haj se dogovorite, gledamo li šire ili se koncentrišemo na UK tržište...?herbert mekfjuger wrote:ma pusti to, britanci žive u socijalizmu, nemaju slobodno tržišteQler wrote:u velikoj britaniji Ford i vauxall su kao golf ovdje, to ih ne cini najboljim autima.
Tako da za neko relevantnije poredjenje treba gledati van granica EU, pa i dalje...inače sve zemlje u kojima golf nije glavni su socijalističke i nemaju slobodno tržište, inače bi bili sve golfovi
VW Golf all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Gost1515
#326 Re: VW Golf all about
- AmADin_gospo
#327 Re: VW Golf all about
znaš kad će ga prodati?vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1224615
VW - Golf
Golf 91 TD
Preis: € 2.000
Erstzulassung: 05/1991
Kilometerstand: 276.888 km
Leistung: 80 PS (59 KW)
Treibstoff: Diesel
Farbe: Blau, metallic
shlaufe jel ono 2 milje ojra bi 4 milje maraka??
skoro je moj punac prodo jednu takvu trojku za 300 eura, ni na slepu je nisu mogli naatjerat, raspala se..
- Better Man
#328 Re: VW Golf all about
S čijim motorom u Red Bullu je Vettel postao svjetski prvak, da nije možda sa VW motorom ili ipak što je puno realnije sa Renaultovim?Blobi wrote:Ljudi, kako ne razumijete? Nema preplacenosti u truhlom kapitalistickom dobu gdje postoji konkurencijaBetter Man wrote:Nisam ti ja kriv sto ne vidis dalje od VW (ako ne racunamo da preferiras BMW i Audi). Jednostavno Golf je precijenjen, odnosno cijena mu je previsoka i nerealna. I drugi prave jednako kvalitetna auta, samo sto oni nude vise i kostaju manje novca, a i dizajnerski su ljepsi i naravno udobniji. Receno je vec da niko ne spori kvalitet Golfa, vec cijenu, jer svaki nov Golf je preplacen i objektivno bi trebao kostati par hiljada manje i nuditi puno vise standardne opreme, a ne nuditi je kao dodatnu. Smijesno je kad nesto sto se podrazumjeva da treba biti dio standardne opreme kod Golfa, tj. VW vozila se dodatno naplacuje. Da sam htio mogao sam kupiti nobov Golfa 5 benzinca kad sam kupovao, auto, nije mi bio problem, ali nisam jer bi to bilo uzalud bacanje para i ne bi dobio nista bolje i kvalitetnije.Blobi wrote:
Better Man, koliko imas godina? Tlinest![]()
?
. I naravno, pored samog auta postoji jos nesto sto ulazi u cijenu - znacka i razni procesi testiranja kvalitete.
A za mene Reno nikad nece biti na nivou VW-a sve dok nastave gdje god je moguce i nemoguce trpati plastiku. Prekjucer mi se u Laguni slomila plasticna sipka za mjerenje nivoa ulja, i sad ne mogu da izvadim taj komad plastike koji je trebao biti napravljen valjda od zeljeza?Eh eto, to su te neke sitnice koje vi u plastikanerima nemate
.
-
whow
#329 Re: VW Golf all about
lol Bezveze ti je ova prica. Svaki AUTO proizvodac radi na sopstvenome brandingu , necemu po cemu ce se njegovo vozilo razlikovati od drugoga naizgled istog ili slicnog vozila. Taj branding ili IMAGE nije nista drugo do stvaranju stanovite percepcije o sopstvenoj liniji proizvoda . Ova cesto neutemeljena percepcija se takoder stvara i formiranjem cijena imajuci u vidu da kupci koji zive pod utjecajem tradicionalistickih trzista jos uvjek vjeruju da je skuplje bolje sto je naravno jos jedna iluzija. Dakle Golf kada se pogledaju brojevi i statistike nije niti najbrzi , najizdrzljiviji , najsnazniji , najudobniji , najstedljiviji niti se posebno istice u bilo kojoj od ovih kategorija ali jeste solidan i svakoj .Obzirom da zivimo u potpuno mediokritetskom drustvu ovakav image jednog solidnog automobila postaje izuzetno trazen stoga i uspjeh ovoga Automobila . Ljubav prema Golfu je prilog tvrdnji da su Njemacki i Bosanski sentimenti u biti puno blizi nego sto bi se to dalo predpostaviti. Racionalni Amerikanci sa druge strane preferiraju Automobile koji pruzaju najvise u smislu ulozeno-dobiveno stoga voze Toyotu , Hondu , Mazdu a u posljednje vrijeme i Huyndajia.herbert mekfjuger wrote:ma pusti to, britanci žive u socijalizmu, nemaju slobodno tržišteQler wrote:u velikoj britaniji Ford i vauxall su kao golf ovdje, to ih ne cini najboljim autima.
Tako da za neko relevantnije poredjenje treba gledati van granica EU, pa i dalje...inače sve zemlje u kojima golf nije glavni su socijalističke i nemaju slobodno tržište, inače bi bili sve golfovi
P.S.
Pravo mi se svidio onaj post koji poredi Golfa sa omiljenim restoranom . Odmah sam ogladnio . Zamisljam kako sjedim kod Zelje i znjapam 10 u pola sa lukom i razmisljam kako vjerovatno se negdje na carsiji prave i bolji cevapi ali za mene je ovo vrh , savrsenstvo , nirvana i nemam potrebe da bio sta mjenjam .
- Meshtar
#330 Re: VW Golf all about
Poslije nekadašnje teme o Rizzo Ruži, ova mi je najjača
Savršeno, samo nastavite 
- chelo
#331 Re: VW Golf all about
Yebo golf, zivot je prekratak da se ogranicis na skrtost Volzburga.whow wrote:lol Bezveze ti je ova prica. Svaki AUTO proizvodac radi na sopstvenome brandingu , necemu po cemu ce se njegovo vozilo razlikovati od drugoga naizgled istog ili slicnog vozila. Taj branding ili IMAGE nije nista drugo do stvaranju stanovite percepcije o sopstvenoj liniji proizvoda . Ova cesto neutemeljena percepcija se takoder stvara i formiranjem cijena imajuci u vidu da kupci koji zive pod utjecajem tradicionalistickih trzista jos uvjek vjeruju da je skuplje bolje sto je naravno jos jedna iluzija. Dakle Golf kada se pogledaju brojevi i statistike nije niti najbrzi , najizdrzljiviji , najsnazniji , najudobniji , najstedljiviji niti se posebno istice u bilo kojoj od ovih kategorija ali jeste solidan i svakoj .Obzirom da zivimo u potpuno mediokritetskom drustvu ovakav image jednog solidnog automobila postaje izuzetno trazen stoga i uspjeh ovoga Automobila . Ljubav prema Golfu je prilog tvrdnji da su Njemacki i Bosanski sentimenti u biti puno blizi nego sto bi se to dalo predpostaviti. Racionalni Amerikanci sa druge strane preferiraju Automobile koji pruzaju najvise u smislu ulozeno-dobiveno stoga voze Toyotu , Hondu , Mazdu a u posljednje vrijeme i Huyndajia.herbert mekfjuger wrote:ma pusti to, britanci žive u socijalizmu, nemaju slobodno tržišteQler wrote:u velikoj britaniji Ford i vauxall su kao golf ovdje, to ih ne cini najboljim autima.
P.S.
Pravo mi se svidio onaj post koji poredi Golfa sa omiljenim restoranom . Odmah sam ogladnio . Zamisljam kako sjedim kod Zelje i znjapam 10 u pola sa lukom i razmisljam kako vjerovatno se negdje na carsiji prave i bolji cevapi ali za mene je ovo vrh , savrsenstvo , nirvana i nemam potrebe da bio sta mjenjam .
Jedna izmaglica stare slave iznad njega trepti, mejdutim danas je to auto kao sva ostala.
@whow Lajkam Toyotu, Hondu i sav Daleki Istok. Njemacko tehnolosko preseravanje ga je napravilo najzilavijim, ali preskupim za mog zivota sa brisacima i pepeljarama u S opremi.
Hocu jefinto auto s hrpom opreme koje nece za qrca bit kad ja umrem, a ne da mi ga praunucad vozaju.
Hocu da amortizujem auto, a ne da brokeram s njim.
Preslikajte neki mobitel u karakteristike golfa!
Baterija bi se punila svakih 25 dana, solidna dzepna kamerica ovo ono, i nemogucnost grebanja! I niko ne bi bio presretan s njim, ali bi rotirao 100 godina po rukama, i drzao cijenu jer ima prokletu dusu i svi ga znaju popraviti!
Zivio konzumerizam, i erozija cijena. Nemastoviti nek vozaju Golfa.
-
Klodovik
#332 Re: VW Golf all about
Pa, je li ti voziš Vettelovo auto ili sebi kupiš nešto drugo? Kad se ove godine birao najbolji motor za 2010. godinu, prva mjesta su pokupili Volkswagen, BMW, Fiat, Toyota, Mercedes i Audi. Volkswagenov motor 1.4 TSI je dvije godine zaredom osvojio nagradu za najbolji motor. To je ono što je običnim smrtnicima dostupno, a F1 vozi pedesetak (ako i toliko) ljudi na svijetu.Better Man wrote:
S čijim motorom u Red Bullu je Vettel postao svjetski prvak, da nije možda sa VW motorom ili ipak što je puno realnije sa Renaultovim?
- AmADin_gospo
#333 Re: VW Golf all about
BTW. nema golf konkurencije
Kia k5 - Optima

Opel Astra J

Renault Megane 3

Citroen C4

Hyundai i30

Mazda 3

Ford Focus

Peugeot 308

koštaju manje, a neki nude dosta više nego wagen s svojim modelima...
Kia k5 - Optima

Opel Astra J

Renault Megane 3

Citroen C4

Hyundai i30

Mazda 3

Ford Focus

Peugeot 308

-
Blobi
#334 Re: VW Golf all about
Ma pusti Better Man-a, on zivi u crtanom filmu. A to sto je Vettel osvojio F1 ne mijenja cinjenicu da su u Renolima plasticne sipke za mjerenje nivoa uljaKlodovik wrote:Pa, je li ti voziš Vettelovo auto ili sebi kupiš nešto drugo? Kad se ove godine birao najbolji motor za 2010. godinu, prva mjesta su pokupili Volkswagen, BMW, Fiat, Toyota, Mercedes i Audi. Volkswagenov motor 1.4 TSI je dvije godine zaredom osvojio nagradu za najbolji motor. To je ono što je običnim smrtnicima dostupno, a F1 vozi pedesetak (ako i toliko) ljudi na svijetu.Better Man wrote:
S čijim motorom u Red Bullu je Vettel postao svjetski prvak, da nije možda sa VW motorom ili ipak što je puno realnije sa Renaultovim?
-
Blobi
#335 Re: VW Golf all about
Ko kaze da Golf nema konkurenciju?AmADin_gospo wrote:BTW. nema golf konkurencije![]()
[cutting crap]
-
whow
#336 Re: VW Golf all about
Mazda- moj te vazda
Audi- moj ti naudi
Pezo- na mom lezo
VW Golf
Audi- moj ti naudi
Pezo- na mom lezo
VW Golf
-
Blobi
#337 Re: VW Golf all about
Scirocco R jeftiniji od Focusa RS
-
Gost1515
#338 Re: VW Golf all about
I uprkos tome ... wagen dominiraAmADin_gospo wrote:BTW. nema golf konkurencije![]()
- johntra
#339 Re: VW Golf all about
još raspravljate o ovom statusnom simbolu Bosanaca...neki ga uspoređuju i sa restoranima, dok mu drugi tepaju da izdrži...

- shlauf
-
Gost1515
#341 Re: VW Golf all about
za dobrim konjem se prašina dižejohntra wrote:još raspravljate o ovom statusnom simbolu Bosanaca...neki ga uspoređuju i sa restoranima, dok mu drugi tepaju da izdrži...![]()
![]()
- AmADin_gospo
#342 Re: VW Golf all about
ma na mapi ga nema kad su u pitanju preformanseBlobi wrote:
Ko kaze da Golf nema konkurenciju?Ima konkurenciju - Scirocco
- Qler
#343 Re: VW Golf all about
Golf tek od petice pocinje da lici na auto. Cetvorka ima prostora malo manje nego Fiesta Mk4, a puno manje od Corse B
Hebo auto u kojem ima manje prostora nego u nizoj klasi. Kod petice je to vec popravljeno, ali je izgubila na gepeku. Šesticu nisam vozao, tako da ne znam nista o njoj. Ovo sve ostalo sam probao, i izuzev kocnica kod cetvorke, nikad nisam nasao nesto da bi rekao e ovo mi se svidja, ovo nema niko...
- johntra
#344 Re: VW Golf all about
ma nek si nam ti napravio poređenje sa restoranom u kojem, iako je loša hrana, ćeš se uvijek vratiti i jesti..sve si nam rekao...ogladnih od ove rasprave o ikoni...golfista wrote:moš mislit ikone...pametnom je i jedna dosta..a ima i onih koji u putu nisu sreli personifiikaciju ili onomatopeju ali zato znaju sve ostalo..ne kaki....neki ga uspoređuju i sa restoranima, dok mu drugi tepaju da izdrži
- Jimmy_The_Saint
#345 Re: VW Golf all about
Hajde, eto, Golf ima "dušu", a de golfista pojasni šta to, živ bio, ima Škoda. 
-
herbert mekfjuger
#346 Re: VW Golf all about
Slažem se da se za golfom prašina diže
Jel iko ikad vidio čista zadnja vrata kod golfa
njemački dizajn i aerodinamika 
-
Gost1515
#347 Re: VW Golf all about
Hoce to ... kad mu samo u leđa gledašherbert mekfjuger wrote:Slažem se da se za golfom prašina dižeJel iko ikad vidio čista zadnja vrata kod golfa
-
herbert mekfjuger
#348 Re: VW Golf all about
u leđa gledam jedino na parkinguGost1515 wrote:Hoce to ... kad mu samo u leđa gledašherbert mekfjuger wrote:Slažem se da se za golfom prašina dižeJel iko ikad vidio čista zadnja vrata kod golfa
- Better Man
#349 Re: VW Golf all about
Kod mene nije plastična šipka, šta češ sad.?Blobi wrote:Ma pusti Better Man-a, on zivi u crtanom filmu. A to sto je Vettel osvojio F1 ne mijenja cinjenicu da su u Renolima plasticne sipke za mjerenje nivoa uljaKlodovik wrote:Pa, je li ti voziš Vettelovo auto ili sebi kupiš nešto drugo? Kad se ove godine birao najbolji motor za 2010. godinu, prva mjesta su pokupili Volkswagen, BMW, Fiat, Toyota, Mercedes i Audi. Volkswagenov motor 1.4 TSI je dvije godine zaredom osvojio nagradu za najbolji motor. To je ono što je običnim smrtnicima dostupno, a F1 vozi pedesetak (ako i toliko) ljudi na svijetu.Better Man wrote:
S čijim motorom u Red Bullu je Vettel postao svjetski prvak, da nije možda sa VW motorom ili ipak što je puno realnije sa Renaultovim?![]()
![]()
-
Blobi
#350 Re: VW Golf all about
Pogledaj opet, ti mislis da je zeljeznaBetter Man wrote:Kod mene nije plastična šipka, šta češ sad.?