Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#326 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
ma kojim našim igračima, o kojim ti to još igračima govoriš.............ti bogami upoređuješ kao da smo imali hiljade ovakvih, nismo, ................a što si se ti upeo da srozaš dečka, dobro kažu ljudi, jadni bošnjo, ne može ni vjerovati da u njega se može roditi talenat.............jebo te, ti kao da smo izrod nekakav....

Procitaj moj prethodni post.
emchoz

#327 Re: Miralem Pjanić

Post by emchoz »

Crvena Tifoza wrote:
amarpitar wrote:Pjanić je protiv Auxerra bio na klupi, kao i pola standardne postave, jer je trener jednostavno odmarao tim i već se polahko uigrava za sljedeću sezonu, koju će Metz provesti u drugoj lizi. A Pjanić je imao i manji probema sa povredom. Što se tiče SANa, je li Le Monde, Le Parisien, L'equipe isto ko San. Ove novine kao i masa raznih francuskih medija donose ogromne intervjue sa Pjanićem i reportaže o bosanskom wunderkindu preko čitave stranice. Ali džaba, Bošnji nikada dokazati, lupa li lupa...svoje ne cijeni, a Modrića diže u nebesa ko da je Zidane.

PS. Sutra na pregovore oko Pjanićevog transfera u Metz stižu Real i Arsenal.
Znaš šta je fazon kad prodavaš igraca, staviš ga u izlog, da ga svi vide, mozda se neko
potegne za šlajpek i kupi ga.

Ne ne, Bošnjo uci na greškama poslije silnih Ibiševica, Skora, Kucukovica i ostalih vjecitih talenata.
Da ne zaboravim Harisa Medunjanina kojeg je trazilo "pola Evrope" takodje.

Treba spustiti loptu na zemlju, još malo pa ce ljeto, i vidjet ce se ko, gdje i šta.
Do tad... Da Bog da.... :-)

Modrica niko ne dize u nebesa, ali znaš šta je realnost, ljetos ce Modric igrati na EURO, a mi samo mozemo
zijevati i hvatati kapi kiše.
Nađi ti uzbudljiviju stvar u našem fudbalu ako oko ovog nećemo dizat frku i radovat se oko čega ćemo... ligu nemamo svakako... kad sam gledao snimak protiv Lyon-a srce mi ko planina bilo...
emchoz

#328 Re: Miralem Pjanić

Post by emchoz »

Crvena Tifoza wrote:
palermo wrote:
ma kojim našim igračima, o kojim ti to još igračima govoriš.............ti bogami upoređuješ kao da smo imali hiljade ovakvih, nismo, ................a što si se ti upeo da srozaš dečka, dobro kažu ljudi, jadni bošnjo, ne može ni vjerovati da u njega se može roditi talenat.............jebo te, ti kao da smo izrod nekakav....

Diskvalifikovao si se kad si ga uporedio sa ovima gore...
Crvena Tifoza

#329 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

emchoz wrote:
Nađi ti uzbudljiviju stvar u našem fudbalu ako oko ovog nećemo dizat frku i radovat se oko čega ćemo... ligu nemamo svakako... kad sam gledao snimak protiv Lyon-a srce mi ko planina bilo...
Radovao sam se i ja kao malo dijete kad je Kucukovic oblacio na Hayat-u dres BiH, i kad je govorio kako
ce jedva docekati poziv repke i da upiše nastup, pa šta bi sa njim? Nema ga ni na klupi u nekom Njemackom drugo-ligašu.

Sabura ljudi, sabura.
palermo

#330 Re: Miralem Pjanić

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:
palermo wrote:

Pročitao, jes Alena Škoru treba upoređivati sa Pjanićem......................ja mislim da će Miralem Pjanić biti najbolji fudbaler na svijetu, pa šta ako se i prevarim ja se barem nadao,,a hoš ti biti sretan ako budeš u pravu...................
Crvena Tifoza

#331 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

emchoz wrote:
Crvena Tifoza wrote:
palermo wrote:

Diskvalifikovao si se kad si ga uporedio sa ovima gore...

Da, da, nije li ono Kucukovic najmladji igrac što je ikad zaigrao u Bundes Ligi?
Nije li ono on upisivao nastupe u Hamburgu koji je tad bio daleko na boljoj poziciji
u Bundes Ligi nego što je Metz u Francuskoj?

Vidjeli smo šta je bilo sa njim.
Crvena Tifoza

#332 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote: Pročitao, jes Alena Škoru treba upoređivati sa Pjanićem......................ja mislim da će Miralem Pjanić biti najbolji fudbaler na svijetu, pa šta ako se i prevarim ja se barem nadao,,a hoš ti biti sretan ako budeš u pravu...................
Da hoce Bog d'o!

Samo se iz iskustva ne radujem tako rano.
palermo

#333 Re: Miralem Pjanić

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:
palermo wrote: Pročitao, jes Alena Škoru treba upoređivati sa Pjanićem......................ja mislim da će Miralem Pjanić biti najbolji fudbaler na svijetu, pa šta ako se i prevarim ja se barem nadao,,a hoš ti biti sretan ako budeš u pravu...................
Da hoce Bog d'o!

a što bolan, pa znaš ti što je Velež dobio Derbija 75, znaš zašto, zato što su svi vjerovali da može..............počevši od Sule, Duška, pa sve do zadnje nene iz mahale...................jebao te sabur, narod hoće da se nada, da želi...............kao da će je svijet propasti ako i ne bude baš od njega to što mi očekujemo, al k'o što reče neko prije,srce ti k'o hum kad vidiš ovaj snimak....................već dosta od njega................
Crvena Tifoza

#334 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Da hoce Bog d'o!

a što bolan, pa znaš ti što je Velež dobio Derbija 75, znaš zašto, zato što su svi vjerovali da može..............počevši od Sule, Duška, pa sve do zadnje nene iz mahale...................jebao te sabur, narod hoće da se nada, da želi...............kao da će je svijet propasti ako i ne bude baš od njega to što mi očekujemo, al k'o što reče neko prije,srce ti k'o hum kad vidiš ovaj snimak....................već dosta od njega................

Meni srce ko Fortica kad vidim, ali zaje8an je pad brato, zaje8an.
muskox

#335 Re: Miralem Pjanić

Post by muskox »

Crvena Tifoza wrote:Znaš šta je fazon kad prodavaš igraca, staviš ga u izlog, da ga svi vide, mozda se neko
potegne za šlajpek i kupi ga.

Ne ne, Bošnjo uci na greškama poslije silnih Ibiševica, Skora, Kucukovica i ostalih vjecitih talenata.
Da ne zaboravim Harisa Medunjanina kojeg je trazilo "pola Evrope" takodje.

Treba spustiti loptu na zemlju, još malo pa ce ljeto, i vidjet ce se ko, gdje i šta.
Do tad... Da Bog da.... :-)

Modrica niko ne dize u nebesa, ali znaš šta je realnost, ljetos ce Modric igrati na EURO, a mi samo mozemo
zijevati i hvatati kapi kiše.
I sta sad ako cemo zijevati i hvatati kapi kise jel to treba vjecno da ostane tako... Ako bi bilo po tvom onda svakog naseg iole dobrog igraca treba popljuvati pa se onda nadati da ce svim srcem igrati za nasu repku. E pa neide to tako. Hrvati znaju sta imaju i znaju kad trebaju svoje igrace dignuti u nebese a kad ih treba spustiti na zemlju.

A ovo tvoje poredjenje Pjanica sa Skorom je suvise smjesno... Da nemas ti koga u rodu u FSBiH?? Oni su na slican nacin otjerali Ibrahimovica rijecima: "Imamo mi takvih na bacanje". I sta se desilo nakon toga???
Crvena Tifoza

#336 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

muskox wrote: I sta sad ako cemo zijevati i hvatati kapi kise jel to treba vjecno da ostane tako... Ako bi bilo po tvom onda svakog naseg iole dobrog igraca treba popljuvati pa se onda nadati da ce svim srcem igrati za nasu repku. E pa neide to tako. Hrvati znaju sta imaju i znaju kad trebaju svoje igrace dignuti u nebese a kad ih treba spustiti na zemlju.

A ovo tvoje poredjenje Pjanica sa Skorom je suvise smjesno... Da nemas ti koga u rodu u FSBiH?? Oni su na slican nacin otjerali Ibrahimovica rijecima: "Imamo mi takvih na bacanje". I sta se desilo nakon toga???

Od svih igraca izvadio si Skorinja. :lol:
Kucukovica i Medunjanina ne spominješ jer prije dvije godine slicne price o njima smo citali, i nadali se. :bih:
palermo

#337 Re: Miralem Pjanić

Post by palermo »

[quote="Crvena Tifoza
quote]

Meni srce ko Fortica kad vidim, ali zaje8an je pad brato, zaje8an.[/quote]n, mnog j

jok bolan, nije zajeban pad, zajebano je nikad ne poletjeti, sekund leta vrijedi više nego bilošta.................pa zar ne bi bilo sutra lijepo gledati ovog malog u dresu barcelone, i onda još kažu on iz Bosne i Hercegovine..............i sad našao ti tu da izigravaš nekakvog realistu, k'o da bogami mi ne znamo da ne utičemo na to hoće li sutra biti od njega igrač, kao da mi ne znamo da može sutra nogu slomiti, ili se propiti......ili ko zna šta još, al mi ga podržajemo, a ti se zapravo samo praviš pametan ...........bez razloga, matere mi................
palermo

#338 Re: Miralem Pjanić

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:
muskox wrote: I sta sad ako cemo zijevati i hvatati kapi kise jel to treba vjecno da ostane tako... Ako bi bilo po tvom onda svakog naseg iole dobrog igraca treba popljuvati pa se onda nadati da ce svim srcem igrati za nasu repku. E pa neide to tako. Hrvati znaju sta imaju i znaju kad trebaju svoje igrace dignuti u nebese a kad ih treba spustiti na zemlju.

Kucukovica i Medunjanina ne spominješ jer prije dvije godine slicne price o njima smo citali, i nadali se. :bih:
pa Medunjanin odabrao Holanidju i dragi Allah mu poslao poruku, a Mustafa se razmišljao.....i nikada se nije domislio, pa i njega opomenuo......jah :D
muskox

#339 Re: Miralem Pjanić

Post by muskox »

Crvena Tifoza wrote:

Nije bitno koga sam izvadio, bitno je ono sto je napisano nakon toga... Nemozemo biti pesimisti kad god se neki nas talentovani igrac pojavi na sceni i misliti da ce nam biti nesto bolje ako budemo negirali njegov kvalitet. Da je recimo Ibisevic, Skoro, Kucukovic ili Medunjanin potpisao za neki veliki klub bilo bi opet: "Evo vidi kakvog smo igraca propustili"... kao sto je sada slucaj sa Ibrahimovicem.

Zeljezo se kuje dok je vruce a vjeruj mi da je Pjanic trenutno jako "vruc" material za sve evropske fudbalske klubove...
Mobile_Disco

#340 Re: Miralem Pjanić

Post by Mobile_Disco »

Vi spominjete Skoru.. "vjecitog talenta" jos kad je imao 18 godina.. i selili ga u sve klubove ja sam rekao da ce propasti jer je LEVAT.. sto se i dokazalo.. Marsej? Kakav crni Marsej.. koliko je odigrao tekmi? Jel bilo njegovih klipova kao od malog Pjanica? Nije mi jasno kako samo mozete nesto prebacivati za djete koje fantasticno igra.. NJEMU JE TEK 18 GODINA.. a trazi ga pola Evrope.. i pored svega toga.. IZVALJUJE DA JEDVA CEKA DA IGRA ZA BIH.. iako moze igrati i za Francusku.. Ali djete zeli da igra samo za BiH ako nista postujte ga barem zbog toga.. a on ce ako Bog da svoj talenat dokazati.. :thumbup: :bih:
cyprus

#341 Re: Miralem Pjanić

Post by cyprus »

palermo wrote:Pročitao, jes Alena Škoru treba upoređivati sa Pjanićem......................ja mislim da će Miralem Pjanić biti najbolji fudbaler na svijetu, pa šta ako se i prevarim ja se barem nadao,,a hoš ti biti sretan ako budeš u pravu...................
:D :D

A jel tebe iko naučio da što se više nadaš, više razočarenja doživiš? :D

Ljudi stvarno polako, gdje žurite. Momak jeste očigledno veliki talenat, ali postoji veliki broj talenta koji se nerazviju u ono što se od njih očekuje. A Pjanić ako ima imalo našeg mentaliteta bojim se da bi sva ova ovolika očekivanja mogla stvorit pritisak nad njim i stvorit mu svojevrsnu blokadu. Zato mislim da treba spustit loptu i biti bar malo realniji, a ne proglašavati ga za najboljeg svjetskog igrača samo zato što je naš.

I još nešto, ako ne bude za reprezentaciju pokazivo ono što mnogi ovdje (još uvjek neopravdano, ja od njega neću očekivat ništa dok ne napuni bar 23) očekuju, bojim se da će doć do spominjanja familije mu sa tribina, kako to inače ovdje hoda.
LSD

#342 Re: Miralem Pjanić

Post by LSD »

Pjanic je vec sad igracina...Kodro ako imalo ima pameti (a ima valjda) odmah ga treba zvati u A selekciju i to prvih 11 bez ikakvih razmisljanja...Pjanic nije više samo talenat,on je skoro gotov igrac...francuska liga je duplo brža od njemacke,a jedno 5 puta od naše domace,a momak igra u takvoj ligi ko od šale...ne treba zvati Barbareza (svaka cast velikom covjeku i majstoru) ali evo imamo ofanzivnog all-round igraca za svih mogucih napadackih pozicija...moze desno,moze lijevo,moze u sami spic,a moze i kao playmaker.
palermo

#343 Re: Miralem Pjanić

Post by palermo »

cyprus wrote:
palermo wrote:Pročitao, jes Alena Škoru treba upoređivati sa Pjanićem......................ja mislim da će Miralem Pjanić biti najbolji fudbaler na svijetu, pa šta ako se i prevarim ja se barem nadao,,a hoš ti biti sretan ako budeš u pravu...................

Ljudi stvarno polako, gdje žurite. Momak jeste očigledno veliki talenat, ali postoji veliki broj talenta koji se nerazviju u ono što se od njih očekuje. A Pjanić ako ima imalo našeg mentaliteta bojim se da bi sva ova ovolika očekivanja mogla stvorit pritisak nad njim i stvorit mu svojevrsnu blokadu. Zato mislim da treba spustit loptu i biti bar malo realniji, a ne proglašavati ga za najboljeg svjetskog igrača samo zato što je naš.

I još nešto, ako ne bude za reprezentaciju pokazivo ono što mnogi ovdje (još uvjek neopravdano, ja od njega neću očekivat ništa dok ne napuni bar 23) očekuju, bojim se da će doć do spominjanja familije mu sa tribina, kako to inače ovdje hoda.
de, dečko, matere ti, nemoj mi tu pametovati. Ja ovdje govorim o jednoj drugoj stvari, pojavio se talenat, za njega zainteresovani veliki klubovi,dečko može da bira za koju će zemlju igrati, on odabire Bosnu i hercegovinu, pokazuje da Bosna i Hercegovina nije imaginarna kategorija, pokazuje da postoji oni mladi ljudi kojima je igranje za ovu zemlji časti i privilegija,pokazuje da nije toliko glupo biti patriota ove zemlje i navijati za nju, i mi umjesto da ohrabrujemo takve ljude (a nije ovdje samo riječ o Pjaniću i fudbalu, nego o svim sferama života) onako mahalski kažemo, , a ne znam majket mii, nije mi ga on nekiii,da valja francuzi bi ga uzeliii, majke miiiiii.......pih, jebala vas pamet.Čuj , jel me neko naučio da što se više nadam to više razočarenja doživim...........joojj , kako je to gubitnička filozofija.....
zimzelen

#344 Re: Miralem Pjanić

Post by zimzelen »

Mobile_Disco wrote:Vi spominjete Skoru.. "vjecitog talenta" jos kad je imao 18 godina.. i selili ga u sve klubove ja sam rekao da ce propasti jer je LEVAT.. sto se i dokazalo.. Marsej? Kakav crni Marsej.. koliko je odigrao tekmi? Jel bilo njegovih klipova kao od malog Pjanica? Nije mi jasno kako samo mozete nesto prebacivati za djete koje fantasticno igra.. NJEMU JE TEK 18 GODINA.. a trazi ga pola Evrope.. i pored svega toga.. IZVALJUJE DA JEDVA CEKA DA IGRA ZA BIH.. iako moze igrati i za Francusku.. Ali djete zeli da igra samo za BiH ako nista postujte ga barem zbog toga.. a on ce ako Bog da svoj talenat dokazati.. :thumbup: :bih:
slazem se. usporedbe Skore, Kucukovica, Medunjanina i ostalih s Pjanicem su neumjesne. Vrlo je vazno da zaigra za BIH a onako jednostavna i brza igra za 18 godina je nevjerovatna. Sam Bazdarevic kaze da imate dojam kao da momak ima 1000 utakmica u nogama. Da je to u madjarskoj ligi rekao bih, stipu lanbo, ali kod Francuza nema sale. Tamo su sve oni africki dugoprugasi valja s njima istrcati, jarane! :)
Abacija

#345 Re: Miralem Pjanić

Post by Abacija »

palermo wrote:
cyprus wrote:

de, dečko, matere ti, nemoj mi tu pametovati. Ja ovdje govorim o jednoj drugoj stvari, pojavio se talenat, za njega zainteresovani veliki klubovi,dečko može da bira za koju će zemlju igrati, on odabire Bosnu i hercegovinu, pokazuje da Bosna i Hercegovina nije imaginarna kategorija, pokazuje da postoji oni mladi ljudi kojima je igranje za ovu zemlji časti i privilegija,pokazuje da nije toliko glupo biti patriota ove zemlje i navijati za nju, i mi umjesto da ohrabrujemo takve ljude (a nije ovdje samo riječ o Pjaniću i fudbalu, nego o svim sferama života) onako mahalski kažemo, , a ne znam majket mii, nije mi ga on nekiii,da valja francuzi bi ga uzeliii, majke miiiiii.......pih, jebala vas pamet.Čuj , jel me neko naučio da što se više nadam to više razočarenja doživim...........joojj , kako je to gubitnička filozofija.....
Da, ovo sto neki gore ispisuju je tipican primjer defatizma.
Mobile_Disco

#346 Re: Miralem Pjanić

Post by Mobile_Disco »

Ronaldo na klupi Manchestera :roll: A Pjanic ne moze biti na klupi :D
musac

#347 Re: Miralem Pjanić

Post by musac »

Evo izgleda i Inter se prikljucio u utrku. Malo prije procitah...... http://www.miralempjanic.com/vijesti.php
Vaso

#348 Re: Miralem Pjanić

Post by Vaso »

najbolje da ide u aresenal, ili mozda lyon

inter i real-najgore opcije..oni unsitavaju svaki talenat( koliko je drenthe minuta odigrao? a mali je cigra bio)

mislim da bi mu najbolje bilo da ode u dinamo zagreba. mamic bi ga prodao za 50 mil.

zbog likova poput crvene tifoze, ja bi se iselio iz ove drzave..sto dalje od zadaha ovakvih nesretnika
Citizen-X

#349 Re: Miralem Pjanić

Post by Citizen-X »

Nek je djetetu sa srecom od srca, kao i Zlatanu nikad prezaljenom, nafaka gdje god hodili i kud god bili, oni su nase gore list i trebamo se ponositi njima.

Mikijem posebno kad onako mlad - malte ne - prezivio cijeli zivot u Evropi - koja mu je sve dala - od Bosne koja mu nista nije dala - on je bez rezerve izjavio da samo reprezentacija BIH moze biti reprezentativna destinacija za njega i njegovog oca.

Zato kazem - ne potencirajuci nista - nek mu Bog da dobrog zdravlja, srece i ako bog da puno golova i sve najbolje u njegovoj igrackoj karijeri.
cyprus

#350 Re: Miralem Pjanić

Post by cyprus »

Ah nisam ja reko da on nije dobar, nego samo da mu još mnogo treba da bi postao ono za što ga neki smatraju - formiran igrač.

Eno Krkić je još i mlađi i igra Ligu Šampiona, pa ga opet ne smatram ni približno formiranim.

Što se tiče gubitničke filozofije, pa malo pesimizma nikom ne bi škodilo. Kad se ničemu ne nadaš ništa te ne može razočarati, a kad se nešto neočekivano pozitivno ostvari onda dođe još bolje nego kad je očekivano.

A šta nam je konkretnog donijela ta "pobjednička" filozofija i mentalitet?

Pih jbt, što ne mogu tog razmišljanja: kad smo dobri onda nam nema ravnih, a kad gubimo odmah se uspoređujemo sa San Marinom i nađu se likovi koji tvrde da bi bilo najbolje da ukinemo i reprezentaciju i ligu :-) .

Da se vratim na Pjanića. Ja mu želim sve najbolje i ne nadam se ništa manje nego ostali da će on izrast u svjetsku klasu. No, ja sam bar svjestan da on TEK treba (ako Bog da) postat svjetska klasa i da ima taj potencijal, a većina ovdje to smatra da je već gotova stvar.
Post Reply