tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
jeza u ledja

#326 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:obama još nije zaspao,neće mu san na oči,Mišel mu kuha kakao.Hilari budna ionako,čeka Bila iz švalerancije.Elem Amerika na nogama,pred njima je još jedna duga,neizvjesna noć.
:D
nista novo

#327 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nista novo »

Cuj Egipatski narod ce svrgnuti tiranina i doci ce demokratija..gdje to ima demokratija u islamskim drzavama , moj Bosnolog, navedi mi jednu drzavu...
simpozijum delirijum

#328 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by simpozijum delirijum »

jutarnji wrote:
simpozijum delirijum wrote:cekaj malo stavicu ti linkove
Ma u redu je, eno nellington je postavio sliku. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se opet o kopiji, sto je najzalosnije
kopija necega prevazidjenog i apsolutno nekonkurentnog. Onaj avion bi mozda bio nesta posebno da je 1935 a ne 2011.
ajoj ! :lol:
tacno kopija Ruskoga modela , odlican avion za svoju cijenu sa stedljivim motorima nove generacije zadovoljava sve medjunarodne propise u civilnoj avijaciji , inace Rusi imaju toliko narudzbi da ih ne mogu nastancnati dovoljno i instaliraju vecinom zapadnu elektroniku ( Francuzi su odlicni u tome pogledu ) a Iranski model ili kopija mozda i nije puno slabija od Ruskga originala
ne krivim te za ne znanje , avijacija mi je hobi pa znam :D
pozdrav !

nista novo

za tebe ; Malezija , Indonezija , Dubai ...
kamen spoticanja

#329 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

nista novo wrote:Cuj Egipatski narod ce svrgnuti tiranina i doci ce demokratija..gdje to ima demokratija u islamskim drzavama , moj Bosnolog, navedi mi jednu drzavu...
bosna i hercegovina :D
Bega_TM

#330 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bega_TM »

nista novo wrote:Cuj Egipatski narod ce svrgnuti tiranina i doci ce demokratija..gdje to ima demokratija u islamskim drzavama , moj Bosnolog, navedi mi jednu drzavu...
turska
jutarnji

#331 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jutarnji »

simpozijum delirijum wrote:ajoj !
tacno kopija Ruskoga modela , odlican avion za svoju cijenu sa stedljivim motorima nove generacije zadovoljava sve medjunarodne propise u civilnoj avijaciji , inace Rusi imaju toliko narudzbi da ih ne mogu nastancnati dovoljno i instaliraju vecinom zapadnu elektroniku ( Francuzi su odlicni u tome pogledu ) a Iranski model ili kopija mozda i nije puno slabija od Ruskga originala
ne krivim te za ne znanje , avijacija mi je hobi pa znam
Ma smiji se ti koliko hoces, mene ni puskom ne bi natjerao u te rusko-iranske zrakomlate :D , neka hvala, radije bih
pjehandera.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#332 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by -LIBERO- »

Bega_TM wrote:
turska
...zato to je radikalno sekularna drzava.
nista novo

#333 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nista novo »

Bega_TM wrote:
turska
Turska je sekularna drzava, koliko ja znam..
jefferson

#334 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

nista novo wrote:
Bega_TM wrote:
turska
Turska je sekularna drzava, koliko ja znam..
Turska je odredjena forma demokratije. Demokratije ne moze biti drzava u kojoj je vojska ta koja povlaci zadnji potez!
veliki_fabio

#335 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by veliki_fabio »

-LIBERO- wrote:
Bega_TM wrote:
turska
...zato to je radikalno sekularna drzava.
nidje veze. imali su ustav prema kojem je vojska imala ingerencije da stiti sekularsnost ali ogromna popularnost islamista dovela ih je na vlast i promjenili su ustav kako bi se institucije i zakoni poceli i formalno islamizirati.

tamo gdje se 98% ljudi deklarise kao vjernici muslimani nema odrzive sekularne drzave.
zonbirile

#336 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

Bili se vratio kući,Hilari može na spavanje,o obami nema vijesti,ne zna se da li je usnuo.
Bosnolog

#337 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

To su moje zelje da dode demokratija i visestranacje koje bi radilo prevashodno za interes naroda a ne protiv istog poput dosadasnjeg traninskog rezima,

Mada ja predvidam da ce biti nesto poput islamske revolucije u Iranu (light version),..... :razz:

Ti si ocito pobrkao moje tumacenje i predvidene anlize,.....moje zelje sto su dvije sustinske suprotnosti ali je jedno sigurno da ce diktator biti svrgnut,a drugi je par cipela ko ce doci umjesto njega,.. :mrgreen:

Nece proci ove dimne zavjese kojima diktator zeli zamazati oci nezadovoljnoj ulici Egipta novi PM nije rijesenje sto nudi diktatorsko smece,njega treba zgaziti i svrgnuiti zauvijek,...... ;-)

http://english.aljazeera.net/news/middl ... 45826.html
Last edited by Bosnolog on 29/01/2011 23:28, edited 1 time in total.
jefferson

#338 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:
jutarnji wrote:
simpozijum delirijum wrote:cekaj malo stavicu ti linkove
Ma u redu je, eno nellington je postavio sliku. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se opet o kopiji, sto je najzalosnije
kopija necega prevazidjenog i apsolutno nekonkurentnog. Onaj avion bi mozda bio nesta posebno da je 1935 a ne 2011.
ajoj ! :lol:
ne krivim te za ne znanje , avijacija mi je hobi pa znam :D
pozdrav !

nista novo
za tebe ; Malezija , Indonezija , Dubai ...
Moderni motori? Hoce kada AN 140 dobie americki PW da bi mogao biti certificiran za upotrebu u Evropi i SAD jer Klimov motori ne ispunjavaju potrebne ekoloske standarde kao i standarde buke.
IRAN-140 nece dobiti te motore iz dobro poznatih razloga.
Kako to ti napisa ko da si ga konstruiso sam!
zonbirile

#339 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

Bosnolog wrote:
To su moje zelje da dode demokratija i visestranacje koje bi radilo prevashodno za interes naroda a ne protiv istog poput dosadasnjeg traninskog rezima,

Mada ja predvidam da ce biti nesto poput islamske revolucije u Iranu (light version),..... :razz:

Ti si ocito pobrkao moje tumacenje i predvidene anlize,.....moje zelje sto su dvije sustinske suprotnosti ali je jedno sigurno da ce diktator biti svrgnut,a drugi je par cipela ko ce doci umjesto njega,.. :mrgreen:
---------------------------------------
odlazak diktatora samo po sebi ne znači ništa,biološki bi ionako brzo otišao.
simpozijum delirijum

#340 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

najbolji scenario za Egipat i Arape u cjelini bi bio poslije svega je da budu odrzani prvi pravi slobodni izbori
formiranje vlasti , raspustanje zlocinackoga sigurnosnoga aparata i hapsenje najodgovornijih za pogibije demonstranata
sve zavisi od toga ako USA i njeni poltroni u Evropi ne budu sretni sa izborom slobodne volje Egipcana i odvale im sankcije ?
tada Kina ulijece klizeci start :D po mome misljenju i daje im milijarde dolara pomoci i stavlja Egipcane pod svoj skut ( to rade vec sa Iranom ) a zezanja sa Kinezima nema
koliko je to dobro ili lose za Egipcane ?
sa obzirom na iskustvo i sa USA i Evropljanima bilo bi im garant puno bolje
otvaranje granice prema Gazi , prekid surovanja sa Izraelskom vojskom , i pritisak na Izrael da smiri hormone da ne dobio po P..cki od ujedinjenih Arapskih revolucionara i mirno rjesavanje Palestinskoga problema te insistiranje na povlacenju svih USA trupa iz Arapskoga svijeta i stavljanje nesretnoga Iraka pod UN zastitu sa UN trupama poslije genocida Amerike nad njima
ako sve prodje dobro ?
mogao bi tamo i napokon mir zavladati
a USA i Evropljani zajedno sa Izraelom neka puse polni muski organ ako im se ne svidja ! :lol:
jefferson

#341 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:najbolji scenario za Egipat i Arape u cjelini bi bio poslije svega je da budu odrzani prvi pravi slobodni izbori
formiranje vlasti , raspustanje zlocinackoga sigurnosnoga aparata i hapsenje najodgovornijih za pogibije demonstranata
sve zavisi od toga ako USA i njeni poltroni u Evropi ne budu sretni sa izborom slobodne volje Egipcana i odvale im sankcije ?
tada Kina ulijece klizeci start :D po mome misljenju i daje im milijarde dolara pomoci i stavlja Egipcane pod svoj skut ( to rade vec sa Iranom ) a zezanja sa Kinezima nema
otvaranje granice prema Gazi , prekid surovanja sa Izraelskom vojskom , i pritisak na Izrael da smiri hormone da ne dobio po P..cki od ujedinjenih Arapskih revolucionara i mirno rjesavanje Palestinskoga problema te insistiranje na povlacenju svih USA trupa iz Arapskoga svijeta i stavljanje nesretnoga Iraka pod UN zastitu sa UN trupama poslije genocida Amerike nad njima
ako sve prodje dobro ?
a USA i Evropljani zajedno sa Izraelom neka puse polni muski organ ako im se ne svidja ! :lol:
I kako se taj SF film zavrsi?
Bosnolog

#342 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

zonbirile wrote:
Bosnolog wrote:

---------------------------------------
odlazak diktatora samo po sebi ne znači ništa,biološki bi ionako brzo otišao.
Dosli bi sinovi nakon krapanja Mubaraka diktatora a koji su vec pobjegli u zemlju za koju su radili.Ovdje se radi da li ce jednog diktatora zamjeniti nova marioneta ili ce doci novi Homeni koji brine one za koje je diktator Mubarak radio,...

Ja bih zelo da gradani Egipta o tome daju svoj sud na izborima ko ce im vladati njihovom zemljom i sudbinom,...

Nadam se da dolazi kraj visedeceijskom cinizmu onih koji se deklerativno bore za demokratiju u svijetu a paraleleno podrzaaju diktatore i rezime koji tiranijom protiv vlastitog naroda rade za njihove interese,. :mrgreen:
Murat Sabanovic

#343 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Murat Sabanovic »

Bosnolog wrote:
Murat Sabanovic wrote:MUBARAK JEDNAKO VOJSKA !!!
Mubarak je najduzi i najveci diktator a ujedno i najvece zlo nakon Saudisjkog kraljevskog familijarnog smeca koje treba zgaziti zauvijek da se narod tog prostora oslobodi kraljevsko diktatorske tiranije,...Egipcani ce uspjeti svrgnuti najduzeg tiranina na svijetu i papet slugu anti egipatskog naroda i tog dijala Svijeta ciji sinovi bjeze tamo kod onih za koje su radili sve ove godine,...

Arapski svijet mora ustati i uvest demokratiju nakon visedecenijske tiranije diktatorsko kraljevskih marioneta kolonijalnih sila koje su ih dovele,odrzavaju na vlasti uz pomoc svojih i stranih tajnih sluzbi i vlada koje su ih podrzavale sve ove godine,.... ;-)

Vojska nece moci ugusiti pobunu jer je sve vise istih na strani demonstranata,...Generacije arapskih emigranata na zapadu je shvatil ko im vlada drzavama iz kojih su protjerani decenijama ili otisli zbog tih istih slugarsko diktatorskih rezima,....Jedino se bojim da radikalni elementi ne zamjeni ove diktatore sto bi bilo takode lose po taj region ali i za Svijet u cjelini,....

Ovo je pocetak domino efekta rusenja diktatorskih i antiarapsko muslimanskih rezima za vise od milijardu i pol ljudi tog prostora koji vapi za demokratijom i slobodama koje su i uskracene kao i privredni razvoj od cije ukrdene Nafte zive lagodno i luksuzno diktartorske sluge koje su prodale te drzave i narode.Sreo sam na sotine uglednih i obrazovanih ljudi na zapadu iz tih zemlja koji su gotovo jednoglasno protiv tih rezima pricajuci kako su politicki proganjani i kakvi su zlotvori,...Ocekivao sam ovaj scenario i nisam iznenaden jer svi ti ljudi zele da se sruse ti rezimi,jedino se plasim politickog vakuma i ko ce ga popuniti....Kakve promjene dolaze nakon sto sruse ove tiranine i njihove rezime,.

Po mom misljenju ovo je kopija Islamskih revolucija koja se desila po ugledu na rusenje Saha u Iranu,cega se zapad otvoreno pribojava.....

Sloboda za mlade generacije tih prostora nece moci biti zaustavljena Mubarakom i drugim krimo korumpiranim i izdajnickim rezimima,....Ulica ustaje misevi bjeze samo moraju znati da ih na zapdu cekaju disidenti koji su bili njihove zrtve,....gdje ce se misi kriti i ko ce ih cuvati nakon svih godina slugarstva protiv vlastitog naroda i drzave,.....Sve ima svoju cijenu,pa i slugarstvo protiv vlastitog naroda,..... ;-)

Za sada im je jos jedino sigurno da bjeze kod Saudijskog kraljevsko tiranijskog smeca,koliko dugo ce ostati oni kao posljednji bastion antiarapske i antimusimanske tiranije vidjet ce mo,ali oni su najvece zlo i sluge onih koji podrzavaju antiarapsko i antimuslimanske interese ukljucujuci vehabizam koji podrzavaju i finansiraju a koji je najvece zlo za muslimane i islam,.....

Promjene ce se desiti zasigurno,Amerika je jako zabrinut kojim smjerom ide ova anti diktatorska revolucija,.....
Scenarij iz pakla: Iz Egipta u London pobjegli i sinovi predsjednika Mubaraka
29. 01. 2011. • 19:54 A. K.
Sinovi egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, Gamal i Alaa, zajedno su sa svojim suprugama pobjegli iz Egipta i stigli danas poslijepodne u London. Doznao je to dopisnik Al Jazeere iz Londona iz povjerljivih izvora u egipatskoj zajednici u britanskoj prijestolnici.

Istovremeno, iz Egipta bježe svi bogataši, te važniji biznismeni, a prema zadnjim informacijama koje donosi portal Al Kuds al Arabi, preko zračne luke u Kairu Egipat je napustio i ministar unutrašnjih poslova Habib al-Adili.

Uprkos policijskom satu i velikom broju pripadnika vojnih postrojbi na ulicama Kaira i drugih egipatskih gradova, demonstranti ni jučer, petog dana pobune, nisu odustajali od prosvjeda. Posve su ignorisali policijski sat, čak su napali i pokušali zauzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova. Islamski klerici jučer su putem televizije odaslali poruku da je prolijevanje krvi u suprotnosti sa islamskim zakonima. Egipatska revolucija, naročito ako završi raspadom režima Hosnija Mubaraka, imat će vrlo snažan uticaj na stanje u regiji, ali i na međunarodne odnose.

U delikatnoj poziciji su Sjedinjene Države koje su sa raznim režimima na Bliskom istoku isplele vrlo neprincipijelnu mrežu partnerstava. Tako Washington Post poziva Baracka Obamu da prekine sve veze sa represivnim Mubarakovim režimom i da svu podršku da Mohamedu El Baradeiju, kojega vide kao figuru koja bi Egipat mogla povesti u dobrom smjeru. Iako postoji strah da će ekstremni islamisti (Muslimansko bratstvo) pokušati iskoristiti proteste u svoju korist, mnogi komentatori tvrde da se to neće dogoditi zato što taj pokret nema karizmatičnog vođu (kao što je bio Homeini u Iranu) koji bi narod mogao pridobiti na svoju stranu, pa su vrlo male šanse da vlast u Egiptu preuzmu ekstremistinavodi večernji. Štoviše, raspad represivnog režima mogao bi Al-Qa’idi, koja pokušava u Egiptu regrutirati ljude, izbiti argumente iz ruku upravo zbog činjenice da je nestao režim koji je tlačio (muslimanski) narod.

Ako se ovakva vrsta pobune i dalje bude širila arapskim svijetom, moglo bi doći do vrlo velikih političkih, ali i ekonomskih potresa.

Za SAD najstrašniji bi scenarij mogao biti izbijanje pobune u Saudijskoj Arabiji, gdje je ekstremni vahabistički pokret vrlo jak i uticajan. Washingtonu je vjerovatno nezamislivo da u njihovim rukama završi sve najsofisticiranije naoružanje koje je Amerika prodala toj zemlji. Zato nije čudno da tamošnji kralj Abdullah vrlo otvoreno podržava Mubaraka. Sa otvorenim palestinskim pitanjem i ustancima u arapskim zemljama diplomatija SAD-a u regiji bit će puno komplikovanija i sporija.

Izraelska vlada još nije reagovala, a ministri imaju zabranu komuniciranja sa javnošću. Padom Mubaraka Izrael će izgubiti jednog od vrlo rijetkih partnera u arapskom svijetu. Najviše se strahuje od jačanja Muslimanskog bratstva, prema nekim izvorima, jedino što izraelski premijer Netanyahu priziva jest da Mubarak ostane na vlasti.
mubarak jeste diktator ! no zaboravljas da je on prije pa decenija bio na celu te vojske,pa zatim postao predsjednik. dalje,vojska u egiptu drzi sve ,a egipcani se kunu u vojsku jos od vremena nasera. samo neznalice i naivni mogu porediti revoluciju u tunisu i egiptu. ovo meni u egiptu izgleda namjestaljka vojske i CIA-e da skinu matorog mubaraka koji je naumio za nasljednika svoga sina postaviti. sto naravno celnim vojnim licima kao i amerikancima ne odgovora. geopoliticki polozaj egipta je previse znacajan da bi na vlast dosli islamisti.

znaci ,tresla se gora rodio se mis !
u egiptu ce otici mubarak,a na njegovo mjesto ce doci neki general tako da velike promjene nece biti.
zonbirile

#344 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:najbolji scenario za Egipat i Arape u cjelini bi bio poslije svega je da budu odrzani prvi pravi slobodni izbori
ako sve prodje dobro ?
-------------------------------------------------
pa ni B.Čopić nije ovako riješavao svjetske probleme u svojim djelima.Samo da im prvi slobodni izbori,ne izbore vlčast kao u Bosni i pomognu prijatelji sa strane.Što se dobivanja po organu tiče,rekoh ti,iz 3. puta bi obnuto,nešto sumnjam u 4. put.Irak ne daje nesretan sa UN u zaštiti bi bio više nego jadan,naše iskustvo to govori.Elem,moraš pomiriti želje,panarapske snove,jedinstvo vjere i nacije i sve ostale plemensko-napadačke ambicije.A ovo troje što im preporučuješ duboko grlo,još će dugo seksati planetu,usput i revolucionare svih boja i uzrasta.,
nista novo

#345 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nista novo »

Problem u svim tim zemljama je religija, dok god islam bude imao taj utjecaj koji ima sada, nema demokratije, jer kakva je razlika izmedju tiranina i vjerski vodja..nikakva..Primjer Evrope, distancirali su religiju od drzave, i stavili je na sporedni kolosijek i svima je dobro...ko hoce moze da vjeruje u sta hoce, ali ostavi to kuci, u javnom zivotu igraju druga pravila..
simpozijum delirijum

#346 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

jefferson wrote:
ako sve prodje dobro ?
I kako se taj SF film zavrsi?
hehe! taj film upravo gledas ,cekaj finale ! naprijed Egipcani !
zonbirile

#347 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

nista novo wrote:Problem u svim tim zemljama je religija, dok god islam bude imao taj utjecaj koji ima sada, nema demokratije, jer kakva je razlika izmedju tiranina i vjerski vodja..nikakva..Primjer Evrope, distancirali su religiju od drzave, i stavili je na sporedni kolosijek i svima je dobro...ko hoce moze da vjeruje u sta hoce, ali ostavi to kuci, u javnom zivotu igraju druga pravila..
------------------------------------------------------
e jebi ga znaju to i diskutanti,ali ne mogu priznati zbog domaćih (ne)prilika.
snaga_znanja

#348 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by snaga_znanja »

Kolko moras biti sjeban s mozgom da prizivas Kinu kao sponzora :-) .

Iranska avio dostignuca necu komentarisati. Teska komedija. :lol:

Iran sa nominalno 75 F-14 aviona vojna sila. :lol:

Itd. Itd.

Ljudi zaboravljaju da je nekad Iraq bio vojna sila u tom kraju. :lol:
Murat Sabanovic

#349 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Murat Sabanovic »

zar ima jos ljudi koji vjeruju u sarenu lazu zvanu demokratija. pa demokratija je vece zlo od kumunizma.

islam i demokratija ne idu zajedno !!!
Bosnolog

#350 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

Murat Sabanovic wrote: mubarak jeste diktator ! no zaboravljas da je on prije pa decenija bio na celu te vojske,pa zatim postao predsjednik. dalje,vojska u egiptu drzi sve ,a egipcani se kunu u vojsku jos od vremena nasera. samo neznalice i naivni mogu porediti revoluciju u tunisu i egiptu. ovo meni u egiptu izgleda namjestaljka vojske i CIA-e da skinu matorog mubaraka koji je naumio za nasljednika svoga sina postaviti. sto naravno celnim vojnim licima kao i amerikancima ne odgovora. geopoliticki polozaj egipta je previse znacajan da bi na vlast dosli islamisti.

znaci ,tresla se gora rodio se mis !
u egiptu ce otici mubarak,a na njegovo mjesto ce doci neki general tako da velike promjene nece biti.
General ce morati pobiti na desetine hiljade civila onda imas Al-kaidu i scenario slike Iraka po egipatskim gradovima sto je nekima i cilj na Zapadu,... ;-)

Ja bih najvise volio da se de formiraju vladu nacionalnog spasa,i da se odrze visesgtranacki izbori,sto je za sada manje realna opcija..Pretpostavljam da egipatska emigracija ima ovdje udjela ali isto tako znam da je ista osjetila debelo posljedice islamofobie za ovih desetak godina koja se vodi na zapadu i shvatili za koga je radio Mubarak i slicni diktatorski rezimi,..

Svijet je tamo sit diktatora i generala a globalizacija,interent i sateliski siglan Al jazire su otvorila oci mnogima a posebno mladom narastaju koji je uduplan posljednje dvije decenjie koji su odlicno informisani i upuceni o tome sto zboris,...

Novi diktator pa makar bio general nece moci vladati Egiptom,....

Ovdje se vec mnogo krvi prolilo a bice je mnogo vise,.....

Ja predvidan drugaciji Egipat od onog koji je bio do sada,..... ;-)
Post Reply