BRAK

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Moje bracno ne/iskustvo

U braku sam i sretan/sretna sam
60
27%
Bio/bila sam u braku i razocaran/a sam
6
3%
U braku sam i nisam sretan/sretna
13
6%
Razveden/a sam, zelim novi brak
10
4%
Planiram brak - nadam se najboljem
89
39%
Ne planiram brak
48
21%

Total votes: 226

sve_za_pet

#326 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by sve_za_pet »

Ridjobrki wrote:'Nako ja nešto kontam kako se neko nije sjetio napraviti da se brak reguliše k'o tržište igrača u nogometu? Ima li to đe da je tako napravljeno?

Ono... Potpišeš ugovor na štajaznam... pet godina i on ističe pet godina poslije braka htjeli ljudi to ili ne i bračni drugovi onda fino odlučuju hoće li produžiti vjernost i potpisati produženje ugovora ili će tražiti "novi klub". Tako se fino preciziraju i uslovi i primanja i obaveze i beneficije i trajanje i nema zajebancije! Pa bi se onda vidjelo ko koga želi zadržati a ko bi koga na transfer listu huknuo... ;-)

Onda ima varijanta i prijevremenog raskida i obeštećenja, imaš i Bosmana kad ti istekne ugovor i ne produžiš ga pa si free agent i slobodan od obaveza... To bi bilo baš pošteno!

Bilo bi fine raje koja se voli i pazi i redovno produžava svoje ugovore do kraja karijere, bilo bi Bosmana i Bosmanovki koji/e traže nove klubove bar da ih na probu uzmu, bilo bi obeštećenja od brakolomaca - gospojo ako ćeš mog čoj'ka moraš znati da on ima još dvije godine ugovora i da ga nećeš pojeftino dobiti...

Jebomajku ovo bi bilo pravo pošteno i jako bi dobro izgledalo u praksi! Osim redovne hučke za vrijeme prelaznih rokova... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
cist racun duga ljubav
cool
:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#327 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Truba »

bila je ona neka ideja u njemačkoj ako se ne obnovi za 7 godina automatski brak postaje nevažeći tojest slobodni su bez tužakanja na sudu šta ja znam
možda je loše možda nije :? :? :?

uglavnom iskustvo mi kaže ko je najviše govorio protiv braka prvi se oženio a ko je za brak... mislim da neće nikad :mrgreen:
innovision

#328 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by innovision »

innovision wrote:dobro ne treba prigovarati a sta ako radi nesto sto vas nervira konstantno a vi molite i molite da to promjeni
i kako se neko moze zeliti 20-30 godina da je najljepotica ili ljepotan prodje zelja za sexom kad tada zar ne?
molim odgovor na ova pitanja
♥ Julianna ♥

#329 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by ♥ Julianna ♥ »

Brak je mrak!
LONGMAN

#330 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

komi wrote:bila je ona neka ideja u njemačkoj ako se ne obnovi za 7 godina automatski brak postaje nevažeći tojest slobodni su bez tužakanja na sudu šta ja znam
možda je loše možda nije :? :? :?

uglavnom iskustvo mi kaže ko je najviše govorio protiv braka prvi se oženio a ko je za brak... mislim da neće nikad :mrgreen:
hm... zanimljiva im ta ideja :-?

a za to drugo, nemam komentara :D
nista novo

#331 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by nista novo »

Pa nije brak cigareta pa da se zabranjiva, kome se zeni, zenice se kome ne opet je ok. Ali vecina ljudi zivi u braku, ne zive samo oni koji imaju posao kao glumci, pa svaki dan sretnu neku/nekoga ko im se svidja pa tako zive citav zivot. I ja bi vjerovatno tako, stas se vezati za jednu/jednoga, kad svaki dan pored tebe prodje ljepsa i bolja, ili ljepsi i bolji..a sad jel i to donosi covjeku onu srecu za kojom cezne, mislim da ne. Ja mislim da djeca mogu usreciti covjeka, ali isto tako i unesreciti..i tako , svi smo mi razlicita misljenja kao i u svemu drugome...
minjonja

#332 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by minjonja »

Gospoda Ministarka wrote:
minjonja wrote:ja bi najradije da se udam, rodim troje djece, odgajam ih i po kuci radim.

Nema u tome nista lose ako nekoga cini sretnim i ispunjenim. To sto sama sebe ne vidis tako (pretpostavljam da govoris ironicno) nije razloga da omalozavas neciji nacin zivota.
nisam bila ironicna.
zelenashica

#333 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by zelenashica »

minjonja wrote:ja bi najradije da se udam, rodim troje djece, odgajam ih i po kuci radim.
nisi jedina
cava

#334 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by cava »

innovision wrote:
innovision wrote:dobro ne treba prigovarati a sta ako radi nesto sto vas nervira konstantno a vi molite i molite da to promjeni
i kako se neko moze zeliti 20-30 godina da je najljepotica ili ljepotan prodje zelja za sexom kad tada zar ne?
molim odgovor na ova pitanja
Ako konstantno radi nešto što te nervira i ne želi to da promjeni, a pri tome još traži da se ti promjeniš, onda "Adio Mare", bar sam ja to tako riješila

Želja za seksom ne prolazi sa godinama, nego sa kvalitetom veze ili braka.
cutee_nina

#335 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by cutee_nina »

zelenashica wrote:
nisi jedina
Ja bih da mi muž radi po kući i odgaja djecu. :)
zelenashica

#336 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by zelenashica »

cutee_nina wrote:
zelenashica wrote:
nisi jedina
Ja bih da mi muž radi po kući i odgaja djecu. :)
Fala ja ne bi papučara :lol: :lol: :lol: :lol:
vesna555

#337 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by vesna555 »

zelenashica wrote: Fala ja ne bi papučara :lol: :lol: :lol: :lol:
WTF? :( :? :shock:
Onda me i ne začudi šta se našim ženama događa, kad su im papučari oni koji čuvaju djecu i pomažu u kući!

Kad smo već kod "papučara", šta god to značilo, čitala sam nedavno na net.hr da papučari najviše seksa dobivaju :) Valjda njihove žene ne moraju po cijeli dan prati, kuhati, rintati, djecu čuvati i njima noge otirati, već ravnomjerno podijele posao sa mužem i onda imaju vremena i za sebe i budu raspoloženije i samim time i spremije na seks :)
pustopoljina

#338 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by pustopoljina »

nova godina i bozici su prosli, cekajte bajram za listu zelja :lol:
zelenashica

#339 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:
Onda me i ne začudi šta se našim ženama događa, kad su im papučari oni koji čuvaju djecu i pomažu u kući!

Kad smo već kod "papučara", šta god to značilo, čitala sam nedavno na net.hr da papučari najviše seksa dobivaju :) Valjda njihove žene ne moraju po cijeli dan prati, kuhati, rintati, djecu čuvati i njima noge otirati, već ravnomjerno podijele posao sa mužem i onda imaju vremena i za sebe i budu raspoloženije i samim time i spremije na seks :)
Pogresno si sve razumjela...rijec je o izricitom muskarcu koji samo cuva djecu i sjedi kod kuce,a ne o pomaganju.
NightSkyWalker

#340 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by NightSkyWalker »

Brak je zastario obicaj.
cava

#341 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by cava »

:lol: :lol: :lol: i prije i poslije braka :lol:
nista novo

#342 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by nista novo »

Ja bih da mi muž radi po kući i odgaja djecu. :)[/quote]
ja bih jednog supermena[/quote]

E takve ne odaju po sarajevo forumu, niste vi glumice da bi vam se taki desili, vec obicne dosadne stare usjedlice :D
vesna555

#343 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by vesna555 »

zelenashica wrote:
vesna555 wrote:

Pogresno si sve razumjela...rijec je o izricitom muskarcu koji samo cuva djecu i sjedi kod kuce,a ne o pomaganju.
Ni to mi ne bi smetalo! Pa koliko žena ima da sjede kući i čuvaju djecu, a muževi im rade, ne razumijem zašto žena ne bi mogla raditi ako već više zarađuje, a da je muž na porodiljnom (porodiljno uzimam samo kao primjer).
Nemam takvih predrasuda, to je meni tipično balkansko razmišljanje karakteristično za naša područja.
Meni moj čovjek danas ručak napravio :D Ali sam ja zato suđe oprala i forumam, a on je vani :D
zelenashica

#344 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:
zelenashica wrote:
vesna555 wrote:

Ni to mi ne bi smetalo! Pa koliko žena ima da sjede kući i čuvaju djecu, a muževi im rade, ne razumijem zašto žena ne bi mogla raditi ako već više zarađuje, a da je muž na porodiljnom (porodiljno uzimam samo kao primjer).
Nemam takvih predrasuda, to je meni tipično balkansko razmišljanje karakteristično za naša područja.
Meni moj čovjek danas ručak napravio :D Ali sam ja zato suđe oprala i forumam, a on je vani :D
Nisam ja pominjala ni porodjajno ja mislim da ja samo ne zelim muskarca koji se sjediti kuci godinama i odgajati djecu,kuhati,peglati a ja ici na posao.Ja zelim da uzivam u odgoju djece.
minjonja

#345 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by minjonja »

e pa to hocu i ja ali malo je jedna plata tako ko da gledam moracu i ja raditi i placati debelo neke neznance da mi djecu cuvaju.
vesna555

#346 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by vesna555 »

zelenashica wrote: Nisam ja pominjala ni porodjajno ja mislim da ja samo ne zelim muskarca koji se sjediti kuci godinama i odgajati djecu,kuhati,peglati a ja ici na posao.Ja zelim da uzivam u odgoju djece.
Eeee, to je druga stvar! Onda OK :)
cutee_nina

#347 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by cutee_nina »

zelenashica wrote:
cutee_nina wrote: Ja bih da mi muž radi po kući i odgaja djecu. :)
Žene koje rade po kući i odgajaju djecu su papučarke?
zelenashica wrote:Ja zelim da uzivam u odgoju djece.
A očevi to ne žele?
zelenashica

#348 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by zelenashica »

cutee_nina wrote:
zelenashica wrote:
cutee_nina wrote: Ja bih da mi muž radi po kući i odgaja djecu. :)
Žene koje rade po kući i odgajaju djecu su papučarke?
zelenashica wrote:Ja zelim da uzivam u odgoju djece.
A očevi to ne žele?
Očito grabis iz konteksta sto ti odgovara,...bujrum.
pustopoljina

#349 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by pustopoljina »

ja vise nisam u PMSu i super mi je :D
kmirsad

#350 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by kmirsad »

dobrodošla... :-D ... hoš sad mijenjat nik... :lol:
Post Reply