Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jolpaz wrote:PLIN 100%, cuvajmo prirodu, a ovi kreteni koji donose zakone valjda ce se nekada sjetiti da smanje stetne gasove dizela i benzina.Subvencioniranjem vozila na plinski pogon povecava se broj korisnika, a tim i manje se zagadjuju nasi gradovi.
A ko tebi rece da se plin moze ugraditi na dizelasa?
plin moze na turbo dizela samo sto bi instalacija bila poprilicno skupa,.,
plin nebi ulazio u usis,. vec bi morao se ugradit negdje oko pumpe visokog pritiska dizni i takooo ,.,
al posto dizel ima vecu energetsku vrijednost tako se ne isplati ugradjivat,., jer ista kolicina lpg i dizela ne stvara istu koliciinu energije,.,.,sjeti se zasto dizel proizvodi istu snagu na manjim obrtajima nego bemzin
Izvan teme, ali moze i u dizlo, ali se ne isplati zbog cijene... Pa samo bogate zemlje koje mogu da plate skupo smanjenje zagadjenja grada koristenjem plina umjesto veceg dijela dizela to koriste u gradskom saobracaju...
drugovi i drugarice plinasi sto cesce mjenjate filtere plina, sta je iz mog ispalo nakon 8 mjeseci , poslije zamjene filtera auto ide kao raketa trosi 20% manje
Trebao si odmah kupiti i par filtera za rezerve. Filteri su jeftini, a zamjena je jednostavna. Samo moras paziti kod zamjene da ta necistoca ne upadne u isparivac. Prije samog vadjenja filtera treba dobro usisati koliko mozes. Neki majstori kazu da ide dva puta ciscenje, a treci put zamjena. Ali kad uzmes u obzir da je filter 5KM, je*es ciscenje.
Darko mjenja filter za cenera i što @Bakir kaže ja šta se nakupi u njemu kad je istresao filter jebem ga ako nije bila šaka nake sive opiljine i prašine.
O'zone wrote:Darko mjenja filter za cenera i što @Bakir kaže ja šta se nakupi u njemu kad je istresao filter jebem ga ako nije bila šaka nake sive opiljine i prašine.
moj je filter 15 KM i bez alata i radionice nije tako lako dostupan, prvo zavrni plin, pa skini dovod sa filtera, a filter odvrni.
ovako 20 maraka, zamjeni mehanicar filter, ustima auto, pregleda instalaciju i to je to.
Pozdrav.. Imam jedan problem na autu pa ako ima neko da je im'o sličan nek' objasni života vam..
Vozilo je Opel Vectra B 1.8 16v (sekvent plin).. Kad vozim na benzin nemam nikakvih problema, ali kad sam na plinu zna mi se ugasit' auto i po nekoliko puta.. Zna li neko šta bi moglo biti..?
meni se slicna stvar desavala, nije sekvent ali jeste opel monopoint, automatska regulacija plina, nece na automatiku, hoce prisiljeno i tako, problem je otklonjen zamjenom filtera i kalibracijom sistema.
Bakir1 wrote:moj je filter 15 KM i bez alata i radionice nije tako lako dostupan, prvo zavrni plin, pa skini dovod sa filtera, a filter odvrni.
ovako 20 maraka, zamjeni mehanicar filter, ustima auto, pregleda instalaciju i to je to.
kod mene imaju nekakva 2 filtera, u Darkomu mi uzmu 30 maraka za zamjenu i nek uzmu, ne bih petljo i sam to mjenjo--nek svak radi ono za šta je strucan.
weltschmertz wrote:Pozdrav.. Imam jedan problem na autu pa ako ima neko da je im'o sličan nek' objasni života vam..
Vozilo je Opel Vectra B 1.8 16v (sekvent plin).. Kad vozim na benzin nemam nikakvih problema, ali kad sam na plinu zna mi se ugasit' auto i po nekoliko puta.. Zna li neko šta bi moglo biti..?
Hvala..
garant filteri zaprljani-iliti zacepljeni. odeš kod servisera i vozdra.
O'zone wrote:Darko mjenja filter za cenera i što @Bakir kaže ja šta se nakupi u njemu kad je istresao filter jebem ga ako nije bila šaka nake sive opiljine i prašine.
onda mene zapali
meni vazda 30 km-ova.
Čuj to? Kod mene Felicija,Lovato sistem doduše jedan filter.
weltschmertz wrote:Hvala na odgovorima.. Već danas ću otići to da provjerim.. Hvala još jednom..
nema na cemu--tu smo da razmjenimo iskustva. mene je handrilo isto handrilo i odem kod Darkoma te mi zamjeni oba filtera i fercera ko nov ja konto da se treba svako 30.000 mjenjat pa zapustio kad je skino filter imo sam šta vidjet, dobro je ikako radio
kod mene je sekvent--zavoli i ima dva filtera--jedan ovakav.
Skin'o sam rasplinjac i rastavio ga i im'o sam sta da vidim..
Prljav uzas,a membrane zapekle skroz..Tako da san zamijenio membrane,gumice i ocistio fino pa cu da vidim..Zasad se ne gasi jos samo da vidim je li ima promjene u potrosnji plina..
Skin'o sam rasplinjac i rastavio ga i im'o sam sta da vidim..
Prljav uzas,a membrane zapekle skroz..Tako da san zamijenio membrane,gumice i ocistio fino pa cu da vidim..Zasad se ne gasi jos samo da vidim je li ima promjene u potrosnji plina..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
to sam odradio il išo u servis
inace ja ništa ne cackam oko plina vec drito u Darkom.
Juče sam imao dužu vožnju sa Passat 3, 1.8 motor sa 107KS, 1989. godište. Ima klasičnu plinsku instalaciju. Vozio sam rodjake na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, dionica od ravno 257km u ova pravca. Ruta je bila Bijeljina-Rača-Kuzmin-autoput-Surčin i nazad. Prije kretanja, napunio sam rezervoar (ima mali rezervoar na mjestu rezervne gume). Potrošio je tačno 20L plina što me koštalo 19.80KM, plin u Bijeljini je 0.95-0.99KM/L, dopunjen na istoj benzinskoj. Na autoputu sam vozio 100km/h u petoj brzini, nisam brže jer ipak je to starije auto. Šta reći, jeftinije od ovoga stvarno ne može, s obzirom da nas je u autu bilo četvorica od kojih su dvojica teški po 100-120kg.
Selmir_Tz wrote:Juče sam imao dužu vožnju sa Passat 3, 1.8 motor sa 107KS, 1989. godište. Ima klasičnu plinsku instalaciju. Vozio sam rodjake na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, dionica od ravno 257km u ova pravca. Ruta je bila Bijeljina-Rača-Kuzmin-autoput-Surčin i nazad. Prije kretanja, napunio sam rezervoar (ima mali rezervoar na mjestu rezervne gume). Potrošio je tačno 20L plina što me koštalo 19.80KM, plin u Bijeljini je 0.95-0.99KM/L, dopunjen na istoj benzinskoj. Na autoputu sam vozio 100km/h u petoj brzini, nisam brže jer ipak je to starije auto. Šta reći, jeftinije od ovoga stvarno ne može, s obzirom da nas je u autu bilo četvorica od kojih su dvojica teški po 100-120kg.
Ja jučer Sarajevo-Derventa-Sarajevo ukupno 405 kilometara i potrošio 33 litra plina, Škoda Felicija 43KW. U Drventi na Brčko gas pumpi plin 0,94 KM ja se sjebo a u Doboju 1,10 KM.