cini mi se da je suncica bila u pitanju, pa cu ne na njenu provokaciju vec cisto jer mislim da nekom moze posluziti napisati ponovo...
Po zavrsetku gimnazije, odlicih se upisati zurnalistiku u sarajevu, zaneseno dijete laznim sjajem tog posla u toku skolovanja nagledalo se svega, od bacanja indeksa tete iz studentske sluzbe preko pulta, kovertica, raznih varanja profesora u kojima sam i ja naravno sudjelovala, unosenja indeksa u kancelariju i usputnog upisivanja i potpisivanja, frustracija kako profesora tako i asistenata, finih studenata, ljudi zeljnih znanja, razlicitih propaliteta...al boze moj, kao i bilo gdje drugo i tamo je bilo svega, no zavrsi se taj fakultetic, stekla se i ta diplomica diplomiranog 240bodova i ja pomislih to je to

Medjutim, obzirom da sam vrijedno radila u toku cijelog studija, da sam uspjela doci do posla koji nema veze sa novinarstvom, koje sam uzgled i zamrzila usput i shvatila da nije za mene, kako sam za te cetiri godine ponesto i postigla na tom poslu, u cilju mi je bilo zadrzati postojece radno mjesto i na preporuke nadredjenih "da ne bi bilo lose kad bi se okrenula pravnom usmjerenju i nesto napravila povodom toga, savjeta da ce doci vrijeme kada mi moja praksa nece biti dovoljna..." pocela sam sagledavati situaciju i na preporuku prijatelja upisem taj famozni privatni fakultet.
Eh dole, priznalo mi se u startu dosta ispita, sto je normalno, odusevila me susretljivost,ljubaznost, komunikacija izmedju profesora i studenata( a ujedno i zgadila jer su to isti profesori iz sa malo vise placeni pa sad imaju vremena za mene) kad je u pitanju nastava, cetvrtak, subota i nedjelja za mene kao vanrednog studenta su bili obavezni (u sarajevu sam imala u decembru par vikenda rezervisanih za vanredne studente i slusanje predavanja) Iskreno, nije mi se svidjala ta ideja da tabanam svake sedmice put kiseljaka s pomsili da sam ga zato i upisala da imam malo vise vremena i za sebe i da je lagano

...ali kako je vrijeme odmicalo, vjerovatno zbog broja studenata koja dolazi dole, tj povecanog broja studenata koji upisuju fakultet dole, pocela se i zaostravati situacija... sa ispod 60% prisustva ja nisam mogla prisustvovati parcijalama, sakupljati bodove, predavati seminarske koji su naravno kao i ovdje bili obavezni za svaki predmet ili ako ne, onda su doprinosili prolazu. Pobogu, ometace signala su nabavili, nekakve kamerice po AMF, sto se ljudima nije specijalno svidjalo, jer su svi dosli pod utiscima da je to strasno bezveze i lagano i da se samo trebas pojaviti na fakultetu i to je to...
E sada, samo polaganje jeste lakse, naravno da jeste lakse...al nije to ni blizu tome o cemu pricate, istina da takvi fakulteti daju vise prostora za manipulaciju, ne kazem ja da sigurno nema onih koji odu popiju kafu i dodju do diplome(cega sigurno ima i kod nas u sa) al ako si ti zeljan ucenja, knjige i znanja, ma samo naprijed, niko te nece ometati u tome. Ne trebam spominjati koliko sam gospode koju vidjam po salterima na sudu, kancelarijama, advokata u pratnji vidjala dole...
Sto se prolaznosti tice, ona je ove godine 58,35 za opci smjer i 54,37 %za poslovni sa prosjekom ocjene oko 7,1, ovako nesto... nije to bas zavidno, ako posmatramo na taj nacin da je dovoljno doci na pogacicu s kajmakom dole

dakle, meni svejedno sta cete misliti al kazem lakse jeste...ali nije bezveze uopste
I da, ja sam zavrsila, upisala i ovu diplomu u knjizicu, dobila uvecanje plate i ja sam trenutno zadovoljna ma sta vi pricali i prznili

a kazem, svugdje ima svega, al ako si zeljan znanja, za tebe svugdje ima mjesta a ako ces se provlacit i kukat....e onda grizes na sve strane