Office food

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#326 Re: Office food

Post by Bullet Tooth Tony »

link wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
lol eto vi predstavljate kompaniju sa 120 uposlenika i za vas se onda mogu krsiti pravila. procitaj joj jednom pocetak svog posta gdje si lijepo napisao sta je potrebno uraditi da se dobije member kartica, a onda to uporedi sa onim sto ste vi zahtjevali. sto ne mogu ove novopecene gospode, to je cudo
ne kontam sto ofiras covjeka bezveze , covjek je jednostavno pitao direktora odnosno ovlasteno lice , postoji li takav paket usluge, a inace je sasvim normalno da pitas nesto ako te zanima, na sto je nazovi direktor postupio jednostavno zargonski receno, kao zadnja seljacina i papcina , ako nema takav pakaet usluge jednostavno se kaze ... Zao mi je gospodine ali Office Food trenutno ne nudi tu opciju , hvala i prijatno .... a ne šaš ti , neš sad nikako itd itd ....
Receno im je da to ne moze. Na to su se oni trebali okrenuti i otici, a ne zapoceti besmislenu raspravu, kad se iz aviona vidi da nisu u pravu i da nemaju nikakvu osnovi za raspravu. Ne uposljava svaka firma doktore i inzinjere kao konobare, pa da se pravdaju musterijama po pola sata za svaku glupost koju ovi izvale. frajer im je jednom rekao da ne moze, svako ponavljanje je uvijek sa blago povisenim glasom. Ja se nakon treceg ponavljanja npr potucem.
------------
Vrli Direktor je mogao da kaze moze ili nemoze. Pokusao sam da mu objasnim da samo trazimo da kaze jel to moze ili nemoze jer ako nemoze taj bi moj kolega uplatio ta 4 jela i to po jeftinijoj cijeni od 8 km i tako bi ustedio 3 KM ali ne Gospodin direktor je povisio ton i rekao mi "Jarane sad neš karticu nikako dobit sve da hoćeš, ni ti ni oni"
a za ovo boldirano , tako i treba sincino ...ojhaaaa , ma ja njemu kad za meĐU reknem bolan ja ka Šocom spucam ojhaaaa

odjava
DaysleepeR

#327 Re: Office food

Post by DaysleepeR »

"Office Food - Plati 9 KM, sjedi, šuti i jedi. I budi sretan što nisi dobio po labrnji."

odličan slogan, pravi bošnjački

dharma

#328 Re: Office food

Post by dharma »

Ma problem je u odnosu sa kupcima. Kupac je glavni, htjeli mi to ili ne, i mora mu se presutiti.

Citam ponudu za studente, isto treba uplatiti 3*8,00KM, i plus za svaku 10. u indesku dobije se besplatan tanjir. (Valjda sam dobro shvatila, ili ce neko dobiti po usima, ako ovo spomene :D ) Ako ima koji streber, moze se dobro najesti.

Tanjir = jedan odlazak, barem tako ispade :D
ChataDodajStaHoces

#329 Re: Office food

Post by ChataDodajStaHoces »

link wrote:u brosuri pise da jedna osoba moze uplatiti 4 jela i tako postati member, a ne da 3 osobe mogu platiti 4 jela i da jedna od njih moze postati member. razlika je ogromna.
Evo ja hocu da castim raju i placam ta tri jela... ko mi to brani i na osnovu cega ne mogu dobiti karticu? Postavili su odlicno pitanje, a direktor je malo reci seljacina i primitivac.
Lakat Jebić

#330 Re: Office food

Post by Lakat Jebić »

a mene zanima kako oni vec 5 godina jedu u office food-u? :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#331 Re: Office food

Post by Pera Trta »

Lakat Jebić wrote:a mene zanima kako oni vec 5 godina jedu u office food-u? :D
:lol: :thumbup:
Došli ljudi iz budućnosti :D
dharma

#332 Re: Office food

Post by dharma »

link wrote:
dharma wrote:Ma problem je u odnosu sa kupcima. Kupac je glavni, htjeli mi to ili ne, i mora mu se presutiti.

Citam ponudu za studente, isto treba uplatiti 3*8,00KM, i plus za svaku 10. u indesku dobije se besplatan tanjir. (Valjda sam dobro shvatila, ili ce neko dobiti po usima, ako ovo spomene :D ) Ako ima koji streber, moze se dobro najesti.

Tanjir = jedan odlazak, barem tako ispade :D
naravno, ali npr ako na vratima velikim slovima pise da se ne smije uci sa kisobranom, a ti insistiras da uneses kisobran... ili si dosao da namjerno provociras ili si budala.
Ama covjece, nije problem to. Oni pitali, kaze se fino "Gospodine, to ne moze tako. Vi mozete uplatiti karticu samo za sebe, u slucaju da zelite castiti drustvo, morate posebno uplatiti". A ne da nekome drsko i bezobrazno kaze ne moze, i plus da pokusava da ispadne pametan pa kao "jel vam to zao dvije marke". Problem je u pristupu, samo to. Ako na vratima pise nema kisobrana, pusenja, nema velikih torbi, pricati na telefon, onda se to postuje. Ali ako neko opet insistira onda se to rjesava kroz pokusaj objasnjenja, ako je osoba agresivna, postoje zastitari.
Dobar glas daleko se cuje, los jos dalje. Neka se pojavi jos koja osoba sa primjedbom na ponasanje nekoga u food office, nece se dobro provesti.
A s druge strane, problem ovdje jeste sto je to novi koncept, novo mjesto, puno ljudi dolaze i ponasaju se kako hoce. Kad opadne promet, isti taj sef ce pozdravljati ljude na ulazu. Vjeruj.
Znam slucaj kafica gdje su se svi prema kupcima ponasali kao da su obavezni da dolaze tu (aha, kako da ne). E onda, nakon mjesec dva, opet ja odem (iako sam rekla da necu vise, karakter samo takav), promijenili se ljudi 100%. Isto sve, ali sad lete oko tebe. I naravno, nisu jedini. Ima toga koliko hoces i sigurna sam da znas to.
Ja to vrlo lahko rjesavam. Hvala Bogu, kod nas ovih ugostiteljskih objekata na bacanje, tako da ja ne idem tamo gdje me tako prime. Ja njima trebam :!:
dharma

#333 Re: Office food

Post by dharma »

Pera Trta wrote:
Lakat Jebić wrote:a mene zanima kako oni vec 5 godina jedu u office food-u? :D
:lol: :thumbup:
Došli ljudi iz budućnosti :D
:lol: :lol: :lol:

Ovo je upozorenje kako ce se prema nama ponasati za 5 g, pa vi recite da niste bili upozoreni :D

Vjerovatno su mislili na bivsu Koreu, ili kako vec bi.
Bullet Tooth Tony

#334 Re: Office food

stvarno se bezveze raspravljate s osobom iznad.... prvo sto je izustio bilo je "lol" ... sasvim dosta :D
dharma

#335 Re: Office food

Post by dharma »

link wrote:
dharma wrote:
Ama covjece, nije problem to. Oni pitali, kaze se fino "Gospodine, to ne moze tako. Vi mozete uplatiti karticu samo za sebe, u slucaju da zelite castiti drustvo, morate posebno uplatiti". A ne da nekome drsko i bezobrazno kaze ne moze, i plus da pokusava da ispadne pametan pa kao "jel vam to zao dvije marke". Problem je u pristupu, samo to. Ako na vratima pise nema kisobrana, pusenja, nema velikih torbi, pricati na telefon, onda se to postuje. Ali ako neko opet insistira onda se to rjesava kroz pokusaj objasnjenja, ako je osoba agresivna, postoje zastitari.
Dobar glas daleko se cuje, los jos dalje. Neka se pojavi jos koja osoba sa primjedbom na ponasanje nekoga u food office, nece se dobro provesti.
A s druge strane, problem ovdje jeste sto je to novi koncept, novo mjesto, puno ljudi dolaze i ponasaju se kako hoce. Kad opadne promet, isti taj sef ce pozdravljati ljude na ulazu. Vjeruj.
Znam slucaj kafica gdje su se svi prema kupcima ponasali kao da su obavezni da dolaze tu (aha, kako da ne). E onda, nakon mjesec dva, opet ja odem (iako sam rekla da necu vise, karakter samo takav), promijenili se ljudi 100%. Isto sve, ali sad lete oko tebe. I naravno, nisu jedini. Ima toga koliko hoces i sigurna sam da znas to.
Ja to vrlo lahko rjesavam. Hvala Bogu, kod nas ovih ugostiteljskih objekata na bacanje, tako da ja ne idem tamo gdje me tako prime. Ja njima trebam :!:

ama djevojko :) smanji bunt i procitaj sve jos jednom.
Procitala sam vise puta, najvise jer me zanimalo ko je prvio bio bezobrazan (direktor, ili osoba koja je ovo napisala) U svakom slucaju, ovo nije moj problem, nije se meni desilo, i sa ove tacke gledista meni je svejedno. Ja sam svoje napisla, tako da vise necu komentarisati ovo uopste.
Samo znam da je meni ovo sad u glavi, i da kad odem tamo i najmanji pokret cu 2 puta odmjeriti ;-)

Dovidjenja i lijep pozdrav :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#336 Re: Office food

Post by plain vanilla »

link wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
lol eto vi predstavljate kompaniju sa 120 uposlenika i za vas se onda mogu krsiti pravila. procitaj joj jednom pocetak svog posta gdje si lijepo napisao sta je potrebno uraditi da se dobije member kartica, a onda to uporedi sa onim sto ste vi zahtjevali. sto ne mogu ove novopecene gospode, to je cudo
ne kontam sto ofiras covjeka bezveze , covjek je jednostavno pitao direktora odnosno ovlasteno lice , postoji li takav paket usluge, a inace je sasvim normalno da pitas nesto ako te zanima, na sto je nazovi direktor postupio jednostavno zargonski receno, kao zadnja seljacina i papcina , ako nema takav pakaet usluge jednostavno se kaze ... Zao mi je gospodine ali Office Food trenutno ne nudi tu opciju , hvala i prijatno .... a ne šaš ti , neš sad nikako itd itd ....
Receno im je da to ne moze. Na to su se oni trebali okrenuti i otici, a ne zapoceti besmislenu raspravu, kad se iz aviona vidi da nisu u pravu i da nemaju nikakvu osnovi za raspravu. Ne uposljava svaka firma doktore i inzinjere kao konobare, pa da se pravdaju musterijama po pola sata za svaku glupost koju ovi izvale. frajer im je jednom rekao da ne moze, svako ponavljanje je uvijek sa blago povisenim glasom. Ja se nakon treceg ponavljanja npr potucem.
Gdje radis, da dodjemo? :D
plain vanilla

#337 Re: Office food

Post by plain vanilla »

link wrote:
plain vanilla wrote:
link wrote:
Gdje radis, da dodjemo? :D
bujrum, ali ne radim sa korisnicima :) to je bilo malo karikiranja, ova danasnja omladina misli da je sve podlozno diskusiji, kao da se radi o nekom ekskluzivnom restoranu a ne o all you can eat restoranu, pa da im se neko klanja. U restoran se dolazi da se jede a ne da se lijece kompleksi nize vrijednosti, pa se rasplacete ako vas neko ruzno pogleda. ljudi napisali pravilnik, jednom rekli ne moze, a oni ne popustaju, jos nasli ljude tracati po forumu
Apsolutno se ne slazem s tobom.
Vlasnik ugostiteljskog objekta moze svoje musterije docekati i sa "marsh" ako hoce, ali to ne znaci da tako i treba da se ponasa. U ovo vrijeme kad nas recesija puca i svako preduzece se bori za opstanak, luksuz je biti bahat s musterijom/kupcem.
Sta je falilo ovom direktoru gore ljubazno odgovoriti na pitanja? Objekat je nov, novi nacin poslovanja, pa zar mu nije u cilju musterije upoznati sa svim mogucnostima?

A ovo tracanje po forumu :-) Pa forum je tu da se razmijene misljenja i utisci, sta ima lose u tome?
karanana

#338 Re: Office food

Post by karanana »

bezveze je traziti tu neku kartu za 4 jela nakon sto su jela 3 covjeka i iskoristiti ta 3 obroka kao put ka tom nekom popustu.

isto ko kad bi ja sada platio avio karte za troje ljudi a ja jedini imam onu frequent flier karticu i onda trazim da mi se one milje koje se skupljaju ka besplatnoj karti dadnu od karata od ta sve tri putnika. imajte malo obzira. a reakcija "zar ti je stalo do dvije marke" je jos primitivnija ako je bas tako bilo.
plain vanilla

#339 Re: Office food

Post by plain vanilla »

link wrote:ma ja, slabiji je uvijek u pravu
Mijesas pojmove, nema slabijeg i jaceg, samo onaj koji daje uslugu i onaj koji tu uslugu placa..Nisu oni dali ove kupone u bescijenje da bi nahranili gladne Sarajlije, nego da privuku nove goste. I svaka cast im na tome, preko 1000 kupona je preko 2000 novih gostiju. Ali treba se potruditi da ti gosti dodju opet, inace uzalud sav trud. Bahatim ponasanjem nece daleko dogurati, ali evo, svi su pohvalili djelatnice, znaci nisu se ugledale da direktora :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#340 Re: Office food

Post by Entropio »

Koji je papak taj direktor... Sutra cu otici tamo i svu cu mu onu hranu pojesti!!! :lol:
vukojebina

#341 Re: Office food

Post by vukojebina »

a nije vam palo na um, da je mozda neki cevabdzija malo se rego na forum, po kreno pljuvat po novootvorenom restoranu...znas ono, cuo ima negdje mjesto, uplatis 9 kerma i jedes kolko hos, ebote, mogo bi opast biznis...a Bog dao forum, idealno mjesto za pljuvanje po svemu u svacemu, a ja vec vidjeh par osoba koje rekose: "ako je tako, ja ne idem tamo"...
meni je pravo ofirno bilo, kao na svu njegovu finocu, direktor ga odma srezo, sta hoces, ti, kakva kartica, ba, nes je sad nikako dobit..

ma znas ti nas, jebo ti nas...
Bullet Tooth Tony

#342 Re: Office food

:lol: :lol: :lol: a meni je pravo sega sto se cevabdzije provlace kroz sve moguce teme , od "sta danas obuci" do "sta mislite o Fordu Focusu" , cevabdzije ovo cevabdzije ono .... a ljudi normalno i dalje zive i rade :D :D , jos malo pa ce biti i u south parku u novoj epizodi " cevabdzija tOOk aour djooobs"
vukojebina

#343 Re: Office food

Post by vukojebina »

ok, moja greska! jel moze ovako: "osoba koja posjeduje ugostiteljski objekat u neposrednoj blizini novootvorenog restorana office food"
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#344 Re: Office food

Post by ladyblue18 »

A navodno Srbi slove za narod koji je u stanju iskonstruisati najbizarnije zavjere. :-) :D
Abu FEED el-Castro

#345 Re: Office food

Post by Abu FEED el-Castro »

Ja procitah ovo lose iskustvo al ne mogodoh ga sazvakat nikako, ma ni s maslom.
Mislim halo, nadri direktor i to stranac sa, jel 'no reče 120 uposlenih stoji na recepciji i ubjedjuje se nije ti šala za 2 marke n'akog popusta, i to ubjedjuje, ajooj :lol:
Nevjerovatno, da ne kazem skandalozno.
I ono jest nekultura s druge strane reci "jel ti to stalo do dvije marke" (na stranu sto bi svi to pomislili, no nije za kazat sve sto se pomisli) ali u drugu ruku i nije nekultura nego pragma - jer šta zaboga, ako je direktor takav, pa kako bi onda da se jadnom šefu restorana naklatilo na ledja i počelo tu objedovat tih njegovih četa junaka, pa infarkt mu ne bi gino iste sedmice :lol:
igorailwayman

#346 Re: Office food

Post by igorailwayman »

Bio danas, iskoristio svoj kupon za dvoje. Zadovoljan sam interijerom restorana i količinom ponuđene hrane kao i njenim izborom. Ali nisam zadovoljan svježinom i kvalitetom hrane. Sve je nekako amaterski pripremljeno i hladno ( a bila je guzva). Sve u svemu nije loše, ali nisam oduševljen. Ali to je to, koliko para toliko i muzike. Košta 3,5 KM za jednu osobu apsolutno, dok bi za 9 Km moglo i malo bolje.
vjesticanametli

#347 Re: Office food

Post by vjesticanametli »

vala su salate Ok i one male kifle/hljebici sta li je vec su bile tople..........bila danas i sve ok
vryzas

#348 Re: Office food

Post by vryzas »

Chata87 wrote:
link wrote:u brosuri pise da jedna osoba moze uplatiti 4 jela i tako postati member, a ne da 3 osobe mogu platiti 4 jela i da jedna od njih moze postati member. razlika je ogromna.
Evo ja hocu da castim raju i placam ta tri jela... ko mi to brani i na osnovu cega ne mogu dobiti karticu? Postavili su odlicno pitanje, a direktor je malo reci seljacina i primitivac.

:thumbup:
Kona__

#349 Re: Office food

Post by Kona__ »

Abu FEED el-Castro wrote:Ja procitah ovo lose iskustvo al ne mogodoh ga sazvakat nikako, ma ni s maslom.
Mislim halo, nadri direktor i to stranac sa, jel 'no reče 120 uposlenih stoji na recepciji i ubjedjuje se nije ti šala za 2 marke n'akog popusta, i to ubjedjuje, ajooj :lol:
Nevjerovatno, da ne kazem skandalozno.
I ono jest nekultura s druge strane reci "jel ti to stalo do dvije marke" (na stranu sto bi svi to pomislili, no nije za kazat sve sto se pomisli) ali u drugu ruku i nije nekultura nego pragma - jer šta zaboga, ako je direktor takav, pa kako bi onda da se jadnom šefu restorana naklatilo na ledja i počelo tu objedovat tih njegovih četa junaka, pa infarkt mu ne bi gino iste sedmice :lol:
Očito je da nisi sažvakao obzirom da misliš da je u ovom slučaju direktor profitirao za dvije marke, jer da si sažvakao shvatio bi da bi u ovom slučaju platio tri obroka više nego što to članstvo odobrava, i da se informisao putem kolege Bosanca a ne ubjeđivao, jer mu je sigurno lakše uzeti karticu dok je pored njega neko ko govori isti jezik kao ljudi koji tu rade.
Ja bih na mjestu ljudi koji tu rade to informisanje, odnosno pitanje shvatila jako pozitivno, shvatila bih to kao pozitivan feedback, tu mušteriju kao zadovoljnu mušteriju koja se planira vratiti u moj novootvoreni restoran... A ne kao nekakav atak na moju ličnost, i moguće profitiranje u iznosu od dvije marke..
vjesticanametli

#350 Re: Office food

Post by vjesticanametli »

e pitanje za ofis fud ako roditelji dodu sa ĐŽeticom moze li ĐŽetić dobiti makar plasticni tanjiric ...........
Post Reply