Zašto da ne - po čemu je Berbatov bolji od Džeke - možda samo po saigračima - kvalitet će Džeko već pokazati - momak je pravi borac i ne mislim da će tek tako napustiti City iako sada situacija nije ružičasta.jeza u ledja wrote:Ako se ne varam bio je najbolji strijelac i u Ceskoj. Prvo Ceska, pa Njemacka, i abd za par godina i Engleska.
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#326 Re: Edin Džeko...
-
extraordinary
#327 Re: Edin Džeko...
Gandalf wrote:Zašto da ne - po čemu je Berbatov bolji od Džeke - možda samo po saigračima - kvalitet će Džeko već pokazati - momak je pravi borac i ne mislim da će tek tako napustiti City iako sada situacija nije ružičasta.jeza u ledja wrote:Ako se ne varam bio je najbolji strijelac i u Ceskoj. Prvo Ceska, pa Njemacka, i abd za par godina i Engleska.
Eno, ispade sad i Berbatov lošiji od Džeke. Pa dokle, majku mu ?
- ultima_palabra
#328 Re: Edin Džeko...
Meni Berbatov nije ništa bolji od Džeke... dvije sezone nije ništa pokazao u Unitedu, bio se probudio mjesec-dva, sad opet ništa. Jedino ima sreću što je u stabilnijem klubu, City bi ga dosad triput nogom nabioextraordinary wrote:Gandalf wrote:Zašto da ne - po čemu je Berbatov bolji od Džeke - možda samo po saigračima - kvalitet će Džeko već pokazati - momak je pravi borac i ne mislim da će tek tako napustiti City iako sada situacija nije ružičasta.jeza u ledja wrote:Ako se ne varam bio je najbolji strijelac i u Ceskoj. Prvo Ceska, pa Njemacka, i abd za par godina i Engleska.
Eno, ispade sad i Berbatov lošiji od Džeke. Pa dokle, majku mu ?Pa gledate li vi ljudi fudbal, ne možeš nikako porediti Džeku i Berbatova i reći da je Berbatov bolji od Džeke samo po saigračima.
-
extraordinary
#329 Re: Edin Džeko...
Meni je recimo puno bolji igrač. Prije svega je dokazan na većem nivou od Bundeslige
Ne kažem da Džeko jednom neće dostići ili prestići to, ali u ovom momentu mi ih je malo bezveze porediti.
- ultima_palabra
#330 Re: Edin Džeko...
Kojem nivou, Tottenhamu? Koliko ima datih golova u Ligi prvaka? Evropskim i svjetskim prvenstvima?extraordinary wrote:Meni je recimo puno bolji igrač. Prije svega je dokazan na većem nivou od BundesligeNe kažem da Džeko jednom neće dostići ili prestići to, ali u ovom momentu mi ih je malo bezveze porediti.
Jeste Berbatov nešto više postigao, ali razlika je 5 godina... Džeko ne bi trebao imati problema da za 5 godina prestigne njegova dostignuća, mislim da on ima veću želju za uspjehom od letargičnog Bugarina
-
extraordinary
#331 Re: Edin Džeko...
Letargični je igrač momenta, nešto s čim se fudbaler rodi. Džeko onakve poteze nikad neće moći napraviti. Ako Bugarina s nekim možeš porediti onda je to Ibrahimović. A prvi je strijelac ove sezone u Premiershipu, gdje je Džeko? 
Ovo nije ništa usmjereno protiv Edina, ja sam svoje mišljenje o njemu davno rekao, već više neko protivljenje uzdizanja istog na neki nivo koji objektivno ne zaslužuje ( naravno, još uvijek ).
Ovo nije ništa usmjereno protiv Edina, ja sam svoje mišljenje o njemu davno rekao, već više neko protivljenje uzdizanja istog na neki nivo koji objektivno ne zaslužuje ( naravno, još uvijek ).
-
AmsterdamA
#332 Re: Edin Džeko...
Mene zbunjuje da je sir Alexu Dzeko prespor a eto kao Berbatov nije!? Zakleo bih se da nije brzi a onako mlitave gradje u skok duelima sigurno nije dominantniji. Njegovi golovi su nesto popu Linekera, nekad prije ali Dzeko ima sanse da to dostigne, i prestigne, nadam se.ultima_palabra wrote:Kojem nivou, Tottenhamu? Koliko ima datih golova u Ligi prvaka? Evropskim i svjetskim prvenstvima?extraordinary wrote:Meni je recimo puno bolji igrač. Prije svega je dokazan na većem nivou od BundesligeNe kažem da Džeko jednom neće dostići ili prestići to, ali u ovom momentu mi ih je malo bezveze porediti.
Jeste Berbatov nešto više postigao, ali razlika je 5 godina... Džeko ne bi trebao imati problema da za 5 godina prestigne njegova dostignuća, mislim da on ima veću želju za uspjehom od letargičnog Bugarina
- Gandalf
#333 Re: Edin Džeko...
Eh sada, porediti Berbatova i Ibrahomovića mi je skroz neozbiljno, to je k'o usporedba Robihna i Messia - mogu u istu rečenicu al' jedva, na jedvite jade.
- ultima_palabra
#334 Re: Edin Džeko...
Upravo to, igrač momenta... zabije petaka Blackburnu u pobjedi od 7-1 i onda posti 5 utakmica koje se odlučuju jednim golom razlike
Jebo takve igrače, Kluivert je recimo bio takav i nikad nije bio svjetska klasa. Ibra je vjerovatno igrač decenije u Seriji A i ne može nikako u istu rečenicu sa njim.
A ne znam kako možeš porediti Džeku ove sezone sa njim... drugi, pa onda prvi strijelac Bundeslige... i ove godine je bio u vrhu. Onda dođe na pola sezone u novu ligu i neuigran tim... a Berbatov petu godinu u engleskoj i u ekipi u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi
A ne znam kako možeš porediti Džeku ove sezone sa njim... drugi, pa onda prvi strijelac Bundeslige... i ove godine je bio u vrhu. Onda dođe na pola sezone u novu ligu i neuigran tim... a Berbatov petu godinu u engleskoj i u ekipi u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi
-
vryzas
#335 Re: Edin Džeko...
M.City igra za k....jeza u ledja wrote:man city se brzo moze sklopiti u strasnu ekipu, ako menadzer ima jasnu strategiju. kad je mogao svojevremno celzi ne vidim sto ne bi mogao i city. jedina je razlika sto je celzi na celu imao poslovnog covjeka, a city ima nekog tamo razmazenog seika.
ako ne odu u ligu prvaka, mancini sigurno odlazi, a i tevez.
ili menadzer nema jasnu strategiju ili igraci ignorisu njegove direktive
- headbanger
#336 Re: Edin Džeko...
po 10000000 put kazem
1. ocerat mancinija i dovest nekoga ko je trener i kose zna baviti tim poslom
2. prodati visak igraca i kupiti dobrog playmakera
3. posamarati individualce i reci im da je tim na prvom mjestu pa onda oni, ako ne budu slusali moze se ih komotno svrstati pod tacku 2
sto se dzeke tice treba da se navikne, treba da ojaca,
ako bude sjedio na klupi neka trazi selameta u drugom klubu
bolje mu je i u ipsvicu nego u onakvom mcfc-u
treba smanjiti ocekivanja pa covjek je tek dosao, tek promjenio klub
pa nove cipele kada se kupe, treba prvo noge malo nazuljati, malo ih razgazati da bi se komotno osjecali u njima
a kamo li kada se promjeni, klub, ljudi, drzava, mentalitet , hrana i sta go vam naumpadne
a za znalce jedno pitanje
koliko je trebalo ronaldu, henryu, berbatovu i ostalima da postanu to sto jesu u sto su bili u BPL
sta bi sa balackom, sta bi sa onakim igracem
3. posamarati individualce i reci im da je tim na prvom mjestu pa onda oni, ako ne budu slusali moze se ih komotno svrstati pod tacku 2
pa nove cipele kada se kupe, treba prvo noge malo nazuljati, malo ih razgazati da bi se komotno osjecali u njima
a kamo li kada se promjeni, klub, ljudi, drzava, mentalitet , hrana i sta go vam naumpadne
koliko je trebalo ronaldu, henryu, berbatovu i ostalima da postanu to sto jesu u sto su bili u BPL
-
Zejnil
#337 Re: Edin Džeko...
Konačno da neko nešta i pametno napišeheadbanger wrote:po 10000000 put kazem
-
Zejnil
#338 Re: Edin Džeko...
Možeš ih porediti po poziciji koju igraju, ali karakterom i stilom igre - smiješno.Gandalf wrote:Eh sada, porediti Berbatova i Ibrahomovića mi je skroz neozbiljno, to je k'o usporedba Robihna i Messia - mogu u istu rečenicu al' jedva, na jedvite jade.
- ultima_palabra
#339 Re: Edin Džeko...
Ma možeš i stilom igre ali ne možeš kvalitetom - što @Gandalf reče ko Robinho i Messi, ili šta ja znam Heskey i DrogbaZejnil wrote:Možeš ih porediti po poziciji koju igraju, ali karakterom i stilom igre - smiješno.Gandalf wrote:Eh sada, porediti Berbatova i Ibrahomovića mi je skroz neozbiljno, to je k'o usporedba Robihna i Messia - mogu u istu rečenicu al' jedva, na jedvite jade.
- Lunizz
#340 Re: Edin Džeko...
ultima_palabra wrote:Upravo to, igrač momenta... zabije petaka Blackburnu u pobjedi od 7-1 i onda posti 5 utakmica koje se odlučuju jednim golom razlikeJebo takve igrače, Kluivert je recimo bio takav i nikad nije bio svjetska klasa. Ibra je vjerovatno igrač decenije u Seriji A i ne može nikako u istu rečenicu sa njim.
A jarane i ti si puko ko kokica.Najboljeg strijelca Holandije i ti kazes nije svijetska klasa.Kluivert je imao tehniku za svoju visinu poput Ibre.Karijeru sam mu pratio od kada sam poceo da razmisljam
Tako da porediti Dzeku,Berbatova,Ibrahimovica i Kluiverta je suvise smijesno.
- Sezam
#341 Re: Edin Džeko...
Postoji li uopste fudbaler koji je bolji od naseg Dzeke 
- ultima_palabra
#342 Re: Edin Džeko...
Ja ti argumenta... pa pratio sam i ja karijeru Sanjina Radonje otkako znam za sebe pa šta onda
Isti slučaj ko i Berbatov... zabije truhloj Jugoslaviji 4 komada u pobjedi od 6-1 i sljedeću tekmu s Talijanima ne može dati gol iz penala iz dva pokušaja
klinčev igrač
Isti slučaj ko i Berbatov... zabije truhloj Jugoslaviji 4 komada u pobjedi od 6-1 i sljedeću tekmu s Talijanima ne može dati gol iz penala iz dva pokušaja
- nellington
#343 Re: Edin Džeko...
Samo možda TsotsalitsSezam wrote:Postoji li uopste fudbaler koji je bolji od naseg Dzeke
-
missko
#344 Re: Edin Džeko...
Ma kakava poredjenja i fazoni. Dzeku treba porediti sa igracem umjesto koga je dosao a to je Adebayor, isti klub isto mjesto igraju i isti trener i saigraci, pusti te se Berbatova i Ibrahimovica.
- Lunizz
#345 Re: Edin Džeko...
ultima_palabra wrote:Ja ti argumenta... pa pratio sam i ja karijeru Sanjina Radonje otkako znam za sebe pa šta onda![]()
Isti slučaj ko i Berbatov... zabije truhloj Jugoslaviji 4 komada u pobjedi od 6-1 i sljedeću tekmu s Talijanima ne može dati gol iz penala iz dva pokušajaklinčev igrač
E jeg ga ti
-
extraordinary
#346 Re: Edin Džeko...
Opet vi na svoje. Ja nisam rekao da je bolji od Ibrahimovića, već da se može sa njim porediti po načinu igre.
-
Dialer
#347 Re: Edin Džeko...
Tottenham je veci klub od city u svim proslim i sadasnjim parametrima. vise od Dzeke sigurno, i budite realni majka mu stara vise.ultima_palabra wrote:Kojem nivou, Tottenhamu? Koliko ima datih golova u Ligi prvaka? Evropskim i svjetskim prvenstvima?extraordinary wrote:Meni je recimo puno bolji igrač. Prije svega je dokazan na većem nivou od BundesligeNe kažem da Džeko jednom neće dostići ili prestići to, ali u ovom momentu mi ih je malo bezveze porediti.
- ultima_palabra
#348 Re: Edin Džeko...
Pa realan sam... ako Džekina postignuća za 5 godina budu na nivou Berbatova ja ću biti blago razočaran.Dialer wrote:Tottenham je veci klub od city u svim proslim i sadasnjim parametrima. vise od Dzeke sigurno, i budite realni majka mu stara vise.ultima_palabra wrote:Kojem nivou, Tottenhamu? Koliko ima datih golova u Ligi prvaka? Evropskim i svjetskim prvenstvima?extraordinary wrote:Meni je recimo puno bolji igrač. Prije svega je dokazan na većem nivou od BundesligeNe kažem da Džeko jednom neće dostići ili prestići to, ali u ovom momentu mi ih je malo bezveze porediti.
- Edin H.
#349 Re: Edin Džeko...
Ni blizuSezam wrote:Postoji li uopste fudbaler koji je bolji od naseg Dzeke
-
Dialer
#350 Re: Edin Džeko...
Trenutno Dzeko nije na nivou, aBda ce da progira, samo treba momka pustiti da igra, Dzeko ovo Dzeko ono, ko da momak ne cita novine il ko da neko njegov ne cita sajtove. utice to na psihu. ABda da Dzeko za 5 godina bude bolji od Messija i da zaradjuje love ko Ronaldoultima_palabra wrote: Pa realan sam... ako Džekina postignuća za 5 godina budu na nivou Berbatova ja ću biti blago razočaran.