madner wrote:Nismo vala jos toliko nisko pali. Mada sam neki dan za rucak vidio piletinu
Mislio sam povremeno,i moji su navikli da tele mora biti toliko mlado da ja ne smijem ni zamišljati kako
ga mesar kolje,uvjek sam bio slab na djecu!
madner wrote:Nismo vala jos toliko nisko pali. Mada sam neki dan za rucak vidio piletinu
Slazem se u potpunosti ali ogranicavanje mi je bilo adekvatno u obracanju konkretno @Lausu. Njegova replika ti vjerovatno dovoljno ilustruje i zasto.dr.gog wrote:Vic je što si boldovano trebao dodijeliti cijeloj miloj nam BiH, onako usput, jer se nigdje ne može pohvaliti korištenjem mozga u odnosu prema vlastima i manipulacijama medija.Tamo kaže Mile ,NNovine i Rajko Vasić, ovdje kaže Avaz i Federalna televizija,sarajevo-x i Oslobođenjepolusvijet wrote: Veci dio populacije u RS je neobrazovano, polupismeno i provincijalski konzervativno stanovnistvo. Apsurdno je stoga referirati na stabilnost i kategoricnost mnijenja, odnosno stavova, tako podvodljive mase hronicno uskog dometa interesovanja za politicka kretanja i sistem kojem pripadaju. Besmisleno im je pripisivati svojstva politickog subjekta, pa cak i u semi-demokratiji gdje biraju predstavnike. Jednostavno, stvarnost nikad nije kakvom je oni vide nego kako im se kaze. Od strane vozda i voditelja 'nevnika.
...tja..Da nema ovo malo web stranica, foruma i šačice novinara, bili bi mi još gori brlog od bananarepublike srpske..
Pored "nebeskog naroda" žive "multikulti supergrađani" uz začin blago nabrijane rejsove dječurlije.Otišli smo u tri lijepe, a tome ništa ne može pomoći, osim hladna glava i beskompromisnost prema svakom pretjerivanju..
Možda cinizam a la Madner, bez avatara naravno
NIje tOcno ovo sto navodis, Ugljevik. Prvo, Svicarska je visenacionalna, a Belgija prakticno dvonacionalna. Dalje, visenacionalan je i Luksemburg, a u izvjesnom smislu i Spanija.1mustra wrote:Nije tocno, Belgija kao jedna od dvije visenacionalne drzave u Zapadnoj Europi isto nema vladu jer ni tamo nije dovoljna prosta vecina (druga je Svica). Konsenzualno odlucivanje i decentralizacija je jedina nada da se multinacionalna drzava ne raspadne.convict wrote:U Evropi ne postoji država gdje se bira premijer prihvatljiv za sve, nego prihvatlji za većinu. Kukić ima natpolovičnu većinu na nivou BiH i gotovo 80% podrške iz FBiH. I to je sad kao nedovoljno? Treba izabrati Borjanu sa podrškom 3 delegata?
Pa zamislite da su prije 4 godine stranke iz FBiH insistirale da premijer ne bude iz SNSD, a SNSD imao skoro dvotrećinsku većinu u RS. Izgledalo bi besmisleno zar ne?
Sta bi se dobilo?1mustra wrote:Ne pratis sta pricam, nisam ni rekao da BiH ne zadovoljava kriterije, nego da oni postoje i u drugim visenacionalnim drzavama i da su pozitivna, a ne negativna stvar. Sta bi se dobilo njihovim ukidanjem je vjerojatno jasno svima osim SDP-u.Komrad wrote: Pa eto vidis da zadovoljavamo oba kriterija koje si postavio
Prazne prijetnje, kao i do sada.Hodidid wrote:Sta bi se dobilo?1mustra wrote:Ne pratis sta pricam, nisam ni rekao da BiH ne zadovoljava kriterije, nego da oni postoje i u drugim visenacionalnim drzavama i da su pozitivna, a ne negativna stvar. Sta bi se dobilo njihovim ukidanjem je vjerojatno jasno svima osim SDP-u.Komrad wrote: Pa eto vidis da zadovoljavamo oba kriterija koje si postavio
seln wrote:NIje tOcno ovo sto navodis, Ugljevik. Prvo, Svicarska je visenacionalna, a Belgija prakticno dvonacionalna. Dalje, visenacionalan je i Luksemburg, a u izvjesnom smislu i Spanija.
Dalje, ni u jednoj od drzava u zapadnoj Europi koje imaju konsocijacijsku demokratiju ne odlucuje se nacionalno, vec po regijama.
Ma traze guzici chepa...JoseMujica wrote:
i fakat ne znam šta hoće više...da im se svaki dan pride pakaš ljubi
Ja sam glasao za promjene. Ovo meni lici na promjene.opa22 wrote:meni jedna stvar nije jasna 260 dana smo bez vlasti drzava ide u k vec dugi niz godina a nitko da se sjeti da izadje na ulice, da se organiziraju masovni prosvjedi, ljudi glasovali a nitko ne uzima za ozbiljno nas glas, pa cemu onda uopce izbori, na zalost bez vlasti cemo ostati i do 10.mjeseca znaci punu godinu da li si to BiH moze dozvoliti? i na kraju tko ce ispastati? svi mi!
Takvu ocjenu nije moguce davati prije glasanja u parlamentuudarnik35 wrote:Osim ako SDP nema neki tajni dogovor sa SDSom, a sve mi se cini da nema, onda je ovo sto radi totalni diletantizam, po drugi put demonstriraju svoju politicku glupost i nezrelost.
jedino u Bosni izgleda, ako se kao pobjednik na izborima ne guras gubitnicima (i uz to jos neprijateljima tvoje domovine) danonocno u dupe, ti si umisljeni narcisoidni arogantni i jos uz to high class kriminalni drkadzija...convict wrote:U Evropi ne postoji država gdje se bira premijer prihvatljiv za sve, nego prihvatlji za većinu. Kukić ima natpolovičnu većinu na nivou BiH i gotovo 80% podrške iz FBiH. I to je sad kao nedovoljno? Treba izabrati Borjanu sa podrškom 3 delegata?
Pa zamislite da su prije 4 godine stranke iz FBiH insistirale da premijer ne bude iz SNSD, a SNSD imao skoro dvotrećinsku većinu u RS. Izgledalo bi besmisleno zar ne?
Na boldirano: a) BiH ne mora biti multinacionalna da bi opstala (vidi Hrvatska, i ne, ja to ne prizeljkujem) i b) Konsenz po SNDSu (a samim time i HDZu) je jedino vremensko pitanje kada bi se drzava trebala raspasti -> i hajde sada ti sa njima radi na boljem sutra1mustra wrote:Nije tocno, Belgija kao jedna od dvije visenacionalne drzave u Zapadnoj Europi isto nema vladu jer ni tamo nije dovoljna prosta vecina (druga je Svica). Konsenzualno odlucivanje i decentralizacija je jedina nada da se multinacionalna drzava ne raspadne.convict wrote:U Evropi ne postoji država gdje se bira premijer prihvatljiv za sve, nego prihvatlji za većinu. Kukić ima natpolovičnu većinu na nivou BiH i gotovo 80% podrške iz FBiH. I to je sad kao nedovoljno? Treba izabrati Borjanu sa podrškom 3 delegata?
nebi se gradili drzavni zatvori...seln wrote:Prazne prijetnje, kao i do sada.Hodidid wrote:Sta bi se dobilo?1mustra wrote: quote="Komrad"
Pa eto vidis da zadovoljavamo oba kriterija koje si postavio
/quote
Ne pratis sta pricam, nisam ni rekao da BiH ne zadovoljava kriterije, nego da oni postoje i u drugim visenacionalnim drzavama i da su pozitivna, a ne negativna stvar. Sta bi se dobilo njihovim ukidanjem je vjerojatno jasno svima osim SDP-u.
vee-jay wrote:Na boldirano: a) BiH ne mora biti multinacionalna da bi opstala (vidi Hrvatska, i ne, ja to ne prizeljkujem) i b) Konsenz po SNDSu (a samim time i HDZu) je jedino vremensko pitanje kada bi se drzava trebala raspasti -> i hajde sada ti sa njima radi na boljem sutra1mustra wrote:Nije tocno, Belgija kao jedna od dvije visenacionalne drzave u Zapadnoj Europi isto nema vladu jer ni tamo nije dovoljna prosta vecina (druga je Svica). Konsenzualno odlucivanje i decentralizacija je jedina nada da se multinacionalna drzava ne raspadne.convict wrote:U Evropi ne postoji država gdje se bira premijer prihvatljiv za sve, nego prihvatlji za većinu. Kukić ima natpolovičnu većinu na nivou BiH i gotovo 80% podrške iz FBiH. I to je sad kao nedovoljno? Treba izabrati Borjanu sa podrškom 3 delegata?
Meni se cini da ti mnogo stosta ne kontasLaus wrote:Nisam u potpunosti shvatio sta hoces da kazes ali nije ni bitno. Odvlaci od teme. Samo sam zelio reci da ja bacim pogled cisto da vidim sta rade ljudi u okruzenju. Kad. npr. prebacim na dnevnik FTVa ne kontam 90% tema koje on obradjuje. Jednostavno to nisu teme koje mene okruzuju. Isto tako kad gledam dnevnik Srbije nemam pojma o cemu pricaju. Zadnje zanimjivo sto sam primjetio je to da Nikolic strajkuje gladju a dan danas ne znam zasto je to radio i uopste me ne interesuje a mogao bih za minut da vidim preko interneta. Moj zivot je Republika Srpska, to je ono sto znam, sto me interesuje i okruzuje. Blage veze nemam niti osjetim sta je Spiric (i svi njegovi predhodnici) radio dok je bio u BH intitucijama, tako da bih odmah potpisao da taj Slavo bude to sto hocete. Vidi se da to vama vise znaci i da Dodik iz nekog inata blokira. Dobio sam upozorenje da nije dozvoljeno govoriti u ime drugih tako da ti ne mogu odgovoriti na pitanje sta ce i kako ce srpski narod u buducnosti.
Naivno je misliti da je problem u Kukicu kao licnosti - da je SDP predlozio Rajka Vasica za ovu funkciju, opet ne bi Dodiku odgovarao. Problem je u nacinu na koji se vlast formira - jako je neodgovorno bez parlamentarne vecine ulaziti u proces formiranja vlasti. Niti se zna koje stranke ce participirati u vlasti niti se zna program na osnovu kojeg ce nova vlada djelovati niti se zna ko ce koju poziciju zauzeti.Skijaš wrote: OK, hajde onda da nađemo nekog ko odgovara i nama i Dodiku. Daj ime tog kandidata.
Nadam se da si upravu i da ce SDS okrenuti ledja SNSDu, ali sve su prilike da se to nece desiti.Komrad wrote:Takvu ocjenu nije moguce davati prije glasanja u parlamentuudarnik35 wrote:Osim ako SDP nema neki tajni dogovor sa SDSom, a sve mi se cini da nema, onda je ovo sto radi totalni diletantizam, po drugi put demonstriraju svoju politicku glupost i nezrelost.
Pa vidjecemo ... Bar smo ovdje U BiH trebali nauciti da je u politici sve moguce ... cak i da Dodika i Lagumdziju vidimo sutra na cevapima na carsijiudarnik35 wrote:Nadam se da si upravu i da ce SDS okrenuti ledja SNSDu, ali sve su prilike da se to nece desiti.Komrad wrote:Takvu ocjenu nije moguce davati prije glasanja u parlamentuudarnik35 wrote:Osim ako SDP nema neki tajni dogovor sa SDSom, a sve mi se cini da nema, onda je ovo sto radi totalni diletantizam, po drugi put demonstriraju svoju politicku glupost i nezrelost.
mislis na 100% junetinu sto ce se servirat po Seheru od junaprljavi Hare wrote:To treba gurati do kraja,tu se dosta toga odlučujuje.Evo ako su četnici spremni jesti korjenje,mogu i jamadner wrote:Pitanje drzavne imovine nije do para, koliko do principa. Ako bi se drzavna imovina ukznjizila na drzavu, unitarni karakater BiH bi bio malo jasniji. Dok bi knjizenje na entitete istima dalo pravo da tvrde da se radi o federaciji.
prijeći na junetinu!
Tacno je to sto pises ali uvijek ima ono ALIudarnik35 wrote:Naivno je misliti da je problem u Kukicu kao licnosti - da je SDP predlozio Rajka Vasica za ovu funkciju, opet ne bi Dodiku odgovarao. Problem je u nacinu na koji se vlast formira - jako je neodgovorno bez parlamentarne vecine ulaziti u proces formiranja vlasti. Niti se zna koje stranke ce participirati u vlasti niti se zna program na osnovu kojeg ce nova vlada djelovati niti se zna ko ce koju poziciju zauzeti.Skijaš wrote: OK, hajde onda da nađemo nekog ko odgovara i nama i Dodiku. Daj ime tog kandidata.
Razumijem kada odlucis ignorisati sta kaze SBiH ili HDZ na federalnom nivou jer su nebitni, ali ne mozes ignorisati SNSD i/ili SDS koji ti serbez mogu sve blokirati.
I ako se ne desavaju upravo tajni sastanci Lagumdzije i Bosica, sta iko dobiva s tim sto ce u petak PD PSBiH odbaciti Kukicevu kandidaturu?
Samo osim sto mozemo konstatovati njihovu krivicu, mi ih ne mozemo kazniti ni za kakve opstrukcije. Mislim da SDP nosi najvise odgovornosti jer je osvojio najveci broj glasova. Na njima je da uspostave parlamentarnu vecinu i oni nisu uspjeli je osigurati. HDZ 1990 im je bio kiks, ali SDS je jos i veci. I molim vas, nemojte od Mladena Bosica praviti Mahatmu Gandija i ubjedjivati me kako Bosic ima neke eto kao principe zbog kojih zeli u koaliciju sa SNSDom.Komrad wrote:Tacno je to sto pises ali uvijek ima ono ALIudarnik35 wrote:Naivno je misliti da je problem u Kukicu kao licnosti - da je SDP predlozio Rajka Vasica za ovu funkciju, opet ne bi Dodiku odgovarao. Problem je u nacinu na koji se vlast formira - jako je neodgovorno bez parlamentarne vecine ulaziti u proces formiranja vlasti. Niti se zna koje stranke ce participirati u vlasti niti se zna program na osnovu kojeg ce nova vlada djelovati niti se zna ko ce koju poziciju zauzeti.Skijaš wrote: OK, hajde onda da nađemo nekog ko odgovara i nama i Dodiku. Daj ime tog kandidata.
Razumijem kada odlucis ignorisati sta kaze SBiH ili HDZ na federalnom nivou jer su nebitni, ali ne mozes ignorisati SNSD i/ili SDS koji ti serbez mogu sve blokirati.
I ako se ne desavaju upravo tajni sastanci Lagumdzije i Bosica, sta iko dobiva s tim sto ce u petak PD PSBiH odbaciti Kukicevu kandidaturu?
Meni je tekodje bezveze imenovati mandatara bez parlamentarne vecine ali ako su svi slozno usli u takav proces i ako je taj proces zapocet legalno kroz instituciju predsjednistva koja ima zadatak da imenuje mandatara onda SDP moramo izuzeti od bilo kakve krivice za neuspostavljanje vlasti na drzavnom nivou ... jer ovi drugi cak i ne zele da razgovaraju sa tim mandatarom tj. ne postoju odluke predsjednistva onda je sva odgovornost i krivica na njima
SDP ne moze nositi najveci dio odgovornosti jer nije on taj koji vrsi opstrukcijeudarnik35 wrote: Samo osim sto mozemo konstatovati njihovu krivicu, mi ih ne mozemo kazniti ni za kakve opstrukcije. Mislim da SDP nosi najvise odgovornosti jer je osvojio najveci broj glasova. Na njima je da uspostave parlamentarnu vecinu i oni nisu uspjeli je osigurati. HDZ 1990 im je bio kiks, ali SDS je jos i veci. I molim vas, nemojte od Mladena Bosica praviti Mahatmu Gandija i ubjedjivati me kako Bosic ima neke eto kao principe zbog kojih zeli u koaliciju sa SNSDom.Jednostavno je Dodik ponudio vise od Lagumdzije.