BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#326 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Velkoski »

cuj nema nas kuci, nema se poente s tobom raspravljati :-)

nek vas ima !!
Ajatolah_

#327 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Ajatolah_ »

I kakva vam satisfakcija leži u tome što je vašim navijačima teže ići na gostovanje? :skoljka:
Kinaski

#328 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Kinaski »

Opet koga ima vise , ko ga ima manje , ko bolje navija . Imate temu za to , ne kvarite i ovu .
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#329 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

187 wrote:Opet koga ima vise , ko ga ima manje , ko bolje navija . Imate temu za to , ne kvarite i ovu .
Ja bi ih sve poslao na godisnji 7 dana da se smire pred utakmice :D
Charuga
Globalni moderator

#330 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Charuga »

Ima li kraja?
jeza u ledja

#331 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

EdoI wrote:I kakva vam satisfakcija leži u tome što je vašim navijačima teže ići na gostovanje? :skoljka:
I ja se pitam.
Isto ko kad se poredi sta je gore, 0-6 od Basela ili 0-7 od Litexa ili 0-5 od Hapoela ili 0-5 od Besiktasa... :roll:
ganjeta

#332 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Plavih_11 wrote:Ima li kraja?
Ima. Carter i opletes :lol:

E sta sve neces procitati.
bingov buraz

#333 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bingov buraz »

A posto nemaju aerodroma unajmite Harrier :mrgreen:

bezze se prepucavate,naravno da je lakse otici u Swe. jeftini letovi iz Dubrovnika,Zadra itd...kamo srece da i jedni i drugi prodju dalje ali mrka kapa :cry:
Baltazar_khan

#334 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baltazar_khan »

KPNCTNJAH wrote:Bezidejni je ovo sve zapoceo s komentarom da smo mi sretni, jer smo dobili ekipu iz Svedske (bili nosioci :roll: )
čim se vratio na ovaj forum, počeo je sa prepucavanjem i vrijeđanjem ostalih forumaša koji imaju drugačije mišljenje od njega. dok ga nije bilo, ovdje je vladao mir. lik koji na svakom domaćem sportskom forumu pravi dar mar :skoljka: lijepi burek, kako bi on to sve po kratkom postupku :roll:
smoki_choko

#335 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

da a 51 nije nista radiio, nije al u qrcu :roll:
Obuca9

#336 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Obuca9 »

Kako su ove teme bile lijepe i normalne do prije mjesec, dok se nisu počeli vraćati klonovi s obje strane...

"Plavih 11" znaš šta ti je raditi. Ako je mogla tema "Premijer liga" čitavo proljeće izdržati bez ijednog bolesnog podjebavanja, onda može i ova.
The 51st State

#337 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by The 51st State »

smoki_choko wrote:da a 51 nije nista radiio, nije al u qrcu :roll:
malo repliciro poznatom dusmanu, inace kako si..., cudo se nisi javio kolegi da ga podrzis...
Frooteky

#338 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Frooteky »

mislim da Ovako ima najviše šansi da dođe negdje dalje jer su naši timovi dobri protiv ovih sa sjevera, Široki može dogurati do trećeg a ako budu imali sreće i do četvrtog jer relano i Olimpija i bohemians su rinaka, Željo teeeeeeeško protiv ovih Kauboja dok Borac ima najmanje šanse protiv ćifuta al valjda i njih usere jednom pa prođu :D
smoki_choko

#339 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

The 51st State wrote:
smoki_choko wrote:da a 51 nije nista radiio, nije al u qrcu :roll:
malo repliciro poznatom dusmanu, inace kako si..., cudo se nisi javio kolegi da ga podrzis...
ja ne repliciram poznatim dusmanima sa onu stranu
Impavidus

#340 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Impavidus »

A valjda se dosad moglo vidjet 4-5 forumaša "sa obje strane" s kojima se može normalno diskutovati. Ove ostale što ne igraju po "pravilima zdrave zezancije" ignorisati samo, ni ne obraćat pažnju. Uostalom tu je i 11 plavih raštimanih koji će srediti situaciju... :D
bordo gandalf

#341 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

Impavidus wrote:A valjda se dosad moglo vidjet 4-5 forumaša "sa obje strane" s kojima se može normalno diskutovati. Ove ostale što ne igraju po "pravilima zdrave zezancije" ignorisati samo, ni ne obraćat pažnju. Uostalom tu je i 11 plavih raštimanih koji će srediti situaciju... :D
ja samo na fk sarajevu mogu a kolega plavih je za cijeli sport pdf
Charuga
Globalni moderator

#342 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Charuga »

Svaki sljedeci post koji ne bude vezan za temu bice izbrisan a autor istog poslan na sedmodnevni odmor u Banovice o trosku administracije foruma!

Bujrum .. 8-)
sistematski pregled

#343 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by sistematski pregled »

Po mom mišljenju, jedino je Borac bez šansi (ako se to u fudbalu ikako može reći) za prolaz.
Ubijeđen sam da ćemo proći Orebro, mada daleko od toga da mislim da su loši.
Komšinice nisu bez šansi protiv Šerifa, nije to više ona ekipa, ofalili su.
I nadam se, iako su objektivno veće šanse na strani "ovijeh, najprvijeh", da će zmajčeki proći u naredni krug.
KPNCTNJAH

#344 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

SKANDALOZNO: Bez evropskih utakmica u Sarajevu!

Evropske, to jeste međunarodne utakmice neće se moći igrati u Sarajevu od sezone 2012/13, saznaje SCsport.ba, a navodi se u najnovijem izvještaju UEFA inspekcije za infrastrukturu stadiona u BiH.

„Olimpijski stadion u Sarajevu za godinu dana, kada će UEFA još više postrožiti kriterij licenciranja, neće ispunjavati uslove za odigravanje utakmica fudbalske reprezentacije BiH. Ako se stanje na Koševu ne popravi, a o čemu bi se posebno trebale pozabaviti vlasti, na ovom stadione neće se moći odigrati ni eventualni susreti grupne faze Lige prvaka ili Evropske lige. Ukoliko glavnom gradu ne treba reprezentacija, pa i evropsko Sarajevo i evropski Željo, onda uredu…“, rekao je za SCsport.ba Nihad Hodžić, direktor odjela UEFA za licenciranje klubova u N/FS BiH.

Prema novom izvještaju UEFA inspekcije, Koševo je trenutno na granici treće kategorije svjetskih stadiona. No, u predstojećim susretima pretkola Evropske lige, u kojima će domaćini biti Sarajevo i Željezničar, stadion će imati manji kapacitet. Svega 16.000 mjesta.

„Zapadna tribina bit će zatvorena jer ne ispunjava nove kriterije. Nema stolice sa naslonima i na ovoj tribini publike neće biti, ako se ne postave nove stolice“, kazao je Hodžić za naš portal.

Najbolji stadionu u BiH trenutno su Gradski u Banjoj Luci i Bilino polje u Zenici, piše u izvještaju inspektora UEFA. Pecara u Širokom Brijegu je u nižoj, drugoj kategoriji, kao i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Podsjetimo, prema klasifikaciji UEFA stadioni su podijeljeni u četiri kategorije. Prvu na kojoj se mogu igrati utakmice domaćeg prvenstva. Druga kategorija ispunjava uslove za igranje mečeva nacionalnih šampionata i pretkola Lige prvaka i Evropske lige. Na stadionima iz treće kategorije mogu se igrati utakmice reprezentacija i grupne faze UEFA kupova. Najbolje je elitna grupa stadiona na kojima se mogu igrati sve utakmice, Evropska i Svjetska prvenstva, kao i finala Lige prvaka, te Evropske lige.

Ne može više ni na Pecari
Ako bi se u predstojećoj sezoni NK Široki Brijeg kojom srećom plasirao u grupnu fazu Evropske lige, Hercegovci ne bi mogli igrati utakmice na svojoj Pecaru, za ovu fazu takmičenja ne uvjetnom stadionu.
Morali bi preseliti na Koševo (bez zapadne tribine), Bilino polje u Zenici ili na Gradski stadion u Banja Luci.

Jel' ovo opet suplja ili je fakat doslo do toga? Znam da se dugo vec prica o tome, ali ovo mi djeluje nekako iznenada... bilo bi dobro da se napokon renovira stadion Kosevo, a mozda i nabaci krov bar na Sjever... 8-)
smoki_choko

#345 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

pa i prosle godine kad je trebala reprezentacija da igra pricalo se kako je kosevo neuslovno i kako stolice na zapadu ne odgovaraju standardima. i svlacionice su bile u pitanju. tako nesto. za par godina ni pretkola evropskih takmicenja necemo moci imati gdje igrati. moracemo u susjedne zemlje prijavljivati stadione :-)
cyprus

#346 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Joj što mi idu na živce ove krajnosti... Hajmo redom:

To što Örebro nije igrao Evropu 10 godina, što nikad nisu ostvarili pobjedu u Evropi, što smo mi izbacili Helsingborg, a Željo Lillestroma, uopšte ne predstavlja razlog za optimizam. Ono što je relevatno, to je da je Orebro pri vrhu lige koja je kvalitenija od naše. Čuj njihov fudbal je loš, a naš je kao dobar? :-) Ponavljam: nismo bez šansi, ali mislim da su one nešto malo manje nego onda protiv Helsingborga, čisto iz razloga jer su ovi u boljoj formi, nego Helsingborg tad. Dakle, 60 - 40 u korist šveđana, s tim da ja nikako nisam optimista, jer se bojim i da ovih 40 poslje konačnog ishoda ne ispadne optimistično. Još da odgovorim semiru, što sam zaboravio jučer, tačnije da postavim kontrapitanje: kako drugačije da okarakterišem prolaz na penale nego kao prilično sretan i jedva? Možda kao ubjedljiva i visoka pobjeda 5:4 na penale? :D

A što se tiče Želje ja ne znam što ste se tako raskukali? Sheriff nije ista ekipa od prije godinu dana, a to dokazuje i činjenica da su prvi put u ovom mileniju izgubili titulu Moldavije, lige koja je slabija od naše. Sheriff je slabija ekipa od Örebra, iako u proteklim godinama ima bolje rezultate. Opet kažem, to ne mora ništa značit. Željo je mogo puno gore proć u žrijebu i Sheriff je daleko od onog najgoreg što su mogli dobit... Šanse 55 - 45 za moldavce, čisto zbog te strašne prošle sezone :-)

I Borac se prelako otpisuje. Jeste da je Maccabi podobar favorit, ali iznenađenja se dešavaju. Jeste da je izraelski prvak prošle godine oderao Želju, ali je godinu prije toga prvak ove zemlje bukvalno kroz iglene uši prošao kazahstance, ako se ne varam (ovi imali prednost od 0:3 ja mislim). Dakle, iako Borac vjerovatno neće proć, šanse postoje i mislim da su tu negdje između 10 i 15 %

Široki je prilično loše prošo u prvom pretkolu, ali ima fantastičnog eventualnog protivnika za drugo. Blagi su favoriti nad Olimpijom, ali s obzirom da su bili nosioci, Slovenci su mislim bili jedna od najtežih, ako ne i najteža opcija... Ipak prođu li, imaju prilično realne šanse da doguraju do trećeg pretkola, iako ni Irce ne treba potcjeniti... Šanse protiv Olimpije 55%

PS Što se tiče putovanja, ja bih radije putovo u Tiraspol, nego u Švedsku :-D . Doduše ne vjerujem da mi se mišljenje treba uzeti za ozbiljan parametar, jer ja bih radije putovao i u Nagorno Karabah, nego na Palma de Maljorku :D Ali svejedno mi je to, jer para imam taman toliko da uz malo sreće jedva dobacim do Jablaničkog jezera :-)
jeza u ledja

#347 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

Nisi realan.

Sheriff je jaca ekipa od Orebra. Eto nisu bili sampioni, eto otisli im neki igraci. Svejedno, Sheriff ima svog serifa, i on ima pare. Zasto je Dacia bila prvak, ili kako se vec zove, to je mozda zato sto su i oni skucali nekih para.
Jacina lige nije nuzno neko mjerilo. Svedska liga je jako izjednacena, a u moldavskog ligi postoji par jakih klubova i ostalo patuljci. I Skotska liga je jaka, pa dobit Rangers i dobit Kilmarnock je nebo i zemlja. Dobit Dinamo Zagreb i dobiti stajaznam Rijeku je isto nebo i zemlja, itd.
Cinjenica je da nase ekipe redovno tuku skandinavske (Helgisngborg, Aalborg, Lillestrom, Akranes, Vastra Frolunda prosla jedva svojevremeno Zrinjski). BiH protiv Danske, Norveske, itd.
Sto se tice jacine svedske lige - svedska liga je rangirana 28., a bh liga rangirana 29. mjesto. Moldavska liga je rangirana 33. mjesto. Dakle sve je u par boba.
Uglavnom, sanse Sarajeva su vece od sansi Orebra. Zeljeznicar mozda ima 30 posto sansi.

Za razliku od ovih klubova, mislim da su irski Bohemians, kao i Olimpija slabiji i od Sheriffa i od Orebra. :roll:

Izraelce necu spominjat. Ekipa koja je izgubila od svicarskog drugoligasa nema sta da trazi protiv izraelskog sampiona.
bordo gandalf

#348 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

Ide ona standardna prica mi imamo jaceg protivnika nama je teze...cemu ta poređenja ci je protivnik jaci, koja korist od toga??
smoki_choko

#349 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

vidjecemo 14. i 21. jula nesto i ranije ko ce, sta i koliko pokazati i koliko ce opravdati ove vase procente. pa cemo da pricamo ko se provaljivo a ko je bio upravu :roll:
jeza u ledja

#350 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

rashtiman wrote:Ide ona standardna prica mi imamo jaceg protivnika nama je teze...cemu ta poređenja ci je protivnik jaci, koja korist od toga??
Pa buraz, ja samo pokusavam biti realan. :D
Jos realnije :P , niko od nasih predstavnika nije bas dobro prosao u ovom izvlacenju.

@ smoki choko, ovo moje su normalno samo nagadjanja, po onom sto znamo o protivnicima. Kako ce to ici u stvarnosti boga pitaj. Ja bih volio da vise jednom neko prodje u grupnu fazu. Vrijeme nam je. Sve ove zemlje oko nas (na listi koeficijenata) su bar jednom prosle u neku od liga. Mi nikad. :(
Locked