 13:50, edited 1 time in total.
- insomnia78
#345 Re: Dubioza Kolektiv
Nece. Ne vezu svi. Neki spavaju dvaes godina na masovnoj grobnici. Neki sute....
- Ommadawn
#346 Re: Dubioza Kolektiv
Ej, decko... De malo stan´ na loptu, zivota ti.Nurudin wrote:nećemo se praviti blesavi i izvrtati stvariBloo wrote: Prenosim ja, kao svjedok na licu mjesta.
Niko ne negira da postoje ti napadi na povratnike u drugim entitetima i mjestima.
Od mene sluzbeno lice namjerno trazi da mu odgovorim na njegovo "Es selam alejkum" Alejkumuselam. Sto ja to moram?
- Nurudin
#347 Re: Dubioza Kolektiv
Nisi pratio tok razgovora, ulijećeš ....zato i donosiš tako glupe zaključke.
- Bloo
- Globalna šefica
#348 Re: Dubioza Kolektiv
Ako opet krene vezanje sa bilo koje strane, možemo li kod tebe doćiinsomnia78 wrote:Nece. Ne vezu svi. Neki spavaju dvaes godina na masovnoj grobnici. Neki sute....
- cyprus
#349 Re: Dubioza Kolektiv
Tako je... Brano će da spava na masovnoj grobnici, a Almir i Adis će da šute...insomnia78 wrote:Nece. Ne vezu svi. Neki spavaju dvaes godina na masovnoj grobnici. Neki sute....
Bravo
- Nurudin
#350 Re: Dubioza Kolektiv
Da pojednostavim, jer izgleda niste u stanju da razumijete elementrane stvari.
Dakle, pitanje je bilo što se raja talasa i što su osjetljivi na troprste zajebancije ?
Onda sam ja naveo desetak primjera zašto je to tako , ne zbog rata nego zbog dešavanja u protekloj godini .
Jako jednostavno za razumjeti. Osim ako si glup, onda ti je sve misterija
Dakle, pitanje je bilo što se raja talasa i što su osjetljivi na troprste zajebancije ?
Onda sam ja naveo desetak primjera zašto je to tako , ne zbog rata nego zbog dešavanja u protekloj godini .
Jako jednostavno za razumjeti. Osim ako si glup, onda ti je sve misterija