neobican dizajn/detalj autica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#326 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

I like KIA better :D

Image

Image
ljubav_aha

#327 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

ali nije neobican :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#328 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:ali nije neobican :)
Ok evo ti jedan neobican :D

Image
avantgarde

#329 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:
Beg_Babic wrote:challenger je od tog trojca njaljepsi , i mislim da je za 24 hiljade dolara (koliko kosta osnovna verzija u USA) pravo dobra ponuda , mislim , jer ne znam kakva je sad gore situacija a u njemackoj se challenger krece + jos 15 hiljada dolara na americku cijenu :( :D
ma američka vozila su jeftina pravo, a niko im ne može prismrdit :D eto pošto je audi nov bilo koji, ono malo govno a1 je skupo ko taj challenger :D vrijedi i tih više 15 milja na američku cijenu dat al ako nije kakav motor dizel onaj mercedesov što ugrađuju za evropsko tržište :D
E jesi vala druze smijesan...americka vozila su jeftina jer su jeftina!!,razumijes,jer nisu nista,tamo sam negdje pisao da i ja ta auta mogu pravit,dovoljno da uzmem cekic i udaram u pleh...ispadne americki auto :D :D :wink:
Ako taj challenger kosta samo 24000 $ onda to nije nista.Moja C klassa MB kosta oko 53000€ i vrijedi,ima skoro svu tehniku ali nije samo tehnika bitna nego samo jedan pogled i obara te s nogu :) :) :wink: .

A sta ti imas protiv diesela,pa dieselov motor posebno BMW;MB;Audi su ti sila od tehnike.Jaci su od benzinaca i trose manje od njih...da se nekim slucajem ta "eumjetna nacija" ili "inkubator nacija" opredijelila za dobra i normalna auta iz Europe ne bismo imali ovoliko problema sa zagadjivanjem.
Mercedesov 350 CDI diselov motor stema preko 600 Nm,znas li ti sta je to,jel' tebi jasno sta je to?Nije sigurno.
Dieselovi motori trenutno pobjedjuju na trkama 24 le mans...i to serijski,ne mogu benzinci ni opepelit a vozi se po 24 sata bez prestanka pod najvecim mogucim brzinama.
Pusti bolan amerikance,nije to nista.
ljubav_aha

#330 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:

Image

hvala,bas si drug :-D
corolla02

#331 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:

Image

hvala,bas si drug :-D
isti ko kada za kupanje :lol:
citroen

#332 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by citroen »

avantgarde wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Beg_Babic wrote:challenger je od tog trojca njaljepsi , i mislim da je za 24 hiljade dolara (koliko kosta osnovna verzija u USA) pravo dobra ponuda , mislim , jer ne znam kakva je sad gore situacija a u njemackoj se challenger krece + jos 15 hiljada dolara na americku cijenu :( :D
ma američka vozila su jeftina pravo, a niko im ne može prismrdit :D eto pošto je audi nov bilo koji, ono malo govno a1 je skupo ko taj challenger :D vrijedi i tih više 15 milja na američku cijenu dat al ako nije kakav motor dizel onaj mercedesov što ugrađuju za evropsko tržište :D
E jesi vala druze smijesan...americka vozila su jeftina jer su jeftina!!,razumijes,jer nisu nista,tamo sam negdje pisao da i ja ta auta mogu pravit,dovoljno da uzmem cekic i udaram u pleh...ispadne americki auto :D :D :wink:
Ako taj challenger kosta samo 24000 $ onda to nije nista.Moja C klassa MB kosta oko 53000€ i vrijedi,ima skoro svu tehniku ali nije samo tehnika bitna nego samo jedan pogled i obara te s nogu :) :) :wink: .

A sta ti imas protiv diesela,pa dieselov motor posebno BMW;MB;Audi su ti sila od tehnike.Jaci su od benzinaca i trose manje od njih...da se nekim slucajem ta "eumjetna nacija" ili "inkubator nacija" opredijelila za dobra i normalna auta iz Europe ne bismo imali ovoliko problema sa zagadjivanjem.
Mercedesov 350 CDI diselov motor stema preko 600 Nm,znas li ti sta je to,jel' tebi jasno sta je to?Nije sigurno.
Dieselovi motori trenutno pobjedjuju na trkama 24 le mans...i to serijski,ne mogu benzinci ni opepelit a vozi se po 24 sata bez prestanka pod najvecim mogucim brzinama.

E vala nek si nam rekao koliko ti kosta Murcedes,bas sam se pitao koja je to verzija,kad ono avantgarde oprema :mrgreen: :mrgreen: jel tako :sax: :sax:
johntra

#333 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by johntra »

čuj, serijski dizeli pobjeđuju na Le Mansu...hahaha..čuj, američka auta nisu ni za opepelit...hahahha...
oj oca mi, C klasa kraj svijeta i dizel motor isto...hahahhaa...nisam ovo ranije vidio, nek si vala Citrose ovo iskopao... :thumbup:
Vernes_AMG

#334 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Vernes_AMG »

da valja dizel ugradjivao bi ih u AMG i M i RS modele , bolidi F1 bi isli na dizel , svi se uhvatili onog Audija TDI sto je pobijedio na Le Mansu i ne popustaju ga :lol:
avantgarde

#335 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

citroen wrote:
avantgarde wrote:

E vala nek si nam rekao koliko ti kosta Murcedes,bas sam se pitao koja je to verzija,kad ono avantgarde oprema :mrgreen: :mrgreen: jel tako :sax: :sax:[/quote]

Nesto se ne mogu sjetit da sam se tebi obratio...a ako se ti meni tim tonom obracas onda mora da te nesto tisti,boli... ;-) :D
avantgarde

#336 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

johntra wrote:čuj, serijski dizeli pobjeđuju na Le Mansu...hahaha..čuj, američka auta nisu ni za opepelit...hahahha...
oj oca mi, C klasa kraj svijeta i dizel motor isto...hahahhaa...nisam ovo ranije vidio, nek si vala Citrose ovo iskopao... :thumbup:
citros ko i ti...i slabo kontas,rekao sam da diseli na Le Mans-u pobjedjuju redovno,kontas redovno,sto znaci serijski,znaci uvijek...jel' ti sad jasno?.

A ako volis americka auta onda mi kazi gdje stanujes ,dodjem ja temo i sklepam ti jednog amerikanca ,imam dobar cekic... :D :D

Gdje si ti bolan(sad malo salu na stranu)vidio americki auto da valja....ali mislim ono postena da valja??U Europi ih skoro i nema,Aziji takodje,jos manje...Samo Europljani i Japanci prtave dobra auta.
citroen

#337 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by citroen »

Redovno znaci serijski,kontash kralju :D :D :D e nek si nam rekao :lol: :lol: :lol: :lol:
avantgarde

#338 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Vernes_AMG wrote:da valja dizel ugradjivao bi ih u AMG i M i RS modele , bolidi F1 bi isli na dizel , svi se uhvatili onog Audija TDI sto je pobijedio na Le Mansu i ne popustaju ga :lol:
Hajde bolan polako...najlakse je nabit kubikazu i to ti je to...to ti je amerikanizam...ogromna ruzna makina sa ogromnim ruznim motorom koji sa jednim rezervoarem vozi 150 km... :D :D :x
Ja nisam ni reko da imam nesto protiv svih benzinaca ali kazem opet diselovi motori su daleko bolji agregati.Zasto ne prave benzinske motore na kamionima ili autobusima?Zato sto bi trebala tankstela da putuje s njima?Trose ogromne kolicine goriva a nisu ni izdrzljivi.Brzo pucaju.

Zasto su diselovi motori skuplji,mnogo skuplji....ali zato i voze duplo vise nego benzinci...
Na trkama u Le Mans-u imas Audija i Peugeota koji su diselasi,sve ostalo su benzinci,....pa sto ne pobijede,diseli su tek 2-3 godine uopste prisutni u takvim natjecanjima i odmah su sve ostavili iza sebe,redovno(serijski) pobjedjuju.
Diselovi motori su izdrzljiviji a Le mans je trka od 24 sata neprestano pod punim gasom koliko mozes.I sta hoces jos da kazes.

U Europi ne mozes prodat auto sa velikim benzinskim motorom,gledam ih svaki dan niko ih nece...ko ruzna pacad...stoje tamo na prodajnom placu i to ti je.
avantgarde

#339 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

citroen wrote:Redovno znaci serijski,kontash kralju :D :D :D e nek si nam rekao :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja sam ti vec odmah na pocetku napisao da kad neko redovno pobjedjuje(u ovom slucaju odnosi se na Audijeva auta na trkama u Le Mansu) onda se to moze nazavti serijski.Ja kontam ali ti haman slabo.
I ubuduce citaj kako pise,nemoj odmah da pjenis.
Ok,jel' sad sve ok citruse?!
Last edited by avantgarde on 26/11/2010 00:31, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#340 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by 1946 »

:roll:
Čudne materije teku mu kroz arterije :D
herbert mekfjuger

#341 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by herbert mekfjuger »

avantgarde wrote:
herbert mekfjuger wrote:

pošto se meni obraćaš direktno, da odgovorim iako narušava koncept teme :D

jarane, shvati da postoje ljudi kojima su američka vozila najljepša na svijetu, koji vole benzince zbog milion razloga, a jedan je zvuk, takođe vole ljudi kad osjete gdje im ide snaga, znači volim vozila koja povuku bar 15 litara na 100km il nekad 60-70 trenutne, aj to s dizelom :D takođe volim kad auto zagađuje puno :D eto šta ćeš sad :D jebote mercedes, nek on ima svu tehnologiju, kad je sav nekakav "pičkast" :D
mišmaš

#342 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by mišmaš »

jebo te mercedes, smeće mrtvo 8-)
herbert mekfjuger

#343 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by herbert mekfjuger »

ma daleko od toga da je mercedes smeće, u evropskom je vrhu... al jednostavno zna se šta je bolje :D
ljubav_aha

#344 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by ljubav_aha »

herbert mekfjuger wrote:ma daleko od toga da je mercedes smeće, u evropskom je vrhu... al jednostavno zna se šta je bolje :D

I like this one :-D

ne orite temu vise,OK ,hvala :)
Fair Life

#345 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Fair Life »

Svega 104 centimetra dug jednosjed djelo je britanskog konstruktora i izumitelja Perrya Watkinsa.

Image

Image

Image

Watkins je poznat po tome sto je 7. septembra ove godine usao u Guinnessovu knjigu rekorda vozeci 330 KS snaznim motorom pokretan stol za rucavanje Fast Food brzinom od 183 km/h.

avantgarde

#346 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:
avantgarde wrote:

jarane, shvati da postoje ljudi kojima su američka vozila najljepša na svijetu, koji vole benzince zbog milion razloga, a jedan je zvuk, takođe vole ljudi kad osjete gdje im ide snaga, znači volim vozila koja povuku bar 15 litara na 100km il nekad 60-70 trenutne, aj to s dizelom :D takođe volim kad auto zagađuje puno :D eto šta ćeš sad :D jebote mercedes, nek on ima svu tehnologiju, kad je sav nekakav "pičkast" :D
Ne pricam ovdje o Mecedesu nego uopste o autima iz Europe,neka ba voli ti te velike masine iz Amerike nemam ja nista protiv,zaista nemam....samo kazem da su to kante :D .ali ako ih neko voli ja to postujem. :wink:
Nista druze neka svako voli svoje i dobro je da je tako,ne bi bilo dobro da svi isto mislimo.
avantgarde

#347 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

I evo jedan neobican...da se vratim na temu... ;-)

Image
Vernes_AMG

#348 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Vernes_AMG »

avantgarde wrote:
herbert mekfjuger wrote:
avantgarde wrote:

Ne pricam ovdje o Mecedesu nego uopste o autima iz Europe,neka ba voli ti te velike masine iz Amerike nemam ja nista protiv,zaista nemam....samo kazem da su to kante :D .ali ako ih neko voli ja to postujem. :wink:
Nista druze neka svako voli svoje i dobro je da je tako,ne bi bilo dobro da svi isto mislimo.

svako pravilo ima izuzetak pa tako i to da su amercika auta kante , vidi ovog :

http://widescreen.qkype.com/wallpapers/ ... _91698.jpg

7. na Nordschleife stazi :dance:
Ma.Le.Na

#349 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by Ma.Le.Na »

Image

flyyyy me to the moooonnnnn and let me plaaaay among the staaaaarssssssss :dance: :dance: :dance:
avantgarde

#350 Re: neobican dizajn/detalj autica

Post by avantgarde »

Vernes_AMG wrote:
svako pravilo ima izuzetak pa tako i to da su amercika auta kante , vidi ovog :

http://widescreen.qkype.com/wallpapers/ ... _91698.jpg

7. na Nordschleife stazi :dance:
Priznam da je dobar i lijep,njega i Corvette se jedino moze prepoznat na ulici..a ko je bio prvi i drugi na ovoj stazi ako je ovaj sedmi?!
Post Reply