Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JEDRILICA

#326 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

JEDRILICA wrote:
NorisCak wrote:Svakako da se moze , bas ko i mnogo sta drugo ,od strane MZ nametnuti savez.(iznutra ne bi islo)..Vrlo moguce da ce to da se i dogodi .
Ali tesko da to donese ikakav napredak . Naprotiv, samo ce se jos vise povecavati medjunacionalni animoziteti.
Zanimljivo ,svi drugi uvjek krivi..ali bosnjaci bas nikad..Ma ni mrve.
Svi drugi uvlace politiku u fudbal ,i sport uopste, ali bosnjaci NE...
Da li je to bas tako ?
Kad se sjetim samo utakmice BiH -Srbija (a ona je igrane prije Srbija -BiH )i svih onih uvredljivih navijanja 'ekberanja' ..'ubij ubij, srbina'...koliko se sjecam bilo je i batinanja i kamenovanja...To se izgleda ne pika..A onda revans ..e to se itekako pika..Pa onda onih navijanja za Tursku kada je igrala protiv Hrvatske..i ' solenja rane ovdasnjih Hrvata'..
Pa onih nereda u Sirokom u kome je onaj mladic izgubio zivot..Ali cinjenica je da se u Siroki islo palicama navijati.
Pa prije neki mjesec, nicim izazvano prebijanje borcevih navijaca koji su dosli navijati u Sarajevo za svoj klub .
Mnogi su primjeri , ali nikad bosnjacke krivice.. Kako to majku mu.. :?

Mislim da Bosnjaci politizuju sport i fudbal, u najmanju ruku ko i Srbi i Hrvati...
Sa jedne strane 'ekberaju' masuci ljiljanima ,a sa druge poput Kalimera vicu to je nepravda , kada tu i takvu reprezentaciju Srbi ,a sad je potpuno jasno ni Hrvati, ne dozivljavaju ko svoju.
Sve u svemu, upravo su bosnjaci u rep . BiH 'nagruvali' politiku u fazonu 'reprezentacija kao projekat bosanskog patriotizma i kohezije u BiH'..

Sto se ti pojavljujes na ovim temama?
Sta tebe briga za NFSBIH?

U svakom slucaju , cinjenica je da se deselio upravo suprotno..BiH sport kao i reprezentacija u fudbalu ( i u bilo cemu drugom ) nisu djelovale kao faktor , hajd da kazem , povezivanja i relaksacije odnosa BiH naroda , nego upravo suprotno.

Mani me ' kohezije' ,igraj lopte.

Sto se ti pojavljujes na ovim temama?
Sta tebe briga za NFSBIH?
and

#327 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by and »

NorisCak wrote:Svakako da se moze , bas ko i mnogo sta drugo ,od strane MZ nametnuti savez.(iznutra ne bi islo)..Vrlo moguce da ce to da se i dogodi .
Ali tesko da to donese ikakav napredak . Naprotiv, samo ce se jos vise povecavati medjunacionalni animoziteti.
Da li je to bas tako ?
Kad se sjetim samo utakmice BiH -Srbija (a ona je igrane prije Srbija -BiH )i svih onih uvredljivih navijanja 'ekberanja' ..'ubij ubij, srbina'...koliko se sjecam bilo je i batinanja i kamenovanja...To se izgleda ne pika..A onda revans ..e to se itekako pika..Pa onda onih navijanja za Tursku kada je igrala protiv Hrvatske..i ' solenja rane ovdasnjih Hrvata'..
Pa onih nereda u Sirokom u kome je onaj mladic izgubio zivot..Ali cinjenica je da se u Siroki islo palicama navijati.
Pa prije neki mjesec, nicim izazvano prebijanje borcevih navijaca koji su dosli navijati u Sarajevo za svoj klub .

Mislim da Bosnjaci politizuju sport i fudbal, u najmanju ruku ko i Srbi i Hrvati...
Sa jedne strane 'ekberaju' masuci ljiljanima ,a sa druge poput Kalimera vicu to je nepravda , kada tu i takvu reprezentaciju Srbi ,a sad je potpuno jasno ni Hrvati, ne dozivljavaju ko svoju.
Sve u svemu, upravo su bosnjaci u rep . BiH 'nagruvali' politiku u fazonu 'reprezentacija kao projekat bosanskog patriotizma i kohezije u BiH'..

U svakom slucaju , cinjenica je da se deselio upravo suprotno..BiH sport kao i reprezentacija u fudbalu ( i u bilo cemu drugom ) nisu djelovale kao faktor , hajd da kazem , povezivanja i relaksacije odnosa BiH naroda , nego upravo suprotno.

da li su ikada ti navijači doživljavali reprezentaciju bih kao svoju,a bošnjaci nešto uradili da im je ogade????
NorisCak

#328 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by NorisCak »

-LIBERO- wrote:
NorisCak wrote: Pa onih nereda u Sirokom u kome je onaj mladic izgubio zivot..Ali cinjenica je da se u Siroki islo palicama navijati.

"ONAJ" mladic je Vedran Puljic. "ONAJ" nije izgubio zivot,on je brutalno upuca u glavu. Uz tog mladica jos je UPUCANO iz vatrenog oruzija 8 ljudi,od kojih je jedan upucan u pluca i dugo se za zivot borio,hvala Bogu i izborio.

Za drugi dio recenice mogu samo reci NE LAZI.
Ok, zaboravio sam kako se zvao...
Momak se zvao Vedran Puljic i zao mi covjeka.
A za 'drugi dio recenice'...Opet vi ' pravi zdravi '...? O tome ti pricam.
and

#329 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by and »

NorisCak wrote:
-LIBERO- wrote:
NorisCak wrote: Pa onih nereda u Sirokom u kome je onaj mladic izgubio zivot..Ali cinjenica je da se u Siroki islo palicama navijati.

"ONAJ" mladic je Vedran Puljic. "ONAJ" nije izgubio zivot,on je brutalno upuca u glavu. Uz tog mladica jos je UPUCANO iz vatrenog oruzija 8 ljudi,od kojih je jedan upucan u pluca i dugo se za zivot borio,hvala Bogu i izborio.

eto vi ste pravi zdravi,pa nam reci šta su to bošnjaci uradili da vi prestanete navijati za bih,a počnete navijati za srbiju i hrvatsku????
Lakat Jebić

#330 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Lakat Jebić »

ne kontate da nas zaboli hocetel vi nesto il necete. ako necete, ne morate, ima ko hoce
LSD

#331 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Creasy i NorisCak, valjaju klasicne ublehe i prospiaju politicku demagogiju a raja se prima na to i reaguje.
ultima_palabra

#332 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Ne znam ko od ovdje traži da neko mora navijati za reprezentaciju ili je doživljavati kao svoju :? To je sentimentalna stvar, navijaj brate za Srbiju, Hrvatsku, Togo, Svazilend ako hoćeš...
Ovdje je problem jasan... koristi se fudbal za ostvarenje političkih ciljeva. Srbohrvati idu u korist svoje štete i izbacuju svoje klubove iz evropskih takmičenja kako bi naštetili Bošnjacima... e to je uplitanje politike u sport i dalje trovanje odnosa između naroda.
NorisCak

#333 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by NorisCak »

and wrote:
NorisCak wrote:
-LIBERO- wrote:

eto vi ste pravi zdravi,pa nam reci šta su to bošnjaci uradili da vi prestanete navijati za bih,a počnete navijati za srbiju i hrvatsku????
Gdje si ti vidio da sam ja rekao da smo mi ' pravi zdravi'..Ne, nismo.
Zasto je tesko prihvatiti , da cemo mi uvjek navijati za Srbiju i Hrvatsku..Pa mi jesmo Srbi i Hrvati. Ali to nije razlog da se mrzi reprezentacija BiH ,logicno bi bilo da navijamo i za nju. Ali kad vi navijate na nacin kao npr ovdje ( a svjesni da zivite sa Srbima u istoj drzavi ) tesko da se to ikad desi ..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bQ4Ck-j3pII [/youtube]

Ili isto to ,kada su Hrvati u pitanju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Uian6q982wA [/youtube]

Ovdje je jasno ko dan, da je rjec guranju prsta u oko BiH Hrvatima
NorisCak

#334 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by NorisCak »

ultima_palabra wrote:Ne znam ko od ovdje traži da neko mora navijati za reprezentaciju ili je doživljavati kao svoju :? To je sentimentalna stvar, navijaj brate za Srbiju, Hrvatsku, Togo, Svazilend ako hoćeš...
Ovdje je problem jasan... koristi se fudbal za ostvarenje političkih ciljeva. Srbohrvati idu u korist svoje štete i izbacuju svoje klubove iz evropskih takmičenja kako bi naštetili Bošnjacima... e to je uplitanje politike u sport i dalje trovanje odnosa između naroda.
I vi takodje koristite sport za ostvarivanje svojih politickih ciljeva
PasHon1

#335 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by PasHon1 »

NorisCak wrote: Gdje si ti vidio da sam ja rekao da smo mi ' pravi zdravi'..Ne, nismo.
Zasto je tesko prihvatiti , da cemo mi uvjek navijati za Srbiju i Hrvatsku..Pa mi jesmo Srbi i Hrvati. Ali to nije razlog da se mrzi reprezentacija BiH ,logicno bi bilo da navijamo i za nju. Ali kad vi navijate na nacin kao npr ovdje ( a svjesni da zivite sa Srbima u istoj drzavi ) tesko da se to ikad desi ..

Ovaj prvi klip je sa utakmice BiH - Srbija.
Sta treba da im se pjeva, na utakmicu dosli Srbi, stavili ih u onu lozu ili sta je vec i sjevaju 3 prsta.

A ovo za Tursku je meni smjesno :lol:
amrica

#336 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by amrica »

Trebali su ih kazniti na pola godine ili godinu[/b]

Sandu: Ne zna kakav će biti ishod

Reakcije iz Rumunije na suspenziju različite

Informaciji o suspenziji Nogometnog saveza BiH rumunski mediji dali su ogromnu pažnju, svi redom navodeći da bi, zahvaljujući ovakvom raspletu događaja njihova reprezentacija možda ipak nekako mogla izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Ipak, zvaničnici Saveza i fudbaleri vijest su dočekali s rezervom.

Predsjednik Rumunskog saveza Mirčea Sandu (Mircea), ujedno član Izvršnog komiteta UEFA-e, istakao je da ne zna kakav će biti ishod cijelog slučaja.

- Ako BiH do juna riješi probleme, bilo bi mi sasvim normalno da nastavi igrati kvalifikacije. Do tada ne mogu nastupati ni u prijateljskim utakmicama - rekao je Sandu.

Bivši selektor Viktor Piturka (Victor Piturca) istakao je da ne bi imao ništa protiv da Rumunija prođe na EP nauštrb suspendirane BiH.

- Ima smisla, jer bismo se riješili kvalitetnog protivnika. No, o tome je rano pričati, jer je suspenzija samo do daljnjeg - rekao je Piturka.

Za razliku od njih, predsjednik Rumunske fudbalske lige Dumitru Dragomir pozvao je na radikalnije mjere u rješavanju problema s NSBiH.

- Kako će biti suspendirani do daljnjeg? Ako su ih odlučili suspendirati, morali su im izreći kaznu od pola godine ili godinu - rekao je Dragomir.

Francuzi su jučer prenijeli agencijske vijesti o suspenziji i izjave selektora Safeta Sušića.
Tvrtko II Kotromanić

#337 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Tvrtko II Kotromanić »

amrica wrote:
Za razliku od njih, predsjednik Rumunske fudbalske lige Dumitru Dragomir pozvao je na radikalnije mjere u rješavanju problema s NSBiH.

- Kako će biti suspendirani do daljnjeg? Ako su ih odlučili suspendirati, morali su im izreći kaznu od pola godine ili godinu - rekao je Dragomir.

Francuzi su jučer prenijeli agencijske vijesti o suspenziji i izjave selektora Safeta Sušića.
i haj ti ne reci da su cigani :-)
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 02/04/2011 14:12, edited 1 time in total.
and

#338 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by and »

amrica wrote:Trebali su ih kazniti na pola godine ili godinu[/b]

Sandu: Ne zna kakav će biti ishod

Reakcije iz Rumunije na suspenziju različite

Informaciji o suspenziji Nogometnog saveza BiH rumunski mediji dali su ogromnu pažnju, svi redom navodeći da bi, zahvaljujući ovakvom raspletu događaja njihova reprezentacija možda ipak nekako mogla izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Ipak, zvaničnici Saveza i fudbaleri vijest su dočekali s rezervom.

Predsjednik Rumunskog saveza Mirčea Sandu (Mircea), ujedno član Izvršnog komiteta UEFA-e, istakao je da ne zna kakav će biti ishod cijelog slučaja.

- Ako BiH do juna riješi probleme, bilo bi mi sasvim normalno da nastavi igrati kvalifikacije. Do tada ne mogu nastupati ni u prijateljskim utakmicama - rekao je Sandu.

Bivši selektor Viktor Piturka (Victor Piturca) istakao je da ne bi imao ništa protiv da Rumunija prođe na EP nauštrb suspendirane BiH.

- Ima smisla, jer bismo se riješili kvalitetnog protivnika. No, o tome je rano pričati, jer je suspenzija samo do daljnjeg - rekao je Piturka.

smiješni su ovi rumuni.o kakvom evropskom oni maštaju?i bjelorusi i albanci će biti ispred njih.a za prvo mjesto ćemo se boriti mi s francuzima :mrgreen:
ultima_palabra

#339 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

NorisCak wrote:
ultima_palabra wrote:Ne znam ko od ovdje traži da neko mora navijati za reprezentaciju ili je doživljavati kao svoju :? To je sentimentalna stvar, navijaj brate za Srbiju, Hrvatsku, Togo, Svazilend ako hoćeš...
Možeš li to dokazati?

Pozvao bih ovim putem BH Fanaticose da za sljedeću utakmicu ubace malo ovakve koreografije kako bi potpomogli približavanje reprezentacije srbohrvatskom faktoru :oops:
Image
Image
JThomas

#340 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

jes', ljiljani i bh fanaticosi su krivi što je delegatima iz RSa draže da im borac izgubi pola miliona eura što neće igrati ligu šampiona nego da izglasaju novi statut pa da svi normalno igraju. e ako to nije poremećeno stanje svijesti, ja ne znam šta jeste.

polako stvari idu u pravom smjeru, ko hoće normalno hoće, ko neće - ne mora, eto, neka ga prime matice...al' nešto neće.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#341 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by 1pajdo »

ultima_palabra wrote:
NorisCak wrote:
Možeš li to dokazati?

Pozvao bih ovim putem BH Fanaticose da za sljedeću utakmicu ubace malo ovakve koreografije kako bi potpomogli približavanje reprezentacije srbohrvatskom faktoru :oops:
Image
Image
Jesu li zbog ovih slika Hrvati ustaše, a Srbi četnici? Klasično prebacivanje s teme.

Pa čovjek je samo izjavio da sva 3 (čitaj: TRI) naroda u ovoj zemlji koriste sve moguće instrumente pa tako i nogomet u svrhu svojih interesa i političkih ciljeva, a vi ga odmah napali. Bošnjaci nisu nikakva iznimka u svemu tome.
al_akhisari

#342 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by al_akhisari »

Da li je to bas tako ?

...neki ce reci da je bezze uopce i raspravljati se na ove teme, ali...od normalnog razgovora nikad stete, tako da cu se pokusati malo osvrnuti na ove navode...
...cinjenica je, i tu si u pravu, da je politika dio sporta kod nas, o tome da smo istu jednako uveli svi, pitam se ima li smisla komentarisati :-) takodjer, cinjenica je da najveci dio bosanskih srba i bosasnkih hrvata, ne dozivljava reprezentaciju bih kao svoju reprezentaciju...ali, to ne nije nikakav sramota bosnjacima, niti onon malom dijelu bosanskih srba i bosanskih hrvata, koji istu vole, naprotiv, to je sramota istih onih koje je ne vole...ista stvar vazi i za sve one umove koji vole tursku reprezentaciju, a ne reprezentaciju bih...o pokusajima da se izjednace "sve strane i svi navijaci" u cinjenju sra.a, mogu se samo :lol: dok se jedni dice kojekakvim slovima i pisanjem istih po tribinama ( ili zabranjenim zastavama iz doba raicha ), drugi slave nekakve bradonje i idiote, vjesaju parole i slave idiote koji poconise genocid :sad: ; treci, zamisli razvijaju na tribinama historijsku zastavu medjunarodno priznate drzave, pa kako ih nije sramota :lol:

...koliko ja znam, sport, u ovom slucaju fudbalske reprezentacije, upravo i trebaju i normalno je da unose koheziju, te pridonose jacanju patriotizma, samo izgleda da to nije normalno da radi nasa reprezentacija...
Edin H.

#343 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

http://uk.eurosport.yahoo.com/01042011/ ... ended.html

Radmilo Sipovac, president of Bosnian first division leaders Borac Banja Luka, said the suspension might be a blessing in disguise.

"The FIFA and UEFA decision may be good because it could persuade the people who have obstructed Bosnia's football for years to leave," Sipovac said.

Sipovac added that he expected urgent action by Bosnian officials to resolve the problem.

:-)
ultima_palabra

#344 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

1pajdo wrote:Jesu li zbog ovih slika Hrvati ustaše, a Srbi četnici? Klasično prebacivanje s teme.

Pa čovjek je samo izjavio da sva 3 (čitaj: TRI) naroda u ovoj zemlji koriste sve moguće instrumente pa tako i nogomet u svrhu svojih interesa i političkih ciljeva, a vi ga odmah napali. Bošnjaci nisu nikakva iznimka u svemu tome.
Nisu... samo ovi koji učestvuju u tome.

Nije prebacivanje s teme, čovjek je postavio par klipova zbog kojih navodno Srbi i Hrvati ne navijaju za BiH, pa rekoh možda su im ove slike milije oku :)
simonese

#345 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

LSD wrote:Creasy i NorisCak, valjaju klasicne ublehe i prospiaju politicku demagogiju a raja se prima na to i reaguje.
zaboravio si onog zvezdasa lestera
NorisCak

#346 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by NorisCak »

JThomas wrote:jes', ljiljani i bh fanaticosi su krivi što je delegatima iz RSa draže da im borac izgubi pola miliona eura što neće igrati ligu šampiona nego da izglasaju novi statut pa da svi normalno igraju. e ako to nije poremećeno stanje svijesti, ja ne znam šta jeste.

polako stvari idu u pravom smjeru, ko hoće normalno hoće, ko neće - ne mora, eto, neka ga prime matice...al' nešto neće.
I coravi vidi da nista vec odavno ne ide u pravom smjeru , i sve je manje saveza (ne samo u fudbalu) .

Projekat 'bosancenja' sportom , ocito nije prosao.
A od nametanja sa strane, nikad nece biti 'salameta'. :wink:
JThomas

#347 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

simonese wrote:
LSD wrote:Creasy i NorisCak, valjaju klasicne ublehe i prospiaju politicku demagogiju a raja se prima na to i reaguje.
zaboravio si onog zvezdasa lestera
ko o čemu, kurva o poštenju, zvezdaši o politizaciji fudbala...
JThomas

#348 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

NorisCak wrote:
JThomas wrote:jes', ljiljani i bh fanaticosi su krivi što je delegatima iz RSa draže da im borac izgubi pola miliona eura što neće igrati ligu šampiona nego da izglasaju novi statut pa da svi normalno igraju. e ako to nije poremećeno stanje svijesti, ja ne znam šta jeste.

I coravi vidi da nista vec odavno ne ide u pravom smjeru , i sve je manje saveza (ne samo u fudbalu) .

Projekat 'bosancenja' sportom , ocito nije prosao.
A od nametanja sa strane, nikad nece biti 'salameta'. :wink:
jah, treba na utakmicama bosne i hercegovine da budu obilježja hrvatske i srbije, pa da vi budete zadovoljni. možeš misliti tog fašizma, bosanska obilježja na utakmicama reprezentacije...

ne morate, niko vas ne tjera, al' na vašu veliku žalost, i u maticama vas zovu bosancima i hercegovcima...
Creasy

#349 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Creasy »

NorisCak wrote:
and wrote:
NorisCak wrote: Ok, zaboravio sam kako se zvao...
Gdje si ti vidio da sam ja rekao da smo mi ' pravi zdravi'..Ne, nismo.

:thumbup:
E upravo o tome i ja pricam. I onda se kao cude sto Srbi i Hrvati ne navijaju za BiH. :-)
Besmisleno je i raspravljati na ovu temu, ali samo smo iznijeli neke cinjenice, ako to nekome nije bilo jasno...
simonese

#350 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

ista prica godinama,isto kao da smo mi glupi

Bosna i Hercegovina a ne Hrvatska i Srbija
Last edited by simonese on 02/04/2011 15:46, edited 1 time in total.
Locked