Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
gost iz ZG

#326 Re: Champion League 2011/12

Post by gost iz ZG »

vidim, mnogi spominju "sreću" kao jedan od razloga Dinamove pobjede
pa, u 3 PM - valjda smo zaslužili da i nas malo sreća i raspored kuglica pomazi!
Podsjetio bi na proteklih par godina i ždrijeb, kad smo u pretkvalifikacijama izvukli Arsenal, Werder, Šahtar ...

Za sve ostalo navedeno, potpuno se slažem
ni meni nije jasno da je ovaj Malmo izbacio Rangerse,
Mamić? Taj najviše voli svoj džep a tek onda Dinamo; bojim se rasprodaje
a onda smo (po običaju) topovska hrana u Europi
Uostalom, niš nije gotovo, još se igra 90 minuta u Švedskoj, ali ... 8-)
no_mani=no_fjučr

#327 Re: Champion League 2011/12

Post by no_mani=no_fjučr »

Ali_G wrote:Pa zahvaljujuci Platiniju ova fudbalska buranija ima priliku da se docepa LP. Zahvaljujuci tom sistemu i mi se mozemo uz malo sportske srece naci u prilici da posaljemo klub jednom u LP.
Mislim da je Dinamo vec zavrsio pos'o na Maksimiru. Svedjani si smijurija od ekipe, i nije mi jasno kako si dogurali do ovdje. AL i pored svega, Dinamo je jos uvijek treci razred euro fudbala.
to Ali...Dinamo je 6 razred, Dinamo iz Zagreba , seljačka družina..!

U pravu si ti imamo mi i jednu našu staru..

A tii, a tii...a ti jedii govna platini, jedi goovna plaatini, markoviću odjeebii !
Meho Kodro

#328 Re: Champion League 2011/12

Post by Meho Kodro »

fukushima wrote:prodje croatia u LP, jedne godine partizan, jedne croatia. a valjda cemo i mi docekati da nekad udjemo u tu LP :roll:
Otkako je novi format LP (4 i vise grupa), od ex-yu su igrali

Hajduk (1/4 finale)
Dinamo (Croatia) - dvaput, sad ce i treci put, valjda
Partizan - dvaput
Maribor
Obuca9

#329 Re: Champion League 2011/12

Post by Obuca9 »

Al' fakat bi bilo zanimljivo vidjeti Mamićeve reakcije, kad bi se nekim čudom utakmica u Švedskoj završila rezultatom 3:0 :D

Ne bi im bilo prvi put, prošle godine su zamalo prokockali 5:1 protiv onih Slovenaca, kad su u revanšu zijanili 3:0, da su još jedan fasovali ispali bi.
Korisnicko ime

#330 Re: Champion League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

Procitah posljednje dvije stranice komentara o Dinamovoj tekmi i razocarah se nogometnim znanjem pojedinih forumasa. Sto je najgore, forumasa sa "fudbalskim" nickovima, dakle ljudima koji vole nogomet i prate ga...
Kako neko moze napisati bilo kad od prve do posljednje minute prenosa da je Dinamo buranija? Ljudi ne potpadajte pod uticaj nasih komentatora, kvazi-znalaca koji ne znaju "citati" igru vec daju komentare u skladu s kretanjem rezultata.

Pokusacu ovo da objasnim. Ne vide, recimo, odlicnu igru jedne ekipe jer je jos uvijek 0:0, ili mozda 1:0 za totalno slabiju ekipu. Svakom iole dobrom poznavaocu je jasno da "mora" sve doci na svoje i da je samo pitanje vremena da se sve poslozi i da i rezultat odgovara kvaliteti ekipa ali to ove neznalice ne vide. Posebno je to slucaj u ovakvim utakmicama kada igraju ekipe koje rijetko gledamo pa ih slabo ili nikako ne poznajemo pa onda treba procijeniti kvalitet jedne ekipe samo na osnovu te utakmice. Onda neznalice odredjuju taj kvalitet samo na osnovu rezultata a ne na osnovu igre na terenu. Pa ljudi moji, nogomet i jeste najpopularnija igra na Svijetu bas zato sto je to sportska igra u kojoj se rezultatski postize jako malo poena/golova (ili nikako, i zbog ove cinjenice je, recimo, nepopularan u USA) pa je za to moguce i puno cesce nego u ostalim sportovoma se desava da pobjedi/prodje dalje manji/slabiji/losiji tim. U tome i jeste draz ove igre ali se zato ne moze samo na osnovu rezultata (pr)ocijeniti kvalitet jedne ekipe. Pa Dinamo je juce igrao duplo bolje u prvom poluvremenu kad je imao relativno nepovoljan rezultat nego u drugom kad su protivnika rezultatski razbili.
Pisati tokom prvog poluvremena da je Dinamo levatska ekipa je bezveze. Hajde, neki su bar spominjali Sammira, ali kao da su ostali nula. Pa ko juce nije vidio da mali Vrsaljko ima nevjerovatan potencijal da ce sigurno izrasti u vrhunskog (u evropskim okvirima) igraca, ili da je Badelj vec sad igrac kojeg se ne bi postidila ni jedna evropska ekipa je nogometno slijep kod ociju...
Ko nije vidio potpuno drugaciji pristup Dinama u odnosu na sve druge danasnje timove ex-Yu u kojem se napada protivnik, gdje se ne bojis "zapadnih" timova koji su evidentno losiji od tebe ali ih se plasis i postavljas defanzivno nadajuci se prolazu uz 1:0 i 0:0 u dvije utakmice samo zato sto dolaze iz Zapadne Evrope (pogledati ove sezone pod Hajduk-Stoke i Partizan-Genk), taj vrlo malo zna o ovom sportu. Cini mi se da jos samo Prosinecki u ovom trenutku pokusava to raditi (promijeniti taj mentalitet) ali CZ jos uvijek nema taj kvalitet...

Naravno da se moze desiti da Malmo pobjedi u revansu 3:0. Vjerovatno nece ali nije nemoguce. Pa pobjedjivao je Deportivo 4:0 jednog Milana nakon izgubljene prve tekme 4:1, pa sto se to ne bi moglo desiti i Dinamu....

Ljudi, gledajte utakmice svojim a ne komentatorovim ocima ili citajuci novinarske clanke.

Uh, vidi se da mi je dosadno na poslu...
ultima_palabra

#331 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Ah, si đe znalac :-)

Jednostavno je... Dinamo ima dosta trauma iz ovakvih "odlučujućih" utakmica i tako je i počeo utakmicu, iz tog straha su i dobili taj gol. Nakon 30tak minuta su skontali da imaju posla sa objektivno inferiornom ekipom i samljeli ih... što nije ušlo do kraja poluvremena, ušlo je u drugom. Kraj priče :zjev:
Korisnicko ime

#332 Re: Champion League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

ultima_palabra wrote:Ah, si đe znalac :-)
Haj odjebi od mene...
ultima_palabra

#333 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Korisnicko ime wrote:
ultima_palabra wrote:Ah, si đe znalac :-)
Haj odjebi od mene...
Pa ako se kreneš tući moraš očekivati i da ćeš primiti koji udarac... čudi me da to nisi naučio za 42 godine :)
motachjointa

#334 Re: Champion League 2011/12

Post by motachjointa »

Korisnicko ime wrote:Procitah posljednje dvije stranice komentara o Dinamovoj tekmi i razocarah se nogometnim znanjem pojedinih forumasa. Sto je najgore, forumasa sa "fudbalskim" nickovima, dakle ljudima koji vole nogomet i prate ga...
Kako neko moze napisati bilo kad od prve do posljednje minute prenosa da je Dinamo buranija? Ljudi ne potpadajte pod uticaj nasih komentatora, kvazi-znalaca koji ne znaju "citati" igru vec daju komentare u skladu s kretanjem rezultata.

Pokusacu ovo da objasnim. Ne vide, recimo, odlicnu igru jedne ekipe jer je jos uvijek 0:0, ili mozda 1:0 za totalno slabiju ekipu. Svakom iole dobrom poznavaocu je jasno da "mora" sve doci na svoje i da je samo pitanje vremena da se sve poslozi i da i rezultat odgovara kvaliteti ekipa ali to ove neznalice ne vide. Posebno je to slucaj u ovakvim utakmicama kada igraju ekipe koje rijetko gledamo pa ih slabo ili nikako ne poznajemo pa onda treba procijeniti kvalitet jedne ekipe samo na osnovu te utakmice. Onda neznalice odredjuju taj kvalitet samo na osnovu rezultata a ne na osnovu igre na terenu. Pa ljudi moji, nogomet i jeste najpopularnija igra na Svijetu bas zato sto je to sportska igra u kojoj se rezultatski postize jako malo poena/golova (ili nikako, i zbog ove cinjenice je, recimo, nepopularan u USA) pa je za to moguce i puno cesce nego u ostalim sportovoma se desava da pobjedi/prodje dalje manji/slabiji/losiji tim. U tome i jeste draz ove igre ali se zato ne moze samo na osnovu rezultata (pr)ocijeniti kvalitet jedne ekipe. Pa Dinamo je juce igrao duplo bolje u prvom poluvremenu kad je imao relativno nepovoljan rezultat nego u drugom kad su protivnika rezultatski razbili.
Pisati tokom prvog poluvremena da je Dinamo levatska ekipa je bezveze. Hajde, neki su bar spominjali Sammira, ali kao da su ostali nula. Pa ko juce nije vidio da mali Vrsaljko ima nevjerovatan potencijal da ce sigurno izrasti u vrhunskog (u evropskim okvirima) igraca, ili da je Badelj vec sad igrac kojeg se ne bi postidila ni jedna evropska ekipa je nogometno slijep kod ociju...
Ko nije vidio potpuno drugaciji pristup Dinama u odnosu na sve druge danasnje timove ex-Yu u kojem se napada protivnik, gdje se ne bojis "zapadnih" timova koji su evidentno losiji od tebe ali ih se plasis i postavljas defanzivno nadajuci se prolazu uz 1:0 i 0:0 u dvije utakmice samo zato sto dolaze iz Zapadne Evrope (pogledati ove sezone pod Hajduk-Stoke i Partizan-Genk), taj vrlo malo zna o ovom sportu. Cini mi se da jos samo Prosinecki u ovom trenutku pokusava to raditi (promijeniti taj mentalitet) ali CZ jos uvijek nema taj kvalitet...

Naravno da se moze desiti da Malmo pobjedi u revansu 3:0. Vjerovatno nece ali nije nemoguce. Pa pobjedjivao je Deportivo 4:0 jednog Milana nakon izgubljene prve tekme 4:1, pa sto se to ne bi moglo desiti i Dinamu....

Ljudi, gledajte utakmice svojim a ne komentatorovim ocima ili citajuci novinarske clanke.

Uh, vidi se da mi je dosadno na poslu...
Šta ima Kolumbo, jes' to otkrio Ameriku??? Pomanje j.e.b.o te Dinamo, sad ispade oni neka aman sila, ovaj Malmo bi na isti nacin razmontiralo i Sarajevo :run:
Korisnicko ime

#335 Re: Champion League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

motachjointa wrote:Šta ima Kolumbo, jes' to otkrio Ameriku??? Pomanje j.e.b.o te Dinamo, sad ispade oni neka aman sila, ovaj Malmo bi na isti nacin razmontiralo i Sarajevo :run:
Jebe se meni i za Dinamo a pogotovo za pitare...

Ali dobra ti logika...po tebi bi vjerovatno Njanjajevo bilo i prvak Skotske jer bi razmontirali tim koji je izbacio njihovog prvaka...

Sve te price kako bi i ovi ili oni pobijedili/ prosli/ razbili/ razmontirali ovu ili onu ekipu su bezveze dok se to zaista i ne desi...
open the pendzer

#336 Re: Champion League 2011/12

Post by open the pendzer »

Razbucao ih je Dinamo ko panta pitu, ko siroce napolitanku, totalna dominacija, Milan Badelj je igracina vec sada sa 22 godine, moze igrati gdje pozeli... Vrsaljko slicno, pretrcao je dva miliona kilometara, malo ofanzivno zakazao ali 19 godina su kocnica u glavi.
Stoperi odlicni, osim kod gola Mehmetija ali to je vise Ibanjez zeznuo, jer nema razmisljanje jednog beka, on je krilo vise.

Sto je najbolje za Dinamo, najbolji igraci su im tek na pocetku karijere, ako udju u LP i tamo pokazu bilo sta, a mogu pokazati, prodavat ce Mamic dogodine igrace opet za 10+ miliona.

Mislim da ce Sammir, Badelj, Vrsaljko, Kovacic, Vida vrijediti dobrih para uskoro. Vrijede vec i sada, neki.
Meho Kodro

#337 Re: Champion League 2011/12

Post by Meho Kodro »

Twente - Benfica 2:2

zecko_kupuz

#338 Re: Champion League 2011/12

Post by zecko_kupuz »

Dinamu svaka čast, kad se ulaže onda se i dobije. :thumbup: Ne znam čemu (pojedini) cinični i zloslutni komentari, jer je sinoć pobijedila bolja ekipa, znatno bolja ekipa. Malmo sa onakvom igrom nema šta tražiti u LP. Došli su se braniti, a fasovali su četiri komada, levati su.
Dinamo može biti topovska hrana, a bogami može i uzeti neke važne bodove velikim favoritima. Ako su se u Ligi prvaka znali naći Žilina, Partizan, BATE Borisov ili Debrecen, ne znam zašto to ne bi i jedan ovako organizovan Dinamo. Mamić jeste posebna priča, ali njegova drskost im je upravo i donijela ovakav napredak.

Komšijama želim sve najbolje i u revanšu. :)
Korisnicko ime

#339 Re: Champion League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

ultima_palabra wrote:Jednostavno je... Dinamo ima dosta trauma iz ovakvih "odlučujućih" utakmica i tako je i počeo utakmicu, iz tog straha su i dobili taj gol. Nakon 30tak minuta su skontali da imaju posla sa objektivno inferiornom ekipom i samljeli ih... što nije ušlo do kraja poluvremena, ušlo je u drugom. Kraj priče :zjev:
Hajde da ti odgovorim na ovo...

Dinamo nije skontao da su bolji tek nakon 30 minuta igre. Skontali su to puno prije same utakmice.
Sam trener Jurcic je dan prije utakmice rekao da ne vidi nacina kako im Liga prvaka moze izmaci ove godine.
Ja skidam kapu svakom treneru ekipe s ovih prostora koji to izjavi prije 4. kola (play offa) kvalifikacija za LP, pa makar njegov tim u play offu igrao i sa Dudelangeom iz Luxemburga...
Korisnicko ime

#340 Re: Champion League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

zecko_kupuz wrote:Mamić jeste posebna priča, ali njegova drskost im je upravo i donijela ovakav napredak.
On je njihov najveci razlog za uspijeh, ali je cinjenica da skoro uvijek bude i njihov najveci razlog za neuspjeh, ili bolje reci nedostizanja punog potencijala. Zato ga BBB ne vole.
Jebe ga cinjenica da mu je zivot k'o Wimbledone...malo trave malo bijelih linija...
ultima_palabra

#341 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Korisnicko ime wrote:
ultima_palabra wrote:Jednostavno je... Dinamo ima dosta trauma iz ovakvih "odlučujućih" utakmica i tako je i počeo utakmicu, iz tog straha su i dobili taj gol. Nakon 30tak minuta su skontali da imaju posla sa objektivno inferiornom ekipom i samljeli ih... što nije ušlo do kraja poluvremena, ušlo je u drugom. Kraj priče :zjev:
Hajde da ti odgovorim na ovo...

Dinamo nije skontao da su bolji tek nakon 30 minuta igre. Skontali su to puno prije same utakmice.
Sam trener Jurcic je dan prije utakmice rekao da ne vidi nacina kako im Liga prvaka moze izmaci ove godine.
Ja skidam kapu svakom treneru ekipe s ovih prostora koji to izjavi prije 4. kola (play offa) kvalifikacija za LP, pa makar njegov tim u play offu igrao i sa Dudelangeom iz Luxemburga...
Ma nisu izjave toliko bitne, bitno je hoćeš li to potkrijepiti rezultatom. Samo je on skontao da mu je u slučaju neuspjeha noga i nabacivanje govnima od strane medija, šta god da je izjavljivao :) Pa ga ništa nije koštalo da ubaci malo optimizma...

Ipak, preveo ih je preko Rubikona (ako ne zakažu u revanšu, što ne vjerujem... prešli su važan psihološki prag) i na tome mu treba čestitati. Sve ostalo je u drugom planu...
cyprus

#342 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Meni nije jasno čemu ovolika rasprava oko Dinama. Bili su favoriti u utakmici, tu svoju ulogu su i više nego opravdali... Svaka im čast, tim definitivno ima potencijala. Realno, nakon toliko godina, i zaslužili su. Ja ne znam šta se još ima palamudit o ovome :?
LFC4EVER

#343 Re: Champion League 2011/12

Post by LFC4EVER »

1994/1995

1. SL Benfica 6 3 3 0 9 - 5 9
2. Hajduk Split 6 2 2 2 5 - 7 6
3. Steaua Bukurešt 6 1 3 2 7 - 6 5
4. RSC Anderlecht 6 0 4 2 4 - 7 4

1/4 finale
Hajduk Split - Ajax Amsterdam 0:0; 0:3

put do CL:
Hajduk Split - Legia Warsawa 5:0 (1:0; 4:0)

1998/1999

1. Olympiacos 6 3 2 1 8 - 6 11
2. Croatia Zagreb 6 2 2 2 5 - 7 8
3. FC Porto 6 2 1 3 11 - 9 7
4. Ajax Amsterdam 6 2 1 3 4 - 6 7

put do CL:
Croatia Zagreb - Glasgow Celtic 3:1 (0:1; 3:0)

1999/2000

1. Manchester United 6 4 1 1 9 - 4 13
2. Olympique Marseille 6 3 1 2 10 - 8 10
3. SK Sturm Graz 6 2 0 4 7 - 12 6
4. Croatia Zagreb 6 1 2 3 7 - 9 5

put do CL:
Croatia Zagreb - MTK Budapest 2:0 (0:0; 2:0)

1. SS Lazio 6 4 2 0 13 - 3 14
2. Dynamo Kiew 6 2 1 3 8 - 8 7
3. Bayer Leverkusen 6 1 4 1 7 - 7 7
4. NK Maribor 6 1 1 4 2 - 12 4

put do CL:
NK Maribor - KRC Genk 5:4 (5:1; 0:3)
NK Maribor - Olympique Lyon 3:0 (1:0; 2:0)

2003/2004

1. Real Madrid CF 6 4 2 0 11 - 5 14
2. FC Porto 6 3 2 1 9 - 8 11
3. Olympique Marseille 6 1 1 4 9 - 11 4
4. Partizan Beograd 6 0 3 3 3 - 8 3

put do CL:
Partizan Beograd - Djurgarden IF 3:3 (1:1; 2:2)
Partizan Beograd - Newcastle United 1:1 (0:1; 1:0)

2010/2011

1. Shakhtar Donetsk 6 5 0 1 12 - 6 15
2. Arsenal FC 6 4 0 2 18 - 7 12
3. SC Braga 6 3 0 3 5 - 11 9
4. Partizan Beograd 6 0 0 6 2 - 13 0

put do CL:
Partizan Beograd - Pyunik Erevan 4:1 (3:1; 1:0)
Partizan Beograd - HJK Helsinki 5:1 (3:0; 2:1)
Partizan Beograd - RSC Anderlecht 4:4 (2:2; 2:2)

2011/2012

Dinamo Zagreb = ???

Željo, Sarajevo, Borac, Široki, Zrinjski, Velež, Čelik... = 2????
jeza u ledja

#344 Re: Champion League 2011/12

Post by jeza u ledja »

Meho Kodro wrote:Twente - Benfica 2:2

Torcida Zagreb? :?
Blejac

#345 Re: Champion League 2011/12

Post by Blejac »

shalla wrote:Iskreno se nadam da se ovaj Bate neće plasirati u LP. Jbt ljudi igraju ovako važnu tekmu a stadion poluprazan :-)
Utakmicu nisu igrali u Borisovu nego u Minsku tako da ... Stadion prima 41,000 a bilo je ooko 15,000
Jack Be Nimble

#346 Re: Champion League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

Ako vec odu u LS (dinamo), sto bi trebali, zelim im laku grupu i da ne budu tamo samo da vade loptu iz svoje mreze. Hvala Platiniju sto je omogucio egzoticnim timovima da se pojave u LS, ali dojadi i gledati samo kako se buse te iste egzoticne ekipe. Cast izuzetcima koji imaju pare pa mogu dovesti 4-5 brazilaca.

Sta ja znam, meni ipak nekako ljepse bilo kada se u trecem kolu kvalifikacija sastajali Arsenal - Dinamo, Bayern - Malmo npr. Ali haj, budimo strpljivi jer vidjet cemo rezlutate ovog eksperimenta za nekih 5-7 godina.
Last edited by Jack Be Nimble on 18/08/2011 18:57, edited 1 time in total.
cyprus

#347 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

LFC4EVER wrote:NK Maribor - Olympique Lyon 3:0 (1:0; 2:0)
Ovaj rezultat sam zaboravio... sad mi baš djeluje nevjerovatno :shock: :-D
Blejac

#348 Re: Champion League 2011/12

Post by Blejac »

Inace dosta timova nece moci igrati na svom stadionu u Ligi Sampiona sto je porazavajuce za moderni fudbal..Ocelul Galac,Plzenj,Makabi Haifa,BATE to su sve timovi koji nece moci igrati na svom stadionu utakmice a to je porazavajuce,kao sto smo juce videli na utakmicama stadioni poluprazni npr. stadion Visle,Kopenhagena..
jeza u ledja

#349 Re: Champion League 2011/12

Post by jeza u ledja »

Totalno preseravanje. Svake godine dodaju nova pravila za te stadione. :x
cyprus

#350 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Blejac wrote:Inace dosta timova nece moci igrati na svom stadionu u Ligi Sampiona sto je porazavajuce za moderni fudbal..Ocelul Galac,Plzenj,Makabi Haifa,BATE to su sve timovi koji nece moci igrati na svom stadionu utakmice a to je porazavajuce,kao sto smo juce videli na utakmicama stadioni poluprazni npr. stadion Vise,Kopenhagena..
E to sa stadionima je jedna od rijetkih stvari koje zamjeram UEFA-i... Mislim relativno je malo stadiona, posebno u ovim tranzicijskim državama, koji zadovoljavaju njihove stroge kriterije... Ne padaju svima pare s neba da mogu graditi grandiozne stadione. Stvarno čemu tako rigorozni kriteriji? :-)
Locked