Sajam knjige Sarajevo
Moderator: Chloe
- dust in the wind
#326 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
bila,skrsila 50 maraka...kupila bukovskog...heh... jos 150 bih potrosila, jer bih kupila sve sto prodaju od njega...znaci da mi ostane ista u dzepu, bolje je da vise ne idem na sajam
-
Rosa_rugosa
#327 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011
miss v wrote:dobro, gdje?! jest da nisam imala zivaca trazit previse al sam bar onu super 'simpaticnu' na infu pitala za system comics.. 'mmm.. (lista, lista.. ne znam brate kako lista, ma kako uopste ista radi sa onim kandzama) neeee..ne..neemaaaa'komi wrote:kupio sam neke stripove
inace.. sajam izgleda iz godine u godinu sve losiji.. i naravno, gdje god da se covjek okrene - kuran.
A sta to ti imas protiv Kur'ana? Bolje da si Njega procitala, vec ista drugo...
-
El_comadante
#328 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
i gdje se održava sajam? jesu li popravili krov na onoj dvorani?
- petunija
#329 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Praetorious wrote:Prije 2-3 noći pričam s jednom ženom iz HR preko jednog-od-foruma/sajtova-gdje-obitavam, tema naravno knjige. Dobacio joj E-book Zagorkinu "Kneginju iz Petrinjske ulice", žena kuka kako su knjige očajno skupe i tu se razveza priča u tom pravcu ...
Elem, knjige nisu po suho zlato samo u BiH već i šire. Čitanje postaje hobi samo za bogate, a po nekom čudnom kosmičkom paradoksu, što osoba ima više love - to ima manje intelektualne potrebe. Svemir ima otkačen smisao za humor, mora se priznati ...
I tu se opet ponovila konstatacija da nema E-Knjiga ne bi bilo ni čitanja Sve dok se može nabaviti elektronska verzija na um mi ne pada da dajem pare za papirne edicije, ma koliko ih volio. Prije ... 2-3 godine, vidim neki roman, sad ne znam ni koji je bio. Vidio na Sajmu, naravno, tema je ipak Sajam, al' ne šljive, on će malo kasnije.
Elem, pitam koliko knjiga, kaže prodavac 35 KM.
Karamba! Pa ček' malo, gdje je to Sajamsko Sniženje? Pa kaže, ako ću uzeti 2 ili više knjiga može i po 30, ipak imaju lijepu sjajnu koricu (sic!) ... i eto da napomene da ta knjiga ide u 4 toma, 140 KM komplet, ali na Sajmu može za 120.
Maraka. Ne krvnih zrnaca.
I onda se ljubazno zahvalim i otrčim u pravcu Izlaza, s jedinom mišlju u glavi da se što više i brže udaljim od noćne more zvane Sajamske Cijene.
Zato sam malo skeptičan u vezi ovogodišnje kupovine, tim prije što imam bar 100 novih E-Knjiga koje čekaju red na čitanje.
I ovo je sve bio uvod da kažem: eto vidiš, digli cijene, varaju narod na PDV-u! Sanavabičiz!
Gdje?
Pokušavala više puta, svaki put samo neke reklame i ono "ubaci u korpu"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#330 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
probajte na piratskim stranicama 
Last edited by Truba on 18/04/2013 14:16, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#331 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
obriši to Labude i kome treba šalji pp
nego ima li šta od Deretića na sajmu?
nego ima li šta od Deretića na sajmu?
- Praetorious
#332 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
@petunija
Ima više mjesta na netu gdje ima elektronskih knjiga, eto jedan link imaš, a dio Zagorke imaš i ovdje. Jeste veći užitak zaleći i staviti knjigu na stomak, ali umjesto knjige može i laptop ili tablet ko ga ima i koristi za čitanje. Onda čak ne treba lizati prste za okretanje stanica
Ima više mjesta na netu gdje ima elektronskih knjiga, eto jedan link imaš, a dio Zagorke imaš i ovdje. Jeste veći užitak zaleći i staviti knjigu na stomak, ali umjesto knjige može i laptop ili tablet ko ga ima i koristi za čitanje. Onda čak ne treba lizati prste za okretanje stanica
-
mouton noir
#333 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
ko je bio, jesteli vidjeli sta of Flauberta, Kafke, Manna?? Kakve su cijene? ako je bilo rranije, izvinjavam se, mrsko mi citat 
- vjesticanametli
#334 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
labudeeeeee crni hvalaaaaaaaaa 
- petunija
#335 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Praetorious wrote:@petunija
Hvala za link
- agent_zero
#336 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Danas obiđoh i ovogodišnju smotru pisane umjetnosti, međutim po prvi put da nisam ništa kupio. Po meni nikad lošiji sajam (kad sam vidio koliko jadno malo prostora je mladinska knjiga uzela, jasno mi je bilo da će biti odron), a po prvi put da se nisam gurao između štandova od rijeka i kolona ljudi kao nekad.
Doduše, ovo je možda i OK za neke koji dolaze da kupe beletristiku, vjersku i fakultetsku literaturu, a taj nisam.
Doduše, ovo je možda i OK za neke koji dolaze da kupe beletristiku, vjersku i fakultetsku literaturu, a taj nisam.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#338 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
jel imaju Kačavendine Memoare?
- nacho_
#339 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
dodje i dvd 'kako utjerati dobro'

- deer_hunter
#340 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
da li je neko slučajno zapazio Conn Igguldenov Džingis kan serijal?? fale mi prve dvije knjige 
- butterfly_01
#341 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
pokusavam citati Ljubav u doba kolere, al mi nesto ne ide, jos ta mi je ostala neprocitana od proslog sajma knjige.. e sad da mi je nesto lagano interesantno za citati, ima li ko sta predloziti?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#342 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
JoseMujica wrote:jel imaju Kačavendine Memoare?
- Pitarrr82
#343 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
butterfly_01 wrote:pokusavam citati Ljubav u doba kolere, al mi nesto ne ide, jos ta mi je ostala neprocitana od proslog sajma knjige.. e sad da mi je nesto lagano interesantno za citati, ima li ko sta predloziti?
Sta bi onda rekao/la za "100 godina samoce", za tu je "Ljubav u doba kolere" prelagana
- eluna
#344 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Praetorious wrote:Prije 2-3 noći pričam s jednom ženom iz HR preko jednog-od-foruma/sajtova-gdje-obitavam, tema naravno knjige. Dobacio joj E-book Zagorkinu "Kneginju iz Petrinjske ulice", žena kuka kako su knjige očajno skupe i tu se razveza priča u tom pravcu ...
Elem, knjige nisu po suho zlato samo u BiH već i šire. Čitanje postaje hobi samo za bogate, a po nekom čudnom kosmičkom paradoksu, što osoba ima više love - to ima manje intelektualne potrebe. Svemir ima otkačen smisao za humor, mora se priznati ...
I tu se opet ponovila konstatacija da nema E-Knjiga ne bi bilo ni čitanja. Sve dok se može nabaviti elektronska verzija na um mi ne pada da dajem pare za papirne edicije, ma koliko ih volio. Prije ... 2-3 godine, vidim neki roman, sad ne znam ni koji je bio. Vidio na Sajmu, naravno, tema je ipak Sajam, al' ne šljive, on će malo kasnije.
Elem, pitam koliko knjiga, kaže prodavac 35 KM.
Karamba! Pa ček' malo, gdje je to Sajamsko Sniženje? Pa kaže, ako ću uzeti 2 ili više knjiga može i po 30, ipak imaju lijepu sjajnu koricu (sic!) ... i eto da napomene da ta knjiga ide u 4 toma, 140 KM komplet, ali na Sajmu može za 120.
Maraka. Ne krvnih zrnaca.
I onda se ljubazno zahvalim i otrčim u pravcu Izlaza, s jedinom mišlju u glavi da se što više i brže udaljim od noćne more zvane Sajamske Cijene.
Zato sam malo skeptičan u vezi ovogodišnje kupovine, tim prije što imam bar 100 novih E-Knjiga koje čekaju red na čitanje.
I ovo je sve bio uvod da kažem: eto vidiš, digli cijene, varaju narod na PDV-u! Sanavabičiz!
kao doći do te kolekcije od e-knjiga
ako treba, plaćam
- Praetorious
#345 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Plaćaj! Keš i to odma' 
Lagano ubacujem knjige ovdje, kako ih pregledam i po potrebi malo obradim, svaki dan uleti po par novih naslova. Naleti ako ti je po volji, chat je tu, a i radio radi
Lagano ubacujem knjige ovdje, kako ih pregledam i po potrebi malo obradim, svaki dan uleti po par novih naslova. Naleti ako ti je po volji, chat je tu, a i radio radi
-
miss v
#346 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:46, edited 1 time in total.
-
doktor78
#347 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Libellus, moj naklon do poda! Tzv. osteceni stripovi (a ostecenja su tog tipa da se maltene ne mogu vidjeti golim okom) su od 5 do 15 KM. Definitvno najbolji strip-izdavac na ex-Yu prostorima.Better Man wrote:Imaju u nekoj kutiji, ali ne znam kolika im je cijena!doktor78 wrote:Ima li ostecenih primjeraka od Libellusa i po kojoj cijeni?Black swan wrote: sad sam malo na pauzi prošvrljo
kupio nešto stripovaili popularno danas knjiga
od libellusa
nažalost agarti nije ništa izdao za sajam...
Sto se tice ostatka ponude na Sajmu, srednja zalost. Sve imam utisak da nisam pregledao kompletnu ponudu, falilo mi je izdavaca od proslih godina (Rende, Ljevak... nigdje nisam vidio njihove standove)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#348 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
i ja bih sutra to uzeo...Lud i ponosan wrote:Prvi dan nije bilo zbog poteskoca u stampi, moram priznati ozbiljan propust, ali danas su rekli da ce biti... 22 km, preko 800 stranica.nacho_ wrote:ima li dzamonje
valjda neće biti ograničen broj
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#349 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
Znaci ne isplati se bas ici na sajam?
Kontala nešto u nedelju da idem pa reko da vas priupitam,isplatili se ici uopste?
Kontala nešto u nedelju da idem pa reko da vas priupitam,isplatili se ici uopste?
- Clover
#350 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013
A valjda zavisi šta tražiš. Izbor je manje-više isti na svim štandovima, ali nije da se ne može naći baš ništa.NinaSara wrote:Znaci ne isplati se bas ici na sajam?