"Oslobodjenje"
Isjeceno i prezentirano uz pomoc Info tima : http://www.fksinfo.com
Moderators: Charuga, Tomahawk11
scsport.baMatko: Nema brige, spreman sam za Slobodu
Navijači Sarajeva ne moraju brinuti. Njihov stari i novi ljubimac, Matija Matko bit će spreman za nedjeljni okršaj protiv Slobode na Tušnju.
Navijači Sarajeva ne moraju brinuti. Njihov stari i novi ljubimac, Matija Matko bit će spreman za nedjeljni okršaj protiv Slobode na Tušnju.
„Upravo sam na terapiji. Doktor i fiziotarapeut su me osposobili nakon što sam zadobio jedan udarac između zgloba i potkoljične kosti. Nema razloga za brigu, bit ću spreman za Slobodu“, rekao je za naš portal, napadač tima sa Koševa, koji je dodao da u Tuzlu njegov tim ide na pobjedu.
„Mi nemamo šta tu kalkulirati. Imamo bolju ekipu. Ukoliko želimo igrati u Evropu moramo pobjeđivati. Dakle, u Tuzlu idemo po pobjedu“, riječi su Matka.

Održana sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo - Licenca kao uslov za opstanak Kluba
Dana 09.03.2012. godine u svečanom salonu FK Sarajevo održana je redovna sjednica Upravnog Odbora FK Sarajevo.
Između ostalog Upravni Odbor jednoglasno je potvrdio produžetak mandata generalnom direktoru Dini Selimoviću za 12 mjeseci, a za portparola kluba je i zvanično imenovan Tarik Trbić. Uz konstataciju da je godinu dana bio maksimalno posvećen aktivnostima na konsolidaciji kluba i kvalitetnom radu, usvojena je i ostavka sportskog direktora Edima Hadžialagića.
Usvojen je i Pravilnik o platama, premijama i drugim ličnim primanjima, odgovornosti i kaznama za postignute rezultate Fudbalskog kluba "Sarajevo" za 2012. godinu.
- "Pripremljen je Pravilnik koji treba da motiviše stručni štab i igrače da svojim zalaganjem i trudom učestvuju i pomognu rad rukovodstva kluba." - kazao je g. Edis Kusturica, član Upravnog Odbora FK Sarajevo koji je najviše radio na izmjenama u predmetnom Pravilniku.
Kusturica je istakao da je početkom 2012.godine formiran i pravni tim koji je posvećen svim sudskim procesima, kako bi se pokušala iznaći adekvatna rješenja i kompromisi, u interesu svih strana.
Upravni odbor FK Sarajevo usvojio je finansijske izvještaje poslovanja za 2011. godinu, uz konstataciju da su podložni dopunama od strane angažovane revizorske kuće. Direktor FK Sarajevo Dino Selimović u saradnji sa saradnicima je pripremio i na ovoj sjednici Upravi prezentovao planirani budžet kluba za 2012. godinu u iznosu od 2,1 milion KM, koji je usvojen.
- "Budžet pripremljen za 2012. godinu baziran je na realnim pretpostavkama, a pored pokrivanja svih tekućih obaveza prem uposlenicima i dobavljačima, uključuje i postepeno otplaćivanje dijela starih dugova FK Sarajevo. Nakon dugo godina, u Klubu sjede ljudi koji su spremni svim problemima pogledati u oči i početi ih rješavati." -istakao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.
Selimović je dodao i sljedeće:
- "Klub svoje obaveze može izmiriti samo ako ostvarimo prihode, a naši jedini realni i konkretni prihodi su vrhunski rezultati u okviru domaćih takmičenja, prihodi od jakih utakmica, takmičenje u UEFA-inim takmičenjima i prihodi od prodaje igrača. Sve to je jako povezano" - podcrtao je Selimović.
- "Duboko vjerujem da će čelni ljudi koji rade na licenciranju u Nogometnom/Fudbalskom Savezu Bosne i Hercegovine prepoznati očigledan napredak u upravljanju i rukovođenju FK Sarajevo. Ova Uprava je za 14 mjeseci isplatila 13 plata i spremna je isplata i četrnaeste po redu. Obaveze prema uposlenicima i dobavljačima se uredno ispunjavaju, uz određenu dinamiku plaćanja koja je direktno vezana za naše prihode." -istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo g. Amir Rizvanović.
Rizvanović je dodao:
- "Uprava i rukovodstvo kluba su isplatili i preko 150.000 KM starih dugovanja, po različitim osnovama - od dugova prema igračima, trenerima, uposlenicima, do saniranja nekih obaveza prema dobavljačima - sve što je naslijeđeno prilikom preuzimanja kluba. Jedini način da se stanje u klubu konsoliduje i da se nastavi sa ovom politikom izmirenja starih dugova jeste da se Fudbalskom klubu Sarajevo omogući da se takmičimo u Premijer Ligi BiH, ali i u UEFA-inim takmičenjima, dakle da nam se izda licenca. Svaki drugi potez bio bi usmjeren direktno protiv interesa FK Sarajevo i armije naših navijača." -zaključio je predsjednik Sarajeva.
sportsport.baJović: Priča o tituli ima podlogu
Fudbaleri Sarajeva u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju su s minimalnih 1:0 savladali domaću ekipu.
Ovom pobjedom bordo momčad ostaka je u borbi za sami vrh, no i pored tri boda šef struke Dragan Jović nije baš zadovoljan sa onim što su njegovi izabranici pokazali u drugom dijelu.
"Znai smo da nas čeka tvrda utakmica, no na kraju je pobijedila kvalitetnija ekipa. Mislim da smo to na terenu pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo dominirali", istakao je za SportSport.ba šef stručnog štaba bordo momčadi Dragan Jović.
"U drugom dijelu nismo bili na nivou, bar ne na onom kakvo Sarajevo mora biti. Imali smo i malo sreće jer je Sloboda na otvaranju drugog poluvremena imala veliku priliku. Mi smo dali gol iz prekida i na kraju smo zasluženo slavili", dodao je Jović.
Šef stručnog štaba Sarajeva smatra da je njegova momčad ovom pobjedom ostala u igri za titulu.
"Pritisak je bilo velik, pogotovo nakon subotnjih rezultatza i sretan sam što su momci dobro odgovorili na isti. Tri boda iz Tuzle mnogo nam znače i na psihološkom planu, a pokazali smo da i priča o naslovu ima temelja", govori Jović i dodaje.
"Ne bih nikog izdvajao, fudbal je momčadski sport, no želim naglasiti da su novi igrači pokazali zbog čega su dovoedeni u Sarajevo. Nakon prijateljskih utakmica to nisam htio potencirati, no u prvoj takmičarskoj, koja nam je bila od ogromnog značaja, pokazali su kvalitet i zadovoljan sam zbog toga.
Na kraju razgovora Jović je istakao da je najveće iznenađenje na otvaranju proljetnog dijela sezone priredila Slavija, koja je pobjedom u Gabeli ostala u igri za opstanak u društvu najboljih.
"Svi rezultati su uglavnom očekivani, izuzmemo li pobjedu Slavije u Gabeli. Prijatno sam iznenađen, no u neku ruku mi je drago što nema otpisanih. Biće neizvjesno do samog kraja, kako u borbi za opstanak, tako i u borbi za titulu", zaključio je Jović.