igrao za brotnjo u vrijeme kada su nam bili najveci rivali. kod nas dad mirkovic, haris mujezinovic... kod njih prskalo, velic... i nakon sto im gazda kluba ode u haag, jer tamo jos nesto mora objasnit pravosudju, zajedno sa prlicem, praljkom i ostalima, strovali se brotnjo...Neelix wrote:joj, kad smo kod kk bosna, sjecam se tamo prije nekih desetak godinaza KK Zrinjski (il je ono bilo Posusje), igrao Jozo Prskalo, inace veoma obdaren ljepotom
![]()
majko moja, kako su ga provocirali u Skenderijieto ko po pehu ne mogu se sjetit sad detalja
al znam da su ga prozivali, igralo se u maloj dvorani pa se moglo cut i kad se jedna osoba drekne..."Jozooooooooo....vidi te jesi lijep, svaka bi te majka za zeta pozelila" i sl
Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sarajevski
#326 Re: Horde Zla
-
Mr Hiccup
#327 Re: Horde Zla
nazalost, pojedinci iz tvoje generacije zbog kojih su hz stagnirale dobar niz godina, su ga nakon jednog poslijeratnog derbija na grbavici ostavili da visi na ogradi, a kao sto se vidi iz prilozenog - komsije ga zaplijenile. ponudjen ko pocascen.
"sreca" je da to nije jedini transparent koji su tako bezbrizno ostavili, a komsije ubrale.
"sreca" je da to nije jedini transparent koji su tako bezbrizno ostavili, a komsije ubrale.
- Neelix
#328 Re: Horde Zla
đanđ evil 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#329 Re: Horde Zla
Ma uopste nije problem izgubiti trans (mislm problem je
i to se ne smije dozvoliti pod cijenu mnogo cega) ali je kljucni problem bio odnos prema njemu i prema grupi cijeloj od te "agenture" koji su bili na korak do unistenja grupe.
Skoro pa masovno su se gubili transovi OSTAVLJANJEM NA OGRADI,cak i na ogradi GRBAVICE...
(idioti teski fuj fuj). serca u nesreci sto su to vecinom bile one crveno (cak ni bordno nisu bili) zute cerade,ali nema veze bili su okaceni na tribini dio su price koliko god vrijedili ili ne.
Najvise mi je zao ostavljanja ovoga transa sa slike,jer taj trans je imao bas pricu iza sebe i toliko toga je prosao sa Hz...tuzno.
A sreca ti i takvi sto okace trans i ne ponesu ga kada odu nisu vise dio price Hz,a po mom dubokom uvjerenju nikada nisu ni bili,nego su cisto isplivali na povrsinu radi smjene genearcije i jos nekih drugih stvari koje nisu do teme
Skoro pa masovno su se gubili transovi OSTAVLJANJEM NA OGRADI,cak i na ogradi GRBAVICE...
Najvise mi je zao ostavljanja ovoga transa sa slike,jer taj trans je imao bas pricu iza sebe i toliko toga je prosao sa Hz...tuzno.
A sreca ti i takvi sto okace trans i ne ponesu ga kada odu nisu vise dio price Hz,a po mom dubokom uvjerenju nikada nisu ni bili,nego su cisto isplivali na povrsinu radi smjene genearcije i jos nekih drugih stvari koje nisu do teme
- isie
#330 Re: Horde Zla
Ovaj trans je uzet od strane onih tamo i uništen , trenutno imamo nekoliko starih ali oni se ne koriste . To je stvar prošlosti i ne trebaju biti na našoj tribini trenutno već se ostaviti za uspomenu i sjećanje starih generacija Hordi Zla.
-
crazy north
- jalijas74
#332 Re: Horde Zla
Vjeruj mi da ne bi imao sta otkupiti.Sarajmen wrote:
Uploaded with ImageShack.us
Ako je ovaj trans još uvijek čitav, odkupio bih ga KAO SIMBOLU JEDNOG VREMENA.
Sudbina ovog transa je bila burna. Tokom jedne od prvenstvenih pauza ostao je na Kosevu u prostorijama gdje smo drzali transparente na prvoj tekmi novog prvenstva iznjeli smo ga zajedno sa jos nekoliko transova i imali smo sta vidjeti cijelo vrijem su bili u vlazi i ubudjali su se bukvlano. Horde zla sa metalskim slovaima su skroz pobojila a samo platno se pocelo cijepati. GANG EVIL je dozivio istu sudbinu ali je njegovo platno bilo kvalitetnije. Pa je transparent uzet i u privatnoj reziji su mu zamjenjena slova (postavljena identicna i na ista mjesta) platno je bilo na samom pocetku transa podobro osteceno sto se moze vidjeti da ovoj slici dole je slovo G gotovo da pocinje bez platna prije istog. Bio je na par tekmi a onda sljedi rat. Trans se nalazio u jednoj sobi u kojoj je izbio pozar ali je nekao prezivio vatra ga nije dohvatila ali je dio transa i slova pocrnio usljed gasenja je takodze bio skvasen i ponovo ga je uhvatila vlaga. U dosta losem stanju je dozivio ovaj poslje ratni period ali pojavio se na par tekmi Travnik 1997 i derbi kad smo bacili suzavac sami sebi i odnesen je na ovu Grbavicu gdje je ostavljen zajedno sa HORD ZLA - SARAJEVO ovaj je vracen a GANG EVIL je zavrsio na ovoj slici gore.
Uglavnom bio je u nepopravljiv stanju tj obicna krpa puna poderotina koje se vise nisu mogle zasiti jer je podloga platna istruhla. Bez obzira koju emotivnu vrijednost imao zaista je skroz propao.
-
Mr Hiccup
#333 Re: Horde Zla
@jalijas
ja imam info, doduse nepouzdanu, da je trans sa iron maiden slovima i dalje ziv i da se nalazi kod jedne osobe, detalje moze na pm
sto se tice horde zla - sarajevo s "kockastim" slovima, bile su dvije verzije istog. jedan su manijaci istrgali iz auta koje se vozalo po grbavici i zapalili ga na jugu na nekom derbiju oko 2000. godine, a drugi je zadnji put bio na derbiju 2004 na sjeveru, doduse samo dio SARAJEVO jer je HORDE ZLA navodno istruhnuo, otad mu se gubi svaki trag
o prvom prijeratnom transu horde zla, army font bordo platno zuta slova, nemam nikakvih info. ako imas info o bilo kojem od starih transova volio bi da mi se javis na pm da probamo mobilizovati "vlasnike" da ih donesu na sjever momcima koji se brinu o tome sada.
ne znam da li si upoznat ali su napravljeni "remakeovi" svih udarnih transova hz od prije rata, pa do danas. bili su poneseni u siroki prosle godine kao dio rodjendanske koreografije, medjutim bilo je sta je bilo.
izneseni su nedavno na kup utakmici na kosevu, slike se nalaze u fksinfo galeriji i izgledaju potpuno identicno.
ja imam info, doduse nepouzdanu, da je trans sa iron maiden slovima i dalje ziv i da se nalazi kod jedne osobe, detalje moze na pm
sto se tice horde zla - sarajevo s "kockastim" slovima, bile su dvije verzije istog. jedan su manijaci istrgali iz auta koje se vozalo po grbavici i zapalili ga na jugu na nekom derbiju oko 2000. godine, a drugi je zadnji put bio na derbiju 2004 na sjeveru, doduse samo dio SARAJEVO jer je HORDE ZLA navodno istruhnuo, otad mu se gubi svaki trag
o prvom prijeratnom transu horde zla, army font bordo platno zuta slova, nemam nikakvih info. ako imas info o bilo kojem od starih transova volio bi da mi se javis na pm da probamo mobilizovati "vlasnike" da ih donesu na sjever momcima koji se brinu o tome sada.
ne znam da li si upoznat ali su napravljeni "remakeovi" svih udarnih transova hz od prije rata, pa do danas. bili su poneseni u siroki prosle godine kao dio rodjendanske koreografije, medjutim bilo je sta je bilo.
izneseni su nedavno na kup utakmici na kosevu, slike se nalaze u fksinfo galeriji i izgledaju potpuno identicno.
- jalijas74
#334 Re: Horde Zla
Nije samo ovaj bio u Italiji vec i udarni trans sa Army slovima a tu mu je i bio kraj trans su u Sarajevo donjeli neki od navijaca repke dali ga nekim zeljovcima na Dobrinju gdje je i pocjepan zna da se po skoli donosili komadici kao dokaz (Zoran Jankovic).
A sto se tice ovoga HZ-SA istina je da su ga manijaci uzeli jer je bio ostavljen na ogradi Grbavice ali su ga i vratili malo je osvjezen i pojavio se u Zenici.
http://www.bordocaffe.com/components/co ... 223263276}
Poslje toga bio je na jos par tekmi a sudbina mu je bila ponovo cijelu pauzu u prvenstvu u vodi i vlazi da bi se sam raspao, okacen je jedna njegov dio na jednom derbiju i kraj
Sto se tice ovoga transa sa metalskim slovima moze biti da je prica istinita ali sve je to rekla kazala i ako ga neko ima a nije radio nista na istom onda je on u stanju da slova vise nisu bjela nego roze jer su pobojila zbog vlage barem je u takvom stanju vidzen na svojoj posljednjoj utakmici.
Sto se tice ovog retro fola mogli ste barem boju da potrefite slova su bila zuta.
A sto se tice ovoga HZ-SA istina je da su ga manijaci uzeli jer je bio ostavljen na ogradi Grbavice ali su ga i vratili malo je osvjezen i pojavio se u Zenici.
http://www.bordocaffe.com/components/co ... 223263276}
Poslje toga bio je na jos par tekmi a sudbina mu je bila ponovo cijelu pauzu u prvenstvu u vodi i vlazi da bi se sam raspao, okacen je jedna njegov dio na jednom derbiju i kraj
Sto se tice ovoga transa sa metalskim slovima moze biti da je prica istinita ali sve je to rekla kazala i ako ga neko ima a nije radio nista na istom onda je on u stanju da slova vise nisu bjela nego roze jer su pobojila zbog vlage barem je u takvom stanju vidzen na svojoj posljednjoj utakmici.
Sto se tice ovog retro fola mogli ste barem boju da potrefite slova su bila zuta.
- jalijas74
#335 Re: Horde Zla
jalijas74 wrote:Nije samo ovaj bio u Italiji vec i udarni trans sa Army slovima a tu mu je i bio kraj trans su u Sarajevo donjeli neki od navijaca repke dali ga nekim zeljovcima na Dobrinju gdje je i pocjepan zna da se po skoli donosili komadici kao dokaz (Zoran Jankovic).
-
Mr Hiccup
#336 Re: Horde Zla
jalijas74 wrote:

?
- Nekako s proljeća
#338 Re: Horde Zla
To je to, nešto manjih dimenzija u odnosu na originalni, što je i bilo planirano. Svaka čast omladini na trudu. Uzimaju najbolje stvari od Hordi, što je po meni sasvim ispravno. Sasvim je sigurno da smo i u taj vakat imali jako dobre transove.

I ove majice su također urađene u retro stilu, čak su i bolje jer im je bordo podloga. One autentične sa slike su imale crvenu boju. Mislim da ih je napravio Menso sa Anexa, a na slici je između Hz2 i Dzeme..lijevo od Dzemala je pokojni Dragan Osadčij.Rahmetli Čelik Edin se na slici nalazi prvi desno a odmah iza leđa čovjeka sa djetetom ispred transa....jah...

I ove majice su također urađene u retro stilu, čak su i bolje jer im je bordo podloga. One autentične sa slike su imale crvenu boju. Mislim da ih je napravio Menso sa Anexa, a na slici je između Hz2 i Dzeme..lijevo od Dzemala je pokojni Dragan Osadčij.Rahmetli Čelik Edin se na slici nalazi prvi desno a odmah iza leđa čovjeka sa djetetom ispred transa....jah...

- Nekako s proljeća
#339 Re: Horde Zla
Sarajevo- Partizan , slikao Mirza (ne mogu da mu se sjetim prezimena (?)).On, Vladimir i rahmetli Jasmin Đozo su nam u okviru marketinga bili fotografi. Ove crno bijele iznad su od Milomira Kovačevića -Strašnog. Ova ispod je moja,

Nenad Šparavalo-Neno , Samir Šehbajraktarević- Sando, Predrag Lalović- Peđa, Emir Duvnjak- Enco.
Operacija ''Brodske dimne'' narandzaste boje...
- Nekako s proljeća
-
kotace
#342 Re: Horde Zla
Sarajmen,Nekako s proljeca,Jalijas
Svaka vam cast
-
Mr Hiccup
#343 Re: Horde Zla
sta je pisac htio da kaze?jalijas74 wrote:
da ovo gore na fotografiji sto sam postavio nije zuta boja?
- Obuca9
#344 Re: Horde Zla
Ovaj u zelenoj jakni isti Husref 
-
Mr Hiccup
#345 Re: Horde Zla
slicna "tematika" kao na gornjoj slici je koristena za setalicu na predzadnjem derbiju na kosevu.
smrt/sotona rukom mrvi lokomotivu.
smrt/sotona rukom mrvi lokomotivu.
-
north
#346 Re: Horde Zla
Još jednom hvala svima koji postavljaju ove divne predratne slike. Zaista svakom ko se sjeća ovoga vrati život unazad i obuzme ga fakat dobar osjećaj i sa sjetom se svega sjeća. Ako imate još slika samo stavljajte ljudi pozlatila vam se ruka
Hvala bogu da današnje generacije HZ pokazuju da su bez premca u našoj državi i ne daju dušmanima da nas unište
Hvala bogu da današnje generacije HZ pokazuju da su bez premca u našoj državi i ne daju dušmanima da nas unište
-
pravda za Sarajevo
#347 Re: Horde Zla
Ne mogu da vjerujem da su i Srbi napravili afirmativan tekst o Hordama zla i Vedranu Puljicu:
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=5&kat=10&vijest=51221
Iznenadjenjima nikada kraja...
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=5&kat=10&vijest=51221
Iznenadjenjima nikada kraja...
-
Kolekcionar033
#348 Re: Horde Zla

Ako se ne varam protiv Dinama
-
kotace
#349 Re: Horde Zla
Ne varas se,sjever pun ko sibica :shock:bruka baklji se upalila taj dan.