Lijepe vijesti
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110223057
I ja imam iste informacije, otac mi je isto tako javio, samo da ostane sve mirno i da sto prije krenu nama ovamoTuzla_ wrote:zvao me je otac prije 5 minuta on je u kampu u bengaziju koji je bio napadnut u ponedjeljak …. kaze da su jos uvjek svi smjesteni u toj fabrici svi su skupa, al kaze da je situacija u bengaziju potpuno mirna nema nikakvih sukoba, cak su danas neki od radnika isli do radnje u grad i kazu da je situacija u gradu dobra, cuvaju ih neki arapi njihove kolege tamo i donose im hranu i vodu, u kontaktu su s nasom ambasadom u tripoliju javljeno im je da su im papiri sredjeni za izlazak iz libije a da ih pasosi cekaju u TURSKOJ … znaci icice brodovima na tursku pa onda od turske ce ih nasi prevuc do sarajeva avionom, kazu da ne pokusavamo da im saljem sms poruke jer ne prolaze do njih a pozivi jaako jaaako rjetko te da ce nam javljat bilo kakve promjene situacije dole, ne znaju jos uvjek kad ce bit evakuirani otac kaze mozda danas mozda sutra u toku dana ugl znaju da idu brodovima za tursku pitanje je vremena kada ce doc na red, ali UGL svi su dobro, zivi i zdravi imaju sta da jedu i piju, papiri su im sredjeni samo je pitanje kada ce doci na red …. samo da situacija u gradu ostane mirna i da ih izvuku sto prije.
nije valjda lose toliko u Derni, brat mi je tamo, ajde ljudi ako bilo sta znate javite, a Libyano se ne javljaactros_truck wrote:Ima li ko novih informacija u vezi Derne ??? tamo je takodjer grupa nasih ljudi koja ceka evakuacija,prema posljednim informacija,situacija iz sata u sat je sve gora.....ako ko sazna bilo sta novo,neka objavi ovdje...
headbanger wrote:suosjecam sa mukom porodica ciji su clanovi u Libiji
ovim putem bi vas savjetovao da sve te izvjestaje uzimate sa rezervom jer je propaganda cudna stvar
znamo ko kontrolise "velike" news korporacije a znamo ko je gadafi sta "slobodni" svijet misli o njemu
tako ne bi me cudilo da se kao bombasticna vijest prikaze nezadovoljstvo 200njak ljudi, ovo je primjer
hocu da kazem da sve vijesti uzimate sa rezervom osim ako nisu iz pouzdanog izvora, od nekog ko je na terenu, eto od clanova porodica
ne kazem da nije guravo ali u cilju vaseg smiraja razmislite i o propagandi
djix wrote:Dolazak našeg prvog aviona iz Tripolija je upravo prolongiran za 18h.
Nisam tamo, pa ne mogu pričati, ali meni se čini da je tu puno više do naše diplomatije koja nije u stanju da dobije dozvole za vanredne letove. Srbija je na vrijeme poslala zahtjeve i dobila tri aviona.
Zvucat ce mozda cinicno, ali kad ambasador BiH u Libiji F.Seta kaze da je Tripoli posve miran, ljudi-pristase ´pukovnika´ slave njegov sinocnji govor, da mu nije jasno zasto se sve tako preuvelicava - onda me ne cudi sto je sve tako slampavo.actros_truck wrote:djix wrote:Dolazak našeg prvog aviona iz Tripolija je upravo prolongiran za 18h.
Nisam tamo, pa ne mogu pričati, ali meni se čini da je tu puno više do naše diplomatije koja nije u stanju da dobije dozvole za vanredne letove. Srbija je na vrijeme poslala zahtjeve i dobila tri aviona.
SVI EVAKUISU SVOJE,SAMO NASI OCIGLEDNO ZADNJI VADE SVOJE LJUDE