Izlasci: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Romantičar: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Društvo: samotnjak - par prijatelja - širi krug prijatelja - narodni heroj
Maniri: Balkanac
Imalo bi se tu još štošta dodati
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Ovdje nesto falibecause_of_you wrote:Alkohol: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Romantičar: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Društvo: samotnjak - par prijatelja - širi krug prijatelja - narodni heroj![]()
Maniri: Balkanac- prosječni građanin - uglađeni muškarac - engleski džentlmen
Imalo bi se tu još štošta dodati
Respect,ti si prva koja to fino objasnibecause_of_you wrote:Jel to imaš sokola na ramenu pa ti skrenuo pažnju?![]()
Pa eliminirane su neke stavke koje uključuju fizički kontaktIma nas svakakvih
To je tvoje pravobecause_of_you wrote:Kontam da se i drugačiji insani mogu izjasniti
eh eh ehjaca_coko90 wrote:Alkohol: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Ples: nikako - vrlo rijetko - povremeno- standardno
Romantičar: nikako - vrlo CESTO- povremeno - standardno
Seks: djevac - vrlo neiskusan - prosječno iskusan - iskusan -kakav god je znace sta treba
Maniri: Balkanac - prosječni građanin - uglađeni muškarac - engleski džentlmen
Zene zele sve sto mogu dobiti... i naravno ono sto ne mogu dobiti
CiCk0 wrote:eh eh ehjaca_coko90 wrote:Alkohol: nikako - vrlo rijetko - povremeno - standardno
Ples: nikako - vrlo rijetko - povremeno- standardno
Romantičar: nikako - vrlo CESTO- povremeno - standardno
Seks: djevac - vrlo neiskusan - prosječno iskusan - iskusan -kakav god je znace sta treba
Maniri: Balkanac - prosječni građanin - uglađeni muškarac - engleski džentlmen
Zene zele sve sto mogu dobiti... i naravno ono sto ne mogu dobitienglez
romanticar muskarac nepostoji
zena od njega napravi romanticara
i bude samo njen romanticar...ostalo je sve je samo farsa oko romanticara
al et....povremeno normalan i to sto sam vidio....pa nije pretjerano
eh eh ehjaca_coko90 wrote:
vesna555 wrote:Kada imate nekoga ko vas podržava, ko vam kupi cvjetić, potiče da napredujete u poslu, da se dalje školujete, da izađete s drugaricama, kada vas neko ne gleda kao sluškinju i majku, već kao voljenu ženu, kada svaki dan osjetite kako ste voljene i poželjne, to je ono što ženi treba. Tada ni poneke ostavljene čarape kraj kreveta ne smetaju toliko ili nečija nespretnost vas ne nervira. Malo više tolerancije s obje strane i više osmijeha i svima bi nam život bio ljepši. Muškarci često misle da ženama treba puno. Ja se ne slažem s time, žena samo želi da se osjeti voljena i poželjna, lijepa, sexy, zavodljiva i pored kuće, posla i ostaloga, da ti dnevno da jedan kompliment i jednom iskreno zagrli i poljubi, da ti skuha kavu, da napravi ručak ponekad... Nikada nisam više od toga tražila, a dobivala sam puno više.
Također, mnoge žene bi sve, a ne bi pružile ništa. Veza im se svodi na ucjenjivanje i prigovaranje. Ja sam sretna kada on izađe vani s prijateljima i od srca mu želim lijep provod, ne muči me paranoja ili ljubomora, kada dođe pijan ujutro u 3 ja mu ostavim čašu vode pored kreveta da mu se ujutro nađe pri ruci, a ne prigovaram jer je došao pijan.
Kada ima neki hobi, ja ga potičem da ide na tu aktivnost, a ne da ga ispitujem što je tu i s kim i što baca pare na to. Kada prođe lijepo žensko pored nas, ja prokomentiram da je lijepa žena, a ne pravim mu scenu ako pogleda. Kada ostavi čarape za sobom (a događa se), ja ga bacim na krevet i borim se s njim da mu natrljam te čarape pod nos, i onda se luđački smijemo, a ne da vrištim na njega zbog tako glupe stvari.
Mnogo žena su prezahtjevne. Pokušavaju promijeniti svog partnera, ucjenjuju ga seksom, stalno prigovaraju. Ja mislim da je to nepošteno. U tebe takvog sam se zaljubila i zadnje što želim je da se mijenjaš jer to onda nisi ti
Ja volim reći, samo mi se ne mijenjaj i uvijek će nam lijepo biti
Što bi rekao narod, mora da ste negdje dobru sadaku podijelilivesna555 wrote:Kada imate nekoga ko vas podržava, ko vam kupi cvjetić, potiče da napredujete u poslu, da se dalje školujete, da izađete s drugaricama, kada vas neko ne gleda kao sluškinju i majku, već kao voljenu ženu, kada svaki dan osjetite kako ste voljene i poželjne, to je ono što ženi treba. Tada ni poneke ostavljene čarape kraj kreveta ne smetaju toliko ili nečija nespretnost vas ne nervira. Malo više tolerancije s obje strane i više osmijeha i svima bi nam život bio ljepši. Muškarci često misle da ženama treba puno. Ja se ne slažem s time, žena samo želi da se osjeti voljena i poželjna, lijepa, sexy, zavodljiva i pored kuće, posla i ostaloga, da ti dnevno da jedan kompliment i jednom iskreno zagrli i poljubi, da ti skuha kavu, da napravi ručak ponekad... Nikada nisam više od toga tražila, a dobivala sam puno više.
Također, mnoge žene bi sve, a ne bi pružile ništa. Veza im se svodi na ucjenjivanje i prigovaranje. Ja sam sretna kada on izađe vani s prijateljima i od srca mu želim lijep provod, ne muči me paranoja ili ljubomora, kada dođe pijan ujutro u 3 ja mu ostavim čašu vode pored kreveta da mu se ujutro nađe pri ruci, a ne prigovaram jer je došao pijan.
Kada ima neki hobi, ja ga potičem da ide na tu aktivnost, a ne da ga ispitujem što je tu i s kim i što baca pare na to. Kada prođe lijepo žensko pored nas, ja prokomentiram da je lijepa žena, a ne pravim mu scenu ako pogleda. Kada ostavi čarape za sobom (a događa se), ja ga bacim na krevet i borim se s njim da mu natrljam te čarape pod nos, i onda se luđački smijemo, a ne da vrištim na njega zbog tako glupe stvari.
Mnogo žena su prezahtjevne. Pokušavaju promijeniti svog partnera, ucjenjuju ga seksom, stalno prigovaraju. Ja mislim da je to nepošteno. U tebe takvog sam se zaljubila i zadnje što želim je da se mijenjaš jer to onda nisi ti
Ja volim reći, samo mi se ne mijenjaj i uvijek će nam lijepo biti
Strpljiva wrote:
Šta ovo znači. Da nebuntovni muškarci koji nemaju macho porive čekaju dok ženi ne "dođe iz dupeta u glavu". Šta da rade do tada?! Za svakog postoji par, nema to veze sa fazama života. Žene koje traže buntovnike, tražiće ih cijeli život. 15, 25 ili 45 - ne pravi razliku. Ako žele da ih muškarac tretira ko stvar - takvog i nađu. Tu leži ona misterija za muškarce: Kaže mi prijateljica izašla sa momkom fin je, nježan, pažljiv, ali nije moj tip. Dok tuče, lupa šakom o stol, drži je u zatvoru, vara, daje na kašikicu ljubavi, nježnosti, pažnje, poštovanja, izigrava Kazanovu - i dobar je. Takvim ženama izgled igra veliku ulogu, da li se kasnije kaju ili ne, one znaju. Ali se ni ne razvode od njih.
S druge strane postoje žene koje takve nebi pogledale. I ne dešava se ovo u kasnijim životnim fazama. U pubertetu već formiramo sliku šta želimo. Samo se godinama to gradi, rafinira, jasnije vidimo šta ne želimo.
Znamo mi šta želimo, ali i kada takvog nađemo, što postavljač teme reče: Tu je na određeno vrijeme. Eh posle takvih razočaranje ili nastavimo tražiti istog ili se zadovoljimo nekim ko to nije. Neke se udaju rano, pa se posle hvataju za glavu: šta mi je ovo trebalo? Ljubav nije dovoljnaZrelost? Zajednički interesi? Ali nažalost ima ih koje, ne da ne uče na tuđim ,nego ni na vlastitim greškama. Gledam neki dan srbijanska pjevačica Kaja gostuje kod Dejane u talkshow-u. Udala se s 19, njemu bilo 24. Čim se vjenčali krenulo nizbrdo. Ljubav nije bila dovoljna. Dobili dijete i ubrzo se razvela. Reče i da muškarci nisu zreli za ženidbu prije 30-e. Skoro se ponovo udala. Njemu 24
Sada ćete reći: evo dokaza da ne znaju šta žele. Ne brkajte i ne generalizirajte. Ovakve žene niti znaju, niti će znati. Na vama je da prepoznate to kod žena. To ako imamo masu kriterija, znači samo da razmišljamo glavom.
Niti jedna od nas ne traži princa, tražimo samo osobu koja će zatvoriti krug. - sa svim vrlinama i manama.
A @Eborg pohvaljujem pokušaj razumijevanja ženske psihe, ali savjetujem da dalja istraživanja usmjeriš na tip žene koji tebe privlači. Ovo ne da zaslužuje temu, nego podforum. Fokusiraj se u budućnosti na curu koja ti se sviđa, produktivnije je. Sve stavke koje si naveo si subjektivne: da li voli plesati, je l' dobar u krevetu, romantičar, džentlmen. Svaka će ti reći različito. Eto vidite neke vole da plačete, neke ne. Ali žene generalno žele nekog u koga se mogu uzadati, računati na njega u svakoj situaciji, da je poštuje kao ženu, da obezbijedi dom, pruži sigurnost emotivno i finansijski (ne radi se o tome da smo sponzoruše, ali kada je u pitanju ozbiljna veza onda se razmišlja dugoročno). Ženu treba učiniti sretnom, tek tada ćeš imati sve što želiš s njom. Suzi potragu za Svetim gralom na žene koje ti se sviđajuKomunikacija je ključ!
ultima_palabra wrote:12 points goes to VesnaEh sad, da je naći takvu... Ustvari, imao sam jednu koja je bila takva 4-5 godina, a onda više nije
Hvala ti i hvala svima ostalimabecause_of_you wrote:Što bi rekao narod, mora da ste negdje dobru sadaku podijelilivesna555 wrote:Kada imate nekoga ko vas podržava, ko vam kupi cvjetić, potiče da napredujete u poslu, da se dalje školujete, da izađete s drugaricama, kada vas neko ne gleda kao sluškinju i majku, već kao voljenu ženu, kada svaki dan osjetite kako ste voljene i poželjne, to je ono što ženi treba. Tada ni poneke ostavljene čarape kraj kreveta ne smetaju toliko ili nečija nespretnost vas ne nervira. Malo više tolerancije s obje strane i više osmijeha i svima bi nam život bio ljepši. Muškarci često misle da ženama treba puno. Ja se ne slažem s time, žena samo želi da se osjeti voljena i poželjna, lijepa, sexy, zavodljiva i pored kuće, posla i ostaloga, da ti dnevno da jedan kompliment i jednom iskreno zagrli i poljubi, da ti skuha kavu, da napravi ručak ponekad... Nikada nisam više od toga tražila, a dobivala sam puno više.
Ja volim reći, samo mi se ne mijenjaj i uvijek će nam lijepo biti![]()
Šalu na stranu, divno je čuti za takav primjer, a pogotovo da ste oboje tako razumni i najjednostavnije rečeno da se upotpunjujete tako dobro
E vidiš... Vjeruj mi da me je ovog strah. Jer sad mi jeste tako... Probleme rješavamo u hodu, kroz smijeh. Rekoh već kako rješavam problem čarapa kraj krevetaultima_palabra wrote:12 points goes to VesnaEh sad, da je naći takvu... Ustvari, imao sam jednu koja je bila takva 4-5 godina, a onda više nije
Vjerovatno i postoji... a da li ti imas sve sto je potrebno takvom muskarcu?Hana12345 wrote:Zelim MUSKARCA. To prije svega, jer nije svako ko ima visuljak medju nogama MUSKARAC.
Zelim osobu koja ce imati svoj karakter i svoje ja koja ce mi reci AKO NECEMO TU I TU, NECEMO NIGDJE, a ne koji ce potrcati gdje ja kazem. Zelim muskarca koji ce mi svaki dan uciniti ljepsim od prethodnog, sa nekom sitnicom povremeno, znakom paznje. Onog koji zna kad je vrijeme za strast a kad je vrijeme za ljubav i njeznost, onog kojem nikada nece ponestati ideja kako da zenu pored sebe rasplace od srece. Onog koji drzi do sebe i uvijek dobro izgleda, jer samim tim mene podstice da izgledam dobro i da se dobro osjecam, a ne da hodamo k'o dva uhljupa. Da je najbolji ljubavnik u krevetu kao da je citav zivot upravo tu proveo, ali i da zna voditi ljubav i da zna da se djevojka nakon sexa poljubi u celo, a ne skace po cigare.
Hocu nekog ko ce svima jebati sve po spisku pogledaju li me ruzno, a kamoli sta drugo.
Treba mi osoba koja ima svoje JA, svoj karakter i stav, ali koja zna da bude i romanticna, zabavna obavezno i da nikad ne razmislja o mojim manama nego vrlinama i dobrim stranam zbog kojih i jeste sa mnom.
Trazim samo da se osjecam voljenom, privlacnom u svakoj situaciji, sigurnom, postovanom i takva osoba ce dobiti sve od mene.
Treba mi potpuna suprotnost onoga sto sam imala pored sebe godinu i po, sve do sinoc. Ali kako god, vecinom zene zavole nekoga ko ih uopste nije vrijedan. Onaj koji ih je vrijedan, nikad ih nije rasplakao. Tako cestitam ako su se koje usrecile na taj nacin.![]()
![]()
I znam da ovaj ne postoji, al eto xD