mislim da cu sljedecu naruciti tu bioderma sebium sa ebaya, nije nesto skupa
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- alica.k
#326 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja se nadam, jer nekako imam osjecaj da mi je ljepljivo lice ovako.
. al ima do toga, ova ima 400ml 
- blue_sky
#327 Re: Njega tijela (zenska tema)
meni bekutan zakon

-
surajaa
#328 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja bih probala taj Puzzle, i sad prvi put cujem za njih...
Meni se od becutana lice bas osulo i definitivno nije za mjesovitu i masnu kozu, meni je u zimskom peiodu trebala neka jaca krema za lice, no becutan definitivno nije za mene i na kraju sam ga iskoristila za ruke i pete...
Da li neko moze prenijeti iskustvo sa ovim Puzzle proizvodima, zateze li, isusuje li kozu ili nesto slicno??? (moj tip koze je mjesovita sa masom T zonom)
Malo upozorenje za djevojke koje imaju osjetljive jajnike i sklone su prehladama stomaka...ja sam praktikovala, kako je neko vec ovdje napisao, masazu bedrenog dijela nogu toplo hladnom vodom i navukla sam opasne prehlade, jajnici me cesto tako podmuklo zabole i probadaju, a skontala sam da se pocelo desavati otkad sam krenula s praksom toplo hladnog tusa...prestala sam, nadam se da ce biti bolje
Meni se od becutana lice bas osulo i definitivno nije za mjesovitu i masnu kozu, meni je u zimskom peiodu trebala neka jaca krema za lice, no becutan definitivno nije za mene i na kraju sam ga iskoristila za ruke i pete...
Da li neko moze prenijeti iskustvo sa ovim Puzzle proizvodima, zateze li, isusuje li kozu ili nesto slicno??? (moj tip koze je mjesovita sa masom T zonom)
Malo upozorenje za djevojke koje imaju osjetljive jajnike i sklone su prehladama stomaka...ja sam praktikovala, kako je neko vec ovdje napisao, masazu bedrenog dijela nogu toplo hladnom vodom i navukla sam opasne prehlade, jajnici me cesto tako podmuklo zabole i probadaju, a skontala sam da se pocelo desavati otkad sam krenula s praksom toplo hladnog tusa...prestala sam, nadam se da ce biti bolje
- yellow cat
#329 Re: Njega tijela (zenska tema)
Kao što već napisah, ja koristim sapun Puzzle dugi niz godina za umivanje, samo naveče (tako i šminku skidam), ujutru ne. Meni je lice kao i tvoje, masna T zona, koža nakon umivanja bude zategnuta, mora se nanijeti krema, ali to je valjda tako kod svih antibakterijskih sapuna, mada se meni vremenom koža lica se adaptirala na njega, pa nemam osjećaj zategnutosti kad se umijem.surajaa wrote:I ja bih probala taj Puzzle, i sad prvi put cujem za njih...
Uglavnom, ako nemaš problema sa licem, ne moraš ga ni koristiti, ja sam prije nekih 5 godina imala (odjednom se na bradi neki splet pojavio), par dana se umivala ovim sapunom, i to nestalo. Nakon toga, nastavila ga koristiti, i do sada, da kucnem, sve ok. Od ostalih proizvoda iz ove linije probala sam gel za umivanje i tonik, ali sam brzo odustala, jer je sapun sasvim dovoljan.
-
surajaa
#330 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala ti, kupit cu ga bas da isprobam, probala sam mnoge, ali nijedan da me odusevi, valjda svi djeluju na istom principu, razlika je jedino u "zvucnijim" imenima i cijenama...ovaj svakako ne kosta puno para...yellow cat wrote:Kao što već napisah, ja koristim sapun Puzzle dugi niz godina za umivanje, samo naveče (tako i šminku skidam), ujutru ne. Meni je lice kao i tvoje, masna T zona, koža nakon umivanja bude zategnuta, mora se nanijeti krema, ali to je valjda tako kod svih antibakterijskih sapuna, mada se meni vremenom koža lica se adaptirala na njega, pa nemam osjećaj zategnutosti kad se umijem.surajaa wrote:I ja bih probala taj Puzzle, i sad prvi put cujem za njih...
Uglavnom, ako nemaš problema sa licem, ne moraš ga ni koristiti, ja sam prije nekih 5 godina imala (odjednom se na bradi neki splet pojavio), par dana se umivala ovim sapunom, i to nestalo. Nakon toga, nastavila ga koristiti, i do sada, da kucnem, sve ok. Od ostalih proizvoda iz ove linije probala sam gel za umivanje i tonik, ali sam brzo odustala, jer je sapun sasvim dovoljan.
U posljednje vrijeme mi zna cesce izbiti neka bubuljica, posebno pred menstruaciju, inace nemam nekih vecih problema s licem...hvala Bogu
- swirl
#331 Re: Njega tijela (zenska tema)
Da od Bekutana rastu dlake, ja bih dosad imala sumu na sebiALexis wrote:je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ?
-
zamzija
#332 Re: Njega tijela (zenska tema)
Uuuu dobra preporuka za ovaj Puzzle, mora se isprobati 
Hvala puno, puno!
Hvala puno, puno!
- swirl
#333 Re: Njega tijela (zenska tema)
Odoh sad u apoteku kupiti Puzzle, s obzirom kako sam ocajna na sta mi ledja lice, kupicu i g.....

-
zamzija
#334 Re: Njega tijela (zenska tema)
I obavezno javi nakon par dana da li ti je pomoglo 
- alica.k
#335 Re: Njega tijela (zenska tema)
iskrena da ti budem, skepticna sam sto se tice mazalica, sampona i pudera za bebe. sve sto se za njih pravi je super blago, ima specificne sastojke, ne moze to nikako odgovarati odrasloj kozi.swirl wrote:Da od Bekutana rastu dlake, ja bih dosad imala sumu na sebiKoristim mlijeko Becutan za tijelo, i meni je super, a kremu Becutan koristim za mazanje ruku, ja sam prezadovoljna.
i sama vidis, cim ti ledja tako lose izgledaju da ti ipak ne odgovara to za tijelo od becutana.
- swirl
#336 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ne znam hoces li mi vjerovati, ali nikad ledja nisam namazala becutanom, na ostale dijelove stavljam, i sve ok izgleda.alica.k wrote:iskrena da ti budem, skepticna sam sto se tice mazalica, sampona i pudera za bebe. sve sto se za njih pravi je super blago, ima specificne sastojke, ne moze to nikako odgovarati odrasloj kozi.swirl wrote:Da od Bekutana rastu dlake, ja bih dosad imala sumu na sebiKoristim mlijeko Becutan za tijelo, i meni je super, a kremu Becutan koristim za mazanje ruku, ja sam prezadovoljna.
i sama vidis, cim ti ledja tako lose izgledaju da ti ipak ne odgovara to za tijelo od becutana.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#337 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja koristim normalno mlijeko becutan, mama ulje, nema problem nikakvih. 
- swirl
#338 Re: Njega tijela (zenska tema)
I kod mene i kod moje mame ista situacijaladyblue18 wrote:Ja koristim normalno mlijeko becutan, mama ulje, nema problem nikakvih.
- Cholina_Lokica
#339 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja koristim becutan, ali moja koza je specificna, meni ne odgovaraju proizvodi za odrasle 
-
Woman
#340 Re: Njega tijela (zenska tema)
ne znam za bekutan, al meni su od jendog losiona ( i to kao skuplji bio, jasta radi, pare mi uzese) pocele da se pojavljuju dlacice ispod pupka. postoji mogucnost da su se one pojavile same od sebe, samo sto se to vrijeme i vrijeme koristenja losiona poklopilo, ali ja sam ga tada zafrljacila u kantu za smece i nikad vise nisam probalaALexis wrote:je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ?
-
baby24
#341 Re: Njega tijela (zenska tema)
dlacice ispod pupka se javljaju kod hormonskih promjena (tu i na dijelu brade , prema vratu)...meni dr. rekla od policisticnih jajnika da se to javlja.... cisto sumnjam da moze biti od losionaWoman wrote:ne znam za bekutan, al meni su od jendog losiona ( i to kao skuplji bio, jasta radi, pare mi uzese) pocele da se pojavljuju dlacice ispod pupka. postoji mogucnost da su se one pojavile same od sebe, samo sto se to vrijeme i vrijeme koristenja losiona poklopilo, ali ja sam ga tada zafrljacila u kantu za smece i nikad vise nisam probalaALexis wrote:je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ?
- because_of_you
#342 Re: Njega tijela (zenska tema)
ALexis wrote:je li istina da od Bekutana intenzivnije rastu dlake ?
Ja bih do sada imala bradu ko Bin Laden po tome
- bez_ideje
#343 Re: Njega tijela (zenska tema)
Trenutno crvena Neutrogena za najgore slucajeve radi svoj pos'o ,kupila nedavno u duetu ono Niveino ulje za suhu kozu,i imala neki oriflameov gel za tusiranje......pa dobih alergiju nekakvu,ne znam od cega je od to dvoje, lijecim se Pashom.....strah me ponovo oprobat,haman se sve povuklo........
Ovaj brsljanov gel zagrije toliko nakon masaze,da ne mozes sjest na dupe
revnosna sam vec 3 dana....juce sam doduse zabusavala sa zelenim cajem ,sram me bilo!
Meni se cini da ova solea fakat odgovara pravo
Elem,procitah i da je ricinusovo ulje osim za dlaku.....dobro i za svjeze oziljke i fleke od akni
Ovaj brsljanov gel zagrije toliko nakon masaze,da ne mozes sjest na dupe
Meni se cini da ova solea fakat odgovara pravo
Elem,procitah i da je ricinusovo ulje osim za dlaku.....dobro i za svjeze oziljke i fleke od akni
- alica.k
#344 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja nemam PCOS al pocele su mi se pojavljivat te dlacice oko pupka. i onda si prestale.baby24 wrote:dlacice ispod pupka se javljaju kod hormonskih promjena (tu i na dijelu brade , prema vratu)...meni dr. rekla od policisticnih jajnika da se to javlja.... cisto sumnjam da moze biti od losiona
-
baby24
#345 Re: Njega tijela (zenska tema)
ona meni objasnila kao da su dlacice koje formiraju liniju od pupka prema dole (da prostisalica.k wrote:ja nemam PCOS al pocele su mi se pojavljivat te dlacice oko pupka. i onda si prestale.baby24 wrote:dlacice ispod pupka se javljaju kod hormonskih promjena (tu i na dijelu brade , prema vratu)...meni dr. rekla od policisticnih jajnika da se to javlja.... cisto sumnjam da moze biti od losiona
- bez_ideje
#346 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pa ja sam tu cizu imala oduvijek
Doduse,revnosnim cupanjem....ostalo samo par sto ponekad izbiju
-
Woman
#347 Re: Njega tijela (zenska tema)
joooj, meni je ipak draza (ne)mogucnost da su se pojavile zvog losiona. ionako sam hipohondar, sta mi to uradi sad 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#348 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja
ali ja imam i PCOS tako da mozda i ima veze. 
-
zamzija
#349 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pa i ja sam ranije imala te dlačice, koje su to gluposti za jajnike ne mogu da vjerujem ...
A hormonalni poremećaji se mogu javljati i uslijed stresa i loše ishrane tako da apsolutno ne vjerujem u to što je rekao taj "ginekolog"
Sve smo mi različite neke su dlakavije, neke ne, ja također imam pojačano znojenje, sad ja treba da mislim da je to zbog bubrega ili jetre, bezveze, jednostavno je to tako...
A hormonalni poremećaji se mogu javljati i uslijed stresa i loše ishrane tako da apsolutno ne vjerujem u to što je rekao taj "ginekolog"
Sve smo mi različite neke su dlakavije, neke ne, ja također imam pojačano znojenje, sad ja treba da mislim da je to zbog bubrega ili jetre, bezveze, jednostavno je to tako...
- alica.k
#350 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma svakako da ima veze.ladyblue18 wrote:I ja![]()
ali ja imam i PCOS tako da mozda i ima veze.
ja sam isto mislila da imam, al na zadnjem pregledu sam dobila all clear, iliti nema nikakvih cisti