e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#326 Re: FK Željezničar

Post by JThomas »

The 51st State wrote:
JThomas wrote:hvala bogu, nema mrtvih, to je dezinformacija.

ovo nije navijački nered, ovo je politika, vanredni izbori i treći entitet, a mi smo naletili...
pa pa paranoja..., ljudi iskoristili momenat, ne granajte...
tri puta u 20 dana policija pravi neshvatljive propuste, prvo u banja luci otključana kapija prema terenu, onda u mostaru nijedne kornjače ispod tribine sa ultrasima, a onda ovdje uvode ljude dva sata prije početka utakmice na mjesto odakle se može samo preći na jug.

pa ko je tu lud? jedino da su komandiri iz viceva, al' to su vicevi...

a sranja su prije utakmice najavljivali i jedni i drugi, da se ne lažemo.
fixer

#327 Re: FK Željezničar

Post by fixer »

DaysleepeR wrote:nije mi stvarno kako vam se vise da prepucavat ko je jaci

nije niko jaci niti ce iko ikad pobijediti, samo ce stradati momci koji se ne znaju snaci u guzvi

kakvi su to pravi navijaci koji ce upropastiti slavlje kluba za koji navijaju radi unistene koreografije

"organizirane navijacke skupine" a tu najmanje ima skupine i organizacije, moze 5 maloljetnika napravit belaj da se ne odrzi tekma

ne kontam do kad nasjedati na provokacije i sam sebi skakati u usta i kasnije se nasladjivati na forumima kako je neko nekom jebo majku

ovdje je pao ugled grada i to je puno vaznije od kluba i od navijackih skupina, nacionalizma, vjere i ostalog
:thumbup:
nosara

#328 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

fixer wrote:
DaysleepeR wrote:nije mi stvarno kako vam se vise da prepucavat ko je jaci

nije niko jaci niti ce iko ikad pobijediti, samo ce stradati momci koji se ne znaju snaci u guzvi

kakvi su to pravi navijaci koji ce upropastiti slavlje kluba za koji navijaju radi unistene koreografije

"organizirane navijacke skupine" a tu najmanje ima skupine i organizacije, moze 5 maloljetnika napravit belaj da se ne odrzi tekma

ne kontam do kad nasjedati na provokacije i sam sebi skakati u usta i kasnije se nasladjivati na forumima kako je neko nekom jebo majku

ovdje je pao ugled grada i to je puno vaznije od kluba i od navijackih skupina, nacionalizma, vjere i ostalog
:thumbup:
Ne bih se slozio... Za sigurnost u gradu, a time i sliku grada u ovakvim situacijama, zaduzena je policija... Nema dalje...

A ovo boldirano je bljuvotina... Provokacija... "Pa sta ako su vas samljeli 100 na jednog, trebali ste iskulirat i nastavit proslavu rodjendana"... Bljak...
ultima_palabra

#329 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:Ne bih se slozio... Za sigurnost u gradu, a time i sliku grada u ovakvim situacijama, zaduzena je policija... Nema dalje...

A ovo boldirano je bljuvotina... Provokacija... "Pa sta ako su vas samljeli 100 na jednog, trebali ste iskulirat i nastavit proslavu rodjendana"... Bljak...
To ti je priča kao 1992... "ne puca JNA dok je se ne isprovocira" :-) :oops:
nosara

#330 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

palermo wrote: Policija snosi svoju odgovornost, naravno. ne bih da je branim.

Ali ljudi, to je jebena prijateljska utakmica, slavljenička, pa ne možemo svaku utakmicu proglašavati utakmicom visokog rizika. Ergo, poenta onoga što hoću da kažem je da je za mene najveći krivac uprava Želje i njihova, po meni debilna odluka, da Hajduk igra za proslavu rođendana. A plus, koliko sam ja upratio, ispravite me ako griješim, nije ta odluka donesena prije godinu dana, nego upravo ovih dana.

Pa kakva je rođendanska proslava , ako unaprijed znaš da će to biti utakmica visokog rizika.

Ponavljam, nije mi namjera da pravdam policiju.......
Da je policija sprijecila nerede o cemu bi mi danas raspravljali, o debilnoj odluci da se pozove hajduk na rodjendan ili o prazniku fudbala...?

Forumi su grmili danima o mogucem obracunu navijaca, a kad su najavljeni organizovani dolasci, to je trebalo adekvatno docekat sa bezbjednosnog aspekta... A to, priznaces, nije posao uprave Zeljeznicara...
Sitijevac2011

#331 Re: FK Željezničar

Post by Sitijevac2011 »

snaga_znanja wrote:Eh sad i ja da napisem koju.
Citav dan slusam preseravanja od Mime Sahinpasica pa nadalje kako je ovo eto ucinjeno iz politickih razloga. Carsija je pricala da ce se desiti nesto.. bla bla i slicna preseravanja.

Postoje dva direktna krivca za ovo zlo koje se desilo.

1. Organizator utakmice ili ti ga Zeljo koji nije obezbjedio minimum organizacionih uslova da se ovakva utakmica odigra. Manjak redarske sluzbe i mali milion propusta koji se sad pokusavaju prikriti pricama odakle je koji navijac dosao. Sta gospodin Muharemovic ima da sere odakle je ko dosao. On je dosao da razbija i nije sprijecen u tome i tu lezi krivica organizatora.

2. Najveci krivac je policija koja po hiljaditi put ovakvu stvar dozvoljava. Necu da ulazim u price ko je prvi bacio kamen ili ko je prvi opsovao majku, ali policije jednostavno nije bilo. I oni moraju da snose odgovornost i to veliku. Da je ovo normalna drzava nekoliko visokih funkcija bi odletilo nakon danasnjeg dana. Jer ovo je utakmica visokog rizika i definitivno nije adekvatno uradjeno obezbjedjenje. Nadalje slusam price o 200 policajaca koji su smirivali nerede. Da je bilo u pravom momentu 30 specijalaca do ovih nemira ne bi niti doslo!

Prica o tome da neke interesne grupe zele pokazati da u ovoj drzavi nista ne funkcionise i da se ne moze zivjeti zajedno je vise nego smijesna.
Drzava se ne gradi na stadionu niti se na njemu rjesavaju problemi. A ako nekom treba stadion biti pokazatelj situacije u drustvu onda nek se zapita jel on dobro oko sebe vidi.
Ti si zaboravio utakmicu Dinamo - Zvezda ocigledno ? ili nisi dovoljno star da je se sjecas...i to nije samo ova utakmica, s pocetka devedesetih se redovno desavalo da je Hej slaveni izvizdavana u Hrvatskoj...raspad Jugoslavije za medije poceo upravo tada, na stadionima.

A sto se tice sukoba, samo jedan detalj. Skutori su krenuli na pumpu i radnike na toj EP pumpi, bacajuci baklje i pucajuci signalne rakete u terminale za gorivo..zamisli idiota !
Ali_G

#332 Re: FK Željezničar

Post by Ali_G »

Tragikomicno je da se policija pokusava opravdati cinjenicom da nisu stavili dovoljno ljudi jer je kao prijateljska utakmica. U danasnjem naopakom "navijackom" svijetu ne postoji termin prijateljska. Svaki povod ce pojedinci da iskoriste za pravljenje belaja, i policija to vrlo dobro zna a u ovom slucaju su se pravili malo blesavi. Jbt 200 ljudi prilazi stadionu i niko da ne pozove pojacanje, lafo greskom ih uvedu na jug. Da li je belaj napravila splitska Torcida ili hercegovacki idioti, boli me neka stvar. Mislim da bi i ovi iz Splita da su se nasli u prilici isto napravili. Na kraju krajeva nek se ograde od te grupe sa stadiona ako nisu Torcida. Ogradit ce se al u q.
I na kraju i navijacima staviti ultimatum. Na gostujuce utakmice moze samo u organizovanom obliku. Prvi sljedeci belaj koji naprave pojedinci koji odu solo ukidamo gostovanja. Te neke furke prelaze svaku granicu.
no_mani=no_fjučr

#333 Re: FK Željezničar

Post by no_mani=no_fjučr »

Nije stvar politike, ljudi moji igraju se utakmice između Armenije i Azerbajdžana, pa se osigura.
Ovdje , ovo je moj stav, isključiva odgovornost policije i njihovih službenika.Ako nisu u stanju osigurati red u jednom gradu, glavnom gradu jedne države, o čemu dalje pričati.Kakve impulse šalje ta policija za čije propuste bi i odgovorne osobe iz njihovih redova trebale snositi kaznenu odgovornost za stvari koje su se jučer desavale, a to je nemar u obavljanju dužnosti zastite osoba i imovine.Uopće ne treba bacati sve na politički kontekst, svi o tome sve znaju, ali treba javno reći i mislim da bi se i Željezničar trebao pobuniti jer je klubu narušen ugled, zašto?
Radi nesposobnosti talentiranih policijskih službenika, koji su spavali na radnom mjestu.

I zanimljiva je činjenica da niko iz policije i MUP-a nije radi ovakvog stanja stavio mandat na raspolaganje, gdje je ministre moral, gdje vam je komunikacija, u 21 stoljecu murija nema komunikacije, pa gdje idu novci poreznih obveznika, na vase fotelje, sedla.?
palermo

#334 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

no_mani=no_fjučr wrote:Nije stvar politike, ljudi moji igraju se utakmice između Armenije i Azerbajdžana, pa se osigura.
Ovdje , ovo je moj stav, isključiva odgovornost policije i njihovih službenika.Ako nisu u stanju osigurati red u jednom gradu, glavnom gradu jedne države, o čemu dalje pričati.Kakve impulse šalje ta policija za čije propuste bi i odgovorne osobe iz njihovih redova trebale snositi kaznenu odgovornost za stvari koje su se jučer desavale, a to je nemar u obavljanju dužnosti zastite osoba i imovine.Uopće ne treba bacati sve na politički kontekst, svi o tome sve znaju, ali treba javno reći i mislim da bi se i Željezničar trebao pobuniti jer je klubu narušen ugled, zašto?
Radi nesposobnosti talentiranih policijskih službenika, koji su spavali na radnom mjestu.

I zanimljiva je činjenica da niko iz policije i MUP-a nije radi ovakvog stanja stavio mandat na raspolaganje, gdje je ministre moral, gdje vam je komunikacija, u 21 stoljecu murija nema komunikacije, pa gdje idu novci poreznih obveznika, na vase fotelje, sedla.?
Još ću samo ovo, i onda odustajem. Kad se već poziva na stavljanje mandata na raspolaganje, zašto niko iz uporave Želje nije to uradio, jer je svojim nesmotrenim potezom tj . pziovom Hajduku ugrozio sigurnost građana sarajeva.

jebo ga ja, uvijek je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti, a svoj ću držati za bolje stvari.

Al eto......
nosara

#335 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

palermo wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:Nije stvar politike, ljudi moji igraju se utakmice između Armenije i Azerbajdžana, pa se osigura.

Još ću samo ovo, i onda odustajem. Kad se već poziva na stavljanje mandata na raspolaganje, zašto niko iz uporave Želje nije to uradio, jer je svojim nesmotrenim potezom tj . pziovom Hajduku ugrozio sigurnost građana sarajeva.

jebo ga ja, uvijek je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti, a svoj ću držati za bolje stvari.

Al eto......
:lol:

Ne zezaj, stvar je ozbiljna...
Dela_mo

#336 Re: FK Željezničar

Post by Dela_mo »

Vidis nisi u pravu ne igraju se utakmice izmedzu Azerbejdzana i Armenije. Cak je Uefa napravila sistem i aminovala da se zaobidju ove dvije ekipe. Grcka - Turska bez gostujucih navijaca.

A vidi fola sada, BiH organizuje PRIJATELJSKE protiv Srbije i Hrvatske. Svasta, to je toliko naivno i tupavo za nepovjerovati, u iste gluposti spada i pozivanje hajduka na Zeljinu proslavu. Klub ciji su navijaci prije mjesec dana horski skandirali `ajmo, `ajmo, u...se davajuci podrsku haskim "mucenicima", klub koji je imao srecu da je pokojni Broz navijao za njih inace bi prosli kao Zrinski (nema NJ, ali retardi koji za njakalo navijaju svakakao veze nemaju). Tako im je divna ideologija bila, za vas sto ne znate a gledali ste Velo Misto tu se ne prica o Hajduku nego o NK Splitu. Probudite se vec jednom. Da ne spominjem ove domace `rvate, koji se kunu u hajduk i dinamo a u medjuvrmenu preko Siroka i Njakala ispoljavaju mrznju prema vlastitoj zemlji.....
Kriv je ZELJO, njegova uprava, koja bola prijateljska sa ovim hajvanima.......
Last edited by Dela_mo on 07/10/2011 11:04, edited 3 times in total.
no_mani=no_fjučr

#337 Re: FK Željezničar

Post by no_mani=no_fjučr »

Nije to odgovornost ljudi iz Želje, pa vidjelo se kako su igrači Hajduka i uprava bili dočekani i kakve su njihove impresije o Sarajevu, sve 5.

Oni puno više imaju problema sa tim huliganima nego cijela Bosna zajedno, pa oni kroz povijest su bili od Olimpica kad su bacili suzavac, preko raznih nereda Grčka, Italia, Slovačka, zanimljivo oni jedino nisu napravili pizdariju u Irskoj, sto čudi, budući da su od Schelbourna ispali.I ove sezone su platili već 250000 € zbog divljanja svojih navijača, njima je pun kurac huligana.
17:46 wrote:Šta bi tek bilo da je "prava" Torcida došla... :-)
Obrukaste se :sad:
Ti si osto na densu, ne?
palermo

#338 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

nosara wrote: :lol:

Ne zezaj, stvar je ozbiljna...
:D malo moram........

šalu na stranu, zaista mislim da se policija (generalno govorim) pomalo neopravdano stavlja na stup srama. Previše se od nje očekuje, ako ćemo mi (dakle kao grupacija, narod,navijačka skupina, pojedinac, kurac palac) od sebe otklanjati svaku odgovornost i tražiti od policije da u svakom trenutku bude spremna da nas brani, a pri tome je nama sve dozvoljeno, onda bojim se da nismo na dobrom putu.

Juče je policija vjerovatno ( gotovo sigurno) mogla bolje djelovati, ali ja ipak mislim da je pametno, društveno odgovorno ne tovariti policiji posao i onda kada baš ne moraš. A uprava Želje ga je baš natovarila.

Dosta od mene, počinjem se ponavljati :D
FnatiC

#339 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by FnatiC »

karanana wrote:ma nema, sve same zavjere. a nasi djechachichi za primjer navijaca fudbalskoj evropi i svijetu.

upita li se iko zasto policija nije radila svoj posao? haj u banjaluci je bila chetnichka policija jelde? u mostaru ustashka? a jucer je bila nasa divna bajna pa su zasrali stvar itekako.

kakve bola diverzije i teorije? cisto navijacko/huligansko prepucavanje. evo ovdje ima vatrenih navijaca pa neka kazu, ima li ista poniznije od gubljenja transparenta ili zastave sa tribine? jeli to veca uvreda nego da je citava grupa isprebijana i polomljena? a torcidi se, koja god da je, bosanska, hercegovacka, hercegbosanska, splitska....ukazala sansa da popali koji transparentic i zastavu. i oni su i iskoristili tu sansu po onom sto cujemo kako je sve teklo. to bi vjerovatno uradili i manijaci i horde i ultrasi i red army i ostale budaletine koji bi da se igraju kauboja i indijanaca i da jedni drugima otimaju zastave i transparente.
i ide mi na neku stvar sto se odmah govori da to nisu splicani bili. eto splicani su za primjer od navijaca i mehlem na ranu.
Vidi ovo za gubljenje odnosno kradju transparenta mozes objasniti ovako: bol je prolazna slava traje vijecno.
ultima_palabra

#340 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:

šalu na stranu, zaista mislim da se policija (generalno govorim) pomalo neopravdano stavlja na stup srama. Previše se od nje očekuje, ako ćemo mi (dakle kao grupacija, narod,navijačka skupina, pojedinac, kurac palac) od sebe otklanjati svaku odgovornost i tražiti od policije da u svakom trenutku bude spremna da nas brani, a pri tome je nama sve dozvoljeno, onda bojim se da nismo na dobrom putu.

Juče je policija vjerovatno ( gotovo sigurno) mogla bolje djelovati, ali ja ipak mislim da je pametno, društveno odgovorno ne tovariti policiji posao i onda kada baš ne moraš. A uprava Želje ga je baš natovarila.

Haj još malo :-D

Recimo da se slažem, ali da li je policija mogla u svakom trenutku zabraniti dolazak navijačima Hajduka ako je postojala sumnja da se utakmica ne može obezbjediti? Ili su jednostavno mogli sve njih zaustaviti kao što su zaustavili ove na Bradini i Kobiljači?

Brojne su mogućnosti koje policija ima, ali džaba kad su nesposobni...
cappy_tempo

#341 Re: FK Željezničar

Post by cappy_tempo »

vidim pricate ovdje o belaju pa da kazem koju.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111007026

nabijem na neku stvar i ivicu i komitet i drzavu komplet. svaki jebeni belaj ufate se politike i nacionalizma i dobro sinoc nakav na pinku rece, u beogradu,londonu... nema nacionalizma pa se opet pobiju navijaci,a kod nas odma drzavni udar,rat,nacionalizam,ugrozen/majorizirani... ma nabijem ih na neku stvar ovako retardirane. evo ko najvise kuha jebeni komitet i novinari pa onda se desavaju situacije kad odes u zenicu npr. da te docekaju na noz jer npr. glupi scsport napise kako ode 2000 navijaca iz sarajeva spremnih za 3. svjetski rat i naravno to je info iz prve ruke :x
palermo

#342 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:

Haj još malo :-D

Recimo da se slažem, ali da li je policija mogla u svakom trenutku zabraniti dolazak navijačima Hajduka ako je postojala sumnja da se utakmica ne može obezbjediti? Ili su jednostavno mogli sve njih zaustaviti kao što su zaustavili ove na Bradini i Kobiljači?

Brojne su mogućnosti koje policija ima, ali džaba kad su nesposobni...
Moglla je jebo ga miš, mogla je blokirati grad kao kad je Clinta dolazio, svašta se moglo, al čemu........pa bolan prijateljska utakmica,shvataš na rođendansku proslavu i pozivaš klub sa kojim te vežu istinski prijateljski odnosi, tadicija, bliskost navijačkih skupina i slično. Dolaze navijači oba kluba , onda zajedno pjevaju happy birthday to dear željo.........valjda je to smisao rođendanske proslave.

Mislim, zašto zoveš na proslavu nekoga radi kojeg ćeš dići na noge čitav grad, policiju,blokirati ulaze, zabranit ćeš mu da sa sobom dovede navijače........stvarno...jel mi Ultima govorimo o istom......

Pazi, možemo mi uprijeti prstom u policiju i njenu nesposobnost.......što se mene tiče neka posmjenjuju sve ako će to dovesti do njihovog boljeg rada......ali jednostavno, mislim da je blasfemično prebaciti svu odgovornost na policiju.
veljaca

#343 Re: FK Željezničar

Post by veljaca »

@ Palermo ....

Najveca odgovornost u ovome slucaju je na Policiji ..... To je cinjenica - branio ti njih koliko hoces, ali tako je ....
Pa ko dobija platu i ciji je zadatak da uspostavlja javni red i mir ....
Oni prave procjene o nekom dogadaju i na osnovu toga se postavljaju. Valjda ti je to jasno ..... Svaki javni skup se najavi i ako policija odobri njegovo odrzavanja DUZNA je i da ga obezbjedjuje .....
Ta odgovornost policije je 99% a onih 1% ja na Zuji - koji je sve ovo zakuhao ....
palermo

#344 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Pa klubovi su u vrlo dobrim odnosima... ni navijači nisu u nekoj zavadi. Ali moglo se pretpostaviti da će se tu prišlepati huligani iz zapadne Hercegovine i srednje Bosne, pogotovo nakon dešavanja u zadnje vrijeme. O takvim stvarima je trebala razmišljati i uprava Želje, ali policiji je to posao :!:
Zovneš lopova u kuću, znaš da je lopov, onda ti lopov ukrade nešto, i onda ti drvljem i kamenjem na policiju što ga odmah nije uhvatila. Pa zar ne bi, onako iskreno, makar jednom klepio glavom u ziod i rekao, e jesam hablećina, koji me đavo gonio dalopova dovodim u kuću.

O zapadnim hercegovcima i srednjoj Bosni ne bih više polemisao, naprosto je mislim degutantno optuživati hercegovce ili srednjobosnaše za ove nerede. Zašto ne dođu kad igra Zrinjski, Široki........ne dođu jer znaju da su sami, ovaj put su oni ohrabreni svojom starijom braćom iz Hrvatske (da se razumijemo, braćom po mentalnom sklopu ne po nacionalnosti) dobili hrabrost.
Da nije bilo Torcide iz Hrvatske, ne bi bilo ni nereda.

da sam ciničan rekao bih da me čak ova priča podsjeća malo na rat, ratuje sam HVO :D protiv legitimnih snaga države BiH, da nije bilo hercegovaca ne bi bilo ni rata između Bošnjaka i Hrvata. Malo morgen
palermo

#345 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

veljaca wrote:@ Palermo ....

Najveca odgovornost u ovome slucaju je na Policiji ..... To je cinjenica - branio ti njih koliko hoces, ali tako je ....
Oni prave procjene o nekom dogadaju i na osnovu toga se postavljaju. Valjda ti je to jasno ..... Svaki javni skup se najavi i ako policija odobri njegovo odrzavanja DUZNA je i da ga obezbjedjuje .....
Ta odgovornost policije je 99% a onih 1% ja na Zuji - koji je sve ovo zakuhao ....
ma naravno jarane da je na policiji.........ne da mi se više :D
veljaca

#346 Re: FK Željezničar

Post by veljaca »

palermo wrote:
veljaca wrote:@ Palermo ....

ma naravno jarane da je na policiji.........ne da mi se više :D
Vidis kako mozes dijagnosticirati krivca .... i neka ti se ne da vise .... :D
palermo

#347 Re: FK Željezničar

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Zašto ne dođu kad igra Zrinjski, Široki........ne dođu jer znaju da su sami, ovaj put su oni ohrabreni svojom starijom braćom iz Hrvatske (da se razumijemo, braćom po mentalnom sklopu ne po nacionalnosti) dobili hrabrost.
Pa upravo to... dođu oni, ali ih policija uvede u 30.minuti, drži u kavezu i potjera nazad u 70.minuti... ako počnu praviti sranje ili pjevati o Paveliću onda još dobiju po pički :) Ovaj put se policija uljuljkala u izrazu "prijateljska utakmica" i desilo se što se desilo.
kao što rekoh drugu veljači......priznajem, policija je za sve kriva :D ..........jebi ga, danas igramo sa Luksemburgom, treba se na to već fokusirati :)
Jeff Bingham

#348 Re: FK Željezničar

Post by Jeff Bingham »

jos jedan dobar post s istog foruma

MCML wrote:
torcida citluk wrote: muslimani su jucer degenek u svom gradu dobili i ostali su bez udarnog trasparenta
kladin se da neznas nabrojit 5 igraca hajduka.
nosara

#349 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Jeff Bingham wrote:jos jedan dobar post s istog foruma

MCML wrote:
torcida citluk wrote: muslimani su jucer degenek u svom gradu dobili i ostali su bez udarnog trasparenta
kladin se da neznas nabrojit 5 igraca hajduka.
Ima daleko vise normalnih ljudi nego idiota, ali idioti su agresivniji...

E, tu nastupa MAJKA REPRESIJA... :wink:
karanana

#350 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by karanana »

FnatiC wrote:
karanana wrote:ma nema, sve same zavjere. a nasi djechachichi za primjer navijaca fudbalskoj evropi i svijetu.

upita li se iko zasto policija nije radila svoj posao? haj u banjaluci je bila chetnichka policija jelde? u mostaru ustashka? a jucer je bila nasa divna bajna pa su zasrali stvar itekako.

kakve bola diverzije i teorije? cisto navijacko/huligansko prepucavanje. evo ovdje ima vatrenih navijaca pa neka kazu, ima li ista poniznije od gubljenja transparenta ili zastave sa tribine? jeli to veca uvreda nego da je citava grupa isprebijana i polomljena? a torcidi se, koja god da je, bosanska, hercegovacka, hercegbosanska, splitska....ukazala sansa da popali koji transparentic i zastavu. i oni su i iskoristili tu sansu po onom sto cujemo kako je sve teklo. to bi vjerovatno uradili i manijaci i horde i ultrasi i red army i ostale budaletine koji bi da se igraju kauboja i indijanaca i da jedni drugima otimaju zastave i transparente.
i ide mi na neku stvar sto se odmah govori da to nisu splicani bili. eto splicani su za primjer od navijaca i mehlem na ranu.
Vidi ovo za gubljenje odnosno kradju transparenta mozes objasniti ovako: bol je prolazna slava traje vijecno.
odlicna parola za novi transparent.
Locked