BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#326 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Pogani su pravo i sigurno da ce ici na zaoštravanje situacije na terenu gdje bi bili u psihološkoj prednosti na nama jer smo mi poznati sa kratkim fitiljom.
Nebi me cudilo da vidimo i par crvenih kartona...i njima ,kao i nama, je ova utakmica na neki nacin biti ili nebiti....Sušić je u pravu kad kaže da i oni (isto kao i mi) u ovom vezanom dvomecu BiH-Rumunija traže minimalno 4 boda...izgube li u Zenici, šanse da se plasiraju kao drugi u grupi su im znatno znatno umanjene...mi bi ih sa pobjedom dodatno demoralisali i lakše bi igrali u Rumuniji.
Last edited by LSD on 24/03/2011 10:33, edited 1 time in total.
marschall

#327 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by marschall »

Plavih_11 wrote:
marschall wrote:Ko prenosi u subotu tekmu?
BHT1
Hvala care. Opet live prenos do samog pocetka tekme i onda iskljuce signal.
Stari

#328 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Ja se slazem sa jednim od ovih ranijih komentara da bi Dzeko mogao dobro odigrati sam u shpicu ...sa visoko postavljenim spojnim redom u kojem bi imali covjeka viska ...covjeka koji bi vazda bio tu negdje - spreman da utrci i pomogne Dzeki ... ko bi taj mogao biti ...hm (to neka Susic vidi - on zasigurno zna bolje od mene).

Gol ?... prizeljkujem jednu onakvu guzvu - krkljanac u 5-tercu - korner recimo ili dug centarsut sa strane iz prekida...dok rumonje uduplavaju ove visoke (Dzeku, Rahimica idr)...niotkud se tu pojavi jedan od ovih pittbullova ...recimo onaj sto je dao gol Armeniji i sto je na isti fazon tukao u precku protiv Portugala...

Fazon je vec po svoj prilici navjezban samo treba docekati takvu situaciju ... samo bez trzavica otraga ...i doci ce barem jedna takva situacija.
zecko_kupuz

#329 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

Edin H. wrote:Kaze Mutu da se ne cinimo kao jaka reprezentacija i da bi morali pobijediti :roll:
Trebao si opaliti drugačijeg smileya, jer ovakve izjave nama idu u korist ;-) ...osim ako Rumuni nisu neki psiho-genijalci pa žele stvoriti kontra-efekat ovakvim rečenicama. :lol:

ps Ko je bio peti igrač u vezi protiv Slovačke? Miske, Pjanić, Medi, Rahimić i... :?
zecko_kupuz

#330 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

..Salih, je li tako?
vicious

#331 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by vicious »

Jeste, Salihovic
Ridjobrki

#332 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Nema ovdje puno priče, sve je načisto. Ovo se mora dobiti bez puno priče, rasprava, opravdanja, objašnjenja. Ovdje smo MI favoriti i tako se treba postaviti najprije u našim glavama. Rumuni ovdje nemaju šta tražiti i dok god imamo mentalitet tog vaganja i straha od nas nema ništa.

1. Lafo Rumunija ima ime. Nema. Ni u najbolja vremena ništa nisu napravili a imali su neke strašne generacije. Hagi, Popescu, Munteanu, Petrescu, Contra, Cibotaru su bili imena, ovi današnji nisu. Ima tu solidnih igrača ali ništa naročito, tu repku u zadnjih nekoliko godina dere ko stigne.
2. Zvijezde. Naše su sjajnije od njihovih. Chivu je Chivu ali on je jedini. Mutu? Objektivno: propao igrač. Solidan ali u evropskim razmjerima prosječan napadač koji je sam sebi sjebao karijeru. Nešto kao da kod nas još igra Baljić. I još se kurči, olupina drogirana...
3. Ekipa. Mi imamo od čega sastaviti 11 najboljih, ízaći i pobijediti. Ako nemamo onda ne trebamo ni igrati, daj tu suspenziju i tačka.

Ovo se mora dobiti i nema diskusije. Bez potcjenjivanja protivnika, ko ne moze ovakvu Rumuniju bez frke i samouvjereno dobiti kod kuće ne može se smatrati ozbiljnom ekipom. Čvrsto i sigurno dva razlike u Zenici i natjerati ih da se čupaju za zadnju slamku u Rumuniji i sahraniti ih kontrama za šest bodova. Svakim drugim razmišljanjem smo halalili kvalifikacije.
Korisnicko ime

#333 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Korisnicko ime »

Bilo bi fino kad bi se lijepom igrom i visokom pobjedom u subotu u Zenici oprostili od kvalifikacija i opcenito medjunarodnih takmicenja reprezentacije i klubova ...
Stari

#334 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Hajd sve ... ali ono bez frke ...to ce tesko ici. Frke ce biti ...sad kolike frke - nadam se ne prevelike ...
Sa ostatkom ridjobrkog izlaganja bih se uglavnom slozio....uz rezervaciju za tu pojedinost ...frka ce biti...jer toliko bolji od njih ipak nismo da im smjestimo dvicu a da se oni ne koprcaju.
LSD

#335 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Ridjobrki wrote:Nema ovdje puno priče, sve je načisto. Ovo se mora dobiti bez puno priče, rasprava, opravdanja, objašnjenja. Ovdje smo MI favoriti i tako se treba postaviti najprije u našim glavama. Rumuni ovdje nemaju šta tražiti i dok god imamo mentalitet tog vaganja i straha od nas nema ništa.

1. Lafo Rumunija ima ime. Nema. Ni u najbolja vremena ništa nisu napravili a imali su neke strašne generacije. Hagi, Popescu, Munteanu, Petrescu, Contra, Cibotaru su bili imena, ovi današnji nisu. Ima tu solidnih igrača ali ništa naročito, tu repku u zadnjih nekoliko godina dere ko stigne.
2. Zvijezde. Naše su sjajnije od njihovih. Chivu je Chivu ali on je jedini. Mutu? Objektivno: propao igrač. Solidan ali u evropskim razmjerima prosječan napadač koji je sam sebi sjebao karijeru. Nešto kao da kod nas još igra Baljić. I još se kurči, olupina drogirana...
3. Ekipa. Mi imamo od čega sastaviti 11 najboljih, ízaći i pobijediti. Ako nemamo onda ne trebamo ni igrati, daj tu suspenziju i tačka.

Ovo se mora dobiti i nema diskusije. Bez potcjenjivanja protivnika, ko ne moze ovakvu Rumuniju bez frke i samouvjereno dobiti kod kuće ne može se smatrati ozbiljnom ekipom. Čvrsto i sigurno dva razlike u Zenici i natjerati ih da se čupaju za zadnju slamku u Rumuniji i sahraniti ih kontrama za šest bodova. Svakim drugim razmišljanjem smo halalili kvalifikacije.
:thumbup: :thumbup: potpis....moramo ih pobjediti - nema nam druge, a u rumuniji dotuci karpatske vampire glogovim kolcem.
vicious

#336 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by vicious »

Apsolutno se slažem, samo treba ući u utakmicu sa takvim stavom i pokazati im odmah na početku ko je gazda u kući. Nadam se da će Spaha naložiti i povući ostale, krenuti oštro ali naravno ne grubo... Samo da Španac ne počne odmah mahati kartonima ;-)
mikogoago

#337 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

Ridjobrki wrote:Nema ovdje puno priče, sve je načisto. Ovo se mora dobiti bez puno priče, rasprava, opravdanja, objašnjenja. Ovdje smo MI favoriti i tako se treba postaviti najprije u našim glavama. Rumuni ovdje nemaju šta tražiti i dok god imamo mentalitet tog vaganja i straha od nas nema ništa.

Vala svaka Ti je zlatna koju napisa,samo se bojim da ce nas poslije Zenice izbaciti iz daljeg takmicenja zahvaljujuci onim majmunima iz saveza(izvinjavam se majmunima intiligentniji su primati od ovih spodoba iz saveza).
Nesto kontam sto napisa ovaj prije mene forumas da ih Spaha nalozi.Ma nesto kontam neka on bude normalan i da se ne pali puno jer on je kritican kada su u pitanju provokacije.
Momci hrabro stalozeno i kako brka rece nema kalkulacija to se mora dobiti.Sretno! :bih:
Ridjobrki

#338 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Ma ne vidim ja tu neku posebnu pamet, jednostavno treba sve odratiti kako treba, ništa ne prepustiti slučaju i rezultat neće izostati. Ma samo se na Švabe ugledati, ne pružaju džaba najbolje partije naši igrači upravo u njemačkim klubovima...

Naš problem je što u svemu fušerimo i što smo diletanti i što nigdje nema standarda i što šta god se radi mi odmah (s razlogom) mislimo da će se sve sjebati i samo o načinima sjeba razmišljamo do te mjere da zapostavimo razmišljanje o djelovanju. Kod nas svaka dobra ideja ide dok ne kažemo ''ma kakvi mi'' ili ''ma ne može to kod nas''.

Ubijeni smo u pojam i zato kao država nemamo perspektivu ali to nije razlog da ne poredamo 11 naših najboljih momaka na 10 dunuma meraje i da oni odigraju sat i po ono što znaju stoposto profesionalno, disciplinirano, pozrtvovano i borbeno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#339 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by -LIBERO- »

Je l' negdje ima slika tog novo renoviranog Bilinog?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#340 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Admir_1984 »

Ja ipak mislim da je 1/4 finale SP znacajan rezultat, a 1/8 finala 4 godine kasnije sasvim solidan rezultat ;-)
Ridjobrki

#341 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Pa šta? I Senegal je pa ih sad nabija ko stigne, baš kao i Rumune. Ruku na srce, to i nisu neki uspjesi i gledajući cjelokupno više su izuzetak nego pravilo. I Bosna je u okviru Juge imala bolje rezultate, sjeti se one Osimove repke u ltaliji... :mrgreen: Bosna je dala daleko bolje igrače i nemamo im pravo davati toliki respekt - samo onaj sportski. Nit oni imaju kakve uspjehe nit ti uspjesi imaju ikakve veze sa subotnjom tekmom.

Niti su neka nogometna velesila niti imaju neku tradiciju i kontinuitet niti ih se iko treba bojati. Druga je stvar što glupe Bosance svaka šuša može impresionirati i sto mi uvijek tražimo unaprijed opraudanje za mogući neuspjeh. Nema opravdanja, ne pobijedimo li sami smo krivi i kapak.

A Hasagić i Mravac će nas skupo koštati, sve su šanse.
juventus

#342 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Zašto Salihović nije došao da trenira s reprezentacijom?

Bio je tu pred prethodne kvalifikacijske utakmice.
Last edited by juventus on 26/03/2011 09:08, edited 1 time in total.
marschall

#343 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by marschall »

ja mislim da ce ova dva meca protiv rumuna bit replay belgije i proslih kvalifikacija...
dvije pobjede, noc kad se rodio dzeko dijamant, ponos, radost jednostavno noci BOSNE I HERCEGOVINE
Meho Kodro

#344 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Meho Kodro »

http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet ... fault.aspx

24.03.2011. | 11:25
KOJI GLUPAN
Miodrag Belodedici: Bosanci su glupi i veoma fanatični

Nekadašnji igrač beogradske Crvene zvezde s kojom je osvojio Kup prvaka 1991. godine i bivši rumunski reprezentativac, Miodrag Belodedici, osvrnuo se na predstojeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini, prilikom čega je vrlo neprimjereno i bezobrazno Bosance nazvao glupim i fanatičnim.
Obuca9

#345 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

juventus wrote:Zašto Salihović nije došao da trenira s reprezentacijom?

Bio je tu pred prethodne kvalifikacijske utakmice, sad kad treba igrati za 5-6 dana u Rumuniji, njega nema. :cry:
Nije mu dao Hofenhajm, što je i logično i opravdano, jer nisu ni bili dužni da ga puste.
zlajapravaraja

#346 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zlajapravaraja »

marschall wrote:ja mislim da ce ova dva meca protiv rumuna bit replay belgije i proslih kvalifikacija...
dvije pobjede, noc kad se rodio dzeko dijamant, ponos, radost jednostavno noci BOSNE I HERCEGOVINE

I j razmisljam slicno. Fakat je vrijeme da se nekom opet najebemo matere, nesto u smislu 5:0 pa nadalje :mrgreen:

Subota, proljece, behar, vecer, Zenica, protivnik po mjeri, igraci puni zelje za dokazivanjem, s motivom vise (prijeteca suspenzija), itd...nesto lijepo visi u zraku :)

Nadam se i da ce publika doci puna naboja, nabrijana ( :x ), spremna da da sve od sebe, kao i igraci, i da nam svi zajedno opet prirede jednu lijepu proljetnu noc u kojoj srca pucaju od ponosa.

Dajte da se svi zainatimo da ovo uzmemo pa dje puklo da puklo :bih:
Mustang1

#347 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

Pa sto ga nije pustio kad mu je suspenzija jos ovu utakmicu ? Ko koga jebe sad
drndalo

#348 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by drndalo »

Meho Kodro wrote:http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet ... fault.aspx

24.03.2011. | 11:25
KOJI GLUPAN
Miodrag Belodedici: Bosanci su glupi i veoma fanatični

Nekadašnji igrač beogradske Crvene zvezde s kojom je osvojio Kup prvaka 1991. godine i bivši rumunski reprezentativac, Miodrag Belodedici, osvrnuo se na predstojeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini, prilikom čega je vrlo neprimjereno i bezobrazno Bosance nazvao glupim i fanatičnim.
A gdje si ti bio do sad... 2 dana se 8 strana napisalo o tome, da bi se na kraju ispostavilo da mozda Google Translate i nije bas najpouzdanije sredstvo za prevodjenje...
A ti jos danas prenosis nama iz Slobodne ono sto su oni preuzeli odavde...

Dobro jutro...
mikogoago

#349 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

Izgleda da bas nije sve kako novinari pisu.Evo iuntervjua Bjelodedici-a za Oslobodjenje gdje demantira da je nazvao bosance glupima:

"Vidio sam šta su Bosanci u stanju uraditi. Oni su najgluplji, najfanatičniji i gladni dobrih rezultata", izjavio je navodno Miodrag Belodedić, bivši igrač Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Rumunije za tamošnje medije u najavi utakmice BiH – Rumunija koja će biti odrigrana u subotu na Bilinom polju.

* Belodedici Bosance nazvao glupim i veoma fanatičnim

Ipak, Belodedić je u razgovoru za Oslobođenje demantovao ovu izjavu ustvrdivši da je sve izmišljotina.

"To nema veze sa istinom. Nikad ništa slično nisam izjavio, niti bih tako nešto mogao reći. Jako poštujem Bosnu i Hercegovinu i građane vaše zemlje", kazao je Belodedić za Oslobođenje, dodavši:

"Rekao sam da je Bosna talentovana za sve sportove. Da je BiH spoj Mulimana, Srba i Hrvata, koji godinama žive zajedno i da su u svim sportovima odlični, a ne samo u fudbalu. Rekao sam i to da sam uvjeren kako želite dobiti svaku utakmicu i da imate jako dobre igrače, koji igraju u vrhunskim klubovima. Istina, dodao sam i da ste tvrdoglavi i da znam da želite otići na Evropsko prvenstvo, kako bi svi ti igrači i definitivno potvrdili svoju klasu. Međutim, nikad nisam rekao da ste glupi".
s_bjelava

#350 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by s_bjelava »

Ovu utakmicu ce dobiti ili izgubiti trener, dogovor u svlacionici oko postave I formacije mora biti prihvatljiv igracima , u protivnom bice opet” ne mozemo ovako”.
Po novinama I portalima se vrti pocetni sastav, otprilike nesto ovako:
Dzeko - Ibisevic
Medunjanin – Misimovic – Pjanic
Rahimic –
Lulic - Mravac – Spahic – Mujdza
Hasagic

Po meni ova postava nece moci stvoriti prevagu na sredini terena I defanzivno nece imati velikog ucinka. Cetiri igraca iz ove postave su staticna, spora I vrlo losa defanzivno.
Dva spica I dva vezna. To ostavlja puno prostora za brza rumunska krila I bekove da probiju stranu I stvore sansu svojim spicevima.
Ova postava je totalno ofanzivna, odlicna kad bi igrali protiv Luksemburga ali ne protiv Rumunije koja se mora vaditi na nama, mora ici na najmanje nerijesen rezultat – ocekivati da igraju bunker I pokusaju odigrati 0:0 je malo vjerovatno.
Mi bi trebali odigrati sa dva zadnja vezna (Rahimic, Besic), bez Medunjanina ili Misimovica I dati Pjanicu da igra playa sa dva spica ili sa jednim spicem u formaciji 4-2-3-1
gdje bi Besic zamijenio Ibisevica. U sljedecoj utakmici cemo imati Salihovica, veliko pojacanje samo da ne bude igrao na boku.
Uostalom Pape ima tri izmjene, mora se planirati, prema rezultatu, ili cuvati dva gola prednosti ili napadati u slucaju nerijesenog rezultata ili, nedobog, rezultatskog minusa.
Slazem se sa Ridjobrkim – samo pobjeda iz ove utakmice, dodao bih uvjerljiva, nista drugo one dolazi u obzir.
Jos jednom da ponovim:
BiH : RO 2:1
:bih:
Locked