Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ugl. "krcka" nesto u/oko kvacila, odatle bas dolazi zvuk
Jedino se ne cuje kada kvacilo pritisnem do kraja a u svim ostalim situacijam se cuje. Najvise kad si u leru, a kad vozis tesko se cuje od motora i ostale buke
Sta je to tacno, btw 1.9 sdi motor. Vec duze vremena je tako, moze li to neku vecu stetu napraviti
imam jedan slican slucaj u firmi nakon par desetina kilometara rasuo se mjenjac pa ti vidi
ne trazi odgovor na forumu nego pravac mehanicar
_mufljuz_ wrote:
imam jedan slican slucaj u firmi nakon par desetina kilometara rasuo se mjenjac pa ti vidi
ne trazi odgovor na forumu nego pravac mehanicar
Nije moje auto, ali vozim ga ponekad. Vec je preslo reko bi 2000 km od kako to se cuje
Vjeruj i ja sam isto reko "Jebo mater otice mjenjac"
Niko me nije registrovao Jedan mi je rekao da sam lud i da je to samo druk lezaj ili nesto
Mlad i Nevin wrote:Ima li veze protokomjer sa potrosnjom plina? Majstor koji ce mi zamijeniti isparivac je rekao da treba promijeniti protokomjer i da se motor mora startovati na benzin. Posto to nije jeftin dio da li se moze voziti i bez iskljucenog protokomjera a da ne troši ko Volga?
Takođe, može li neispravan termostat uticati na potrošnju? Naime, u kabini mi samo radi grijanje, ne moze da se ukljuci hladan zrak izvana.
Hajde mi objasni kako ces voziti bez senzora protoka zraka? I kako da nedostatak istog ne utice ne samo na potrosnju nego i na kompletan rad motora? Joj bosnja, sve bi poskidali sa auta, samo da ne mora marku dati. Kupi trotinet, nema ni lanac ko bickilo pa je bas jeftino za odrzavati.
Na tehnickom sam prosao sve osim zadnje kad mi je provjeravao UK ulje u onom spremniku. Poslo pistat tamo na comp.i on opet izvuce onu sondu pa ponovi i opet podje pistat. Kaze mi pustit cu te, al ti ulje ne valja trebas zamjenit (e ovo se ne sjecam tocno kako je rekao - prelazi nesto 144 ili ne prelazi, nisam zapamtio ). Je li to nesto opasno posto sam svu kontrolu prosao pa i kocnica, osim tog ulja ?
Mlad i Nevin wrote:Ima li veze protokomjer sa potrosnjom plina? Majstor koji ce mi zamijeniti isparivac je rekao da treba promijeniti protokomjer i da se motor mora startovati na benzin. Posto to nije jeftin dio da li se moze voziti i bez iskljucenog protokomjera a da ne troši ko Volga?
Takođe, može li neispravan termostat uticati na potrošnju? Naime, u kabini mi samo radi grijanje, ne moze da se ukljuci hladan zrak izvana.
Hajde mi objasni kako ces voziti bez senzora protoka zraka? I kako da nedostatak istog ne utice ne samo na potrosnju nego i na kompletan rad motora? Joj bosnja, sve bi poskidali sa auta, samo da ne mora marku dati. Kupi trotinet, nema ni lanac ko bickilo pa je bas jeftino za odrzavati.
Ne seri, ako ne mozes lijepo odgovoriti onda nemoj nikako.
Mislim da ne bi trebala biti abnormalna potrosnja,ali povecana sigurno da. Auto ce ti slabije ici,vise trositi. Mislim da kod iskopcavanja protokomjera ECU uzima neku srednju vrijednost,nisam siguran,mozda je neko vise upoznat sa detaljima.
Pa da, na benzin i onda ga prebaci elektronika na plin. Tako bar kod mene. A i taj obicni mora tako, mozda samo ti rucno moras prebacit na plin ako vec nije automatski uradjeno. Ja ne vjerujem i da postoji kod nas auto koje starta na plinu.
Mlad i Nevin wrote:Ako imam obicnu plinsku instalaciju, da li motor treba startovati na benzin pa prebacivati na plin ili se moze stalno startovati na plinu.
Uvijek pali na benzin i prije gašenja motora prebaci takođe na benzin. Ako hladan motor pališ odmah na plin može doći do detonacija u usisnoj grani i njenog pucanja. Ja sam na početku bez iskustva par puta pokušao na plin i od detonacije mi je spala kompletna usisna grana s glave motora! Srećom, ništa se nije oštetilo i samo sam je vratio natrag
Mlad i Nevin wrote:Ako imam obicnu plinsku instalaciju, da li motor treba startovati na benzin pa prebacivati na plin ili se moze stalno startovati na plinu.
Ako je karburator u pitanju ne moraš.
Ja svoj palim i vozim evo već dvije godine samo na plin na benzin nisam niti jednom prebacio.
ispuhala guma jednom, ja je napusem i nakon 2,3 dana (jer ne znam nakon koliko kilometara,) ona opet ispuse.
postoji li kakav univerzum u kojem ona nije pukla vec se radi o pogresnom poklopcicu na ventilu
al' ozbiljno pitam, nisam jos uvjek bacio gumu
Ako je karburator u pitanju ne moraš.
Ja svoj palim i vozim evo već dvije godine samo na plin na benzin nisam niti jednom prebacio.
Kod mene je direktno ubrizgavanje i majstor mi je rekao da se mora paliti na benzin. Detonacije su mi vjerovatno unistile i maf senzor i kuciste filtera plina a mozda i sam rasplinjac koji mijenjam.
Ja sam imao takav sistem dvije godine na Fiat Cromi 2.0. Ja nisam imao nikakav problem nikada, ali sistem je bio naštelovan da pali na benzin i na 2000 obrtaja šalta na plin. Dakle samo upališ dodaš gas na 2000 obrtaja i sam prebaci na plin. U principu taj plinski sistem ljudi ugrađuju jer je jeftiniji od sekventa, ali nije baš srećno rješenje. Ljudima se često dešavaju detonacije gdje stradaju kućišta vazdušnog filtera i vjerovatno senzori. Jedna od stvari koja može ublažiti stvar je ugradnja klapne, pa kad plin derne da ne razvali sve okolo. Mislim da isparivač nije stradao zbog neke detonacije već zbog kilometraže jer je predviđeno da se i on servisira.
nikako,mani se kineskog smeca nijedna sijalica ne moze zamijeniti halogenu,na kamione sad vracaju halogena svjetla,skidaju xenone...vozaci se vise umaraju ....
bitanga_sa_otesa wrote:nikako,mani se kineskog smeca nijedna sijalica ne moze zamijeniti halogenu,na kamione sad vracaju halogena svjetla,skidaju xenone...vozaci se vise umaraju ....
ma ne bih ja bjezao od xenon-a kad bi imao lece i sve sto ide. ali skuuuupo brate.
nekad davno sam koristio osram night breaker i mogu reci da su fakat odlicne sijalice. jedino im je mana brate sto crkavaju.
Ne znam tacno gdje da postavim pitanje pa cu ovdje jer mi treba savjet.
Uglavnom na vozacevoj strani mi je spalo staklo,sajla ili nosac su otisli,pa jel zna neko gdje to mogu otici da uradim?problem bi mogao biti sto se onaj tapacirung ne moze da skine,izgleda da je ona rucka za otvaranje prozora priljepljena jer nema osiguraca za skidanje pa ce se i to vjerovatno morati promjeniti.