The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
vee-jay

#326 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

dale cooper wrote:Governor je potvrđen za sljedeću sezonu. On je inače jedan od primarnih antagonista u stripu.
da i ja sam procitao. za nadati se da ce serija time dobiti na brutalnosti. ovo do sada je sve manje vise na razini diznijevih crtica.
dale cooper

#327 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

vee-jay wrote:
dale cooper wrote:Governor je potvrđen za sljedeću sezonu. On je inače jedan od primarnih antagonista u stripu.
da i ja sam procitao. za nadati se da ce serija time dobiti na brutalnosti. ovo do sada je sve manje vise na razini diznijevih crtica.
Sumnjam da će ikada doći blizu brutalnosti stripa. Ipak je strip slobodniji medij za izražavanje nekih
stvari. :D

Usput rečeno odličan avatar, Bonnie Prince Billy je Tito. :-D
Dasi

#328 Re: The Walking Dead - serija

Post by Dasi »

jastuk1 wrote:Za one koji ne kontaju zašto je Shane porezao dlan. Pa upravo da se jedan zombi primakne na mrlju od krvi (kad je Shane zamazao "metalni štok" od vrata autobusa) pa da ga umrtvi u glavu. Zombi pada i previ prepreku ostalim i tako se SMANJUJE PRITISAK ostalih na vrata autobusa. Zar je to bilo tako teško za zaključit?
Kad ti to tako fino objasnis nista nije tesko zakljuciti. Jos da smo o tome pricali ti bi bas pametan ispao. Steta, ali nismo :(
Je li RIck na kapiji ubio jednog zombija nozem? Jeste. Je li Rick rekao Shaneu da on ubije drugog. Jeste. Je li Shane ubio drugog zombija nozem. Vjerovatno jeste jer je izvukao noz. Je li se kasnije Shane posjekao istim nozem po ruci? Jeste. Je li se Shane zarazio? Nije. Jesu li prije toga Shane i Rick za su dvojcu drotova zakljucili da nemaju ujeda i da su vjerovatno zarazeni ogrebotinama? Jesu. Pa kako se onda Shane nije zarazio?
Vjerovatno je koristio
Image
ili???
Serija me je navukla ali ima toliko nebitnih gluposti, fula i beze zapleta...uh
_Reds_

#329 Re: The Walking Dead - serija

Post by _Reds_ »

Prva sezona je sasvim OK. U drugoj pregledah 8 epizoda, jel imas jos ?
I sta reci, glumacka ekipa ispod prosjeka, zene lose samo tako, djecije uloge lose. Sam scenario prve sezone je dobar.

Druga sezone postaje sapunica mrtva, presipanje iz supljeg u prazno, i obrnuto.
irac300

#330 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

_Reds_ wrote:Prva sezona je sasvim OK. U drugoj pregledah 8 epizoda, jel imas jos ?
I sta reci, glumacka ekipa ispod prosjeka, zene lose samo tako, djecije uloge lose. Sam scenario prve sezone je dobar.

Druga sezone postaje sapunica mrtva, presipanje iz supljeg u prazno, i obrnuto.
Sinoć je prikazana 11 epizoda druge sezone.
KPNCTNJAH

#331 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

Gledam i ja ovo, a veze nemam zasto :roll: serija truba, ali eto sve se nadam da ce postati zanimljivija :D
neo7

#332 Re: The Walking Dead - serija

Post by neo7 »

dabogda crko onaj karl, dabogda ga zombi karLo.... jebem ti seriju....pa on drka ko veliki da prostite...
Baltazar_khan

#333 Re: The Walking Dead - serija

Post by Baltazar_khan »

neo7 wrote:dabogda crko onaj karl, dabogda ga zombi karLo.... jebem ti seriju....pa on drka ko veliki da prostite...
odvratno dijete balavo :x
SOMA

#334 Re: The Walking Dead - serija

Post by SOMA »

Kako sje***e seriju, pa to nije normalno?!
Dodje mi da pojedem svoj mozak od muke, tite mi :run:
dale cooper

#335 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Ode moralna vertikala serije. :( R.I.P. Dale. Znao si biti naporan, ali srce ti je uvijek bilo
na pravom mjestu.

Eh da, I...hate...that...fucking...kid.
alibaba_i_30_godina

#336 Re: The Walking Dead - serija

Post by alibaba_i_30_godina »

Prosla epizoda je bila odlicna, nadao sam se da ce nastaviti u tom pravcu - taman dovoljno akcije i drame.

Sta reci o ovoj novoj 11. epizodi?! Jedva cekah da se zavrsi. :roll:

Eh da ... hoce li neko vise smaknuti ono antipaticno deriste!!! Od pocetka serije govorim kako me mali nervira, a rijetko ko moze da mi bude toliko antipatican.
hladan.preminger

#337 Re: The Walking Dead - serija

Post by hladan.preminger »

Hoce li ova serija vise poceti, majku joj jebem?
dale cooper

#338 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Slažem se, prosječna epizoda, previše natezanja i na kraju šokantan momenat tek toliko da
se nešto dešava. Prethodne dvije epizode su pokazale da to može puno, puno bolje.

Nije mi jasno šta producenti rade sa likom T-Dog-a. Tip već par epizoda nema više od jedne
rečenice po epizodi (ako i toliko), mogli su komotno unajmiti kakvog statistu za ovaj posao.
Jesu li napravili ovaj lik čisto zbog rasne raznolikosti grupe ili imaju u planu nešto za razvijanje
ovog lika. Ako je ovo prvo u pitanju sram ih bilo!
rimano

#339 Re: The Walking Dead - serija

Post by rimano »

dale cooper wrote:Slažem se, prosječna epizoda, previše natezanja i na kraju šokantan momenat tek toliko da
se nešto dešava. Prethodne dvije epizode su pokazale da to može puno, puno bolje.

Nije mi jasno šta producenti rade sa likom T-Dog-a. Tip već par epizoda nema više od jedne
rečenice po epizodi (ako i toliko), mogli su komotno unajmiti kakvog statistu za ovaj posao.
Jesu li napravili ovaj lik čisto zbog rasne raznolikosti grupe ili imaju u planu nešto za razvijanje
token black guy
hladan.preminger

#340 Re: The Walking Dead - serija

Post by hladan.preminger »

dale cooper wrote:Slažem se, prosječna epizoda, previše natezanja i na kraju šokantan momenat tek toliko da

When shit gets tough, send the black guy in! :D :D :D

Cijela ova druga sezona je cisto sranje i preseravanje. Nema kvalitet za dvije epizode ukupno.
Naforsirani dijalozi, prenemaganje, neuspjeli pokušaji dramatizacije sa ljudima koji to ne znaju glumiti.
Umjesto da katastrofalnu glumu prikriju sa vise akcije, sto bi trebalo da dolikuje apokalipičnom scenariju, oni nesto drame i pokazuju koliko su glumci karine.

Neka su vise ubili onog retardiranog dida Dale-a. Totalno beskoristan lik. Poceo me nervirati jos kad im je ko fol sakrio oruzje. Pa zubima bi ga udavio da mi u onakvom sranju od situcije sakriva oruzje.

I'm pissed.
dale cooper

#341 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

rimano wrote:

token black guy
Ma izgleda da je to u pitanju. Čuo sam da strip ima mnogo interesantnijeg Afro-Amerikanca
Tyreese-a. Čini mi se da T-Dog-a čak uopšte i nema u strip verziji.
alibaba_i_30_godina

#342 Re: The Walking Dead - serija

dale cooper wrote:
rimano wrote:

token black guy
Ma izgleda da je to u pitanju. Čuo sam da strip ima mnogo interesantnijeg Afro-Amerikanca
Ja sam i zaboravio na tog lika ... veceras ga tek opet opazih kad su glasali sta ce uraditi sa onim malcem. Mislim da su i Daryla mogli iskoristiti na bolji nacin, napraviti vise akcije sa njim. Svakako je on uz Shane najjaci (fizicki) u onoj skupini.
dale cooper

#343 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

NeyDan wrote: Ja sam i zaboravio na tog lika ... veceras ga tek opet opazih kad su glasali sta ce uraditi sa onim malcem. Mislim da su i Daryla mogli iskoristiti na bolji nacin, napraviti vise akcije sa njim. Svakako je on uz Shane najjaci (fizicki) u onoj skupini.
Da, počeli su zapostavljati Daryla što je loš izbor jer lik ima potencijala. Da se mene pita serija bi se
fokusirala na njemu Ricku i Shaneu.

Što se tiče onoga što je preminger spomenuo za Dejla. Da, matori je znao biti naporan i ubijati
u pojam. Ali sve ono što je rekao u ovoj epizodi je potpuno tačno. Kada izgubimo svoju ljudskost
šta nam još preostaje, zbog čega vrijedi živjeti? Zbog samog preživljavanja? Jebeš takav život.
alibaba_i_30_godina

#344 Re: The Walking Dead - serija

dale cooper wrote:
NeyDan wrote: Ja sam i zaboravio na tog lika ... veceras ga tek opet opazih kad su glasali sta ce uraditi sa onim malcem. Mislim da su i Daryla mogli iskoristiti na bolji nacin, napraviti vise akcije sa njim. Svakako je on uz Shane najjaci (fizicki) u onoj skupini.
Da, počeli su zapostavljati Daryla što je loš izbor jer lik ima potencijala. Da se mene pita serija bi se

Što se tiče onoga što je preminger spomenuo za Dejla. Da, matori je znao biti naporan i ubijati
u pojam. Ali sve ono što je rekao u ovoj epizodi je potpuno tačno. Kada izgubimo svoju ljudskost
šta nam još preostaje, zbog čega vrijedi živjeti? Zbog samog preživljavanja? Jebeš takav život.
Slazem se za Dale-a. Svakako mislim da je ovo veceras sto je govorio bio jedan od boljih monologa u cijeloj ovoj sezoni, ako ne i najbolji.

Rick me takodjer pomalo nervira ... dosta je karakterno slab da bi bio vodja jednoj onakvoj ekipi. Smatram da u onakvim situacijama treba jedan odlucan i snazan vodja, a ne neko ko i kada nesto odluci ne stoji iza te odluke.

Zenski likovi mi nikako nisu uvjerljivi, cak su i cesto dosadne. Mogu reci da se ona plava popravila, za razliku od prve sezone u kojoj je samo cmizdrila za onom svojom sestrom ... Maggy je ok, mislim da se svakako ponasa onako kako bi se i ponasao neko njenih godina.
dale cooper

#345 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

NeyDan wrote:
dale cooper wrote:

Slazem se za Dale-a. Svakako mislim da je ovo veceras sto je govorio bio jedan od boljih monologa u cijeloj ovoj sezoni, ako ne i najbolji.

Rick me takodjer pomalo nervira ... dosta je karakterno slab da bi bio vodja jednoj onakvoj ekipi. Smatram da u onakvim situacijama treba jedan odlucan i snazan vodja, a ne neko ko i kada nesto odluci ne stoji iza te odluke.

Zenski likovi mi nikako nisu uvjerljivi, cak su i cesto dosadne. Mogu reci da se ona plava popravila, za razliku od prve sezone u kojoj je samo cmizdrila za onom svojom sestrom ... Maggy je ok, mislim da se svakako ponasa onako kako bi se i ponasao neko njenih godina.
Ah Rick. Pravi good guy. Ali problem je što je rastrzan između obaveze prema porodici i obaveze vođe
prema grupi. Teško prihvata da je nepohodno ponekad i zaprljati ruke da bi se zaštitila grupa i to najviše zbog
toga kakav će primjer biti Carlu. Što je najgore ovo malo jebeno derište me više podsjeća na Shanea nego
na Ricka. Zajebao se sa Shaneom, trebao ga je ubiti kada je imao priliku, sasvim sam uvjeren da ovaj
sada jedva čeka sljedeću priliku da ubije njega.

Slažem se za ženske likove, prilično zaboravljivi. Fulali su u pokušaju da naprave neke snažne ženske
figure u Lori ili Andrei. Ove dvije samo idu na živce.
vee-jay

#346 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

dale cooper wrote:
vee-jay wrote:
Sumnjam da će ikada doći blizu brutalnosti stripa. Ipak je strip slobodniji medij za izražavanje nekih
stvari. :D

Usput rečeno odličan avatar, Bonnie Prince Billy je Tito. :-D
:D :wink: :thumbup:
vee-jay

#347 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

dale cooper wrote:

Skupo, veoma skupo ce ih kostati neubijanje zarobljenika.
vee-jay

#348 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

dale cooper wrote:
rimano wrote:

token black guy
T-Doga nema, ali ni Tyreesea nije bilo bas tako dugo. Mislim neke dvije-tri godine, mozda cetiri :D
jastuk1

#349 Re: The Walking Dead - serija

Post by jastuk1 »

dale cooper wrote: Slažem se za ženske likove, prilično zaboravljivi. Fulali su u pokušaju da naprave neke snažne ženske
figure u Lori ili Andrei. Ove dvije samo idu na živce.
Mislim da je ustvari pokušaj da naprave nešto sasvim drugo. Kod Lori - hoće da ona sve prepusti mužu i da ni sama na zna šta hoće. Već sam rekao da je miscast zato što ona glumica ne zna na pravi način odglumiti konfuziju i lik koji je neodlučan/neodređen.

S druge strane, Andrea je od početka serije do sada doživjela veliku transformaciju koja još traje. Besprijekorno odrađeno. Prosto se osjeti kako je odlučnija i življa iz epizode u epizodu.

S ovom epizodom scenarij je malo zasro, onaj mali se jako nekonzistentno ponaša. Nisu radnju oko njega i s njim nikako uokvirili kako treba. Ili je trebalo skratit scene s malim, ili ih još više razradit. Problem je što hoće da je mali u prvom planu kad im to treba, a malo ga stavljaju na ekran inače (u odosu na druge likove) da bi se formiralo neko definitivnije mišljenje o njemu. Mislim kako je glupo karakterizaciju svesti na "you are an idiot" i onda otrčati. Presmješno i bezzeze. Ili izbaci skroz ili kad već barkaš po tome onda razradi kako treba. Vako je baš bilo sklepano i traljavo. Hoću reći da ne valja tempo (pacing) u ovoj epizodi nikako. Tačno se osjeti rad različitih režisera i scenarista.

Al eto, još dvije epizode i onda kad opet jesenas ili dogodine, zna li ko?
Bitte_Halt_ja_ja

#350 Re: The Walking Dead - serija

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

jedino sto ljude drzi da gledaju seriju su zombiji i nada da ce se nesto desiti. Nazalost zombi je usmrtio pogresnog a obecavalo je da ce zaskociti malog i odgristi mu lice.....jbg-a, ne moze happy end nikako :(

mada kad covjek pogleda forume, ljudi su odusevljeni ovom epizodom....svasta. Bas bace mrvice i vecina zagrize...ooo wow on umire woooow awesome....wooow...

j*b'o ih retardirane, nije ni cudo sto se serija razvlaci ko slina, kad su gledaoci na nivou true blood-a
Post Reply