bas tako. mi moramo shvatiti jednu stvar, koja je vrlo jednostavna. BiH je drzava u kojoj zapad pere novac, stoga nama nema naprijed i stoga niko nikad nama nece pomoci kako treba. sta za njih predstavlja jedan savez bosne i hercegovine da se moraju s njima natezati? - nista, apsolutno nista.donidzek wrote:north wrote:Dvije stvari mi daju kakvu-takvu nadu: prvo nema mi logike da ljudi iz FIFE i UEFE mogu biti tako naivni i blesavi da misle da će komitet ublažiti stavove uhljupa iz saveza, znaju oni dobro da je tu politika uplela prste i da to ni Tito sa golim otokom ne bi mogao promijeniti....i drugo, Ivica je izuzetno intelingetan čovjek i opet nema logike da bi se prihvatio posla koji bi se sastojao u tome da on ide na nogu nekoj ćelavoj spodobi Bevandi koji može samo Ivici i ostalim našim asovima dobro da podoji, da ga kao ubjeđuje da mijenja mišljenje![]()
Jedan Ivica Osim da "moli" i ubjeđuje ćelavog blavora iz Lištice ...niđe veze logika....
To mi nema nikakvog smisla i zbog toga mi malo tanja nada da možda ima neki drugi scenarij koji još nije objavljen....barem se tako želim nadati
Sa drugom se stvari slazem, to da se Svabo ne bi prihvatio corava posla i to mi daje kakvu takvu nadu...
Ali ovo drugoJarane, Uefa, Fifa, EU, MZ... zovi ih kako hoces, nisu oni naivni, oni vrlo dobro znaju sto rade i to me i brine... Kad su ovi gore navedeni ikada nesto dobro ucinili za nas... Nikad!
Vec sam sto puta pis`o o tome i moram se ponovit; nista im ne vjerujem!
Da su korektni, ne bi nas ni suspendovali, isli su tako samo na ruku onima koji su i srusili statut i to svjesno![]()
Kad budemo u Craovi, Bukurestu ili bilo gdje u Rumuniji derali Rumune, tek cu im onda poceti vjerovati, i to s rezervom
Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ajmin
#326 Re: Komitet za normalizaciju
- horion_bosona
#327 Re: Komitet za normalizaciju
vidi ove pticice... njega niko ne spomenu kao putnika za Bec

u najboljem slucaju, ako se usvoji famozni Statut to ce imati kratkorocan ucinak, bas zbog ovakvih pticica koji su se duboko infiltrirali u bh fudbal... sve je to trulo do srzi kao u ostalom i drustvo.
Mada se nadam da grijesim... u ovom trenutku najbitnije je da reprezentacije nastavi kvalifikacije

u najboljem slucaju, ako se usvoji famozni Statut to ce imati kratkorocan ucinak, bas zbog ovakvih pticica koji su se duboko infiltrirali u bh fudbal... sve je to trulo do srzi kao u ostalom i drustvo.
Mada se nadam da grijesim... u ovom trenutku najbitnije je da reprezentacije nastavi kvalifikacije
-
Ripicipi
#328 Re: Komitet za normalizaciju
Kakvi pesimisti 
-
donidzek
#329 Re: Komitet za normalizaciju
Volio bih ja da si ti u pravu a ne ja...potres_mozga wrote:Kakvi pesimisti![]()
Nakon sto sam danas vidio sve one VELICINE ukljucene u "borbi" za normalan savez, jednostavno ne mogu biti pesimista.
Ovdje bi neki kao jedva cekali da sve propadne da bi rekli "e jesam vam rek'o".
Po prvo put su u pricu uljucene prave velicine BiH fudbala, a ovdje zesci pezimizam vlada, vec svi sve znaju, standardno![]()
Fakat smo ko narod... sjebani
Ja licno nisam pesimista, samo sam rezervisan i govorim iz iskustva.
Od ovih gore UEFA i FIFA, (citaj Evropska Unija i Medjunarodna zajednica), dozivio sam samo rat, zapaljenu kucu, izbjeglistvo, povratak, suspenziju i belaje svih vrsta...
Ako neko misli da UEFA i FIFA ne predstavljaju EU i MZ... taj mora da je mlad i neiskusan, u najgorem slucaju glup!
Ne odnosi se ovo na tebe, potres mozga, govorim uopceno...
I ponavljam, daj Boze da si ti u pravu sto si optimista! U tom slucaju, niko sretniji od mene!
- Topla voda
#330 Re: Komitet za normalizaciju
zasto nisam optimist ?
imas 60 clanova skupstine.ti ljudi ce glasati za statut,nece ni osim ni kajtaz ni sergej ni bajevic.
imas 20 likova iz rsa,koje bi kao ljubojevic i kulina trebali muntati.
imas 16 likova iz hrvatskih kantona koje bi trebali muntati osim i beus iz zrinjskog.
imas 24 lika koji su vec glasali za.
ako bude prosta vecina,trebaju premuntati sedmoricu iz rsa i iz hrvatskih kantona,
ako bude dvotrecinska vecina trebala,onda treba 17 likova da glasaju za nesto za sta nisu glasali prije 20 dana...
....i opet ako to izvedu,bice da su predstavnici dva naroda preglasani,a isti smutljivi likovi ce ostati u skupstini saveza i delegirati clanove ionsbih,koji NIJE raspusten,kako je govorila uefa,kad je prijetila prosli put,NEGO se ispostavilo da je to bilo blef i to neuspjesan,te sada ta ista uefa sa istom bandom pokusava da dodje do kompromisa,jer ona sama ne zeli da se u toj mjeri uplice u rad saveza i u izborne organe,sto znaci da je sve bila suplja prica.
e zato nisam optimist
imas 60 clanova skupstine.ti ljudi ce glasati za statut,nece ni osim ni kajtaz ni sergej ni bajevic.
imas 16 likova iz hrvatskih kantona koje bi trebali muntati osim i beus iz zrinjskog.
ako bude prosta vecina,trebaju premuntati sedmoricu iz rsa i iz hrvatskih kantona,
ako bude dvotrecinska vecina trebala,onda treba 17 likova da glasaju za nesto za sta nisu glasali prije 20 dana...
....i opet ako to izvedu,bice da su predstavnici dva naroda preglasani,a isti smutljivi likovi ce ostati u skupstini saveza i delegirati clanove ionsbih,koji NIJE raspusten,kako je govorila uefa,kad je prijetila prosli put,NEGO se ispostavilo da je to bilo blef i to neuspjesan,te sada ta ista uefa sa istom bandom pokusava da dodje do kompromisa,jer ona sama ne zeli da se u toj mjeri uplice u rad saveza i u izborne organe,sto znaci da je sve bila suplja prica.
e zato nisam optimist
- Edin H.
#331 Re: Komitet za normalizaciju
Mozda mozemo izbaciti fuckingajmin wrote:mislim da bi svako pojedinacno trebao poslati mail fifi i uefi (naravno nadleznima) i to samo pitanje im postaviti: "ARE YOU FUCKIN' NORMAL?"
- Edin H.
#332 Re: Komitet za normalizaciju
A tko je ovaj sportistahorion_bosona wrote:vidi ove pticice... njega niko ne spomenu kao putnika za Bec
- Edin H.
#333 Re: Komitet za normalizaciju
Hm, ovo zvuci interesantnojeza u ledja wrote:Ja i dalje tvrdim da je razmisljanje kako Dodik naredjuje svima u RS kako ce i sta ce raditi i glasati suvise naivno i nelogicno. Jednostavno, nikome ko je stvarno u fudbalu i u sportu nije u interesu da se ovako nesto desi. To sam zakljucio iz izjava nekih delegata iz RS prije 1. aprila, a evo danas i po izjavi Ljubojevica, podpredsjednika ovog Komiteta i zamjenik diretkora Borca:
"Kompletna atmosfera na današnjem sastanku je bila sjajna. Na prvom sastanku odmah su i donesene neke odluke, odnosno izabrani su predsjednik i njegov zamjenik. Ljudi koji su nas doveli u ovu situaciju očito nisu imali nikakvu želju da učine dobro bh. fudbalu, dok s druge strane, svi prisutni na današnjem sastanku žele samo najbolje našem fudbalu, rekao je Darko Ljubojević i dodao:
"Već za nekoliko dana, tačnije 20. i 21. aprila imat ćemo sastanke sa predstavnicima entitetskih saveza. Na ovim sastancima pokušat ćemo im ukazati na sve mane koje je imao prošli Statut i na vrline koje ima Statut na čijem usvajanju insistiraju UEFA i FIFA. Svi smo optimistični i nadamo se da će Statut biti usvojen."
Slicnu izjavu je davao i Jagodic, prije nego sto smo suspendovani. Siguran sam da ima i ljudi van Borca koji slicno razmisljaju. (dakle nevezano samo za ovogodisnji izlazak na evropsku scenu).
Problem sa NSBiH je bio komplikovaniji od troclanog predsjenidstva i komplikovaniji od cisto etnickih podjela. Najveci problem nije bio u delegatima vec u izvrsnom odboru i u predsjednistvu. Ti ljudi da su htjeli oni bi progurali novi statut kod delegata, ja sam siguran. No oni nisu htjeli ili su oni upravo kontrolisani od strane politike. Oni su mogli kroz raznorazne ucjene manipulisati glasovima delegata (raspodjela novca, delegiranje sudija, itd.,) tipa ako onaj iz Bijeljine glasa za statut - Radnik nikada nece ponovo uci u PL i slicno.
Ja sam bio pesimista prije nego sto sam vidio sva ova imena na danasnjem sastanku. Dugo nisam vjerovao da ce UEFA uopste ista uraditi povodom toga, dok nisam vidio da je uspostavljanje Komiteta u stvari dio procesa i pravilnika koji je definiran jos prije godinu dana.
Jebes im mater, dohakacemo im.
Btw, da li ste primjetili kako su nam nasi 'omiljeni' sportski portali prvo objasnili ko je Elvedin Begic, kako je on marljiv radnik i kako se nikad nije pitao ni za sta u Savezu, a onda prvu izjavu koju su prenjeli iz Beca je bila upravo od njega? Tal 'novinara' i ljudi iz Saveza i dalje postoji.
- and
#334 Re: Komitet za normalizaciju
zašto sam optimist?Topla voda wrote:zasto nisam optimist ?
e zato nisam optimist
na čelu saveza je IVICA OSIM.
bolje ne može.
- BHF_Manijak
#335 Re: Komitet za normalizaciju
Ma ne znam koji sw qrac uzdamo vise u FIFA-u i UEFA-u, fino rece jedan pametan covo(Osim), "ne mozemo mi ocekviati da nama Zapad pomogne, nisu to u ratu uradili nece ni sad, mi sami sebi moramo pomoci, drugacije ne ide" i zato se covjek i prihvatio posla da pokusa spasit sto se moze spasiti nadajuci se u svoj autoritet i cijenjenost, ali se bojim d onu bagru u marvu boli q i za Osimom i za svakom legendom, jer OBRAZA NEMAJU i zaboli ih ha sjedio Osim ha neki debil, jer su to politicki izrezirani likovi tacnije debili koji igraju po Dodikovoj odnosno Covicevoj politici, kakav fudbal kakve price ba!
- lord blackadder
#336 Re: Komitet za normalizaciju
26.5 bi mogao biti uvod u rat...vrlo moguce. Ako nas separtisti povale na ovako osjetljivoj stvari, to ce buknut. Ne mozemo se samo poklopit usima i nastavit kao da se nista nije desilo.
Zvuci radikalno, znam, ali to bi bila tragedija koja se ne moze tek tako progutat, zarad toboznjeg suzivota sa dusmanima.
Vidjecemo.
Zvuci radikalno, znam, ali to bi bila tragedija koja se ne moze tek tako progutat, zarad toboznjeg suzivota sa dusmanima.
Vidjecemo.
-
upaljac01
#337 Re: Komitet za normalizaciju
lord blackadder wrote:26.5 bi mogao biti uvod u rat...vrlo moguce. Ako nas separtisti povale na ovako osjetljivoj stvari, to ce buknut. Ne mozemo se samo poklopit usima i nastavit kao da se nista nije desilo.
Zvuci radikalno, ali to bi bila tragedija koja se ne moze tek tako progutat, zarad toboznjeg suzivota sa dusmanima.
Vidjecemo.
jeste ko sto smo se digli da otjeramo usanovica i colakovica
- erni3
#338 Re: Komitet za normalizaciju
lord blackadder wrote:26.5 bi mogao biti uvod u rat...vrlo moguce. Ako nas separtisti povale na ovako osjetljivoj stvari, to ce buknut. Ne mozemo se samo poklopit usima i nastavit kao da se nista nije desilo.
Vidjecemo.
a sad realno, sta ti je sa mozgom?
- jeza u ledja
#339 Re: Komitet za normalizaciju
Samo da se na ovo osvrnem. Ja nisam shvatio ni po cemu da ce usvajanje novog statuta znaciti noga delegatima koji za njeg glasaju.Mahalac wrote:2. Ne glasati za statut kojim ce ih za nekoliko mjeseci neko legalno po tom istom statutu smjeniti![]()
Novi statut se odnosi na troclano predsjednistvo i na prostu vecinu (umjesto etnicke) prilikom donosenja odluka.
Dakle, glasanjem za novi statut delegati nece sami sebi izmaknuti stolicu.
Dalje, po izjavama Ljubojevica i negdje je ranije bila izjava Kuline, oni ZELE DA SE STATUT USVOJI. Dakle, dva predstavnika u Komitetu ZELE da se stanje promjeni na bolje. Njima je to u finansijskom interesu. Mislim halo?! Valjda oni imaju neki uticaj kod svojih ljudi u RS!? Valjda i Dusan Bajevic ima neki uticaj? Ne izglasavanje statuta onomad nema samo veze sa dnevnom politikom, vec garant i sa nekim talovima medju delegatima i medju izvsrnim odborom i predsjednistvom. To je garant.
U pitanju su PARE. U pitanju je finansijski gubitak, VELIKI finansijski gubitak koji onih koji nisu htjeli glasati ZA. Takodje, u pitanju je VELIKI finansijski gubitak FK Borca i mozda dugorocno jos nekih klubova iz RS. To se nece nadomjestiti NIKAKO drukcije osim usvajanjem novog statuta.
Sigurno ima ljudi u RS kojima je svejedno, oni mozda glasaju po politickoj liniji. Onima kojima nije - oni ce biti ti koji ce glasati za novi statut.
- jeza u ledja
#340 Re: Komitet za normalizaciju
IONSBiH i predsjednistvo su raspusteni automatski 1. aprila. To nije blef, to je cinjenica. Objavljena je u vidu zvanicnih dokumenata na FIFA i UEFA stranicama. Colakovic, Ceko i Dominkovic nisu vise clanovi predsjednistva NSBiH, niti je iko od clanova IO i dalje na toj poziciji.Topla voda wrote:....i opet ako to izvedu,bice da su predstavnici dva naroda preglasani,a isti smutljivi likovi ce ostati u skupstini saveza i delegirati clanove ionsbih,koji NIJE raspusten,kako je govorila uefa,kad je prijetila prosli put,NEGO se ispostavilo da je to bilo blef i to neuspjesan,te sada ta ista uefa sa istom bandom pokusava da dodje do kompromisa,jer ona sama ne zeli da se u toj mjeri uplice u rad saveza i u izborne organe,sto znaci da je sve bila suplja prica.
e zato nisam optimist
Naravno da i dalje pregovaraju s njima, ne moze tranzicija nastupiti tek tako.
- luckylaka
#341 Re: Komitet za normalizaciju
Ja mislim da je to islo otprilike ovako.Neko iz Fife-Uefe se fatio telefona pozavao Ljubojevica i rekao,,Sabane hoces ti glasati za novi pravilnik,ako neces ima u sumskoj ko hoce nace=icemo mi.Ljuboja reko,,ma jasta cu Borac je u pitanju,,.Tako i sa klocom Kulinom,,hoces-neces ima ko hoce,,Nije Kulina siso veslo.Sad se docepo Sarajeva,jasta ce nego glasati za novi pravilnik.Tako je otprilike bilo sa ovimsrpsko-htvatskim clanovima.Uefa ce uvijek naci ljude koji su za.E sad je pitanje kako dalje.Vjerujem da OSIM ima odgovor za sviju.
-
ajmin
#342 Re: Komitet za normalizaciju
na celu saveza ili na celu komiteta za normalizaciju? i naravno, nista se ne pita, vec mora da moljaka srbe i hrvate da se predomisle, a hoce garant.and wrote:zašto sam optimist?Topla voda wrote:zasto nisam optimist ?
e zato nisam optimist
na čelu saveza je IVICA OSIM.
bolje ne može.
-
RtrnOfSalisbury
#343 Re: Komitet za normalizaciju
mozda ce i clanovi komiteta moc glasat, ono sa kviskom - duplo ...
pravo pitanje je kolko kosta jedan glas, i uefa je mogla poslat neki kofercic, jedno 30000 je realna cijena dje bi se mogli pokriti operativni troskovi, za teze slucajeve 40000 . Morebit da imaju i neke druge adute jer:
ne ide da clanovi komiteta idu pregovarati i moliti neke neoandertalce, jer:
tamo neke '92. se isto sjelo za pregovaracki i dogovaracki sto sa neoandertalcima i jedino sto su uspjeli je da naprave piramide, a i to je morebit zdogovor. tuzno je pregovarat s nekim o fudbalu kad oce da prave zidic po entitetskoj granici, dzebiga, dalo him se hoce him se moze him se.
pravo pitanje je kolko kosta jedan glas, i uefa je mogla poslat neki kofercic, jedno 30000 je realna cijena dje bi se mogli pokriti operativni troskovi, za teze slucajeve 40000 . Morebit da imaju i neke druge adute jer:
ne ide da clanovi komiteta idu pregovarati i moliti neke neoandertalce, jer:
tamo neke '92. se isto sjelo za pregovaracki i dogovaracki sto sa neoandertalcima i jedino sto su uspjeli je da naprave piramide, a i to je morebit zdogovor. tuzno je pregovarat s nekim o fudbalu kad oce da prave zidic po entitetskoj granici, dzebiga, dalo him se hoce him se moze him se.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#344 Re: Komitet za normalizaciju
Hajde kad lupamo malo kao Maksim po diviziji da i ja lupim koju. Vjerujem da je nivo politicke umjesanosti u fudbal daleko veci nego sto neki predpostavljaju. Vjerujem da je tata Dodik jasno stavio stvari na stol. Glasajte za jednog predsjednika u NSBiH i nece vas biti u FSRS kad budu primljeni u FIFAu i kad RS bude dobila svoju reprezentaciju. Dodo ide na unistenje svega Bosanskog ukljucujuci i reprezentacije kako bi omogucio stvaranje jos jednog mehanizma za licno bogacenje. U tome svemu obecava RS repku ili u najgorem slucaju ujedinjavanje klubova sa RS podznakom sa savezom Srbije zarad stvaranja politicke moci i poena. To se uostalom lako moze protumaciti iz komentara pojedinaca sa relevantnih foruma van okvira sa-x. Dok god traje ta iluzija u glavama ljudi nece biti promjena.
Mada ja sam ipak optimistican. Vratio se Valter, je..... im mater.
Mada ja sam ipak optimistican. Vratio se Valter, je..... im mater.
Last edited by Dado dijasporitus on 19/04/2011 08:24, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#345 Re: Komitet za normalizaciju
Elvedin Begić temelji optimizam na tome da Komitet ima veoma velike ovlasti.
- Prenesene su nam nadležnosti Izvršnog odbora NSBiH, a one su veoma velike, samo što ih prošli saziv nije u potpunosti koristio nego je dobar dio prebacivao u nadležnost raznih komiteta. U Statutu se lijepo kaže da, kada Odboru nešto smeta, onda to treba pomaći - kaže Begić.
- Prenesene su nam nadležnosti Izvršnog odbora NSBiH, a one su veoma velike, samo što ih prošli saziv nije u potpunosti koristio nego je dobar dio prebacivao u nadležnost raznih komiteta. U Statutu se lijepo kaže da, kada Odboru nešto smeta, onda to treba pomaći - kaže Begić.
- poznanik
#346 Re: Komitet za normalizaciju
Plavih_11 wrote:Elvedin Begić temelji optimizam na tome da Komitet ima veoma velike ovlasti.
Piše li gdje ko je Komitetu prenio te nadležnosti? UEFA nije mogla - nema mandat, a Skupština Saveza se nije sastajala ni odlučivala, tako da nije ni Skupština.
-
El_comadante
#347 Re: Komitet za normalizaciju
ono što se zna da smo dobili jednog predsjenika Osima i podprdsjenika i da če biti sastanak u petak sa predsjeniko mentiteskih saveza e sad treba da sačekamo petak i vidimo šta če biti tu i šta če se dešavati. a vrijeme ide...
- gol-man
#348 Re: Komitet za normalizaciju
Ovlasti nisu prenesene , nego su im date, jednostavno rečeno, kad nešto "ukineš" nema ga više . ( Prevedeno na BSH jezik , UEFA je visoki prestavnik i on poništi , donese i usvoji odluku koja je "dobra " za BiH ) UEFA je fino rekla , ako ćete igrati po našim pravilima možete biti naš član, ako nećete ne morate , ali nećete biti naš član.poznanik wrote:Plavih_11 wrote:Elvedin Begić temelji optimizam na tome da Komitet ima veoma velike ovlasti.
Piše li gdje ko je Komitetu prenio te nadležnosti? UEFA nije mogla - nema mandat, a Skupština Saveza se nije sastajala ni odlučivala, tako da nije ni Skupština.
-
bosnovizija
#349 Re: Komitet za normalizaciju
Dobih malo optimizma nakon izjave Dragana Kuline: "da su oni 7-8 godina u RS igrali nizašta" (prije ujedinjenja lige Federacije BiH i RS). Mislim da je ovo osma sezona zajedničke lige Federacije BiH i RS.
- mrtva kokoš
#350 Re: Komitet za normalizaciju
jebeno ne vjerujem!!Novooformljeni Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 20. i 21. maja će imati sastanke sa entitetskim savezima.
Cilj ovih sastanaka biće pokušaj približavanja statuta koji predlažu UEFA i FIFA Fudbalskom savezu Republike Srpske i Nogometnom/Fudbalskom savezu Federacije Bosne i Hercegovine.
Ovo samo po sebi i nije neka vijest, ali je svakako vijest to što će kao predsjednik N/FSFBiH na ovim sastancima prisustvovati jedan od najvećih grobara bh. fudbala - Iljo Dominković?!
zanr:komedija/tragedija