Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Locked
1mustra

#326 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by 1mustra »

japijem wrote: zato što bi cijela srednja bosna išla nama, kao i veza sa unsko-sanskim kantonom, dakle glamoč drvar i kupres, što ne pitaš pita li netko nešto naše ljude u banja luci, srebrenicu da ne pominjem, ovakve odluke nisu lake i njih će teško donijeti političari, takve odluke donose državnici, teške, često nepopularne, ali neminovne zbog budućnosti, a takvih mi nemamo to je naš problem, zato ćemo još dugo tavoriti, patiti se, gledati kako nam u parlamentu sjede oni koji su činili ili naređivali zločine protiv našeg naroda, a i njihovi istomišljenici, često još gori i perfidniji od njih samih.

Potpuno si nerealan, sta bi pola Mostara natjerano da zive u Hrvatskoj jedinici imalo do Srednje Bosne?
Sta bi neko iz Konjica ili Jablanice imao od toga sto je Kresevo ili Kiseljak u Bosnjackom dijelu?
Sta se time dobija, osim nezadovoljstva ljudi?
Sta ce ti veza za Unsko-Sanskim kantonom, izuzev ako mislis rasturat drzavu?

Cak i kad je bio Dejton granice fronta su pomaknute samo na nekoliko mjesta, Sarajevo, Mrkonjic, Gorazde, i to zarad prekidanja rata. Ti mislis da je sad u miru moguce radit vece prekompozicije od toga?
1mustra

#327 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by 1mustra »

palermo wrote: Možda da negdje predožiš zajedničku strategiju Bošnjaka i Hrvata da se preuredi čitava Bosna i Herceghovina, možda mi tada ne bi bilo svejedno. Ovako....tako je kako je
Ocekujes nemoguce stvari, Bosnjaci i Hrvati zajedno mogu preuredit FBiH. Tek Bosnjaci, Hrvati i Srbi mogu zajedno preuredit citavu BiH.
palermo

#328 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

1mustra wrote:
palermo wrote: Možda da negdje predožiš zajedničku strategiju Bošnjaka i Hrvata da se preuredi čitava Bosna i Herceghovina, možda mi tada ne bi bilo svejedno. Ovako....tako je kako je
Ocekujes nemoguce stvari, Bosnjaci i Hrvati zajedno mogu preuredit FBiH. Tek Bosnjaci, Hrvati i Srbi mogu zajedno preuredit citavu BiH.
Možda, ali ipak mislim da je manje nemoguća od toga da se Bošnjaci natjeraju da prihvate treći entitet (barem onaj po hrvatskim željama)
Hemel

#329 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

kad ce taj treci
ja svaki dan dodjem na topic da procitam ''napokon treci'' :D
nemojte sebi dozvoliti ''treci=referendum'' :oops: :D
jos nije kasno da povucete rucnu. :wink:
luckypot

#330 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by luckypot »

Hemel wrote:kad ce taj treci
pošto smo morali pričati "hajte već jednom taj referendum" sad možemo početi "hajte treći da i to riješimo" :D

moraju se svi lažni srpsko-hrvatski dumdum metci ispucati da se situacija u bih razjasni

u medjuvremenu naravno da vas obavjestim - Dayton Uber Alles :D
dogovor

#331 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by dogovor »

1mustra wrote:
japijem wrote: zato što bi cijela srednja bosna išla nama, kao i veza sa unsko-sanskim kantonom, dakle glamoč drvar i kupres, što ne pitaš pita li netko nešto naše ljude u banja luci, srebrenicu da ne pominjem, ovakve odluke nisu lake i njih će teško donijeti političari, takve odluke donose državnici, teške, često nepopularne, ali neminovne zbog budućnosti, a takvih mi nemamo to je naš problem, zato ćemo još dugo tavoriti, patiti se, gledati kako nam u parlamentu sjede oni koji su činili ili naređivali zločine protiv našeg naroda, a i njihovi istomišljenici, često još gori i perfidniji od njih samih.

Potpuno si nerealan, sta bi pola Mostara natjerano da zive u Hrvatskoj jedinici imalo do Srednje Bosne?
Sta bi neko iz Konjica ili Jablanice imao od toga sto je Kresevo ili Kiseljak u Bosnjackom dijelu?
Sta se time dobija, osim nezadovoljstva ljudi?
Sta ce ti veza za Unsko-Sanskim kantonom, izuzev ako mislis rasturat drzavu?

Cak i kad je bio Dejton granice fronta su pomaknute samo na nekoliko mjesta, Sarajevo, Mrkonjic, Gorazde, i to zarad prekidanja rata. Ti mislis da je sad u miru moguce radit vece prekompozicije od toga?
Ljudi prave cirkus a da ne umiju. Što imaju Bošnjaci u Srbiji, Sandđaku ili Zagrebu što postoji BiH. Nemaju ništa od toga pa ipak bi bili protiv da se BiH rastura. Tako Hrvati izvan hrvatskog entiteta će pozdraviti postojanje i hrvatske teritorijalne jedinice u BiH
Korisničkoime

#332 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Korisničkoime »

Čuj minimum sa kojim bi se Bošnjaci složili, nema tu minimuma nema tu Bošnjaka.
BiH je država i Hrvatskog i Srpskog i Bošnjačkog naroda u svojim ZAVNOBIH-skim granicama i tačka. Ni pedalj BiH nikome isključivo.
Nezadovoljstvo Hrvata se mora razumiti i na njega se trebalo već davno reagovati, mora se pokušati postići neki dogovor, jednostavno ignorisanje problema isti neće rješiti samo ga pogoršati ali za takvo što je potrebno dvoje tako ako se zaista želi rješiti problem a ne samo rasturiti BiH i Hrvati će morati smanjiti svoje apetite kao i Bošnjaci.
Prpa.ba

#333 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Prpa.ba »

japijem wrote: koja promjena bošnjačkog identiteta, pa tu promjenu vidiš kod mene i još par ljudi na forumu, većini se mentalitet nije promijenio ni za promil, i daljelupetaju o zajedništvu, bitnije im je par kvadrata zemljišta od naroda, i dalje misle da smo nesposobni, dižu u nebesa čovjeka koji ih konstantno vrijeđa kao narod( mesića), koji ih potcjenjuje i naziva islamskim fundamentalistima, praktički nedonoščadi koja eto bez hrvata i srba nije spowsobna za ništa, gdje ti to vidiš promjenu mentaliteta...

Prirodom posla komuniciram sa prilicnim brojem ljudi, i u zadnje vrijeme tesko je uopce zapoceti pricu o ovim dodikanjima i coviciranjima. Ljude jednostavno vise interesuje bosnjacka pozicija u odnosu na srbohrvatski faktor, odnosi medju Bosnjacima, obracun sa kriminalom i ekonomija, a ove suplje price su jednostavno nestale sa menija nakon 3. oktobra cak i u svakodnevnoj komunikaciji. Mediji se trude napraviti nesto veliko od toga- ali stvar je prilicno komotna po Bosnjake. Svoj glas smo izgleda dali koaliciji SDP-SDA-DNZ, neka izvuku maximum, ako se budu zajebavali ima ko ce ih zamijeniti. S druge strane srbohrvati su se svi djuture uvalili u koalicije pa nek im je Bog na pomoci kad se situacija oko Vlasti zakomplikuje. I da, ova totalna ignorancija spram desavanja ne ide u smjeru "fildzana" vec u smjeru Jevrejskog "dogodine u Jerusalemu", sto smatram iznimno pozitivnom tekovinom (uvijek se treba ugledati na pametnijeg). Mesic je covjek koji ima podrsku javnosti jedino zato sto zna ponekad besplatno unijeti odredjeni nemir u srbohrvatsku ljubav, sto je nama i u interesu, citaj: "nije nas a suka im". Nista specijalno. :D

EDIT:

Takodjer, umjesto da izazovu strah i nesigurnost, narodne koalicije HDZ-a sa samim sobom i SNSD-a i SDS-a, te svih njih zajedno, izazvale su iskljucivo podsmijeh, tipa "vidjela zaba da se konj potkiva.." aludirajuci na to da su same kuloarske price o SDP-SDA koaliciji izazvale instant i smrtno ozbiljnu reakciju srbohrvata. :lol:
AliceInChains

#334 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by AliceInChains »

luckypot wrote:
pošto smo morali pričati "hajte već jednom taj referendum" sad možemo početi "hajte treći da i to riješimo" :D

moraju se svi lažni srpsko-hrvatski dumdum metci ispucati da se situacija u bih razjasni

:lol: :thumbup:
:sax:
Kenan-sa

#335 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Kenan-sa »

1mustra wrote:
japijem wrote:, vama mostar, jablania, konjic i g. vakuf, pošteno, mi kompaktni, krajina ima vezu sa srednjom bosnom i vi kompaktni, naravno , ako su vanjske granice nepromjenjive.
Zasto bi cijeli Mostar isao Hrvatima? Zasto Jablanica i Konjic? Zasto G.Vakuf? Jel te ljude tamo niko nista ne pita?
pa Jablanica i Konjic hrane Federaciju,pogotovo lezihljebovice u Sarajevu,od HE Jablanica Federacija godisnje uzme oko 70 miliona KM,na rijeci Neretvica u opcini Konjic treba da se gradi 14 malih HE i jedna velika,koje ce zajedno proizvoditi duplo vise struje nego sadasnja HE Jablanica(citaj ,profit ce se u trostruciti,dakle na onih 70 miliona dodaj jos minimalno 150 miliona),kad sve to izracunas ta dva grada su strateska za razvoj Federacije,i samo idiot bi razmisljao da to bogatstvo prepusti nekome drugom!
-druga stvar je sto Hrvati nikada nece dobiti svoj imaginarni entitet,do Sudnjeg dana se mogu zajedno sa Lukasenkom truditi,ali bice im uzalud! za Federaciju bi najbolje bilo da se ukinu kantoni i ojaca entitet i opcine,tako bi se izbjegla ogromna adimistracija i Federacija bi bila ekonomski jedna jaka regija,gdje bi se penzije uduplale,socijalna davanja takodjer,smanjila nezaposlenost,ubrzano gradili autoputevi,to treba biti strateski interes i Hrvata i Bosnjaka,a ne razmisljati o novim podjelama..treba u Federaciji ujediniti Elektroprivrede,Poste ,Sume..kako bi ostvarili jedinstveni ekonomski prostor...a razmisljati o nekakvom etnickom entitetu je utopija i besmislica!
Last edited by Kenan-sa on 08/12/2010 21:19, edited 1 time in total.
slobodni armirach

#336 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by slobodni armirach »

Povodom slike hadezeovaca sa angelom, cisto vama za razmisljanje

Image

Image
Last edited by slobodni armirach on 08/12/2010 21:42, edited 1 time in total.
ena10

#337 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by ena10 »

sumljam da treći entitet ima šansu...
exliberal

#338 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by exliberal »

Meni se cini da je ova prica o tri entiteta manje jedna dosta realna opcija ( kao prilog tome je moja ali i tvrdnja drugih da se hercegovina kao nosilac tog moguceg entiteta manje vise nikad nije integrisala u Federaciju)
Prilog mojoj tvrdnji nalazim u ovom skoro pa panicnom negiranju tog procesa od bosnjaka, mada vjerujem da je ta opcija prihvacena kod bosnjackih politicara koji samo "ganjaju momenat" da to objave ;-)
Sad sto se mnogi ovdje "brinu" za posavinu u kojoj su hrvati bili dosta zastupljeni ....dodje ko prodavanje magle
zurbriggen8

#339 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

Kenan-sa wrote:druga stvar je sto Hrvati nikada nece dobiti svoj imaginarni entitet,do Sudnjeg dana se mogu zajedno sa Lukasenkom truditi,ali bice im uzalud! za Federaciju bi najbolje bilo da se ukinu kantoni i ojaca entitet i opcine,tako bi se izbjegla ogromna adimistracija i Federacija bi bila ekonomski jedna jaka regija,gdje bi se penzije uduplale,socijalna davanja takodjer,smanjila nezaposlenost,ubrzano gradili autoputevi,to treba biti strateski interes i Hrvata i Bosnjaka,a ne razmisljati o novim podjelama..treba u Federaciji ujediniti Elektroprivrede,Poste ,Sume..kako bi ostvarili jedinstveni ekonomski prostor...a razmisljati o nekakvom etnickom entitetu je utopija i besmislica!
I to sto ti opisujes, zasto se zalazes nije "etnicki entitet" u najgorem smislu?
luckypot

#340 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by luckypot »

exliberal wrote:Meni se cini da je ova prica o tri entiteta manje jedna dosta realna opcija ( kao prilog tome je moja ali i tvrdnja drugih da se hercegovina kao nosilac tog moguceg entiteta manje vise nikad nije integrisala u Federaciju)
Prilog mojoj tvrdnji nalazim u ovom skoro pa panicnom negiranju tog procesa od bosnjaka, mada vjerujem da je ta opcija prihvacena kod bosnjackih politicara koji samo "ganjaju momenat" da to objave ;-)
Sad sto se mnogi ovdje "brinu" za posavinu u kojoj su hrvati bili dosta zastupljeni ....dodje ko prodavanje magle
srećom si nam ti to iz kanade rekao..ali pošto su bošnjaci u bosni većina, možete se sad svi lagano uhvatiti za uši, bez naše dozvole ne može ništa :D sad ne moeže nikakav treći entitet, kad bi srbi hrvatima dali pola rs-a, nećemo ni to, hoćemo samo dejton :D a uzgred postojanje hrvatskog entiteta bi ubrzalo razilaženje hrvata po modelu srba u rs-u

okreni, obrni, razilaze se svi, osim bošnjaka
exliberal

#341 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by exliberal »

luckypot wrote:
exliberal wrote:Meni se cini da je ova prica o tri entiteta manje jedna dosta realna opcija ( kao prilog tome je moja ali i tvrdnja drugih da se hercegovina kao nosilac tog moguceg entiteta manje vise nikad nije integrisala u Federaciju)
srećom si nam ti to iz kanade rekao..ali pošto su bošnjaci u bosni većina, možete se sad svi lagano uhvatiti za uši, bez naše dozvole ne može ništa :D sad ne moeže nikakav treći entitet, kad bi srbi hrvatima dali pola rs-a, nećemo ni to, hoćemo samo dejton :D a uzgred postojanje hrvatskog entiteta bi ubrzalo razilaženje hrvata po modelu srba u rs-u

okreni, obrni, razilaze se svi, osim bošnjaka
Posteno da ti kazem mene zaboli neka stvar hoce li biti taj entitet......znas lucky nekad se treba izmaci malo dalje da bi vidio cijelu sliku.....uostalom dokazi mi da je hercegovacki kanton stvarno integrisan u federaciju ;-)
A to sto se razlilazimo......e o tome se dosta pisalo na temi o Pejakovicu i prijasnjim temama.... :dance:
luckypot

#342 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by luckypot »

Prpa.ba wrote:
japijem wrote: koja promjena bošnjačkog identiteta, pa tu promjenu vidiš kod mene i još par ljudi na forumu, većini se mentalitet nije promijenio ni za promil, i daljelupetaju o zajedništvu, bitnije im je par kvadrata zemljišta od naroda, i dalje misle da smo nesposobni, dižu u nebesa čovjeka koji ih konstantno vrijeđa kao narod( mesića), koji ih potcjenjuje i naziva islamskim fundamentalistima, praktički nedonoščadi koja eto bez hrvata i srba nije spowsobna za ništa, gdje ti to vidiš promjenu mentaliteta...

Prirodom posla komuniciram sa prilicnim brojem ljudi, i u zadnje vrijeme tesko je uopce zapoceti pricu o ovim dodikanjima i coviciranjima. Ljude jednostavno vise interesuje bosnjacka pozicija u odnosu na srbohrvatski faktor, odnosi medju Bosnjacima, obracun sa kriminalom i ekonomija, a ove suplje price su jednostavno nestale sa menija nakon 3. oktobra cak i u svakodnevnoj komunikaciji. Mediji se trude napraviti nesto veliko od toga- ali stvar je prilicno komotna po Bosnjake. Svoj glas smo izgleda dali koaliciji SDP-SDA-DNZ, neka izvuku maximum, ako se budu zajebavali ima ko ce ih zamijeniti. S druge strane srbohrvati su se svi djuture uvalili u koalicije pa nek im je Bog na pomoci kad se situacija oko Vlasti zakomplikuje. I da, ova totalna ignorancija spram desavanja ne ide u smjeru "fildzana" vec u smjeru Jevrejskog "dogodine u Jerusalemu", sto smatram iznimno pozitivnom tekovinom (uvijek se treba ugledati na pametnijeg). Mesic je covjek koji ima podrsku javnosti jedino zato sto zna ponekad besplatno unijeti odredjeni nemir u srbohrvatsku ljubav, sto je nama i u interesu, citaj: "nije nas a suka im". Nista specijalno. :D

EDIT:

Takodjer, umjesto da izazovu strah i nesigurnost, narodne koalicije HDZ-a sa samim sobom i SNSD-a i SDS-a, te svih njih zajedno, izazvale su iskljucivo podsmijeh, tipa "vidjela zaba da se konj potkiva.." aludirajuci na to da su same kuloarske price o SDP-SDA koaliciji izazvale instant i smrtno ozbiljnu reakciju srbohrvata. :lol:
s boldiranim se apsolutno slažem - osim ovo nas pet ili 6 na forumu, s bošnjacima ne možeš ni pričati o dodiku, a čović se spominje koliko i kriza u ugandi, znači nikako :D o sdp i sda može uvijek, korupcija pogotovo, ekonomija je jedina tema koja preovladava...i naravno gdje je sljedeći izlazak ili roštilj :D
zurbriggen8

#343 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

luckypot wrote:

Malo progooglaj i procitaj izjavu Ljubica prije tri-cetiri dana, kako su Hrvati prije 9 godina bili politicki maloljetni, a danas 19 godina poslije postignuta je politcka punoljetnost. iste se greske nece ponavljati.

Dodaj tome - inace opetovanu - izjavu sa danasnje objave formalnog sporazuma HDZ i HDZ1990: "U vlast će, kazali su, ići samo zajedno, a pokušali se eliminirati 90-postotni hrvatski legitimitet u formiranju vlasti, znat će, kako su rekli, odlučno odgovoriti".

Razmisli malo:
- do 30 lipnja 2011 godine istice rok za provedbu odredjenih ustavnih promjena.
- Tihic danas izjavljuje kako je nuzno da se one odluke koje se mogu sada provesti da se odma provedu.
- Isto kao sto SDP izjavio nekoliko puta

I eto ti znacenja "odlučnog odgovora"

Dalje razmisli o sljedecim cinjenicama, odluke odjednom bas sada donesene poslije toliko vremena,i koliko su slucajne.

- Odluka ustavnog suda prije mjesec dana o neustavnosti postojanja dva ministarstva FBiH, Obroazovanja, Kulture i shporta i odluka da se moraju ili ukinuti ili usuglasiti sa ustavom u roku od ? ? ? tocno 6 mjeseci!

- Odluka ustavnog suda prije par tjedana glede neustavnosti odredbi nametnutog mostarskog statuta zbog nemogucnosti gradjana iz izbione jedinice bivseg tzv distrikta Mostara (tzv "sredisnja gradska zona") kao i to da se delegati u opcinskom vijecu danas ne biraju proporcionalno broju stanovnika u svakoj izbornoj jedinici (t j bivsih gradskih opcina). Odluka se mora provesti u kojem to roku ? ? ? tocno 6 mjeseci!

Slucajnost ? ? ?

A do tada, bilo 6 mjeseci ili 60 godina, kako to ono rece? "Dayton Uber Alles :D"

´ajmo se jos malo keseriti: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Last edited by zurbriggen8 on 08/12/2010 21:53, edited 2 times in total.
palermo

#344 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

exliberal wrote:[

Posteno da ti kazem mene zaboli neka stvar hoce li biti taj entitet......znas lucky nekad se treba izmaci malo dalje da bi vidio cijelu sliku.....uostalom dokazi mi da je hercegovacki kanton stvarno integrisan u federaciju ;-) A to sto se razlilazimo......e o tome se dosta pisalo na temi o Pejakovicu i prijasnjim temama.... :dance:
Nije, ali nekog za to zaboli neka stvar. Bitno je da je integrirano ono najvažnije. Naruči u Kanjiži pivu na srpskom. Neće to niko razumjeti (neće htjeti) pa šta, briga nekog u Srbiji za to. Nije važna. Tako ti je i ovdje, mogu i državu praviti na svom kamenjaru.
palermo

#345 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

zurbriggen8 wrote: Malo progooglaj i procitaj izjavu Ljubica prije tri-cetiri dana, kako su Hrvati prije 9 godina bili politicki maloljetni, a danas 19 godina poslije postignuta je politcka punoljetnost. iste se greske nece ponavljati.

Dodaj tome - inace opetovanu - izjavu sa danasnje objave formalnog sporazuma HDZ i HDZ1990: "U vlast će, kazali su, ići samo zajedno, a pokušali se eliminirati 90-postotni hrvatski legitimitet u formiranju vlasti, znat će, kako su rekli, odlučno odgovoriti".

Razmisli malo:
- Tihic danas izjavljuje kako je nuzno da se one odluke koje se mogu sada provesti da se odma provedu.

Dalje razmisli o sljedecim cinjenicama, odjednom vas sada donesene poslije toliko vremena,i koliko su slucajne.

- Odluka ustavnog suda prije mjesec dana o neustavnosti postojanja dva ministarstva FBiH, Obroazovanja, Kulture i shporta i odluka da se moraju ili ukinuti ili usuglasiti sa ustavom u roku od ? ? ? tocno 6 mejseci!

- Odluka ustavnog suda prije par tjedana glede neustavnosti odredbi nametnutog mostarskog statuta zbog nemogucnosti gradjana iz izbione jedinice bivseg tzv distrikta Mostara (tzv "sredisnja gradska zona") kao i to da se delegati u opcinskom vijecu danas ne biraju proporcionalno broju stanovnika u svakoj izbornoj jedinici (t j bivsih gradskih opcina). Odluka se mora provesti u kojem to roku ? ? ? tocno 6 mejseci!

Slucajnost ? ? ?

A do tada, bilo 6 mjeseci ili 60 godina, kako to ono rece? "Dayton Uber Alles :D"

I............kakve su konzekvence svega toga, šta to dobijaju Hrvati sa ovim ?
slobodni armirach

#346 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by slobodni armirach »

Scenario u slucaju proglasa, odnosno masovna reakcija Bosnjaka:

1. Povlacenje novca iz hrvatskih banaka, Unicredit, San Paolo, Hypo Alpe Adria, ko ne misli da su hrvatske nek provjeri mjesta glavna sjedista i odbore

2. Bojkot Bosnjaka kod kupovine svih roba koje distribuiraju Hrvati, provjeriti gdje su glavni distribucijski logisticki centri, da ne reklamiram imena firmi, vecina sjediste u zapadnoj Hercegovini.

3. Bosnjaci Lasvansku Dolinu, Zepce, Usoru, Kiseljak, Kresevo izjednacavaju sa zapadnom hercegovinom, totalna obustava svih gospodarstvenih veza.

4. Hrvatske firme iz Hrvatske dozivljavaju slican scenarij ali ne tako radkalan

Znaci nije ovo izmisljanje tople vode, to dobro znaju preduzetnici iz Zapadne Hercegovine da im SAMO Sarajevo puni proracune njihovih firmi nego sto bi citav novonastali entitet. Ovo oni dobro znaju i oni su u vecini slucajeva protiv takvih scenarija.
Ali ko sto rece jedan gospodarstvenik iz zapadne Hercegovine:
'Ko god mi se pojavi pred Izbore da doniram za njihovu promidzbu ja moram da dam novac!'
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#347 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by plain vanilla »

vrijeme je da se otvori tema-sta ako NE uspiju :D
Hemel

#348 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

zurbriggen8 wrote:
Malo progooglaj i procitaj izjavu Ljubica prije tri-cetiri dana, kako su Hrvati prije 9 godina bili politicki maloljetni, a danas 19 godina poslije postignuta je politcka punoljetnost. iste se greske nece ponavljati.

Razmisli malo:

Dalje razmisli o sljedecim cinjenicama, odluke odjednom bas sada donesene poslije toliko vremena,i koliko su slucajne.

- Odluka ustavnog suda prije mjesec dana o neustavnosti postojanja dva ministarstva FBiH, Obroazovanja, Kulture i shporta i odluka da se moraju ili ukinuti ili usuglasiti sa ustavom u roku od ? ? ? tocno 6 mjeseci!

- Odluka ustavnog suda prije par tjedana glede neustavnosti odredbi nametnutog mostarskog statuta zbog nemogucnosti gradjana iz izbione jedinice bivseg tzv distrikta Mostara (tzv "sredisnja gradska zona") kao i to da se delegati u opcinskom vijecu danas ne biraju proporcionalno broju stanovnika u svakoj izbornoj jedinici (t j bivsih gradskih opcina). Odluka se mora provesti u kojem to roku ? ? ? tocno 6 mjeseci!

Slucajnost ? ? ?

Mani se demagogije, budi konkretan. Kada ce se formirati treci, cetvrti...a da ne obuhvati i podrucja manjeg entiteta.
Do tada (a bi ce nikada), Dayton Uber Alles :D :D :D :D
zurbriggen8

#349 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

palermo wrote:I............kakve su konzekvence svega toga, šta to dobijaju Hrvati sa ovim ?
Pogresno postavljeno pitanje glede Hrvata, kao i izostavljeno, ali nuzno, pitanje glede Bosnjaka.

Glede Hrvata. Nije pitanje sto dobijamo, jer dugorocno ce mo dobiti XXX, pravo je pitanje sto imamo izgubiti? Po meni, ne gubimo nista.
Glede Bosnjaka. Sto Bosnjaci imaju ovome dobiti, i sto imaju izgubiti?
Na to neka Bosnjak odgovori.
Last edited by zurbriggen8 on 08/12/2010 22:15, edited 1 time in total.
zurbriggen8

#350 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

Hemel wrote:Mani se demagogije, budi konkretan. Kada ce se formirati treci, cetvrti...a da ne obuhvati i podrucja manjeg entiteta. Do tada (a bi ce nikada), Dayton Uber Alles :D :D :D :D
Glede ne diranja manjeg entiteta, naveo sam kako u jednoj prijasnjoj mojoj posiljci.

I da, slazem se, do tada - pa i da bi da bidne nikada - Dayton uber alles. Ne na moju, ali znas ti na ciju radost
Locked