30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- swirl
#326 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ljepota je prolazna, glupoca ostaje zauvijek.
- Henry Chinaski
#327 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Kao što rekoh gore, u startu je samo to. Tek onda zaroniš dublje pa nađeš još nešto.drekalica28 wrote:Niko se tome ne čudi.Henry Chinaski wrote:Ipak, ne mogu shvatiti toliko čuđenje što ljudi vole da im cura ima dobre sise i guzove?![]()
Meni samo nije jasno zašto i kako je nekima SAMO to bitno.
Ali sise i guzovi moraju zadržati kvalitet.
Last edited by Henry Chinaski on 20/07/2011 13:47, edited 1 time in total.
-
drekalica28
#328 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Jah.... a većina vas se eto satra da zadrži svoje fizičke atribute. 
-
1906
#329 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
danas kad je ljepota tako lako dostupna
stvrano bi trebala izgubiti na cijeni
stvrano bi trebala izgubiti na cijeni
- Henry Chinaski
#330 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Žene na to gledaju drugačije. Njima to nije najvažnije. Jebi ga, tako je...drekalica28 wrote:Jah.... a većina vas se eto satra da zadrži svoje fizičke atribute.
- lady marmalade
#331 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ako će ti biti išta lakše, u istoj smo poziciji samo što mene "smaraju" frajeri
Sve je više muškaraca u 30-tim koji su potpuno klonuli duhom, koji ne vode računa o svom izgledu (koji je definitivno bitan, al ne i presudan), koji smaraju sa teškim temama i kojima još samo mama zna da ugodi...
Sva sreća pa me fizika još uvijek dobro sluzi, pa za sada ostajem pri onom mlađe-slađe, samo što ni to nije konačno rješenje...
Sve je više muškaraca u 30-tim koji su potpuno klonuli duhom, koji ne vode računa o svom izgledu (koji je definitivno bitan, al ne i presudan), koji smaraju sa teškim temama i kojima još samo mama zna da ugodi...
Sva sreća pa me fizika još uvijek dobro sluzi, pa za sada ostajem pri onom mlađe-slađe, samo što ni to nije konačno rješenje...
- Attitude
- Henry Chinaski
#333 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
... i tako se vas dvoje nađoste! Hajde, postirajte ovdje ako bude šta konkretno...lady marmalade wrote:Ako će ti biti išta lakše, u istoj smo poziciji samo što mene "smaraju" frajeri![]()
Sve je više muškaraca u 30-tim koji su potpuno klonuli duhom, koji ne vode računa o svom izgledu (koji je definitivno bitan, al ne i presudan), koji smaraju sa teškim temama i kojima još samo mama zna da ugodi...![]()
- lady marmalade
#334 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Henry Chinaski wrote:... i tako se vas dvoje nađoste! Hajde, postirajte ovdje ako bude šta konkretno...lady marmalade wrote:Ako će ti biti išta lakše, u istoj smo poziciji samo što mene "smaraju" frajeri![]()
Sve je više muškaraca u 30-tim koji su potpuno klonuli duhom, koji ne vode računa o svom izgledu (koji je definitivno bitan, al ne i presudan), koji smaraju sa teškim temama i kojima još samo mama zna da ugodi...![]()
- Cointreau
#335 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
A nisu nam samo djevojke u tim tridesetim takve, takve su i mnogo mlađe...i ne samo djevojke, nego i muškarci. Društvo nam je općenito klonulo duhom, većina... I čitajući neke od postova vidim kao gdje ćeš u tridesetim biti neozbiljan
Nije stvar u tome, nema energije, optimizma, zadovoljstva, razigranosti, želje za životom, uživanja u sitnicama... Sve se svelo na žalopojke i kukanja... Znam da ljudi imaju puno briga i problema, ali u tom istom životu ima i mnogoo lijepih stvari koje vrijede naše pažnje. Cijeniti lijepe (pa makar i najmanje sitnice) stvari a ne opterećavati se previše onim manje lijepim... 
-
PalaSa Marsa
#336 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ja ne kontam sto raja sve dovodi u kontekst s' ljepotom. U redu je narode, nacisto smo svi 'vako kolektivno da tezimo da imamo privlacnog partnera/icu.. al' ima i stvari koje mogu jace privuc od vizuelnog efekta. Bar mene mogu, za vas ne znam.
(Ono - kad ima ono nesto). 
- HAVANA
#337 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ma ,men se čini da sti vi svi naki muhanati.Mi s četEres smo najbolji. 
- jutarnji
- slobodni armirach
#339 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
dok jos nije krv pala,
-
detroit-mercy
#340 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Hebiga, dok traje nek traje, barem je bilo dobrodrekalica28 wrote:madner wrote:Sta je tu ljigavo? Nece mi valjda biti kriterij da ima lose sise i bezveze guzicu.![]()
Haj ok...prihvatam da su i te sise i guzica kriterij.
Ali šta je veći prioritet?![]()
Ni te sise ni guzice neće dovijeka stajati gdje stoje, niti će izgledati kako sad izgledaju. I to je činjenica.
Jel bitnije imati nekoga na koga možeš računati i u dobru i u zlu, nego nekoga čije sise i grudi drži plastika?
To bi isto bilo kada bi rekla, a sta ce ti Mercedes, nece ni on trajati vjecno i on ce se ohabati. Mercedes je Mercedes i kada ostari jos je dobar za vozit
-
detroit-mercy
#341 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Daj ba, izgled je nešto sasvim subjektivno i ne možeš reći da postoji bilo kakva formula osim vlastite percepcije. Po estetskim kanonima univerzalno lijepu osobu bi većina nas percipirala kao ružnu.Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ako mi je danas nesto 9.34/10 u kompozitnom rankingu, bice i sutra isti. Osim ako se izgled ne promijeni. Dakle formula ostaje ista. Ako si ostala u formi, logicno je da objektivno ne mogu rec da si postala ruzna.madner wrote:
Kako možeš reći da se izgled može objektivno ocjeniti?
Ono što ti smatraš lijepim, atraktivnim, nekome drugom može biti totalna suprotnost.
Ima naravno nas izuzetaka koji smo lafčince kako god nas okreneš, al' nećemo sad o tome.
Ma prijatelju ne zavaravaj se da je izgled subjektivan, ono sto je lijepo lijepo je. Kada se za trebom okrene pola carsije, mora da je dobra da ga hebes
A sto se tice subjektivnosti: postavi sliku Slavuja i Brad Pitta i stavi pred zene pa ces da vidis subjektivnosti.
Ili stavi Majkicku pored Monice Belluchi pa da vidim kolko ce tipova biti subjektivno a koliko objektivno.
Subjektivnost bi bila usporedba Monice Belluci i Kim Kardashian npr. Neko voli ovo neko ono, ali brate kad je neko ruzan tu pomoci nema
-
dječak sa šibicama
#342 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Kim Kardashian je zena za pozeljeti, niko ne zna cime se bavi, pa ni ona sama, osim praznjenjem novcanika svojih izabranika.
Majkicka ima poslanicku platu, koja i nije mala + naknada za odvojeni zivot, regresi i tako dalje.
Svi bi se zalijepili za Kim, jasno, samo sto i Kim ima pravo izbora, a njeni kriteriji su jasni.
Medjutim, po tvojoj logici, ruzni ljudi bi se trebali samoubiti. Ono, cemu zivot, kad nisi kao Kim Kardashian ili Bred Pit (malo jaci ljepotan, iz opdredjenih uglova nije jasno jel se radi o covjeku ili majmunu)

Majkicka ima poslanicku platu, koja i nije mala + naknada za odvojeni zivot, regresi i tako dalje.
Svi bi se zalijepili za Kim, jasno, samo sto i Kim ima pravo izbora, a njeni kriteriji su jasni.
Medjutim, po tvojoj logici, ruzni ljudi bi se trebali samoubiti. Ono, cemu zivot, kad nisi kao Kim Kardashian ili Bred Pit (malo jaci ljepotan, iz opdredjenih uglova nije jasno jel se radi o covjeku ili majmunu)
-
detroit-mercy
#343 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ja nigdje nisam rekao da bi se neko trebao ubiti, nego kazem da velika vecina pucanstva ima iste parametre kada ocjenjuje je li neka koka dobra ili ne. Kim Kardashian je dobra za veliku vecinu, Majkicka nije i sta da se tu radi.dječak sa šibicama wrote:Kim Kardashian je zena za pozeljeti, niko ne zna cime se bavi, pa ni ona sama, osim praznjenjem novcanika svojih izabranika.
Medjutim, po tvojoj logici, ruzni ljudi bi se trebali samoubiti. Ono, cemu zivot, kad nisi kao Kim Kardashian ili Bred Pit (malo jaci ljepotan, iz opdredjenih uglova nije jasno jel se radi o covjeku ili majmunu)![]()
Mozda je Vlajki dobar u dusi ali velika vecina zena ne bi snjim u krevet i pored dobre duse
Medjutim pored fizickog izgleda tu su i ostali elementi koji ulaze u racunicu: kao sto su dubina dzepa, socijalni status, karijera.
Postoji jedna iz onog vremena kada je Pixi startovao neku boli glava trebu a ona njemu (nije znala ko je) "ajde mali razguli", na sto ce ti jaro Pixi "ja sam mozda mali ali kada se popne na novcanik veci sam od Beogradjanke" i zbari trebu.
Zato i postoji i ona stara, svaka vreca nadje zakrpu
-
dječak sa šibicama
#344 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Kako ko majstore, kako ko.
Nebi ni ja sa Majkickom, ali nebi brate ni sa Kim. Sve da se nudi.
Ali dobro, meni je ionako receno da se precjenjujem
(sto je zgodno i vezano za temu FK Vratnika i Lige prvaka)
Ali dobro, meni je ionako receno da se precjenjujem
-
detroit-mercy
#345 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Za Majkicku ti vjerujem ali za Kimdječak sa šibicama wrote:Kako ko majstore, kako ko.
Ali dobro, meni je ionako receno da se precjenjujem(sto je zgodno i vezano za temu FK Vratnika i Lige prvaka)
-
dječak sa šibicama
#346 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Nisam nikada razumio to kurcenje pred rajom, onaj ko te ne voli samo ce te jos vise mrziti, a i ko te voli, pocet ce te manje voljeti
Nebi brate, (pre)skupa fufa, nista drugo.
Ima ih na ulici boljih, moze se naci. Ali to je moc marketinga i bljestavilo i sjaj moci i bogatstva, materijalizam, isto ko kad otac sina daje na fudbal, a ne na vaterpolo, zna se i zasto. Iako je vaterpolo za razvoj djeteta jedno pet puta korisniji sport, dzaba, pare su na zelenom travnjaku. A i svjetla pozornice.
Ljudske slabosti, nista drugo.
Ima ih na ulici boljih, moze se naci. Ali to je moc marketinga i bljestavilo i sjaj moci i bogatstva, materijalizam, isto ko kad otac sina daje na fudbal, a ne na vaterpolo, zna se i zasto. Iako je vaterpolo za razvoj djeteta jedno pet puta korisniji sport, dzaba, pare su na zelenom travnjaku. A i svjetla pozornice.
- pustopoljina
#347 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
ti si na dobrom putu da dostignes zen.dječak sa šibicama wrote:Nisam nikada razumio to kurcenje pred rajom, onaj ko te ne voli samo ce te jos vise mrziti, a i ko te voli, pocet ce te manje voljeti![]()
![]()
-
detroit-mercy
#348 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Pa deres li te sa ulicedječak sa šibicama wrote:Nisam nikada razumio to kurcenje pred rajom, onaj ko te ne voli samo ce te jos vise mrziti, a i ko te voli, pocet ce te manje voljeti![]()
![]()
-
dječak sa šibicama
#349 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Umalo ne rekoh na kakvom sam ja putu...
Razumijem ja covjeka, da me stave pred streljacki stroj i kazu biraj Majkicku ili Kim, ako neces ides na vjecna lovista, izabrao bi Kim naravno.
Ali zaboravio je da i Kim i Majkicka biraju. Zamisli Majkicka ti kaze oprosti mali nisi moj nivo, ja sam poslanica u parlamentu, imam para da mogu kupiti i tebe i jos jednog tebe, setaj "mali"
Uostalom, mislim da se partneri ne biraju kao stoka na stocnoj pijaci. To je malo "komplikovaniji" proces koji ukljucuje i odredjene hemijske radnje.
Razumijem ja covjeka, da me stave pred streljacki stroj i kazu biraj Majkicku ili Kim, ako neces ides na vjecna lovista, izabrao bi Kim naravno.
Ali zaboravio je da i Kim i Majkicka biraju. Zamisli Majkicka ti kaze oprosti mali nisi moj nivo, ja sam poslanica u parlamentu, imam para da mogu kupiti i tebe i jos jednog tebe, setaj "mali"
Uostalom, mislim da se partneri ne biraju kao stoka na stocnoj pijaci. To je malo "komplikovaniji" proces koji ukljucuje i odredjene hemijske radnje.
-
dječak sa šibicama
#350 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja
Ne derem nikoga, posebno ne zene.detroit-mercy wrote: Pa deres li te sa uliceili jos uvijek trazis dobru u dusi
.
Dobra dusa je svakako pozeljna.