Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sarajevo_boy280

#326 Re: Ilidža

Post by sarajevo_boy280 »

semmy wrote:
rashtiman wrote:Sad ce izbori sad ce se nastaviti radovi u otesu :D
kako je meni ovo po otesu smijesno...prije par dana u ul.sastavci koja ima problem plavljenja zadnjih godina, sda se napravila pametna i pocela popravljati rupe u ulici, sipati sljunak i ravnati valjkom....boze sacuvaj...nadam se samo da stanari ovog dijela nece biti ovce kao do sada i pasti na tu 1000km sto su dali pa glasati ponovo za njih...
i naravno nakon izbora plavit cemo opet ako isti budu na vlasti

Sacuvaj ti kupaci za svaki slucaj.Kako ove kise padaju......ima i pametnih ovaca...
Innovation

#327 Re: Ilidža

Post by Innovation »

Htjeli ili ne SBB ce se boriti kao lavovi/Husein Mahmutovic/ za svog prvog nacelnika,a onda ce sve "rupe" zakrpiti.
Inace najbolja opcija je Zilic, pa onda Memic iako i on ima vise sansi od zilica. :|
semmy

#328 Re: Ilidža

Post by semmy »

sarajevo_boy280 wrote:
semmy wrote:
rashtiman wrote:Sad ce izbori sad ce se nastaviti radovi u otesu :D
kako je meni ovo po otesu smijesno...prije par dana u ul.sastavci koja ima problem plavljenja zadnjih godina, sda se napravila pametna i pocela popravljati rupe u ulici, sipati sljunak i ravnati valjkom....boze sacuvaj...nadam se samo da stanari ovog dijela nece biti ovce kao do sada i pasti na tu 1000km sto su dali pa glasati ponovo za njih...
i naravno nakon izbora plavit cemo opet ako isti budu na vlasti

Sacuvaj ti kupaci za svaki slucaj.Kako ove kise padaju......ima i pametnih ovaca...
nabavili mi camac za svaki slucaj :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#329 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

I u centru Ilidže predizborno asfaltiranje u ulici iza Starog Doma zdravlja!
Ne pomaže to ništa ja glasam za SDP Žilića!
sarajevo_boy280

#330 Re: Ilidža

Vidim Huso je vec poceo da "blati" Memica po novinama sta ocekivati kada pocne predizborna kampanja...... :?
Haris.ba

#331 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

sarajevo_boy280 wrote:Vidim Huso je vec poceo da "blati" Memica po novinama sta ocekivati kada pocne predizborna kampanja...... :?
Mogu detalji?
sarajevo_boy280

#332 Re: Ilidža

Haris.ba wrote:
sarajevo_boy280 wrote:Vidim Huso je vec poceo da "blati" Memica po novinama sta ocekivati kada pocne predizborna kampanja...... :?
Mogu detalji?
EVO DETALJA:

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... lidze.html

Novi načelnik Senaid Memić već je osuđivan i pomilovan: Budnjin čovjek na čelu Ilidže?
Autor E. Ha. 2011-04-10 11:00:00
Decrease font Enlarge font
Memić: Tvrdi da nije kriminalac

Imaš li dokaze, majmune jedan... Ti si sudija, vidi te kakav si. Jesi li slušao, jesi li gledao? Neće meni četnik suditi, vikao je, između ostalog, Memić na sudiju

Općinsko vijeće Ilidža u četvrtak je za vršioca dužnosti načelnika Ilidže izabralo Senaida Memića, člana SDA i dosadašnjeg predsjedavajućeg OV Ilidža.

Na ovoj funkciji Memić je naslijedio rahmetli Amera Ćenanovića, koji je umro nedavno.

Suđenje sinu

Izbor Memića za prvog čovjeka Ilidže izazvao je niz špekulacija u političkim i poslovnim krugovima ove sarajevske općine. Oni koji nisu pod kontrolom Alije Budnje, vlasnika hotela "Terme" Ilidža, smatraju da je Memić ciljani izbor i da mu je Budnjo već povjerio određene zadatke. Jedan od njih je i da, navodno, omogući Budnji da privatizira restoran na Vrelu Bosne.

Ono što je do sada otkriveno o Memiću kod građana Ilidže nije izazvalo simpatije. Vršilac dužnosti načelnika, naime, nema najčistiji dosje.

Sudeći prema izvještaju Centra istraživačkog novinarstva (CIN) objavljenog početkom ove godine, Memića je Sud BiH u septembru 2006. pravomoćno osudio zbog ometanja pravosuđa, odnosno zbog verbalnog napada na sudiju Nenada Šeledu.

Napad se desio u trenutku kada je sudija Šeleda izricao presudu Memićevom sinu Senadu, koji se teretio za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Teške uvrede

- Imaš li dokaze, majmune jedan... Ti si sudija, vidi te kakav si. Jesi li slušao, jesi li gledao? Neće meni četnik suditi - vikao je, između ostalog, Memić na sudiju.

Memiću je izrečena zatvorska kazna od tri mjeseca, ali ga je Predsjedništvo BiH pomilovalo u maju 2008. godine, čime mu je zatvorska kazna od tri mjeseca preinačena u uvjetnu u trajanju od dvije godine.

Zbog ovog incidenta Memić nije suspendiran s posla, niti je trpio bilo kakve druge posljedice. Za CIN je Memić izjavio da nije kriminalac i da je kao političar morao reagirati na nepravdu.

Pomilovao ga Haris Silajdžić

Iako u odluci Harisa Silajdžića, bivšeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, o Memićevom pomilovanju piše da je Ministarstvo pravde BiH dalo pozitivno mišljenje, Jusuf Halilagić, predsjednik Komisije za pomilovanje, za CIN je kazao da se komisija protivila takvoj odluci.

Dodao je da ne zna na osnovu čega je Memić dobio pomilovanje, niti da li je imao neku vezu u Predsjedništvu BiH.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#333 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

U početnom postu sam dodao predizbornu anketu, pa izvolite, da vidimo i predvidimo ko će nam biti načelnik do 2012.g. i redovnih Opštinskih izbora.

Edit:
Popravljao sam anketu dodajući opcije u vezi sa neizlaskom, pa se anketa resetovala. Izvinjavam se nepoznatom sa teme koji je glasao za SDA Memića. Molim ga/je da ponovo glasa.
glc

#334 Re: Ilidža

Post by glc »

To je taj Žika!! :D Smajli xD
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#335 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JoseMujica »

i jeste problem Memića blatiti...dovoljno je pustit njega samog da govori...čudo mu Huso ne izvuče onaj april 92 snimak sa SRT...a jesu ih našli mislim da i jedan i drugi znaju đe koji svaki pfening zavrno...to su dostojni protivnici u istoj kategoriji:lol:

nego kad su zakazani ovi izbori i jesu li glasačka mjesta ista kao i za prošle izbore?
ROGOPEK

#336 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

JEDINI PRAVI KANDIDAT ZA IZBOR NAČELNIKA NA ILIDŽI JE DR.ŠEMSUDIN HADROVIĆ IZ BPNS-A,KOJEG VI KOJI KOMENTARIŠETE IZBORE IGNORIŠETE SAMO IZ JEDNOG RAZLOGA, A TO JE :ČOVJEKA PREDLOŽILA "BOSANSKOHERCEGOVAČKA PODRINJSKA NARODNA STRANKA"
PipiDugaDevetka

#337 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

ROGOPEK wrote:JEDINI PRAVI KANDIDAT ZA IZBOR NAČELNIKA NA ILIDŽI JE DR.ŠEMSUDIN HADROVIĆ IZ BPNS-A,KOJEG VI KOJI KOMENTARIŠETE IZBORE IGNORIŠETE SAMO IZ JEDNOG RAZLOGA, A TO JE :ČOVJEKA PREDLOŽILA "BOSANSKOHERCEGOVAČKA PODRINJSKA NARODNA STRANKA"
Ja ga nisam ignorisao, samo nisam na anketi glasao za nj. Neću ni na izborima glasati za nj. On je tu samo iz taktičkih razloga,...ali ne bih htio špekulisati o tome jer malo znam o tim radnjama.
ROGOPEK

#338 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

ZNA LI NEKO JE LI ,TAJ, ŽILIĆ ATEISTA,AKO JESTE, HOĆE LI ZAMJENITI DIREKTORE HODŽE, NEKIMA IZ SVOJE RAJE, KAD POBJEDI?
PipiDugaDevetka

#339 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

ROGOPEK wrote:ZNA LI NEKO JE LI ,TAJ, ŽILIĆ ATEISTA,AKO JESTE, HOĆE LI ZAMJENITI DIREKTORE HODŽE, NEKIMA IZ SVOJE RAJE, KAD POBJEDI?
BMK ako i jeste ateista baš kao što me je BK to što rahmetli Amer nije bio ateista. Važno je da će biti dobar barem upola kao što je bio Amer.
ROGOPEK

#340 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Ideologija je ideologija,ne znam koliko smo se razumjeli.
slatkica24

#341 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by slatkica24 »

Pa bolje i za Mahmutovica glasati :? nego za -memica :-? ....jer ce biti borba izmedzu njih dvojice a ko to nezavrce kad je na vlasti pa takvih nema il su u manjini....Samo ne Memic on je mis a ne kriminalac,cim je svog sina tako uvalio da bi sebe iscupao zbog sverca oruzjem koje je dobio da podjeli a on pare uzimao....klosar :x
ROGOPEK

#342 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Ipak je dr.Hadrović najjači, kandidat bez mane
T4h

#343 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by T4h »

E pa dzaba i izbori i sve u Osjeku most "ni na nebu ni na zemlji". I da, o opcinskoj administraciji imam samo jedno da kazem, dobrano nesposobni (cast izuzetcima).
RodneyTrotter

#344 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

Huso + Arzija Mahmutović & Senaid + Velida Memić :shock: Mislim da Ilidži ne trebaju porodične oligarhije krim miljea!!! :bih: Zivjela MAJKA (POLJO)PRIVREDA!
RodneyTrotter

#345 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

ROGOPEK wrote:ZNA LI NEKO JE LI ,TAJ, ŽILIĆ ATEISTA,AKO JESTE, HOĆE LI ZAMJENITI DIREKTORE HODŽE, NEKIMA IZ SVOJE RAJE, KAD POBJEDI?
Smail Žilić je deklarisan kao Bošnjak i nije ateista, a što se tiče njegova budućeg rada radit će onako kako stoji u programskim politikama sa kojima ce javnost biti upoznata tokom kampanje, nikakvi rođaci poznanici itd. Žilić je privrednik, čovjek iz naroda, možda se čak može reći da je neka SDPova varijanta Amera Ćenanovića, samo što Žilić nema unutarstranačke koljače kao što ih je imao Ćena. Ilidži ne trebaju kriminalizirane oligarhije Memića i Mahmutovića
PEACE!
ROGOPEK

#346 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Zna li se gdje je SDP-ov kandidat sa prošlih izbora,gsp. LJajić i odakle ih dovodite?
RodneyTrotter

#347 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

ROGOPEK wrote:Zna li se gdje je SDP-ov kandidat sa prošlih izbora,gsp. LJajić i odakle ih dovodite?
Za vašu informaciju SDP na Ilidži broji skoro 1000 članova i nije nikakav problem naći adekvatnog čovjeka, da bude bolji od dvojice baraba. Što se tiče Juge i Hadrovića, ne poznajem ih ali mislim da njihove stranke nemaju dovoljan kapacitet uz bilo kakvu kampanju da se nose sa ostalim. SDP ostaje jedina realna opcija.
Što se tiče gospodina Nedžada Lj., mislim da je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#348 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Truba »

za koga glasaju ilidžanski srbi i hrvati?
PipiDugaDevetka

#349 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

komi wrote:za koga glasaju ilidžanski srbi i hrvati?
Totalno prepušteni HDZ-eovima, PDP-eovima, SNSD-eovima čijih kandidata nema.
Preporučujem SDP Žilić opciju, pa šta bude,...Dok nam ne promijene Dejton, a to neće zadugo.
RodneyTrotter

#350 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

PipiDugaDevetka wrote:
komi wrote:za koga glasaju ilidžanski srbi i hrvati?
Totalno prepušteni HDZ-eovima, PDP-eovima, SNSD-eovima čijih kandidata nema.
Preporučujem SDP Žilić opciju, pa šta bude,...Dok nam ne promijene Dejton, a to neće zadugo.
Koliko ja znam SDP na Stupu (MZ Stup 1) ima podršku određenog broja Hrvata, a što se tiče Srba opet dobra većina je nageta k SDP-u, pogotovo u MZ Centar i dijelom Vrelo Bosne.
Locked