Dobro je ba, sve go demagog, svi imaju najveću kitu na cesti, ABS, ESP, HVO i 380 kw pod haubom, i onda mogu da levitiraju ponad smrtnika.
Da je brzina tako bezopasna za vas besmrtnike, pod A) ograničenja ne bi ni bilo, nego neka svako praši kol'ko može izvući iz makine, i pod B) nikad nijedan Ayrton Sena ne bi zagin'o jer valjda su makar oni bolji šoferi od vas, sa boljim refleksima, i tako to.
Dakle, da pojasnim onima koji griješe od čiste GLUPOSTI: nije stvar u ljudskom faktoru, vjerujem ja vama svima da imate munjevite reflekse i kitu do koljena, dure je. Nije ni do ograničenja pravljenih za Tristaće i Pezejce, a ne za vaše Audi A Nosam - ograničenja su sračunata u skladu sa ZAKONIMA JEBENE FIZIKE, pojednostavljenim u to da sila masi daje ubrzanje, i da se BEZ OBZIRA NA BRZINU REAKCIJE, bez obzira na kvalitetu kočnica, pneumatike, bez obzira na SVE te FINESE, auto koje LETI 220 na sat NE MOŽE zaustaviti u mjestu, a kad voziš po jebenom gradu MORAŠ biti spreman i na to.
Drugo, i prebrzi, i prespori, na svoj su način kreteni zbog jedne vrlo, vrlo bitne stvari - ISFURAVAJUĆI SVOJ TEMPERAMENT i komplekse, UGROŽAVAJU DRUGE. U tome su stvarno podjednako odvratni i onaj kreten koji izađe prije podne na M-17 da preveze balegu traktorom, pa sjebe 200 ljudi koji pokušavaju otići na odmor, i onaj drugi kreten koji na punoj pretiče tu kolonu od 20 vozila jer ima 200 konja pod haubom i dovoljno željeza pred sobom da preživi udes u kom će satrati četveročlanu porodicu u G2.
Nisi ba kuronja sam na cesti. Sa mnom ćeš nekako i proći, ja malo sporije reagiram ali imam ABS, ne ulazim u zavoje brže od 60-70 na sat ali na ravnici i ja mogu prebaciti stoju, kad pretičeš usporim. Ali šta ćeš kad zakočiš ispred neke isprepadane babe? Šta ćeš kad ti uleti Zastava 128 u tvoju traku, a vozi baba s dnom od tegle? Da ti pomognem: ako voziš 80 na sat usporićeš na 50 i po potrebi zakočiti, sići s ceste, izmajmunisati nešto - a ako voziš 120 raskomadaćeš je i najvjerovatnije izgubiti putanju pa se negdje obaviti oko štange.
Voziti 80 po gradu kad drot ne gleda, hajde i de. Ali kako niko pobogu da skonta, da ti to samo omogućuje duže čekanje na semaforu....