nemoj da idem traziti....ovo si postavljoKolinda wrote:Očito nemaš korektan odgovor pa pišeš ovo , niti sam ovo pisao ni pitao .spreca wrote:hajd pitaj sta drugoKolinda wrote:Molio bi ove dežurne kritičare da mi daju odgovor na par jednostavnih pitanja .
1.Dali je HDZ-BiH dobio cca80% glasova Hrvata u BiH i dali se to vidi po broju zastupnika u dom naroda fBiH ,dom naroda BiH ,parlament....?
2.Dali SNSD kao jedina Srpska stranka u fBiH ima svoje zastupnike u parlamentu i domu naroda fBiH ?
3.Dali po ova dva pitanja proizilazi da HDZ-u BiH pripadaju sve Hrvatske pozicije i dali SNSD-u pripada barem jedna pozicija u vladi a koju će im osigurati HDZ ili ti Dragan Čović ?
4.Dali je pošteno ovo što radi Čović da daje mjesto u vladi onima koji zastupaju svoj narod a ne da ta mjesta dobiju oni koji su Srbi isto kao i Komšić Hrvat ?ovo vec 2 mjeseca kopiras i stavljas na svaku temu
All about Dragan Čović
- spreca
#326 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
- Kolinda
#327 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
nemoj da idem traziti....ovo si postavljo jos prosle godine posle izbora[/quote]spreca wrote:
Ja se registrirao u 1.mjesecu 2015
- Kolinda
#328 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Kasno si editovao post

- madner
#329 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Odgovor na sva tvoja pitanja je da se na izborima glasovi daju strankama. HDZ ima oko 12% glasova na federalnoj razini, te oko 22% glasova u koaliciji. Shodno tome bi trebali imati oko 4 mjesta.
- spreca
#330 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Onda si klon....jer tacno znam da sam odgovarao na ovo pitanje.......i tacno ovako izgledaKolinda wrote:Kasno si editovao post![]()
![]()
- bh.tornjak
#331 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
...ooo ´afizaga...kako je....?Kolinda wrote:Kasno si editovao post![]()
![]()
- Kolinda
#332 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Bravo , znači kad nemaš odgovor od države pokušavaš napraviti ono što ona nijemadner wrote:Odgovor na sva tvoja pitanja je da se na izborima glasovi daju strankama. HDZ ima oko 12% glasova na federalnoj razini, te oko 22% glasova u koaliciji. Shodno tome bi trebali imati oko 4 mjesta.
- Kolinda
#333 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Forumaša Hafiza cijenim iako se uvijek ne slažem s njim 100% ali se ne slažem ni sa ženom 100% . Čak nismo ni iz iste županije .bh.tornjak wrote:...ooo ´afizaga...kako je....?Kolinda wrote:Kasno si editovao post![]()
![]()
- madner
#334 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Ja citam ustav, po ustavu to je upravo ono sto jeste.Kolinda wrote:Bravo , znači kad nemaš odgovor od države pokušavaš napraviti ono što ona nijemadner wrote:Odgovor na sva tvoja pitanja je da se na izborima glasovi daju strankama. HDZ ima oko 12% glasova na federalnoj razini, te oko 22% glasova u koaliciji. Shodno tome bi trebali imati oko 4 mjesta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#335 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Otkako tebe nema, sve me muciTito_i_Partija wrote:
Evo me. Sta te muci, Bato?
- Kolinda
#336 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Pa šta se čeka da šutnu Čovića očito nešto koči ovu tvoju računicu .madner wrote:Ja citam ustav, po ustavu to je upravo ono sto jeste.Kolinda wrote:Bravo , znači kad nemaš odgovor od države pokušavaš napraviti ono što ona nijemadner wrote:Odgovor na sva tvoja pitanja je da se na izborima glasovi daju strankama. HDZ ima oko 12% glasova na federalnoj razini, te oko 22% glasova u koaliciji. Shodno tome bi trebali imati oko 4 mjesta.
- jao_situacije
#337 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Jel to stručno mišljenje da on samo blefiraSaraFina wrote:Draganu Čoviću ne treba dati ništa .. I nadam se da neće dobiti apsolutno ništa .. Nijedan ostvareni mokri san.
Sad bi potpisala da nikšićeva vlada ostane još četiri godine ali ove megalomanske umobolne HDZ -ovske zahtjeve ne bi ispunila.
Čak i ako spadne na PET ministarstava i to je previše i ne bi ih dobio.
A spasće mu apetiti do nedjelje
- SaraFina
#338 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Ja prizeljkujem da će ostati čvrst u stavovimajao_situacije wrote:Jel to stručno mišljenje da on samo blefiraSaraFina wrote:Draganu Čoviću ne treba dati ništa .. I nadam se da neće dobiti apsolutno ništa .. Nijedan ostvareni mokri san.
Sad bi potpisala da nikšićeva vlada ostane još četiri godine ali ove megalomanske umobolne HDZ -ovske zahtjeve ne bi ispunila.
- jao_situacije
#339 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Ja ne priželjkujem, kad pogledam širu situaciju zbog Kitarovićke..SaraFina wrote:Ja prizeljkujem da će ostati čvrst u stavovimajao_situacije wrote:Jel to stručno mišljenje da on samo blefiraSaraFina wrote:Draganu Čoviću ne treba dati ništa .. I nadam se da neće dobiti apsolutno ništa .. Nijedan ostvareni mokri san.
- bh.tornjak
#340 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
upravo zato......ako ne bude cvrst.....nece ga moci primitjao_situacije wrote:Ja ne priželjkujem, kad pogledam širu situaciju zbog Kitarovićke..SaraFina wrote:
Ja prizeljkujem da će ostati čvrst u stavovima
- bh.tornjak
#341 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
DRAGAN ČOVIĆ: AKO NE BUDE DOGOVORA U NEDJELJU, MOGUĆA PROMJENA U KOALICIJI
"Uvjeren sam da ćemo u nedjelju završiti pregovore i reći `dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini`. To je naš cilj. Ako se to ne uspije, moguće su drugačije kombinacije. Iskreno se ne veselim bilo kakvim drugim kombinacijama", rekao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke u Mostaru
Čović je još jednom napomenuo da HDZ očekuje u Federaciji minimalno šest ministarstava.
"Mnogi kažu da se ne žele svrstavati uz jedan narod, ali u Ustavu stoji jasna raspodjela...Doživljavam SDA i DF kao jednu partnersku stranu i broj šest. Što se mene tiče - to je to. Nije to hir...to odgovara izbornim rezultatima i odnosima u BiH. Ovo nije građanska država i nema simetrije u broju glasova i mandata...", rekao je Čović.
legitimni je krenuo u kontru.....uslovljava i prijeti.
Dokle ce....ostaje da vidimo...
"Uvjeren sam da ćemo u nedjelju završiti pregovore i reći `dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini`. To je naš cilj. Ako se to ne uspije, moguće su drugačije kombinacije. Iskreno se ne veselim bilo kakvim drugim kombinacijama", rekao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke u Mostaru
Čović je još jednom napomenuo da HDZ očekuje u Federaciji minimalno šest ministarstava.
"Mnogi kažu da se ne žele svrstavati uz jedan narod, ali u Ustavu stoji jasna raspodjela...Doživljavam SDA i DF kao jednu partnersku stranu i broj šest. Što se mene tiče - to je to. Nije to hir...to odgovara izbornim rezultatima i odnosima u BiH. Ovo nije građanska država i nema simetrije u broju glasova i mandata...", rekao je Čović.
legitimni je krenuo u kontru.....uslovljava i prijeti.
Dokle ce....ostaje da vidimo...
-
Hafis
#342 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Odlično. Javi nam se opet sa svježim vijestima a posebno i s novim komentarima 
-
mudrac2
#343 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
čuj legitimnog, nema simetrije, hohohohoho.
Pa kad nema onda mu dati jedno mjesto i nek se poklopi ušima.
Pa kad nema onda mu dati jedno mjesto i nek se poklopi ušima.
- Kikibombona
#344 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Ma Cova trazi nerealno da bi izvukao maksimum. On bi odmah sad prihvatio pet jakih minstarstava kao 'kompromisno rjesenje'.
- Kolinda
#345 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Bravo predsjedniče Čoviću , dosta je bilo majorizacije . Znači 16 ministarstava , 5 Hrvatima + 1 koji će Hrvati dati legitimnim predstavnicima Srba u f BiH kao što su Srbi u rS dali Hrvatima .Da se ja pitam tražio bi 6+1 ali netreba ići u krajnost .
- kamen spoticanja
#346 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Naravno...al prvo nam karamarko mora postaviti satore u ferhadijiKolinda wrote:Bravo predsjedniče Čoviću , dosta je bilo majorizacije . Znači 16 ministarstava , 5 Hrvatima + 1 koji će Hrvati dati legitimnim predstavnicima Srba u f BiH kao što su Srbi u rS dali Hrvatima .Da se ja pitam tražio bi 6+1 ali netreba ići u krajnost .
Naravno
- Mister Yes
#347 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Pa i nema simetrije. Hrvata je cca 20% u Federaciji i da ime simetrije bila bi 3 ministra Hrvata u vladi Federacije. Ali pošto nema simetrije i nije građanska država onda je fiksirano 5 ministara Hrvata iako bi ih po broju stanovnika trebalo biti 3.Ovo nije građanska država i nema simetrije u broju glasova i mandata...", rekao je Čović.
Ali Draganu je i 5 malo i sada hoće 6. Dobro večeras reće Bešlagić kod Senada. Dragan neće da se formira vlada Federacije.
- Kolinda
#348 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
Meni samo nije jasno zašto netko ima nešto protiv toga da Srbi u fBiH dobiju barem jednog člana vlade koji predstavlja volju Srba u fBiH .
-
mudrac2
#349 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
kojih 20%?Mister Yes wrote:Pa i nema simetrije. Hrvata je cca 20% u Federaciji i da ime simetrije bila bi 3 ministra Hrvata u vladi Federacije. Ali pošto nema simetrije i nije građanska država onda je fiksirano 5 ministara Hrvata iako bi ih po broju stanovnika trebalo biti 3.Ovo nije građanska država i nema simetrije u broju glasova i mandata...", rekao je Čović.
Ali Draganu je i 5 malo i sada hoće 6. Dobro večeras reće Bešlagić kod Senada. Dragan neće da se formira vlada Federacije.
- bh.tornjak
#350 Re: Dragan Covic ALL ABOUT
nema niko nista protiv.....DF ce ponuditi dvadesetak Srba....pa nek Covic izabere kojeg hoce.Kolinda wrote:Meni samo nije jasno zašto netko ima nešto protiv toga da Srbi u fBiH dobiju barem jednog člana vlade koji predstavlja volju Srba u fBiH .
jel u redu...?
Last edited by bh.tornjak on 27/02/2015 22:20, edited 1 time in total.