Sporazumni razvod - prvo rociste
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ho oponopono
#326 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...aha, ehe, haha, jupi je friška figa njemu je data...lijepa li je Nata...
- CPT
#327 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
ja, ja i samo ja... taj motivho oponopono wrote:...ne bi ja mogla sa njime u istu postelju leći, ja to presječem, nema zlatne sredine, šta ću takva sam...
- MarlboroGold
#328 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Pa sebični ljudi se uglavnom i razvode

- dale cooper
#330 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
za neke razgovore, već ga je odmah zalijepila sa papirima za razvod. Ne znam kako neko onda ima motiva da se bori, ako je druga
strana izgubila interes.
za neke razgovore, već ga je odmah zalijepila sa papirima za razvod. Ne znam kako neko onda ima motiva da se bori, ako je druga
strana izgubila interes.
- MarlboroGold
#331 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Da hoš naći kakvu miss arsenal, pa da ti nakon prvog North London derbija donese papire za razvoddale cooper wrote:Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
strana izgubila interes.
- dale cooper
#332 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Sa guštom ih potpisujem.MarlboroGold wrote:Da hoš naći kakvu miss arsenal, pa da ti nakon prvog North London derbija donese papire za razvoddale cooper wrote:Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
strana izgubila interes.
Last edited by dale cooper on 09/05/2019 19:11, edited 1 time in total.
-
moonca
#333 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Da, to samo on zna zasto.što mu žena uopšte nije ni dala šansu
I dovoljan pokazatelj da se ona nece predomisliti.
- vjeshalica
#334 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
šta mu ima davat šansu
ako je jednom bila idiot ne mora biti 50 puta
kod naseg svijeta je izgleda u prirodi da oprašta u nedogled kojekakva sranja,i svjestan je da mu ne ide,al džaba ljudi nekakvi mazohisti pa im godi kad ih neko jebucka u zdrav mozak
jebale vas šanse ili što bi seljadija rekla šaMse
ako je jednom bila idiot ne mora biti 50 puta
kod naseg svijeta je izgleda u prirodi da oprašta u nedogled kojekakva sranja,i svjestan je da mu ne ide,al džaba ljudi nekakvi mazohisti pa im godi kad ih neko jebucka u zdrav mozak
jebale vas šanse ili što bi seljadija rekla šaMse
- ho oponopono
#335 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...jok, eto bićeš ti, ti, ja ću na koljena, pod noge ti...CPT wrote:ja, ja i samo ja... taj motivho oponopono wrote:...ne bi ja mogla sa njime u istu postelju leći, ja to presječem, nema zlatne sredine, šta ću takva sam...
- Connaisseur Karlin
#336 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
zelis reci, da on nije imao pojma da su se realcije u braku promjenile , da nije primjetio promjene zeninig ponasanja !?dale cooper wrote:Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
strana izgubila interes.
- dale cooper
#337 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Pa možda je i primjetio, međutim haman da nije imao priliku da o tome detaljnije razgovara sa njom prije nego je dobioConnaisseur Karlin wrote:zelis reci, da on nije imao pojma da su se realcije u braku promjenile , da nije primjetio promjene zeninig ponasanja !?dale cooper wrote:Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
strana izgubila interes.
da potpiše papire za razvod. Govorim to bazirano na ovo informacija što nam je dao u svojim postovima.
- Connaisseur Karlin
#338 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
mozda nije dao sebi priliku da porazgovara , mogao je, a nijedale cooper wrote:Pa možda je i primjetio, međutim haman da nije imao priliku da o tome detaljnije razgovara sa njom prije nego je dobioConnaisseur Karlin wrote:zelis reci, da on nije imao pojma da su se realcije u braku promjenile , da nije primjetio promjene zeninig ponasanja !?dale cooper wrote:Najveći problem ovdje je, ako je tačno ono što je Only_4Kids napisao u početnom postu, što mu žena uopšte nije ni dala šansu
strana izgubila interes.
da potpiše papire za razvod. Govorim to bazirano na ovo informacija što nam je dao u svojim postovima.
-
Cortado
#339 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Ne znam zasto bi na silu zadrzavao nekoga pored sebe ko to ocito ne zeli? Ali uzmimo i tu opciju u obzir, da nisi potpiao papire, da se ohladila, da je pristala na terapiju/savjetovanje, sta god, kako bi se ikad vise mogao opustiti uz takvu osobu? Brak je pored svega drugog i osjecaj sigurnosti i onaj osjecaj da ti neko cuva ledja. U tvom slucaju druze, nema ni jednog ni drugog.Only_4Kids wrote:Moze li mi neko objasniti sta mogu uciniti u slijedecoj situaciji:
Moja zena i ja i dok smo u vezi bili zivjeli smo zajedno 4 i po godine + godinu i po braka.
Uglavnom smo apsolutno kompatibilni i imali smo i vezu i brak bez ikakvih gluposti i raspravljanja o npr. kafama, izlascima sa rajom, podjelama musko/zenskim, podrsci i svemu ostalom. Apsolutno svemu, bez ikakvog pretjerivanja.
Bilo je svadja i uvreda sa obje strane, ali jbga za ovih 5 i nesto godina i 2 kamena bi se posvadjala.
Odlucili da cemo vani, i radili smo na tome. Ja sam otisao prije nekih 8 mjeseci dok je ona cekala svoju vizu.
Dugo bi bilo da pisem sta i kako se desilo, uglavnom masu masu depresije sa moje strane i doslo je do pucanja veze njenom odlukom.
Ja sam ucinio sve apsolutno da pokusam da razgovaram sa njom i da nekako probamo da to rijesimo pricom, sto je na kraju rezultiralo blokom na svemu.
Prijatelji, porodica, poznanici i svi ostali, niko apsolutno ne moze da vjeruje da je kraj i svi su nekako pokusali da dopru do nje.
Odmah sam nekako uzeo let nazad, jedva nekako kafu izmolio, i ona jedva nekako na nagovor 100 prijatelja odlucila da dodje.
Na kafi sam dobio odmah (2 sedmice nakon svadje) i papire da potpisem za razvod.
Ja sam ih potpisao, jer sam dobio prijetnje "ako ne potpises, ja odoh advokatu", a iskreno mislio sam "ako potpisem, dat cu joj vremena da se ohladi". Glup potez sada kad skontam, ali helem.
Uglavnom, otisao sam predaleko sa pricom, na poentu:
Imam rociste nekad krajem Juna, ja ne zelim da se razvedem jer mislim da bi uz pomoc neke vrste savjetnika ili psihologa mogli da ovo rascistimo. Glupo je i zalio bi citav zivot da ne pokusam sve, jer je to osoba sa kojom "znam zivot".
Sa druge strane isto tako sam svjestan da ja nju ne mogu natjerati da bude samnom u braku. (nije zagondzija u pitanju, znao bi)
Koliko je moguce na tom brakorazvodnom rocistu predloziti nesto ovako sudiji?
Koliko bi to sve promijenilo stvari i sl?
Sad da se vratimo malo na nju. Mislim da u tvojoj prici nesto nedostaje. Svadje - ok, uvrede - nikako ok, ali tu mora biti jos nesto dublje i vece, jer ne prekida se odnos - brak i kontakt s nekim tek tako, iz cista mira, od danas do sutra. Cini mi se da si ti izostavio neke bitne detalje, naravno ako je uopste bitno zasto je ona otisla. Nije to odluka koju je ona donjela u tih nekoliko mjeseci razdvojenosti. Da je ta daljina pridonjela tome, vjerovatno jeste, ali mislim da razlog(e) trebas traziti u nekom drugom vremenkom periodu. Ne znam za druge, ali po meni u braku postoji ona tanka linija postovanja, koja kad se jednom predje (uvrede), nema nazad, i po meni je to put prema razvodu, kad-tad! Iskreno, nikad ne bih mogao zivjeti s nekim s kim sam razmjenio bilo kakve uvrede, mada masa ljudi to koristi u svakodnevnom razgovoru, tipa "ne seri, jedi govna, glupaco, glupane..." za mene je to ocajno, iskusio na valstitoj kozi. Nikad se nisam koristio takvim izrazima, ali sam zivio s zenom kojoj takav prljav rjecnik nije bio nepoznanica, cak ni pred drugim ljudima, to je za mene bilo dovoljno. Ali ako ste se medjusobno castili, mislim da ste tada presli tu neku granicu postovanja onog osnovnog ljudskog dostojanstva.
Pokusao si razgovarati, znaci nisi sve prepustio slucaju. Na zalost nije uspjelo. Prihvati to kako jeste i kreni dalje. Mozda je bila za tebe idealna, ali nije jedina. Mozda ce nekad skontati sta je napravila, ali iskreno, s obzirom da je tako odlucna u tome da ode, nece se ni osvrnuti ni na tebe ni na taj brak. Bez obzira da li je odluka posljedica trece osobe ili ne, nemas razloga vise razmisljati o tome, jer sta god bi uradio, samo bi produzio agoniju i njenu i svoju. Zavrsi to na prvom rocistu i kreni dalje. Da ce bti tesko, hoce, uzasno tesko, ali ce proci. Onako izmedju redova se da naslutiti da cete dalje u zivotu biti potpuni stranci, tako da ti je najbolje da odmah prestanes gajiti bilo kakve nade o nekakvom pomirenju nekad u buducnosti. A mislim da je nacin na koji ona odlazi posteniji nego da ostavlja "odskrinuta vrata" i drzi te kao rezervnu opciju, ako prvobnitni plan ne uspije.
Sretno u svakom slucaju, i jbg. glavu gore.
Last edited by Cortado on 09/05/2019 22:41, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#340 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
zena je , nakon 8 mjeseci, odvojenog zivota, knaccano shvatila, da je bolje da se rastanu 
- ptičica
#341 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Za postavljaca teme- nema svrhe pokusavati, ona je odlucila (cim je donijela papire na prvi razgovor), a zena kad odluci da je gotovo, mozes skidati zvijezde s neba, gotovo je!
-
moonca
#342 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
To SE desilo I T. Cruise ,kada ga je napustila Katie...mislim da nije fer..
Ipak treba obaviti neki nagovjestavajuci razgovor.
- dale cooper
#343 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
moonca wrote:To SE desilo I T. Cruise ,kada ga je napustila Katie...mislim da nije fer..
- MarlboroGold
#344 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
joj moonce 
-
moonca
#345 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
..sta vam je... obrazlozite...

- MarlboroGold
-
moonca
#347 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
..aaaa. tako vi radite --pa se cudite kada ujutru nadjete oprstajno pismo --ako ste sretni ..

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#348 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Tom je budala koju je kult uzeo pod svoje, s punim pravom ga je napustila.moonca wrote:To SE desilo I T. Cruise ,kada ga je napustila Katie...mislim da nije fer..
Nije fer što je on gledao kako da nju u sve to uvuče, očito bez njene volje.
- MarlboroGold
#349 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nisi trebao reći. Trebala je sama razmisliti