Psihotrileri/trileri

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#326 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

meni je ok ne znam što ga pljuju
one kasnije još nisam gledao

kad smo već kod izolacija

population 436 je super
dulcinella

#327 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by dulcinella »

http://www.imdb.com/title/tt1296899/?ref_=sr_1

Image

After the death of their daughter Alice, Patrick and Louise move to a remote town called Wake Wood. They discover that the town's people are practising a Pagan ritual which allows the dead to be resurrected but only for 3 days. When offered this unique opportunity which will allow them to see their daughter once more and say goodbye properly, they gladly accept the agreement to stay in Wake Wood and never leave. But what will they do when their 3 days are up?

http://www.imdb.com/title/tt1034306/?ref_=sr_1

Image

Jane Morton, a psychiatrist from Dublin in deep mourning following the accidental death of her husband and son, is assigned to work on the case of Dorothy Mills, a teenaged girl in a small village who tried to strangle a baby. After miraculously surviving a car accident, Jane discovers a village darkened by strange events and meets a very nervous Dorothy, who swears she never touched the baby. After analyzing the teenager, Jane makes a diagnosis of multiple personality disorder until the day that Dorothy speaks with the voice of David, Jane's dead son.
BHF_Manijak

#328 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Meni je recimo The Village bezze iako volim takve tipove filmova :mrgreen: ali zato Počulacija 436 je ODLICAN! :thumbup: Volim tako te filmove s atmosferom, malim sredinama itd... Tu mi je nenadjebiv Oluja stoljeca. Znam znam, ponovio sam to milijardu puta, al' sta cu kad ga gotivim! :mrgreen:
htcxone

#329 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

BHF_Manijak wrote:Meni je recimo The Village bezze iako volim takve tipove filmova :mrgreen: ali zato Počulacija 436 je ODLICAN! :thumbup: Volim tako te filmove s atmosferom, malim sredinama itd... Tu mi je nenadjebiv Oluja stoljeca. Znam znam, ponovio sam to milijardu puta, al' sta cu kad ga gotivim! :mrgreen:
oluja stoljeca najbolji film svih vremena MENI :D nema dalje, jednostavno savrseno... od glume, radnnnje, tematike,atmosfere u filmu itd... remek djelo 1/1

pogledah par horrora u zadnje vrijeme i mogu reci nista posebno, jeddnostavno se siluju jedne te iste teme i isti "fazoni"
tacnije gledao sam posljednji egzorcizam 2... nije los, cak je i dobar, dobra prica i sve to, ali nekako već viđeno...

STO se ticce atmosfere mali gradic i to :D STEPHEN King to preferira u svojim knjigama.. ;)
BHF_Manijak

#330 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Tacno, ali nisu vala ni svi Kingovi vrh filmovi. Nazalost. S Olujom je ubo da valja! :thumbup:
htcxone

#331 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

BHF_Manijak wrote:Tacno, ali nisu vala ni svi Kingovi vrh filmovi. Nazalost. S Olujom je ubo da valja! :thumbup:
:D jbg meni vala jesu :D msl knjige , teme i to, a to sto amater uzme u ruke njegov film i user je e to je nesto drugo :D

npr IT je jaci i od oluje stoljeca i bilo koje njegove knjige. . . film je 30% ...
celava_dlaka

#332 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by celava_dlaka »

Neki triler u ove kasne sate da me sje** malo :D ?
htcxone

#333 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

celava_dlaka wrote:Neki triler u ove kasne sate da me sje** malo :D ?
horor il triler ? :D

ako hoces triler pogledaj COPY CAT jedan od boljih koje sam gledao ;)
celava_dlaka

#334 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by celava_dlaka »

htcxone wrote:
celava_dlaka wrote:Neki triler u ove kasne sate da me sje** malo :D ?
horor il triler ? :D

ako hoces triler pogledaj COPY CAT jedan od boljih koje sam gledao ;)
triler :D gledao vec odlican film :D
Point.

#335 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Point. »

Neznam je li neko preporucio ovaj, al meni se svidio. Gledo sam ga ar puta, zanimljiva tematika. I Richard Gere je tu. :thumbup:

Image
A reporter is drawn to a small West Virginia town to investigate a series of strange events, including psychic visions and the appearance of bizarre entities.
BlackSnake

#337 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BlackSnake »

nautilius wrote:jesam bio vrlo mali al sam se isprepadao za zivot cijeli - http://www.imdb.com/title/tt0075005/
a i neki dan sam se pofino istrzao - http://www.imdb.com/title/tt1148204/
Kao da sam ja napisao. Ovaj Omen je bio jeziv film, mislim da i sada se može pogledati. Neko pominje Insidious, ma meni je taj film bezze.

Nego ovaj niko nije pomenuo. Film je beton, na italijanskom jeziku, a sve se dešava u jednoj sobi. Tematiku je maznuo Shylmalan u jednom svom filmu, da ne spoilam. Polanski je po meni jedan od najboljih režisera, a ovdje je odlično odglumio detektiva.

A Pure Formality
http://www.imdb.com/title/tt0110917/?ref_=sr_1
Image
johnnykola

#338 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by johnnykola »

da, insidious je limunada samo taka.
BHF_Manijak

#339 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Pogledah Evil dead, izasao je dvdrip ! Uzaaaaas, jebo me svak kud pogledah! :roll: :roll: :roll: Koji odron, ne znam u koju kategoriju da ga smjestim. Ni slasher, ni teenage sranje, nakve izvitoperene face koji me svaka druga rijec fuck, bitch, cunt itd.., valjda reziser ima taj fetis tokom sexa, pa ga sproveo i u film.
BlackSnake

#340 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BlackSnake »

BHF_Manijak wrote:Pogledah Evil dead, izasao je dvdrip ! Uzaaaaas, jebo me svak kud pogledah! :roll: :roll: :roll: Koji odron, ne znam u koju kategoriju da ga smjestim. Ni slasher, ni teenage sranje, nakve izvitoperene face koji me svaka druga rijec fuck, bitch, cunt itd.., valjda reziser ima taj fetis tokom sexa, pa ga sproveo i u film.
Ja znam da je onaj iz 1981. bio da se smrzneš, bar u ono vrijeme. Bilo nas je najmanje 5 koji smo gledali na VHS-u ali opet ... brrrr.
mudracmerlin

#341 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by mudracmerlin »

realno jos uvek vodi inseption! leo je tu bio vrh
BAN___KAI

#342 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BAN___KAI »

Ovaj novi Evil Dead je smece.
Trebaju da izbrisu naziv Horror jer ono za mene nije horror.
Cim je napocetku filma ona glumica rekla "Svi cete umrijeti veceras! odmah sam htjeo da prekinem film jer je to najofirnija recenica sto se moze reci u filmu.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#343 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Slo Burner »

BAN___KAI wrote:Ovaj novi Evil Dead je smece.
Trebaju da izbrisu naziv Horror jer ono za mene nije horror.
Cim je napocetku filma ona glumica rekla "Svi cete umrijeti veceras! odmah sam htjeo da prekinem film jer je to najofirnija recenica sto se moze reci u filmu.
Bogohuliš dečko
BHF_Manijak

#344 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Kont'o sam se javiti black swanu, ali mu je blokirano slanje poruka! :mrgreen:

Pa evo da ovdje pitam, na imdb-u one najave filmova koji izlaze u kinima, je li to otprilike izdvojeno ono najbolje sto ce izaci ili svi filmovi koji ce, lupam, izaci u julu, augustu itd? Posto nigdje ne mogu da nadjem najave filmova koji uskoro izlaze sem ovo sto se nudi na imdb-u, bojim se da mi kakav kvalitetan triler ili horor ne promaknu. Pod ovim mislim na jeftinije filmove i koji nisu blockbusteri tj. reklamirani na svakom mogucem koraku, a nerijetko se zna desiti da upravo manje poznati filmovi budu beton. :)
LSD

#345 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by LSD »

Uzmeš fino originalni Evil Dead, a ne ovo smeće od filma.
Inace ovi rimejci su gluposti obicne, ne zna se koji je gluplji....nova verzija Omena i nije toliko loše, ali opet ne može sa originalom

Drag me to hell nije loš, Possession jest klišeiziran (kao i milion raznih klonova Exorcista) ali se može pogledati
animals

#346 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by animals »

Otidjete na index.hr, i pogledajte video o sucu kojeg su ubili navijaci u Brazilu, stvarni horor..
Truba

#347 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

ima dobrih rimejkova... pogotovo kad je original bio druga liga

što se tiče najava davno sam prestao pratiti filmove koji trebaju izaci
kod horora filmovi jednostavno iskoce,.. bez najave
BHF_Manijak

#348 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Uzmeš fino originalni Evil Dead, a ne ovo smeće od filma.
Inace ovi rimejci su gluposti obicne, ne zna se koji je gluplji....nova verzija Omena i nije toliko loše, ali opet ne može sa originalom

Drag me to hell nije loš, Possession jest klišeiziran (kao i milion raznih klonova Exorcista) ali se može pogledati
Ma gled'o sam original Evil deada, necu ga 15 puta gledati. :mrgreen:
Truba

#349 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

http://cultofghoul.blogspot.com/2013/01 ... 1-deo.html
evo prati ovaj blog pa ćeš biti u toku sa događanjima
art vandeley

#350 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by art vandeley »

BHF_Manijak wrote:Pa evo da ovdje pitam, na imdb-u one najave filmova koji izlaze u kinima, je li to otprilike izdvojeno ono najbolje sto ce izaci ili svi filmovi koji ce, lupam, izaci u julu, augustu itd?
evo imas i ovdje svega

http://filmovisruba.com/
Post Reply