FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#326 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Pitarrr82 wrote:Koliko Vas koji sada kukate za Slobodom inace i idete na njihove tekme? :mrgreen:

Inace prica po forumu kao i u svemu ce im mnogo pomoci...
ma razumiss ti menee? :)
poenta i jest,da je vecini pun K i ovakve jadne slobode, i tog klosarskog miljea oko nje, i sve ostalog.. i da je i trebala davno ispast,i da raja zato i ne ide...
i to fuj nemam rijeci navijanje, u kom se diraju stvari koje se ne bi smjele dirat(markale,kapija,i mrtvi se ne smij udirat, i ja se ko tuzlak izivnjavam svakom sarajliji koji se nasao prozvanim,jer nas to ne vodi nicemu,a ti koji tako psuju nisu tuzlaci,nego nekulturni i neodgojeni divljaci,tacka ba)...a isto tako i u kontra stranu...
jedno je navijanje,a jedno,divljastvo...

@livtz,ne zatezi djabe i ne vrijedjaj,mlad si vjerovatno,nije sve tako crno bijelo...

p.s ono sto mi se cini ociglednim,a na sto bi neke buduce uprave morale poradit definitivno,a to je poboljsat odnose sa ostalim klubovima,jer ne moze sea ovako,sam protiv svih,kad tad ljudi uceraju ko sad :lol: :skoljka:
ebiga bic bolje,bolje i za 5 godina u premier ligu ko normalan klub,nego ovao godinama zivotarit ko pacijent...
Pitarrr82

#327 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Pitarrr82 »

Onda je ovako i bolje za sve, imaju sansu da dodju sebi, mozda da jos vise pomlade ekipu itd, da se nesto uradi konkretno oko kluba a ionako vjerujem kakve su nase lige eto Slobode vec sljedece godine nazad...
ultima_palabra

#328 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Zašto su opština i načelnik Imamović dopustili da KK Sloboda propadne i da FK spadne na ove grane? Jel on stvarno misli da su jezera i pjesničke večeri sve što je potrebno jednom gradu kao što je Tuzla?

Veležu i Borcu je malo druge lige godilo, vidjećemo šta će biti sa Slobodom...
sumirprimus

#329 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Zašto su opština i načelnik Imamović dopustili da KK Sloboda propadne i da FK spadne na ove grane? Jel on stvarno misli da su jezera i pjesničke večeri sve što je potrebno jednom gradu kao što je Tuzla?

ono neam rijeci,jebiga,potonuli smo totalno..
sramota i uzas...
tuzla nema prvoligasa,nije to samo fudbal... :(
Kiki_Musampa

#330 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Kiki_Musampa »

ultima_palabra wrote:Zašto su opština i načelnik Imamović dopustili da KK Sloboda propadne i da FK spadne na ove grane? Jel on stvarno misli da su jezera i pjesničke večeri sve što je potrebno jednom gradu kao što je Tuzla?

POšto se dani kljige održavaju na parkingu Mercatora,vjerovatno mu Sloboda smeta-sljedeći je na Tušnju:)
Altsa

#331 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Altsa »

samo mi je zao sto ne ispadose i celik i sloboda u paketu :dance:
sumirprimus

#332 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Altsa wrote:samo mi je zao sto ne ispadose i celik i sloboda u paketu :dance:
ej moj drug,pa bez konkurentnih slobode i celika,dje kontas igrat ligu?ko ce to tek pratit,ko sponzorirat?
il je mozda i bolje...
Kiki_Musampa

#333 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Kiki_Musampa »

sumirprimus wrote:
Altsa wrote:samo mi je zao sto ne ispadose i celik i sloboda u paketu :dance:
ej moj drug,pa bez konkurentnih slobode i celika,dje kontas igrat ligu?ko ce to tek pratit,ko sponzorirat?
il je mozda i bolje...
Ima Kiseljak,Ilijaš,Pale,pa da još usitnimo,Maaalta,Koševo etc:)

Derbi PL 2016: Koševo-Grbavica za prvo mjesto, Željo-Sarajevo za 3 mjesto u europi.
Kiki_Musampa

#334 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Kiki_Musampa »

Ovo gore je naravno šala, ali fakat,ako nam ligu budu sačinjavali gradovi,koji imaju manje stanovnika nego Čelik navijača,koju poruku poslati (građanima koji trebaju da kupe kartu za tu utakmici)???? :lol:
ultima_palabra

#335 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Pa valjda je to pitanje za Slobodu, kako su dozvolili da tim iz Gabele ima više bodova od njih? Ili da tim bez tradicije i navijača (Olimpic) pobjegne Veležu, Čeliku i Slobodi po 20 bodova?

Ništa neobično i u drugim zemljama... seoce Hoffenheim ima stabilnog prvoligaša, a Hertha iz glavnog i najvećeg grada u Njemačkoj ode u cvajtu.
delightful

#336 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by delightful »

LivTz wrote:
simonese wrote:idiot napisao, ali sve po zasluzi , ko je ikad bio u Tuzli na gostovanju(isto vrijedi i za Zenicu) dobro zna na sta ja mislim
e do godine cu ti baklju usta da strpam neces vise ciglu dobit u glavu... pa ces onda da upamtis tuzlu you fucking cunt

krsenje pravila foruma, trajni
Zavatoni

#337 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Zavatoni »

Mislim da se Tuzla treba da zapita zbog čega Srebrenik i Gradačac imaju premierligaša...a Sloboda igra u rangu Kalesije, Banovića i Gračanice...
Zbog čega je Tuzla u situaciji da općine koje joj gravitiraju imaju sport a oni ih nemaju...ljudi iz tih mjesta dolaze u Tuzlu raditi do 4, a u 5 žure na utakmicu premier lige u svom mjestu...
Ovo je sramota za Tuzlu.
sumirprimus

#338 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

ma nece ni zurit,igrace gradina na tusnju :lol: jad i tuga :skoljka:
burek_in_space

#339 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by burek_in_space »

Ja bih samo da pozdravim plain vanillu i pozhelim joj dobrodoshlicu na premijerligashke utakmice koje se igraju u Sarajevu. 8-) :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#340 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:Ja bih samo da pozdravim plain vanillu i pozhelim joj dobrodoshlicu na premijerligashke utakmice koje se igraju u Sarajevu. 8-) :mrgreen:
samo ako ces me ti voditi na utakmicu :D
burek_in_space

#341 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by burek_in_space »

Ako treba, ponesi i Slobodin dres :oops: :mrgreen:
plain vanilla

#342 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:Ako treba, ponesi i Slobodin dres :oops: :mrgreen:
dogovoreno, da i ja vidim europski mec :D
shake69

#343 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Zavatoni wrote:Mislim da se Tuzla treba da zapita zbog čega Srebrenik i Gradačac imaju premierligaša...a Sloboda igra u rangu Kalesije, Banovića i Gračanice...
Zbog čega je Tuzla u situaciji da općine koje joj gravitiraju imaju sport a oni ih nemaju...ljudi iz tih mjesta dolaze u Tuzlu raditi do 4, a u 5 žure na utakmicu premier lige u svom mjestu...
Ovo je sramota za Tuzlu.
Sramota jeste, ali mi nije jasno da je trener Ibrakovic toliko bio naivan pa mislio da ce im sve srediti - Velez ili Zeljo, jer kao nemoguce je da oni te utakmice izgube. Taman da su isli i malo prijateljskim linijama pa i da podmite ili obecaju neku lovu Velezu, isplatilo bi se jer klub se dize, kako citam, prave pomocne terene evropske vrijednosti, nova tribina uskoro treba da dobije plasticne stolice - da bi, eto sada dolazila Gracanica, SASK i ko sve ne na Tusanj naredne godine sto je veliki gubitak za ionako siromasni klub! No, krivi su sami, morali su u IS odigrati bolje. Na istom terenu su igubili najvazniju utakmicu u novijoj historijik, u funalu Kupa BiH, prije 3-4 godine, ne znam, imali su 2:0 s Tusnja i izgube na penale od te iste Slavije. Sad ih gurnuse u nizi rang. Tuga i cemer.
phillie

#344 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by phillie »

Sloboda je imala uz Kozaru najmanje bodova i zasluzeno su ispali. Imali su trideset kola da se bore, nisu uspjeli i sta je tu je. Sloboda je veliko nogometno ime na ovim prostorima, ali velika imena su i Velez, Borac, River Plate u argentinskom nogometu je pojam, ali ispadose i oni, Herta je ime ali su ispali. Sport je takav, i lose se stvari desavaju.
Sad, druga je stvar sto gledajuci s aspekta Tuzle kao jednog od velikih gradova u BiH, sramota je sto Tuzla nema premierligasa, dok eto jedna Lukavica, Gabela, Gradacac... imaju. Al opet tu treba da je sramota opstine koja je dopustila da ovakvo stanje zavlada u Slobodi, jer ispadanje iz lige je samo posljedica dugogodisnjeg nemara i loseg poslovanja i vodjenja politike kluba od strane Uprave i macehinskog odnosa politickog vrha u Tuzli kako prema Slobodi, tako i prema svim sportskim kolektivima u tom gradu. Ovaj slucaj nije samo u Tuzli, isto ovako se radi i u Zenici, gdje vec odavno od opstine nema interesa da se katastrofa u Celiku zaustavi, dok se Uprave, treneri i igraci smjenju, a svako gleda svoj sitni interes.

Samo ne znam zasto se na forumu produbljuju animoziteti na relaciji Sarajevo-ostali gradovi? Bilo je stvari kojih bi se svaki normalan covjek stidio, ali isto tako neke stvari koje su pozitivine bile u trenucima tuge (LivTz iako je dobio ban zasluzeno, postavio je sliku Fukara sa transom RIP V. Puljic), isto to su uradili i Robijasi, koji su dobrovoljno davali krv za Hordase koji su imali saobracajnu nesrecu cini mi se kod Zepca, kada su isli na gostovanje u Gradacac (cini mi se). To se ne spominje, a negativnosti koje su se desile u proslosti se potezu i time samo raspaljuje polemiku i trolanje. Ljudi valjda lakse pamte ono sto je lose.

ps. da ne duljim, Slobodi zelim brz oporavak pa onda i povratak medju "elitu". pozz
ultima_palabra

#345 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

crkvice wrote:Samo ne znam zasto se na forumu produbljuju animoziteti na relaciji Sarajevo-ostali gradovi? Bilo je stvari kojih bi se svaki normalan covjek stidio, ali isto tako neke stvari koje su pozitivine bile u trenucima tuge (LivTz iako je dobio ban zasluzeno, postavio je sliku Fukara sa transom RIP V. Puljic), isto to su uradili i Robijasi, koji su dobrovoljno davali krv za Hordase koji su imali saobracajnu nesrecu cini mi se kod Zepca, kada su isli na gostovanje u Gradacac (cini mi se). To se ne spominje, a negativnosti koje su se desile u proslosti se potezu i time samo raspaljuje polemiku i trolanje. Ljudi valjda lakse pamte ono sto je lose.
Nema potrebe za animozitetom i generaliziranjima... međutim, mislim da je ono što navijači Želje i Sarajeva očekuju od gostovanja Čeliku, Slobodi, Travniku, Jedinstvu iz Bihaća ranije, je da domaći imaju apsolutno isti pristup utakmicama sa njihovim klubovima kao i utakmicama protiv Širokog, Zrinjskog, Borca itd... na terenu i tribinama.

Znači, ne mora biti nikakvo prijateljstvo, poklanjanje bodova niti išta... samo isti odnos. Pa ako treba neka slome nogu čitavoj ekipi i bacaju molotove na navijače... ali ako će isto to raditi i protiv navedenih klubova.

Izuzeo bih od ovoga Velež, Zvijezdu, Budućnost koji su više manje korektni prema SA klubovima.
gidora

#346 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by gidora »

jeza u ledja wrote:
samo_ti wrote:@ ježe, a sto bi neko "podnosio" Sarajlije ?

O cemu vi pricate, kao da ste neka visa rasa, ovo ono...vas pristup prema ostalim sredinama se vama obije o glavu...sve po zaslugama :)
A zasto ne?

Kakva visa rasa ba? O cemu ti? Kakav pristup prema ostalim sredinama?
Hoće da kaže da vas ne mogu ni u Zenici ni u Tuzli,ni u Banja Luci ni u Mostaru...
Valjda pita do koga je 8-)
P.S.Mada je to u svim državama balkana slično,ne može niko one iz glavnih gradova
plain vanilla

#347 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Skream wrote:Doček :)
pa rekoh ja sinoc da vidim vatromet :lol:
PrtiBeeGee

#348 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Sta je tu je Sloboda ode u drugu ligu da kazete da nije bilo namjestenih utakmica u zadnjem kolu JESTE BILO...
Koliku su tu ulogu odigrali Zeljeznicar i Velez pa recimo veliku, ali ipak zapitaj te se jedno. Zeljeznicar do zadnjeg kola nije imao poraz i bas kod Leotara izgubi, Velez u jednoj minuti prima 2 gola sa istog mjesta obadva puta glavom a ima 2 najveca centarhalfa u ligi... Toliko toga se ima za reci ali sto sad djaba pisati Sloboda je ispala, 90% vas koji ste komentarisali vam je drago sto je ispala a u neku ruku su i sami sebi presudili jer je Sloboda prosula kod kuce 18bodova tako da bilo proslo liga se zavrsila nema nazad... Evo i citat od navijaca/reportera koji je bio na utakmici Velez-GOSK : Velež nikad neće oprati ljagu s lica...Nikad...Nikad i Nikad...Sramota je da su danas pustili GOŠK-a...Sramota za Velež...U jednoj minuti primaju dva gola s istog mjesta, glavom, a imaju dva najviša centarhalfa u ligi: Zvonića i Mahinića...Od sramote nema jadnije i tužnije riječi...Kukavički, bijedno, jadno i žalosno...A, šta tek reći za Željezničar? Sramite se Velež i Srami se Željo..." ... A evo i za kraj nikad realnijeg teksta napisanog u jednom BiH portalu vezano za odigravanje zadnjeg kola: Sloboda je ispala, bolje rečeno izbačena iz lige, zahvaljujući sumnjivoj utakmici Veleža i GOŠK-a. Iako, trener Mostaraca Asmir Džafić veli kako se ne misli nikome pravdati, jer jer njegov tim "pošteno" izgubio. Povjerovali bi, ali nismo svi u Tuzli mala djeca.
Sloboda je ispala. Ispadali su i veći. Ali, način na koji je Sloboda ispala je gotovo nezabilježen u sportskim analima. Svašta su ova djeca u "crveno - crnim" majicama pretrpjeli u ovoj sezoni. Svašta. I na kraju se desi to što se desi.
Sloboda i Velež su, najvjerovatnije, nakon jučerašnje blamaže završili za sva vremena sa sportskim i prijateljskim odnosima. Sloboda je zbog Veleža ostala bez titule, kada je bojkotovan plej - of, jer su klubovi s teritorija pod kontrolom Armije BiH stali uz Velež i njegova stremljenja za povratak pod Bijeli Brijeg. Sloboda je Velež ugošćavala na "svetom" turniru Mustafa Hukić Huka, a Mostarci znaju kako su dočekani na posljednjem. Te godine su se napokon vratili u Premijer ligu BiH, a na Tušnju se orilo Rođeni, Rođeni... i puštena je u više navrata pjesma Čudna jada od Mostara grada...Sve su to tanovići, džafići, velagići... bacili u blato. Devedeset godina rivaliteta su zgazili u jednom danu. Znamo, reći će, Sloboda je Veležu uzela titulu 1986. godine. Pa, zar se 26 godina čekalo na osvetu, zar još živimo u Jugi, zar da se Sloboda izbaci iz lige na uštrb Gabele, selendre u kojoj se ne poštuje država BiH. Zar je to mostarska računica?Na tribinama je bio federalni premijer Nermin Nikšić, obožavatelj Veleža, koji budžetske pare daje za finansiranje ovog nečasnog kluba. Da, da Nermin Nikšić, koji dobro zna šta i koliko Tuzla daje za Federaciju BiH.
Zbog toga građani Tuzlanskog kantona trebaju biti kratke pameti. Zaboraviti sve šta je u radio Velež i u oktobru izabrati istu opciju - Državu za čovjeka. Nermin Nikšić može spasiti što se spasiti može. Neka traži od istražnih organa da utvrde zbog čega je Velež pustio/prodao GOŠK-u. Ako već ne zna, a bio je u Mostaru.
veljaca

#349 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by veljaca »

RealNO - zao mi je Slobode ..... Ali pravi prijatelji i oni koji vole ovaj klub - moraju za ovaj neuspjeh traziti krivca/krivce u svojim redovima .... Za svoju dobrobit ....
Jer nikada se ne treba dozvoliti da o tebi odlucuju drugi ..... Tada zavisis od njih a ne od sebe ....
Evo jedno pitanje - zasto Sloboda nije izvukla rezultat u Lukavici koji joj je povoljan ( a i poraz sa jednim golom je to )? I tada bi vas bilo briga i za klubove: Gosk, Velez, Leotar, Zeljo a i neke druge ....

Zelim vam brz povratak u Premijer ligu i ono najvaznije - ocistiti sve lose u i oko kluba ....
wake

#350 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by wake »

fakat mi je žao što je sloboda ispala ali su krivi sami 100%!u zadnjoj tekmi odlučuješ o svojoj sudbini protiv direktnih konkurenata na njihovom terenu i ne uputiš ni šut prema golu,a očekuješ od drugih(želje i veleža )da ti pomognu!niđe veze nek vama imamović gradi jezera po centru tuzle a za sport se ne brinite,uskoro ga nečebiti u vašem gradu! VOLIM TE ŽELJO :bih:
Post Reply