Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Kyra

#326 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kyra »

*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:45, edited 1 time in total.
zonbirile

#327 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

Kyra wrote:
zonbirile wrote:joj naprđivanja,samo svakom mrsko zvati idiote u plavom,inače bi im turnus u Vilsu bio po 400-500 joja kazni.Bolje nego saobraćajke.
a tebi ocito godi smrad pa se nemas namjeru maknuti i pomno pratis svaki post :razz:
budi pozitivan :thumbup:
-------------------------------------------
samo reci gdje ti je kuca pa da zovnem muriju
Friesian

#328 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

vec mi se pomalo okrece zeludac ovih zombijevaca...
nego, hocu i ja u setnju :)) ako nista barem da upoznam Muneveru.. :D
Kyra

#329 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kyra »

*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:47, edited 1 time in total.
zonbirile

#330 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

Friesian wrote:vec mi se pomalo okrece zeludac ovih zombijevaca...
nego, hocu i ja u setnju :)) ako nista barem da upoznam Muneveru.. :D
--------------------------------
ponesi brnjicu
legionarka

#331 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by legionarka »

Gdje ja zivim nije obavezno staviti brnjicu psima (osim koji su po zakonu oznaceni kao opasna rasa, nekih 6 rasa). Nerijetko vidim labradore, njemacke ovcare koji imaju onu brnjicu od platna (i ne zato sto ujedaju vec sto laju i gazde ne zele da im ljubimci uznemiravaju). Ja imam francuskog buldoga i osim s to je ultra bezopasan, bilo bi jako tesko nataci mu nesto na brnjicu uzimajuci u obzir anatomiju iste.
Sto se parkova tice, ovdje svaki park ima ogradjenu zonu za pse u kojoj oni mogu da se igraju, kake, piske ). Tu imas i pored kante za smece jednu kutiju sa kesama kojima lijepo pokupis ono sto tvoj psic ostavi iza sebe i svi sretni..
Zabranjeno je pustati pse da se setkaju slobodno po zelenim povrsinama u parkovima (kazne su poprilicne ako te uhvate), posto su im dali njihov prostor. Postoje parkovi u kojima je to dozvoljeno ali nisu bas tako cesti...
Ja sam zabrnjicu ako je pas opasan, a ostalo ko se boji nek mu ne prilazi..
Image
Image

obicno su veci, ali ne nadjoh slike na netu :)
Kyra

#332 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kyra »

*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:47, edited 1 time in total.
Friesian

#333 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

lijepo izgleda.. to za kakicu bi bila super stvar ali zbog situacije na Dobrinji ja je licno ni ne kupim.. neki dan se stene koje imam istovarilo na asfaltni dio po prvi put i sreca nadjem u blizini kesu (hocu reci da ipak ovoliko smece po gradu ima i neku pozivitnu stranu - ne moras nositi svoje kese), pokupim govance i od opcepoznatog "Kedaša" na Dobrinji setajuci prema Mojmilu, skrecuci na dobrinjski potok te sam na taj nacin dosao do Dobrinje 4 koja je skroz na drugom kraju i opet prema Mojmilu vracam se lukavickom cestom dodjem do kuce i tek ispred svoje zgrade kesu sa odredjenim sadrzajem uspijem baciti u kontejner.. zakljucak: nema kupljenja kakice dok se ne postave kontejneri...

@zombi - mogu je ponijeti samo ako tebi treba, a vidim da puno lajes..
baby_angel

#334 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

zengi wrote:Munevera bona smiri se...
Sta ti pada na pamet sa tim sprejem, šetaj i uživaj i nemoj da imaš takava stav u životu ni prema kome a posebno ne prema psima.
Evo neki od vas su veterinari ili studiraju veterinu pa mogu dati strucno misljenje.
Za večine pasmina, dva sata istrčavnja a ne lagane šetnje na povodcu sa brnjicom je minimum za psa. Inače počinje takozvano destruktivno ponašanje koje moze da se odrazi na sve, od griženja namještaja i ganjanja sopstvenog repa do napada na ljude i druge životinje.
Kako da se ovo izvede sa brnjicom i povodcem kračim od 1m.

Zonbriele,
Kao što sam rekao, za stvarni strah (neko te ganja oko kuće sa sjekirom i viče sad ću te u komade isjeći) ide se organima bezbjednosti, a za paranoje izazvane pogrešnim odgojem, lošim iskustvom ili nekom genetikom (vidio maltezera kako piški uz drvo) se ide psihijatru!
Evo dat ću ti jedan primjer.
Recimo ide naša munevera 44, mraćnom ulicom ljuta na cijeli svijet i samo čeka povod da reaguje, a u džepu svog kaputa grčevito stišće sprej oznojenim dlanovima.
Odjednom se iz mraka pojavi neki visoki muškarac sa šalom zamotanim preko lica i kapom na glavi, samo mu se oči vide. Prilazi on tako njoj i zavlači ruku u svoj džep. Aha siledžijo, uzvikne Munevera44 i spraši liku kompletan sprej u lice. On padne i počne da jauče a munevera onako ljuta, spremna na borbu i nepovjerljiva i prema bubamarama počne da ga šutira štiklom u glavu.
Leži tako tip sav u krvi a naša munevera mu cijedi u lice još ono malo spreja što joj je ostalo u bočici i štiklom mu gazi po rukama da nebi mogao da se digne i u tom dolazi policija. Dignu oni lika prodrmaju ga onako policijski i pitaju ga zašto je napao nevinu muneveru i onda se uspostavi da je taj lik neki profesor klavira koi je tu parkirao auto i taman kad je došao do auta, stavio ruku u džep da izvadi ključeve neka ga žena (tj. naša draga munevera44) zaskoči i poče da ga pršće sprejom i šutira štiklom u lice.
Sta ti misliš zonbriele, šta bi policija rekla. Pa dobro šta da se radi, žena se malo prepala i masakrirala čovjeka i sad šta je tu je. Nemoj brate više da ideš prema ženama i stavljas ruke u džepove jer znas "one se boje".
Ili bi odmah uhapsili muneveru (koja je očito djelovala u samoodbrani) i optužili je za nanošenje teških tjelesnih povreda a možda bi joj prišili i jedno malo drumsko razbojništvo.
Znači imaju neki standardi šta je strah a šta paranoja. I to što neko ima paranoju ne daje mu za pravo da maltretira čitav svjet. Mada, mogao je to stvarno da bude neki siledžija koi je baš htio da izvadi nož i napadne muneveru.

Svi mi imamo neke paranoje ali se moramo sa njima nositi a ne zahtjevati da se komplet zemaljska kugla povinuje našoj paranoji. Ja sam se kao mali strašno bojao paukova, uholaža a ponajviše ajkula.
Uspio sam se osloboditi straha od paukova tako što sam ih prvo posmatrao, pa onda dirao njihovu mrežu, pa onda puštao da mi mali pauci lazaju po rukama, pa onda malo veći i na kraju sam ih čak i zavolio. Slično je bilo i sa uholažama ali se straha od ajkula još nisam u potpunosti oslobodio. Znas, mene su kao malog odveli da gledam film Ajkul i to dok sam bio na moru u Podgori i nije se sad lako tog straha riješiti. Ali, ja sam svjestan da imam paranoju i pokušavam se liječiti i ne zahtjevam da se sve ajkule (fascinantna stvorenja) pobiju zato što se ja bojim.

Munevera44, odi u park gdje ima lutalica i posmatraj ih. Pogledaj im u oči i vidjet ćeš u njima tugu i jad. Nisu oni krivi što ih je neko tu ostavi. Pokušaj da se malo sprijateljiš sa nekim. Daj im malo hrane i malo ih pomiluj i vidjet ćeš da to nisu krvoločne zvjeri nego živa bića koima treba ljubav i dom. Kad ti neki od njih priđe vjeruj mi da ne prilazi da ti se napije krvi nego traži gazdu, nekog ko će ga prihvatiti. Psi žive sa ljudima već desetak hiljada godina i u njihovoj genetici je da budu pored čovjeka a njih svi tjeraju i progone a oni neznaju zašto. Pitaš li se ti samo kako se oni osječaju ili misliš da je tvoj strah dovoljno opravdanje da se i oni a i psi koi imaju vlasnika jednostavno pobiju.
Nemoj tako draga Munevera.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Kakav kralj!!!!!!!! :-D :-D :-D
Klodovik

#335 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Klodovik »

Ako je brnjica zakonski obavezna, svaka dalja priča je suvišna.
zengi

#336 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Može Fresian, idemo svi da napuckavamo svoje džukele na muneveru.
A ti munevera ponesi sprej ko vatrogasni aparat da se braniš. :D
Šta ono ti imaš? Dva nj.o. čini mi se?

Kyra, ja imam jednu mladu šarplaninku i jednog mješanca koi nisu agresivni ni prema ljudima ni prema drugim psima.
Imam ovog jednog rundova koi nekad jest nekad nije, zavisno od raspoloženja.
zengi

#337 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

E nek si nam ti reko kodovik.
zengi

#338 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Hvala baby-angel. Munevera me inspiriše. Evo da se kladimo da je munevera u stvari najbolja osoba od svih nas. Sad ću joj pjesmu napisati.
zengi

#339 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Legionarka,
A gdje ti to živiš? Šta je sa ovim diasporašima, svi kažu "gdje ja živim". Krijete li se vi od Haga ili mislite da će vam neko nepozvan doći u goste? :? Daj recite na primjer ja živim u Danskoj, Njemačkoj itd. i kod nas je ovako...
baby_angel

#340 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

zonbirile wrote:joj naprđivanja,samo svakom mrsko zvati idiote u plavom,inače bi im turnus u Vilsu bio po 400-500 joja kazni.Bolje nego saobraćajke.
Bolan momak odustani :D :D :D
Friesian

#341 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

kod mene njemacki ovcar i njemacki lovni terijer.. :D
legionarka

#342 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by legionarka »

izvini Zengi sto ne postavih i kopiju licne cisto da imas uvid..
zaboravih napisati, u svakom slucaju, Barcelona ako ti to ista znaci, a gosti dolazili i pozvani i nepozvani.. :D
povuci malo rucnu, tema je o brnjicama, ne o prebivalistu forumasa ,
aj laku noc!
somethings

#343 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

@zengi obožavam tvoje postove. :lol:
Meni fakat nije jasno zašto se ljudi malo ne opuste, a ne kad vide sjenu od psa, pretrčavaju na drugu stranu ulice u smrtnom strahu. Imam i ja strah od zatvorenih uskih prostora, pa sam se ipak navikla na lift kad sam preselila na 11. sprat. :lol:
Jednom sam srela djevojku sa velikim pit bulom, koji mi je prišao da se mazi, i ona meni zahvaljuje što ga se ne bojim. :shock: Opisuje cura na kakve je sve situacije nailazila ni kriva ni dužna, a njen pas maza prava. Od vrištanja do penjanja na džipove, a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
jaca-maca

#344 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by jaca-maca »

somethings wrote:a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
hahaha odmah se sjetim kada je neki covjek rekao jednoj zeni sa psom, kao "sigurno si neudata, niko te nece, pa si psa nabavila", nesto u tom smislu :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#345 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

jaca-maca wrote:
somethings wrote:a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
hahaha odmah se sjetim kada je neki covjek rekao jednoj zeni sa psom, kao "sigurno si neudata, niko te nece, pa si psa nabavila", nesto u tom smislu :lol: :lol: :lol:
---------------------------------------------
nije bona,priča je o lizalu
Cholina_Lokica

#346 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Cholina_Lokica »

et' nek je ona bezobrazna a ti nisi... :roll:

Image

buuuuuuuuuuu :lol:
baby_angel

#347 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

udwarach wrote:
somethings wrote:@zengi obožavam tvoje postove. :lol:
Meni fakat nije jasno zašto se ljudi malo ne opuste, a ne kad vide sjenu od psa, pretrčavaju na drugu stranu ulice u smrtnom strahu. Imam i ja strah od zatvorenih uskih prostora, pa sam se ipak navikla na lift kad sam preselila na 11. sprat. :lol:
Jednom sam srela djevojku sa velikim pit bulom, koji mi je prišao da se mazi, i ona meni zahvaljuje što ga se ne bojim. :shock: Opisuje cura na kakve je sve situacije nailazila ni kriva ni dužna, a njen pas maza prava. Od vrištanja do penjanja na džipove, a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
Ovo je vec ozbiljan BEZOBRAZLUK. Gdje ti zivis BULANTROPE ?
Pit bull ubio dijete staro četiri dana
Napad psa se dogodio kada su majka i otac ostavili djecu samu "samo nekoliko sekundi".
Dijete staro samo četiri dana umrlo je nakon što ga je u obiteljskoj kući na Floridi napao pit bull. Otac djeteta je objasnio kako se napad dogodio kada su bebina majka i on "samo na nekoliko sekundi ostavili djecu samu". Policija iz Jacksonvillea i floridski Odjel za zaštitu djece istražuju ovaj slučaj smrti djeteta.
- Naša istraga treba otkrili je li ovo bilo zlostavljanje, zanemarivanje ili samo nesretan slučaj - rekao je glasnogovornik floridskog Odjela za djecu i obitelj.
Otac tvrdi kako pas nikada nije bio agresivan prema nekom od članova obitelji, a stručnjaci su iskoristili slučaj za upozorenje na opasnost držanja kućnih ljubimaca blizu male djece.
Jučer je oko 19.15 sati u parku na Poljani Zdenka Mikine, na Jarunu, pitbull u vlasništvu 26-godišnjaka nasrnuo na sedmogodišnje dijete i lakše ga ozlijedio.
Djetetu je liječnička pomoć pružena u dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a pas je predan veterinarskom inspektoru na promatranje.
Pit bull ubio maltezera i ugrizao vlasnicu
Zagreb, 23.04.2008., 10:30 | Dnevnik.hr
U Martićevoj ulici u Zagrebu pit bull je jučer, oko 15 sati, zaklao maltezera te ozlijedio njegovu vlasnicu koja ga je pokušala spasiti. Pas je s maltezerom u ustima hodao ulicom, a obuzdati ga je mogao jedino vlasnik koji se, nakon dužeg vremena, pojavio na mjestu napada.
Hocete li jos?
Yebali vas pitbuli!
Jeste, svi su takvi, hajmo ih sve pobiti. A ovu curu što ga voda spaliti na lomači za primjer drugima. :oops: :x :x :x
Ja boljeg psa od pita nisam imala. A imala sam ih dosta. Čak ni ovaj sad kojeg imam (Nj.O.)nije ni blizu tom pitu kojeg nikad neću zaboraviti. Nije ljudi do psa, do vlasnika je. :sad:
baby_angel

#348 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

Cholina_Lokica wrote:et' nek je ona bezobrazna a ti nisi... :roll:

Image

Odoh u off, ali ovaj je ko lutka :kiss:
vazi

#349 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by vazi »

baby_angel wrote:
Cholina_Lokica wrote:et' nek je ona bezobrazna a ti nisi... :roll:

Image

Odoh u off, ali ovaj je ko lutka :kiss:
stvarno je buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :sad:

mene ga strah i na ovoj slici gledati :(

nego, glede onih sto ljude salju psihijatrima ;-) mogli bi svi mlao tamo mozda ;-)

naime jako puno psihologa tvrdi da ljudi s manjkom samopouzdanja vole jake i opasne pse :-? te da, zbog manjka kvalitetnog socijalnog zivota i priznanja od sredine/vrsnjaka itd traze kompenzaciju u druzenju sa psima 8)

srecom, ne valja nista i nikada generalizovati pa tako ni tvrdnje tih pCikologa :)

i, zivi bili neka jedni druge postujemo i sve ce biti u dure :thumbup:

znaci, nisi psiholog, ne trazi opravdanje za trcanje tvoga psa Wilsonovim optuzujuci one koji se plase da su paranoicni :)

a ovi koji se plase neka pokusaju imati na umu da su u strahu cesto velike oci :shock: (vidjeh ljudi sto vukova buuuuuuuuu :razz: )

relativizirajmo malo svi :thumbup:

ps i meni je jako zao sto s eprvo "prepisalo" od zapada to drzanje velikih pasa u stanovima. jadne zivotinje, to nije njihovo adekvatno staniste :D :run:
Kyra

#350 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kyra »

*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:48, edited 1 time in total.
Locked