kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#326 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

inspektorica javert wrote:
Ridjobrki wrote:@ljubav_aha: jooj, kad se sjetim Biance i Kraš Ekspresa sa onim žetonima-šablonima za crtanje... A Vitaminkini sokovi, naročito višnja! Onda PiPi sokovi, ona misica ih reklamirala. Bila je tema o tome, nemojmo sad o tim proizvodima. Fokusirajmo se na naše lične doživljaje, osjećanja, razmišljanja, okuse...

Okus polica sa kajmakom zimi (prepolovljenih krompira pečenih u rerni)... Mmmmm... Onda nešto što nisam godinama okusio: meso sa mašica na žaru, je li još neko to probao?

aaa čovječee.. sad se sjetih ovih stvariiii :) hvala na podsjećanju @riđobrki :thumbup:
pa feta preslani sir...nismo imali toster tad pa je mama na šporetu prevrtala kriške hljeba i to nam je bio tost..i vala 10 puta bolji od ovog današnjeg :)
Ridjobrki,jelam sam Kras Ekspers,onako suh , bez problema :lol:
insperktorica javer,ABC sir :-D
Ridjobrki

#327 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Jeeeeee, lutkomedija!!! Hvalatihvalatihvalatiiii!!! :kiss:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#328 Re: kad sam bio mali

Post by 1946 »

Najjači crtani, zbog kojeg sam kao mali mislio da sam gluh jer sam mislio da oni nešto smisleno pričaju a da ja ne razumijem :shock: :lol:
Ridjobrki

#329 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

@ljubav_aha: ja sam znao tako kašikom oplesti po cedeviti! Ono ujeda pa srknem malo vode pa zapjenim k'o bijesan! :lol:

Ala me ova tema razgali, a večeras se jedu police uz utakmicu, dobio dobrog kajmaka iz Petrovca. :wink:
(koristan savjet: gornju, presječenu stranu krompira premazati maslacem da se fino zapeče)
Chemist

#330 Re: kad sam bio mali

Post by Chemist »

Ridjobrki wrote:Kad sam ja bio mali...

...dajdža me 'nako slatkog koristio kao mamac za trebe. Čak me znao instruirati da kad naiđu dobre trebe izađem pred kapiju i vičem: ''pičkeee, jeb'o vas moj dajdža!!!''. Njima je to iz nekog razloga bilo simpatično, dajo je crkavao od šege i lafo se izvinjavao i brao brojeve telefona a za mene bilo nagradnih krem-bananica - svi sretni. :mrgreen:

...dajdža me vodio u duge šetnje a u stvari smo visili u ''Boriku'' na tada prvom blackjack aparatu u Bihaću. Davao je i meni da povlačim ručicu. Jednom smo prošli pravo dobro, usr'o sam se od banana (koje su tada bile bruka skupe...). Ajoj da je dido saznao...

...sva muška rodbina mi lafo pipala međunožje i pitali me stalno jel' ćuna šta narasla. Ja uvijek govorio da jeste, gdje ćeš reći da nije...
Sta je to izmedju male muske djece i njihovih slobodnih daidja :), mene je moj vodio sa sobom, bio sam najpopularniji momak u kaficu Teatar, on odmah iza mene na listi :P, uvijek mi je narucivao gusti sok, dan danas kad porucim gusti sok sjetim se njega dok je bio momak :) 8-) 8-)
Joey Tribbiani

#331 Re: kad sam bio mali

Post by Joey Tribbiani »

Ja sam svom "pomag'o" da zbari zubarku... Znam da mi je glupača dala šnalu :x
Michun

#332 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

Ja sam osim kras expresa voljela i gringo od grozDJa :D
Posebno su me odusevljavale slicice zivotinjsko carstvo ali samo zbog coks. Kao skupljala sam a nikad albuma nisam imala.
ljubav_aha

#333 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

inspektorica javert wrote:tana nana tana nana ..valiii gatooorr :lol:
čika tomo,čika tomo :-)
pa stripi :D
eustahije brzić :D ......
a japanska buba sa ogrmonim cvikama, a soo asaaaa
Baba_Droga

#334 Re: kad sam bio mali

Post by Baba_Droga »

Kad sam bila mala u paketicu sam dobila kasetu "Slatki snjezni voz" i sve pjesme znala napamet :-D

Jara

#335 Re: kad sam bio mali

Post by Jara »

Nejse, kad sam ja bila mala, zatrčim se jednom na Kovačima ( negdje od okretaljke grasovih kombija) preko tada meni užasno široke ceste i zadihana uljetim u radnju i kažem "dvije vanilije", na opšti smijeh mušterija. Kad ono, ja utrčala u brijačnicu umjesto u slastičarnu pored nje! :skoljka:
jedna tamo

#336 Re: kad sam bio mali

Post by jedna tamo »

sve ove crtane sam gledala
svaka čast pa ste ih izvukli :sax:
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#337 Re: kad sam bio mali

Post by WipeOut »

Kad sam bila...sestra i amidzic su me stalno zezali kako oni piju pivo u garazi a ja ne smijem,i ja odlucim da im pokazem kako smijem i ja,i to eksiram pola staklene flase...da stvar bude gora u flasi je bio benzin :sad: .Bila u bolnici sedam dana :( .
Na pivo vise nikad nisam pomislila :roll:

A ja se sjecam soka "Zlatne kapi" u casi od Valjevke Srbija...i sjecam se kako nam ih mama donosila s sindikalnog...sad znam da je bilo krisom :)
Bo Bo

#338 Re: kad sam bio mali

Post by Bo Bo »

Kad sam bio mali,mislio sam da je Francuska iza brda(Igmana) :D
medvjed23

#339 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

Kad sam bio mali navijo sam za Želju. :skoljka:
cava

#340 Re: kad sam bio mali

Post by cava »

Evo još malo vcrtića

spree

#341 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

sheilak

#342 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

ovo je neizbjezno na jednoj ovakvoj temi :-D

astrid

#343 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

..nastavak :)

....kad sam bila mala obožavala sam, prvo gledati slike ,a kasnije čitati "Mikijev Almanah" i "Politikin Zabavnik" :)
Sjeća li se neko onog albuma "Vali"(mislim da se tako zvao)....sakupljala sam sličice za taj album i samo mi jedan pjetlić nedostajao da ga popunim :sad:
Sjetih se onih "Ciciban"grozno tvrdih cipelica koje su roditelji redovno kupovali :-) Je`ne crvene su uvijek bile u opticaju :oops:
Sjećam se prvog dana u obdaništu ,svo vrijeme sam plakala :sad: Isto nikad nisam zavoljela,pa sam insistirala da me ranije upišu u školu.Naime,kontala sam da se u školu ide samo jedan dan :-) Nisam se mogla načuditi što sam morala ići svaki dan,pa još učiti :shock: :skoljka:
astrid

#344 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

..sjetih se i jedne reklame iz djetinjstva "Ej, ćao! Idem do KLUZA!" :D
ladyada

#345 Re: kad sam bio mali

Post by ladyada »

a bila je i ona Kako mama kaze .........

ima li gdje starih crtica od najbrze zmije na svijetu ......... ko onaj ljubice zubice itd ovi novi bez veze ..............
ja sam iz Sarajeva

#346 Re: kad sam bio mali

Post by ja sam iz Sarajeva »

medvjed23 wrote:Kad sam bio mali navijo sam za Želju. :skoljka:
a sad si porastao pa navijaš opet za Željuuuuuuuuuuuuuuu :bih:
felipe kajetano

#347 Re: kad sam bio mali

Post by felipe kajetano »

astrid wrote:..sjetih se i jedne reklame iz djetinjstva "Ej, ćao! Idem do KLUZA!" :D
MaČe idem do KluZa :-D
pustopoljina

#348 Re: kad sam bio mali

Post by pustopoljina »

kad sam bila bas mala + moj brat :D
tati je dosadilo da nas brani i rekao nam je da se sami branimo, da nas je dvoje...onda je jedan hahar puno stariji, mom bratu uzeo autic i mi smo skocili na njega- jedno na ledja, drugo naprijed i tukli ga, pustio je autic i vise nas niko nije dirao :evil: :D
u vrticu smo virili tetama pod suknju, kad smo morali spavati...i jedni drugima govorili sta smo vidjeli.
brali ljubicice po groblju...i uzimali cvijece sto ljudi donesu, a nama se svidjalo...
jednom, u BL sam se ja izgubila, i nasli me uz vrbas kako plesem i pjevam, zabavljam narod...
jednom, u ZG sam se izgubila u NAMI, mama je poludjela od brige, a ja sam preko razglasa rekla kako se zovem i onda su rekli mami gdje da dodje,osjecala sam se pravo vazna.
dido je morao stalno pricati kako je spasio nekog ranjenog jastreba...to je bila omiljena bajka :-) .
mi smo uzimali lastavice sto su smrznute padale na balkon, pa ih drzali u gajbama...i grijali u stanu...onda bismo ih gledali i one bi izletjele i zakacile se na zavjese. za to se uvijek galamilo.
jednom su doveli bijelog zeca (kunica) i mi smo ga hranili, onda smo isli kod majke s njim...
onda smo jeli, i kad smo se htjeli opet igrati s njim, rekli su nam da smo ga pojeli... :( :( :( trauma.
voljeli smo kinderladu- brat crno, ja bijelo.
krali smo iz PBS kasice, cekali da mama i tata zaspu i isli kod trove na sladoled...a nekad i na one jabuke u crvenom seceru.
brat je jednom kradom otisao gledati cirkus, a ja nisam...i on se osjecao krivim i od tada ne voli cirkus. ne volim ga ni ja, ali ne znam zasto.
prodala sam tetku za dvije cokolade sa rizom
kad smo bili veci-
ispred zgrade smo igrali lastike i KEMSA (karte) i planova (ne znam vise kako to ide).
bili smo ubijedjeni da je brat stariji od mene, jer je njegov broj datuma rodjenja veci od mog.
mislila sam da je majka (mamina) rodila mamu, tatu, tetke, daju, dida i sve ostale koji su nam rod.
omiljeni crtici su bili strumfovi i bipsici, ma svi osim stripija...imali smo svako svoj album za strumfove i isli u dvoranu luke kad su dolazili kod nas :-), a poslije smo imali WWF album, i skupljali NBA slicice iz zvaka.
mogli smo dokasno ostati budni i uvijek smo u skoli prepricavali sta je bilo u dinastiji, jer ostali su mogli gledati samo reprizu :lol:
moja prva ljubav je neil patrick harris (dr. doogie hauser) :skoljka:
a paralelna ljubav onaj agent kuper iz tween peaksa :skoljka:

uh, a onaj dan kad se skupljao stari papir i nosio u skolu- ono nam je bio praznik :lol:
Last edited by pustopoljina on 15/12/2010 20:51, edited 1 time in total.
1906

#349 Re: kad sam bio mali

Post by 1906 »

Ma.Le.Na wrote:
posebno mi je super bio dio kad kazu UMOCICU :lol: :lol: :lol:
to i danas znam koristit :D

:lol: :lol: :lol: isto
medvjed23

#350 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

ja sam iz Sarajeva wrote:
medvjed23 wrote:Kad sam bio mali navijo sam za Želju. :skoljka: