Lagumdžija zgazio Radončića

Post Reply
kobe_sa

#326 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by kobe_sa »

SDP ima sansu :-) ,

Glasam od prvih demokratskih izbora , bilo je Alija , Alija ,Hare , SDA , Hare , znaci tvrdi desnicar :-D

Ali glasam za SDP 1000% , mislim da je smjesno glasat za ove male stranke tipa kokuzi , zeleni , liberali cak i nasa stranka i sdu , to je sve oduzimanje glasova da se nesta promjeni , MORA se nesta promjeniti a to nesmije biti FAHRO !

Neznam jel se trebam zakleti svim i svacim da nisam NIKAD glasao ni podrzavao SDP , ali jedino oni mogu makar malo poboljsati standard zivota , MOLIM VAS DA GLASATE ZA SDP , TJ OTIDJITE NA LISTE SVIH STRANAKA KAO I JA I ZAKLJUCICE TE DA SU JEDINO LISTE SDP I SDA NESTA VRIJEDE ! . Posto moramo mjnejati nesta jer vise ovako ne ide , onda ostaje samo SDP !

btw. otidji te na stranicu SBB-a vrijedi , ismijat ce se do suza kad odete na NOSIOCE lista ZA DRZAVNI I FEDERALNI paralament , pa fakat nisu normalni , sve neki poluobrozovan svijet nema 3 covjeka sa kvalitetnim fakultetom , a mjesta rodjenja su bajna kao i fotografije :roll:
snaga_znanja

#327 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by snaga_znanja »

emigrazione wrote:Ma drago ''socijaldemokratama'' i ''gradskoj raji'' sto je zlaja odjebo fahru pa sad serbez mogu na kafu i sladoled a da ih niko poprijeko ne pogleda...eto odakle tolika euforija
Makar se nece u stranackim biltenima po naredbi "ozgo" pisat ruzno o onim koji ne lizu sladoled! Kao u proteklih 15 godina! A gdje ste nas doveli pitanje je hoce li biti za sladoleda iduce ljeto.
kurajber

#328 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by kurajber »

emigrazione wrote:Ma drago ''socijaldemokratama'' i ''gradskoj raji'' sto je zlaja odjebo fahru pa sad serbez mogu na kafu i sladoled a da ih niko poprijeko ne pogleda...eto odakle tolika euforija
Ma drago je njima sto ce im biti isto, uh pardon, zapravo gore nego sto je i bilo, al neka, to nama treba, bolje biti "gradska raja" i rovit po kontejneru, to nama definitivno treba
mikelandjelo

#329 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mikelandjelo »

zlaja je najkompletniji i najbolji politicar u BIH. steta sto je onaj komsic u njegovoj stranci pa nece imati sdp glas od mene.
inace, otreso je radoncica,kriminalca, ko prehladjeni slinu.
mousstapha

#330 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mousstapha »

Autobus wrote:Ova tema je vrhunac subjektivnosti..

Ne da niko nikog nije zgazio.. nego je bilo apsolutno mirno i posve civilizovano za nase politicare...

Koliko se samo jahalo k**** Lagumdzicevog na ovoj temi.. oo Boze... :-) :-)
O tome se i radi. Da nekoga nagazis u politickoj emisiji ne moras galamiti. To moze civilizirano i mirno, a onda zakljucis kako ga je ovaj intelektualno "naguzio". Zamisli samo koliko se Fahro pogubio da je na centralnom predizbornom skupu obecao 14 traka od aerodroma do centra!
staza

#331 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by staza »

Risto Kuglarić wrote:
don vito wrote:
hadžialagić wrote:Pitanje u Dnevniku TV1 za Tihića šta misli o SDP-SBBiH koaliciji? Kaže nisam mogao vjerovati da se mogla napravit crveno-crna koalicija. :-) :dance:

Drugo pitanje - koalicija SDA-SBiH. Pa mi smo slične i dvije najveće bošnjačke stranke. Radićemo kao i dosada. :lol: :-) Da nismo korak po korak, ne bi sada imali ni ovo što imamo. :mrgreen: Možda je ovo bilo za Bisera ipak? :bih:
Ovo je sustina cijele price. Ljudi od drveca ne vide sumu. Sva ova propaganda i dezinformacije za cilj imaju ostanak koalicije SDA-SBiH. Nemojte sumnjati da ce u slucaju potrebe u vlast ukljuciti i SBB.
hajd fala bogu nek je neko realno sagledo situaciju. ne mogu da vjerujem da ovoliko ljudi vjeruje da će ova minuta i po u jednoj predizbornoj emisiji potpuno preokrenuti situaciju i odjednom otvorit narodu oči.

SDP će ostat u +/- 5% u odnosu na prošle opšte izbore, jedini mogući partneri za koaliciju su im NS, NSRzB i neke druge minorne partije tipa GDS, LDS, koje mogu samo sanjati da pređu izborni prag. SDA, SBiH i HDZ niko ne može posvađat, a ako tolko otanje da bude trebalo pogurat da se nabere 50% + 1 u parlamentu da se izglasa vlada, uvijek se može kupit HDZ 1990, HNS, NHI nekim ministarskim mjestom. Emisija-neemisija, na isto ti se svodi na kraju.
:thumbup:
kurajber

#332 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by kurajber »

mousstapha wrote:

Ne da niko nikog nije zgazio.. nego je bilo apsolutno mirno i posve civilizovano za nase politicare...

O tome se i radi. Da nekoga nagazis u politickoj emisiji ne moras galamiti. To moze civilizirano i mirno, a onda zakljucis kako ga je ovaj intelektualno "naguzio". Zamisli samo koliko se Fahro pogubio da je na centralnom predizbornom skupu obecao 14 traka od aerodroma do centra!
E neka vam ih zlatko napravi sad!
mirash

#333 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

mikelandjelo wrote:zlaja je najkompletniji i najbolji politicar u BIH. steta sto je onaj komsic u njegovoj stranci pa nece imati sdp glas od mene.

mikelandjelo, ti svoj glas stavi direktno fahri u guzicu. pisam ti se u retoriku.
no_pasaran

#334 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by no_pasaran »

thepatriot wrote:
no_pasaran wrote:Upravo smo svjedočili jedom strašnom očitavanju lekcije mnoštvu stranaka (SDA, SBiH, itd) i podstranaka (NS, itd) kao i njihovim glasnogovornicima (Hadžifejzoviću, Pećaninu, itd) od strane starog lisca i odličnog političara Zlatka Lagumdžije.

Još prije dvije godine osigurao je odličnim manevrom sigurnost od Avaza i onda to još učvrstio prije mjesec dana. Ovo je otvorilo mogućnost mnoštvu nesposobnjakovića da svoju izbornu kampanju grade na kritici i "ljepljenju" opozicionog SDP-a (?!) umjesto kritike poziciji i konkretnih prijedloga za rješenja državnih problema.

Večeras, odlično tempirano, u posljednjoj predizbornoj emisiji Zlatko argumentirano pobija sve te zlonamjerne glasove (čime im defacto 90% predizborne kampanje pada u vodu), utvrđuje povjerenje vlastitih i pridobiva nove glasače. A da ne pričamo o tome koliko je SDP razvodnio snagu desnih partija štedeći SBB kritike (SDA i SBiH glasovi su sad podijeljeni na 3) i tako utvrđujući poziciju najjače stranke u Federaciji pred predstojeće izbore.

Kada sve navedeno uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je SDP i dalje držao kočnicu ostavljajući mogućnosti otvorene za koaliranje čime svojim biračima garantuje ulazak u vlast i ostvarenje predstavljenog programa, možemo slobodno reći da je ovo bio najblji potez cjelokupne predizborne kampanje u BiH.

U milionima i u mjesecima rada se trenutno broje gubici svih onih čiji su predizborni planovi, bazirani na kritici SDP-a, srušeni večeras.

Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor ;)

:bih: SDP :bih:

Hajd valjda će ti zlaja dati dnevnicu za ovaj post
Meni Zlaja neće, ali nema veze, dovoljno je što je dao mnogima večeras odličnu priliku da se okane forumanja ili bar promijene nick :D
Corto Maltese

#335 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Corto Maltese »

plonker wrote:
snaga_znanja wrote:Jos treba dodati da je tempiranje ovog poteza bio perverzija. Pogotovo kad se uzme da Radoncic nema gdje da napadne SDP do samih izbora! Novine za sutra stampane, a u subotu cuna pricati o izborima :lol:
Ma kakvi štampane, sad će to Fahro sve poderat i cijelu noć pisat' nove :lol:
Naročito jer je emisija išla uživo. Mislim, snimak je išao uživo. Mislim, živ čovjek je stavio disk u player u 20:00.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#336 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Chmoljo »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:moram priznati da sam bio ubjedjen da ce zlaja sa fahrom u krevet, ali izgleda ga zlaja navlacio punih mjesec dana, i kad ga je nategnuo dovoljno....ne moram dalje sve se vidi na izrazu lica u fahre. Misli mda m uje srce slomio u tom trenutku. Bas ga onako momacki prcnuo.

Kako god i dalje cu glasati za NS, ali mi je drago sto se sdp nije prodao fahri
:wink: :thumbup:
dinGospo_SA

#337 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by dinGospo_SA »

jedino dobro iz svega je sto se pokazalo da lagumdzija-sdp nece sa fahrom-sbb u koaliciju...
da ga je zgazio nije, ali je definitivno digao svoj rejting kod potencijalnih glasaca upravo ovom cinjenicom, masa ljudi je bila razocarana cinjenicom da je ova koalicija ''gotova stvar''. pocevsi od novinskih clanaka (dani, bosna, pa i avaz), preko emisija (60minuta - one prve debate, TV1), i onda ovako bum.
lagumdzija po meni nikakvo rjesenje nije ni za drzavu ni za sdp kao stranku, dapace, da je neko drugi na njegovom mjestu mislim da bi daleko bolje iskoristio priliku koja se pruza od izbora do izbora. i mislim da bi bio red da pocne da se bavi SOCIJALDEMOKRATIJOM kako mu to i stoji u nazivu partije, a ne da ide udesno, pa na kraju ispada da bi se trebao zamijeniti sa tihicem - tj. tihic kao socijaldemokrata na celo sdp-a, a lagumdzija kao ultra-giga-mega-sega probosnjacki politicar na celo sda.
da zakljucim, po mom misljenju niko nikoga nije zgazio samo se lagumdzija ponio normalno kako su svi ocekivali da ce se ponasati i u prvoj emisiji sto je bilo logicno, na kraju politicki lukav potez lagumdzije ispao u njegovu licnu korist i korist sdp-a, ali daleko od gazenja radoncica, jer nije rekao nista novo.
toliko :arrow:
edit: PS mislim da bi prikladniji naziv teme bio ''lagumdzija zgazio ''koaliciju'' sa radoncicem'' ;)
Last edited by dinGospo_SA on 01/10/2010 01:11, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#338 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by DaysleepeR »

Corto Maltese wrote:
plonker wrote:
snaga_znanja wrote:Jos treba dodati da je tempiranje ovog poteza bio perverzija. Pogotovo kad se uzme da Radoncic nema gdje da napadne SDP do samih izbora! Novine za sutra stampane, a u subotu cuna pricati o izborima :lol:
Ma kakvi štampane, sad će to Fahro sve poderat i cijelu noć pisat' nove :lol:
Naročito jer je emisija išla uživo. Mislim, snimak je išao uživo. Mislim, živ čovjek je stavio disk u player u 20:00.
nema diskova na FTV-u samo beta :D
mikelandjelo

#339 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mikelandjelo »

mirash wrote:
mikelandjelo wrote:zlaja je najkompletniji i najbolji politicar u BIH. steta sto je onaj komsic u njegovoj stranci pa nece imati sdp glas od mene.

mikelandjelo, ti svoj glas stavi direktno fahri u guzicu. pisam ti se u retoriku.
nikad. moj glas ide il lds-u il gds.
maksi

#340 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by maksi »

snaga_znanja wrote:
maksi wrote:Vecerasnja emisija je bila s povodom. Naime, Zlaja je shvatio da je u prosloj napravio kardinalnu gresku kada je podilazio Sandjosu i da je veliki broj potencijalnih SDPovih glasaca odustao od SDPa zbog moguce koalicije sa SBBom. Zato je naredio svom namjesteniku Bakiru H. da ponovno napravi emisiju, lafo glasaci biraju, kako bi razuvjerio iznevjerene glasace, i ponovno zadobio njihovo povjerenje u cemu je i uspio sto vidimo po vecerasnjim komentarima. Sad posto je povratio izgubljeno povjerenje i kad dobije zeljene i potrebne glasove Zlaja ce ponovno u koaliciju sa SBBom. Ne sto ga voli nego sto mora da bi napravio nekakvu promjenu. Inace odose opet u opoziciju i sve po starom.

A sad sto neki ovdje misle da SDP moze osvojit 40 posto glasova to je vec slucaj za neku drugu temu. Ja mislim da ce konacna ishod snaga biti slijedeci :
SDA 20 %
SDP 17 %
SBB 17 %
SZBiH 17 % itd. ostatak podijelit na preostale stranke.

Sad je pitanje kako ce se praviti koalicije. Po svemu sudeci dvije ce u poziciju plus jedna stanka iz reda hrvatskog naroda a dvije u opoziciju. SDA i SZBIH su dosad koalirale i prirodno je da se nece razvoditi. A ako Lagumdzija bude doslijedan i principijelan onda on nece sa SBBom i samim tim ide u opoziciju kao i dosad. A posto znam da Zlaja voli vlast i da nije covjek koji drzi do svoje rijeci mislim da ce ipak polizati ono sto je popljuvao i sklopiti brak iz interesa sa Sandjosom. Živi bili pa vidjeli.
Na pocetku prve emisije Bakir je rekao da ce biti emisija veceras u kojoj ce biti oni koji dobiju najvise glasova od gledalaca. Tako da ne lupetas!
OK, nisam gledao, ne provodim puno vremena ispred TVa, imam pametnija posla, ali nebitno, zanemarimo to sad, ipak mislim da mu je glavni cilj bio ovo sto sam elaborirao u nastavku teksta. Kako misli da dodje na vlast ili da nesto promjeni ako ne koalira sa Sandjom? Hajd ti mi objasni moguci rasplet situacije a da imamo nesto novo? I da li mislis da ce dobiti vise od 17 % glasova? Evo neka dobiju i do 20 % , s kime nabrati onih 30% ?
Autobus

#341 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Autobus »

mousstapha wrote:

Civilizovano i mirno od starne BH politicara? Od strane Lagumdzije? Ahaha..

Onaj klip koji je postavljen na pocetku teme nista ne znaci drugo, nego kap u moru glupih tvrdnji i sitnih napada izmedju dva politicara. A ako mislite da ce to promjeniti status Lagumdzije ili osigurati dodatne glasove za SDP, onda ste u jos vecoj subjektivnosti nego sto sam mislio na pocetku...

Lagumdzija je vec poznato dobar, samo na prici..
Nista novo za njega, a 90% ljudi koji pisu ovdje kako je neko nekog zgazio su ionako glasaci SDP-a koji hoce da mjere kite pred izbore...

Iskreno ne razumijem koji vrag su se svi napalili na jos jedan, na kraju nebitan napad Lagumdzije ili bilo kojeg politicara, postoje drugi nacini da se SDP promovise - npr. otvorite temu Molim vas glasajte za SDP i skacite jedni drugima na kite citavu noc... :razz:
emigrazione

#342 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by emigrazione »

Ibro Spahic je Mendela za ovu dvojicu profesionalnih mafioza
upaljac

#343 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by upaljac »

zar se ne gleda prvo politicka platforma,ne glasas ti za komsica nego za plan stranke
emigrazione

#344 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by emigrazione »

upaljac wrote:zar se ne gleda prvo politicka platforma,ne glasas ti za komsica nego za plan stranke
:lol:... đe ti zivis kume
blue_sky

#345 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by blue_sky »

upaljac wrote:zar se ne gleda prvo politicka platforma,ne glasas ti za komsica nego za plan stranke
ti Boga mi k'o da smo mi normalna drzava, sta ti je :lol:
upaljac

#346 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by upaljac »

blue_sky wrote:
ti Boga mi k'o da smo mi normalna drzava, sta ti je :lol:
:D :D :D

pa citam i vidim ima ozbiljnih ovdje pa uletih ko padobranac :D

nego jeli angelina joli u nasoj stranci,cisto informativno
mousstapha

#347 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mousstapha »

Autobus wrote: Iskreno ne razumijem koji vrag su se svi napalili na jos jedan, na kraju nebitan napad Lagumdzije ili bilo kojeg politicara, postoje drugi nacini da se SDP promovise - npr. otvorite temu Molim vas glasajte za SDP i skacite jedni drugima na kite citavu noc... :razz:
Itekako je bitan potez, jer su u toku ove izborne kampanje, manje vise svi sutili o Fahrovim poslovima. Najprije je priliku imala SDA, Tihic i Izetbegovic junior da mu spuste jer je javna tajna da ga je SDA podigla na noge i izgradila, a na kraju se ispostavilo, stvorila Frankensteina, medijskog monstruma. Kasnije su tu priliku propustili Zlatko i Komsic i pocela je da vlada neka atmosfera nevjerice. Spojivo sa nespojivim, desno i lijevo u koaliciji. Dok su to neki koristili kao priliku da nagaze SDP zbog nezamislive koalcije, svo vrijeme se Fahro provlacio neokrznut, lagano prikupljajuci politicke poene.

Poslije ovog poteza je jasno da nema koalicije SDP i SBB, sto je za neke glasace SDP-a i drugih lijevo orijentisanih gradjana BIH, predstavljalo izdaju. Izdaju onih koji su im dali povjerenje.
Baltazar_khan

#348 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Baltazar_khan »

Lagumaš je podero Fahru ko Hapoel Želju :D
DaysleepeR

#349 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by DaysleepeR »

Azamo wrote:kriminalac kriminalcu reko da je kriminalac i vi ovdje napisaste 1000 postova o tome....rugo' se lonac poklopcu a oba crna...kakva šuma takvi i zečevi ili jasnije kakv narod takva i vlast...Volio bih da hoće Dodik biti treći član predsjedništva a najvjerovatnije da hoće,bit će to pravo zanimljive 4 godine
ovaj lik je legenda, nema pojma ni ko se za šta kandiduje na izborima...
buzzer

#350 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by buzzer »

zgazio, zguzio, kakogod i gdje smo sad? otprilike kao i prije one prve debate nakon koje se je i pocelo spekulirati o mogucoj koaliciji. nebitno je sad da li je to bio probni balon, da se ispita moze li se progurati jedna ovako neprincipijelna koalicija. da je lagumdzija namazan niko ne sumnja. vazno je da sdp nece koalirati sa radoncicem. suvise bi to zabolilo svakog pravdoljubivog i dobronamjernog gradjanina.

medjutim, tesko popravljiva steta je vec ucinjena time sto sdp nije skupa sa ns, nsp i svim malim neperspektivnim partijama sa kvalitetnim pojedincima nastupila zajedno u antinacionalistickom bloku. ko je za to kriv pokazace vrijeme, progovorice svi nakon izbora. ta koalicija bi od ovih malih stranaka imala vecu korist nego sto ce biti njihovi pojedinacni rezultati jer se u tom slucaju potencijalni glasaci ne bi bojali da je njihov glas za malu stranku bacen, pa bi se u vecem broju odazvali na izbore. neki drugi ne bi zbog straha od propasti glasa + antipatije prema lagumdziji ili bajicu/krsmanovicu glasali za fahru, mirnesa ili nekog treceg nekompatibilnog takvoj koaliciji. siguran sam da je jedan takav blok uz dobru kampanju (a vidjelo se je ponovo da zaista nije tesko napraviti bolju kampanju od vladajucih nacionalista koji nemaju sta za ponuditi osim lazi, demagogije i huskanja) mogao doci do 50% glasova na federalnom i drzavnom nivou, sto bi ucinilo sasvim izvjesnim da se isti scenario prenese i na republiku srpsku za cetiri godine.

ovako se nece bog zna sta promijeiti. s kim god sdp sacini vecinu nece moci progurati onaj famozni zakon o porijeklu imovine, niti na bilo koji kvalitetan nacin sankcionisati korupciju bez vecine u parlamentu. u medjuvremenu ce dodik i silajdzic raditi sto su i dosada - ukidati i osamostaljivati rs, a oni koje to smeta ili gledati kako da se ispale iz zemlje ili padati u apatiju i gubiti nadu u stvarne promjene.
Post Reply