Lijep pokusaj, stvarno lijep .... ali neuspjesan ...draganbl wrote:Ja ne bih prejudicirao odluku Tužilaštva, tj. da li će podići optužnicu ili neće.Skijash wrote:Znam da nije isto, tužilaštvo obično ima zadatak da uvjeri sud kako je neko kriv za ratni zločin, ovdje se radi o tom da čak ni tužilaštvo ne vjeruje kako ima elemenata ratnog zločina.draganbl wrote:
Nije sud u Haagu procijenio da nema elemenata ratnog zločina, već tužilaštvo u Haagu, a to nije isto.
Činjenica je da je Haaško tužilaštvo proslijedilo predmet domaćem, a za to je bilo više razloga.
Dakle, ako nema elemenata za optužnicu, neka to Tužilaštvo fino objelodani i konstatuje da nema zločina. Ako ima neka podigne optužnicu.
Znam da su tvoji postovi dobronamjerni, ali i ti pokušavaš da daš unaprijed ocjenu, na osnovu svoje procjene ko je šta rekao, pomislio i uradio. Vidiš kako se manipuliše, te Londonski sud rekao ovo, te rekao ono, te bilo ovoliko, te onoliko žrtava, te onoj jeste stradao sin, a onoj drugoj nije, i tako dalje u beskonačnost.
A za sve je krivo Tužilaštvo što nije završilo istragu.
Za sve su krivi oni koji su oteli predsjednika drzave Bosne i Hercegovine, oni koju su napali zgradu Predsjednistva, oni koji su rusili Sarajevo 02. maja 1992. godine i koji su prekrsili dogovor o zamjeni Izetbegovic - Kukanjac ...
I kako neko vec rece, prije, Sud je donio presudu da je izvrsen Genocid u Srebrenica - pa ni nakon toga, samo mali broj ljudi u RS-u to prizna .... Dzaba je za njih sve - kada oni imaju svoju istinu ....