Ma njih sam i prve kontaktirao, ali je problem sto ovdje (dobrinja2) ne postoji njhova infrastrkuktura Jedino dobrinja 3 moze. Navodno u toku godine ce poceti radovi...Azamo wrote:moram te ispraviti logosoft je nudio 3u1 prije bhtelekoma, ne znam tacno kad je taj paket usao u ponudu ali znam da su IPTV nudili godinu prije nego je bhtelekom poceo
Samo što taj logosoftov IPTV može 13 korisnika koristiti
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- zateznistub
#326 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
-
nera18
#327 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
cek cek, ako zadrzim svoj broj u full paketu necu imat besplatan razgovor s fixnim brojevima?zateznistub wrote:Eh ovako,nera18 wrote:eh, jel neko ima vremena da mi objasni
kad podnesem zahtjev bh telecomu za uvodjenje jednog od ovih paketa, koliko se ceka, kakva je procedura
stanujem na dobrinji i malo sma se zavadila sa bh cablom, tako da sma odlucila seliti na moju tv i ovaj paket od 45 km
i jos jedna inf plz
jesam li dobro shvatila da se fixni broj tel moze zadrzati?
ja sam isto na Dobrinji i kad sam podnjeo zahtjev, prvo su me dva mjeseca ubjedjivali kako nisu u stanju pruziti uslugu (full paket) jer je problem sa podzemnim kablovima koji nisu njihova jurisdikcija (to znam- opcina to rjesava). Nakon dva mjeseca zvanja, faksanj i mailiranja zovu oni mene da ukljuce uslugu. Na pocetku je bilo malo problema sa trzanjem, ledjenjem slike ali kad zovnes 1422 opcija3 dodju na adresu i rijese porblem takodjer, poslije zovu iz telecom-a i pitaju jesam li zadovoljan sa uslugom- dane povjerujes. Sto se tice zadrzavanja broja to mozes ali ti savjetujem da uzmes full paket sa telefonom, stari otkazes, jer su utom slucaju svi pozivi u fiksnoj mrezi besplatni.
Eto toliko ako imas jos koje pitanje-samo izvoli
i full varijanta je adsl , tel i tv...65 KM
jel ima jos nekih naknada pored toga?
- zateznistub
#328 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
ako hoces da zadrzis svoj stari broj uzmi drugi paket (internet i tv) i zadrzi broj, mada mislim da je bolje (ja to uradio) odjevis stari broj a uzmes full paket sa telefonom gdje, ponavljam, imas free pozive prema fixnim mrezamanera18 wrote:cek cek, ako zadrzim svoj broj u full paketu necu imat besplatan razgovor s fixnim brojevima?zateznistub wrote:Eh ovako,nera18 wrote:eh, jel neko ima vremena da mi objasni
kad podnesem zahtjev bh telecomu za uvodjenje jednog od ovih paketa, koliko se ceka, kakva je procedura
stanujem na dobrinji i malo sma se zavadila sa bh cablom, tako da sma odlucila seliti na moju tv i ovaj paket od 45 km
i jos jedna inf plz
jesam li dobro shvatila da se fixni broj tel moze zadrzati?
ja sam isto na Dobrinji i kad sam podnjeo zahtjev, prvo su me dva mjeseca ubjedjivali kako nisu u stanju pruziti uslugu (full paket) jer je problem sa podzemnim kablovima koji nisu njihova jurisdikcija (to znam- opcina to rjesava). Nakon dva mjeseca zvanja, faksanj i mailiranja zovu oni mene da ukljuce uslugu. Na pocetku je bilo malo problema sa trzanjem, ledjenjem slike ali kad zovnes 1422 opcija3 dodju na adresu i rijese porblem takodjer, poslije zovu iz telecom-a i pitaju jesam li zadovoljan sa uslugom- dane povjerujes. Sto se tice zadrzavanja broja to mozes ali ti savjetujem da uzmes full paket sa telefonom, stari otkazes, jer su utom slucaju svi pozivi u fiksnoj mrezi besplatni.
Eto toliko ako imas jos koje pitanje-samo izvoli
-
iceman2010
#329 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Grijesis kada su podzemni kablovi u pitanju. Oni su vlasnistvo operatera. Od opcine treba dobiti dozvolu za kopanje. Evo telekom nesto kopa po Dobrinji. Izgleda da ide novi uredjaj povezan optikom i nova mreza.
Iz sve ove price ne treba iskljuciti ni kablovske operatere. I dalje je njihova usluga najjeftnija, a potencijal veliki. Imam pouzdane infornacija da su barem dva od tri najveca operatera u Sarajevu prodata i da ih je kupila ista firma. Navodno se radi o nekoj regionalnoj kompaniji, a da me ubijes ne znam ko je pravi vlasnik. Mislio sam da je iz Srbije ali moze biti da su i ti iz Srbije samo dio neke vece kompanije. Cujem da ce biti velikih ulaganja i kod kablovskih operatera. I kablovski operateri idu na digitalizaciju i nude ili su u zavrsnoj fazi priprema za telefoniju. I oni imaju svojih prednosti koje mogu iskoristiti. Tek sada pocinje prava utakmica (barem u Sarajevu) koja krajnjem korisniku moze donijeti samo bolji kvalitet usluga i jeftinije usluge.
Iz sve ove price ne treba iskljuciti ni kablovske operatere. I dalje je njihova usluga najjeftnija, a potencijal veliki. Imam pouzdane infornacija da su barem dva od tri najveca operatera u Sarajevu prodata i da ih je kupila ista firma. Navodno se radi o nekoj regionalnoj kompaniji, a da me ubijes ne znam ko je pravi vlasnik. Mislio sam da je iz Srbije ali moze biti da su i ti iz Srbije samo dio neke vece kompanije. Cujem da ce biti velikih ulaganja i kod kablovskih operatera. I kablovski operateri idu na digitalizaciju i nude ili su u zavrsnoj fazi priprema za telefoniju. I oni imaju svojih prednosti koje mogu iskoristiti. Tek sada pocinje prava utakmica (barem u Sarajevu) koja krajnjem korisniku moze donijeti samo bolji kvalitet usluga i jeftinije usluge.
- nivla
#330 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
ako uzmes full paket dobijas novi telefonski broj sa novom numeracijom, telefonski broj je 070xxxxxxnera18 wrote: cek cek, ako zadrzim svoj broj u full paketu necu imat besplatan razgovor s fixnim brojevima?
uz full paket mozes zadrzati i stari telefon, ali za njega ide posebna pretplata kao i do sada
prema svim fiksnim brojevima u mrezi bh-telecoma su besplatni pozivi, kada pozivas nekog obavezno unosis pozivni broj grada
mojatv full varijanta je 65km+17% pdv-a=76,05 i taj racun dolazi svakom ko ne zove ljude na mobitele, ko ne gleda filmove iz videoteke na video on demand( zavisno od kategorije film kosta od 0,5 do 3,0km), te onom ko poziva fiksne brojeve koji su u mrezi bh-telecoma
ako odjavis fiksni telefon ne dolazi ti vise rtv taksa, pa ako mislis i dalje da je placas, trebas se obratiti sluzbi za rtv pretplatu da ti salju svojom sluzbom racune
- zateznistub
#331 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ma ne grijesim ako je info od montera bh telecom-a koji su dosli da mi aktiviraju uslugu (njihova pirca). AKO ONI LAZU MENE, ONDA...iceman2010 wrote:Grijesis kada su podzemni kablovi u pitanju. Oni su vlasnistvo operatera. Od opcine treba dobiti dozvolu za kopanje. Evo telekom nesto kopa po Dobrinji. Izgleda da ide novi uredjaj povezan optikom i nova mreza.
-
iceman2010
#332 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
cek cek, ako zadrzim svoj broj u full paketu necu imat besplatan razgovor s fixnim brojevima?nera18 wrote:
Mozes uzeti full paket i zadrzati broj. Mislim da je 65 KM bez PDV-a. U tom slucaju imas dva telefona. Stari i novi. To se placa mislim 70 KM. Ako neces da zadrzis stari broj mislim da je 10 KM. Stari broj ti ostaje kao i sada sa istim cijenama. Novi broj koji dobijas je VoIP telefon i njegov pozivni je 070. Sa tog broja moze zvati besplatno u BH Line iliti sve fiksne brojeve BH Telecom-a. Ne vidim razlog zasto bi zadrzala stari broj. Ako si mislila da zadrzis stari broj a da ti on bude VoIP (besplatni pozivi u BH line-u) to ne moze. Mora ti dodjeliti novu numeraciju sa pozivnim brojem 070 i mislim da svi pocinju sa 2. Dakle 0702.....
-
iceman2010
#333 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ma mozda oni nisu nesto dobro skontali. Mozda je zapelo bilo sa dozvolama za kopanje ili nesto slicno. Vjeruj mi jako mi je bliska problematika vezana za ponudu tripleplay usluga. Od dobijanja dozvola, preko iskopa pa sve do tehnickog dijela. Ako vas zanima mozemo i u detalje kada je tehnika u pitanju i razlika u ponudi i pristupu problemu izmedju BH Telecoma, Logosoft-a i kabl operatera na podrucju kantona Sarajevo.zateznistub wrote:Ma ne grijesim ako je info od montera bh telecom-a koji su dosli da mi aktiviraju uslugu (njihova pirca). AKO ONI LAZU MENE, ONDA...iceman2010 wrote:Grijesis kada su podzemni kablovi u pitanju. Oni su vlasnistvo operatera. Od opcine treba dobiti dozvolu za kopanje. Evo telekom nesto kopa po Dobrinji. Izgleda da ide novi uredjaj povezan optikom i nova mreza.
- eluna
#334 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
telekom je zadnji počeo sa ovom tehnologijom .... kod nas u haustoru stalno nešto pisali i oni i logosoft, ko je vlasnik čega, šta kažu zakoni itd..... svako malo nečiji opis zaljepe, i to je trajalo u vrijeme kad je logosoft već imao ovu tehnologiju, ali telekom nije ..... kako je se i telekom modernizovao - prestala im i haustorska prepiskaMustafapasa wrote:Pa dobro, svako ima svoje iskustvo, ali iz licnog iskustva znam da su klijenti danasnjice razmazena derista koja nedaju priliku niti za popravak niti korekciju...
nije da ih nesto branim, ali ljudi su prvi poceli s takvom tehnologijom (3u1) na ovim prostorima...svako drugi koji dodze iza njemu je lakse, a i cekaju ga korisnici koji nemaju malo strpljenja za nesto sto je novo, pa bi sad kao jedva docekali da odu kod drugog...al hajd... svi oni deru, neko manje neko vise, ali znam ljude koji su mijenjali operatore, pa po nekoliko mjeseci sibaj jedan, pa skupo, pa sibaj drugi, pa opet skupo, pa su se na kraju vratili...
ja opet kazem,licno sam prezadovoljan, jos novih 10 kanala i super..
p.s.
jednom mi je lijepo receno kako mi kao korisnici ne citamo niti analiziramo njihov cjenovnik...i zaista, svasta npr ulazu u fiksnu pretplatu ili npr da uz ovaj VoIP ima tonu nekih funkcija i opcija, ali niko ne cita...
usput, logosoft IPTV odavno ima oba hrvatska RTL-a, novu kao i oba hrt-a ...... a cijena je itekako povoljnija ...
- eluna
#335 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
elcho71 wrote:Kako je bolje 50 losih programa na Njihovoj tv nego 105 na Logosoftu??? Od tih 50 ima 10 trash tipa tv igmana ,vogosce, gorazda i sl.Mustafapasa wrote:Ma vidio sam njihov TV, nidze veze...nece da ti uvedu ako oko tebe jos s tobom nema barem 4-5 ljudi,pa da svima se uvede...a telefon i numeracija da i ne govorim...
nema veze, sve je ovo s Telekomom meni dobro...
Ko nije vidjeo bolje i BHT mu je dobar.
- eluna
#336 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
potraži onda total tv .......Hendrix wrote:Ok ljudi nema smisla više ovo porediti sa Logosoftom kad njihovu uslugu 99% ljudi u BiH ne mogu ni imati. Paketi su bolji sve je to ok ali kako da dođem do toga?
Ja mislim da je MojaTV dobro urađena ali je i standardno telecomovim uslugama i preskupa, međutim kada nema alternative ( osim globalneta od kojem sam pobjegao prije 2 godine ) onda je ok.
Koliko vidim zaposlili su mlađe ljude na ovom projektu i dodaju polako kanale nove i usluge, tako da bi trebalo biti samo bolje u budućnosti.
A izgleda ja spadam u onih 1% koji ne gledaju Nova Tv nikada, kada sam je na kablovskoj imao ne sjećam se da sam i sat vremena gledao ovaj kanal.
-
Fozgen
#337 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Svako ko moze danas ce da te zayebe
.
U tom nije iznimka ni Logosoft ni Telecom a ni Telekabel ( iz Ze sam ).
Imao sam testnu fazu Moja TV, nije bila toliko losa. Sada moram nesto da uvedem jer mi treba i net i telefon a i nekih kanala. Sta god covjek da sracuna nevalja nist, ni Moja(Njihova) TV a ni kablovska. Sve je to preskupo, prodavanje muda pod bubrege pa haj. Nista od tih usluga ne vrijedi ni pisljiva boba a kamo li onoliko novca koliko oni reketare al stas.
E sad jedino sto mene u ovom slucaju vuce ka BHTel jeste kolika toliko ( nije velika ali je veca nego li kod telekabela ) ozbiljnost. Imao sam ADSL BHTel cca 3 godine i imao sam problema mislim 2 - 3 puta max, i to sitnijih problema. A ova konkurencija, koliko sam je samo silno ocekivao
, net steka po par puta u sedmici i to obicno kad je najpotrebnije ( valjda zato sto je uvijek potreban ) a kada nazoves izgovor je "Nije to do nas do je nesto do vas".
Sad evo citam da se Moja treba cekati mjesecima
e to nije nikako dobro meni treba nest u dan dva.
U tom nije iznimka ni Logosoft ni Telecom a ni Telekabel ( iz Ze sam ).
Imao sam testnu fazu Moja TV, nije bila toliko losa. Sada moram nesto da uvedem jer mi treba i net i telefon a i nekih kanala. Sta god covjek da sracuna nevalja nist, ni Moja(Njihova) TV a ni kablovska. Sve je to preskupo, prodavanje muda pod bubrege pa haj. Nista od tih usluga ne vrijedi ni pisljiva boba a kamo li onoliko novca koliko oni reketare al stas.
E sad jedino sto mene u ovom slucaju vuce ka BHTel jeste kolika toliko ( nije velika ali je veca nego li kod telekabela ) ozbiljnost. Imao sam ADSL BHTel cca 3 godine i imao sam problema mislim 2 - 3 puta max, i to sitnijih problema. A ova konkurencija, koliko sam je samo silno ocekivao
Sad evo citam da se Moja treba cekati mjesecima
- Quaresma
#338 Re: BIHnet primjedbe i komentari
lal, rekao mi covjek koji radi u bh telecomu, al naravno, gdje ces preci taj limit sa ovakvom brzinom 1mbs -.-"link wrote:Ko ti je to rekao? neko iz Logosofta?Quaresma wrote:al ni flat nije flat, cini mi se da je limit 300GB fer osnove 50% ili 60% to jest na raspolaganju imam 150 ili 140GB, i za tih 55 maraka, bolje da uzmem moju tv, to im je glupost zescaplejka2 wrote:Vidim juce reklamu flat za 55km dupla brzina.Bolje da se na to preshaltash dok ne stigne xdsl
-
neki
#339 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Imas li ti pojma o cemu govoris? flat je fair use i limit je 160 GB. Isto sra... je i u Logosoftu - 150 GBlink wrote:pa taj vjerovatno radi kao portir ili cistac ili jednostavno nema pojma o cemu govori.Quaresma wrote:lal, rekao mi covjek koji radi u bh telecomu, al naravno, gdje ces preci taj limit sa ovakvom brzinom 1mbs -.-"link wrote:
Ko ti je to rekao? neko iz Logosofta?
-
Mustafapasa
#340 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
eluna wrote:elcho71 wrote:Kako je bolje 50 losih programa na Njihovoj tv nego 105 na Logosoftu??? Od tih 50 ima 10 trash tipa tv igmana ,vogosce, gorazda i sl.Mustafapasa wrote:Ma vidio sam njihov TV, nidze veze...nece da ti uvedu ako oko tebe jos s tobom nema barem 4-5 ljudi,pa da svima se uvede...a telefon i numeracija da i ne govorim...
nema veze, sve je ovo s Telekomom meni dobro...
Ko nije vidjeo bolje i BHT mu je dobar.
![]()
![]()
Ovakvi komentari mi se nikad nisu dopadali, (bez uvrede eluna) a evo i zašto:
Šta fali domacim kanalima tipa goražde, Igman i ostali???
Naravno, sad cete svi graknut kako im je sadržaj možda loš. Šema programa ne valja bla bla bla...
a niko ne razmislja da je to prilika da se smanji nezaposlenost novinara u BiH, da i te TV kuće treba da se afirmisu, da su tek na pocetku i da im treba dati priliku.
Licno mi je draza MOJA RTV VOGOŠCA, MOJ RTV IGMAN, i svi MOJI BH kanali nego neka nova ili RTL... i svaka cast Telekomu koji je dao priliku ovim domacim TV kucama...
Lahko je uzeti ove "moderne" kanale ali nemoj ni slucajno nase...nase samo sto je nase odmah ne valja...zato nam je ovako kako nam je... sve nam je tudze bolje,ljepse,prihvatljivije dok nase ne valja da je ne znam ti kakvo...
sama spoznaja da je ta neka TV Goražde zaposlila mog nekog dugradjanina, da on tu zaradjuje svoju nafaku meni je dovoljna i vrijedna da glasam za ove kuce...
iza Nove, RTL-a i svi tih kuca stoje ogromne finansije, uticajni ljudi i mnogo toga što ovi naši nemaju, i zbog toga ih treba ukinut jel? nidze veze...
-
iceman2010
#341 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nema limita ali je fairuse. A racunica kojom se dolazi do broja GB koje mozete skinuti je sljedeca:
brzina od 1024 kbps = 1024/8 kBps = 128 kBps.
dan ima 3600 x 24 = 86400 sec.
86400 x 30 dana = 2.592.000 sec u mjesecu od 30 dana.
2592000 x 60/100 (fairuse) = 1.555.200 sec. koliko mozete koristi internet a da ne prekoracite fairuse osnovu (mislim da je 60%).
1.555.200 x 128 = 199.065.600 kB = 199.065.600/1024 = 194.400 MB = 194.400/1024 = 190 GB.
Dakle teoretski, u granicama koje dozvoljava fairuse osnova moze se skinuti 190 GB u mjesecu koji ima 30 dana.
Slazem se za mojatv. Tamo dobijes flat i tv za iste pare.
brzina od 1024 kbps = 1024/8 kBps = 128 kBps.
dan ima 3600 x 24 = 86400 sec.
86400 x 30 dana = 2.592.000 sec u mjesecu od 30 dana.
2592000 x 60/100 (fairuse) = 1.555.200 sec. koliko mozete koristi internet a da ne prekoracite fairuse osnovu (mislim da je 60%).
1.555.200 x 128 = 199.065.600 kB = 199.065.600/1024 = 194.400 MB = 194.400/1024 = 190 GB.
Dakle teoretski, u granicama koje dozvoljava fairuse osnova moze se skinuti 190 GB u mjesecu koji ima 30 dana.
Slazem se za mojatv. Tamo dobijes flat i tv za iste pare.
-
iceman2010
#342 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Nije samo to u pitanju. Mislim da i RAK propisuje obavezu ubacivanja u programsku semu lokalnih kanala koji su besplatni. Imju neki uslovi kao sto je mogucnost prijema tih kanala na mjestu centrale davaoca usluga i sl.
-
slatka_sa
#343 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Sta si htjeo sa ovim reci? Treba ih gledati iz neke samilosti? Radi takvog i slicnih razmisljanja i jesmo tu gdje smo, zadnji u regionu po svemu. Nije njima taj telekom dao priliku vec puni programsku listu bilo cim, bitan je kvantitet. Ne placa im nikakvu naknadu dok za ove kako ti kazes ''moderne'' kanale se placa neka naknada.Mustafapasa wrote: Ovakvi komentari mi se nikad nisu dopadali, (bez uvrede eluna) a evo i zašto:
Šta fali domacim kanalima tipa goražde, Igman i ostali???
Naravno, sad cete svi graknut kako im je sadržaj možda loš. Šema programa ne valja bla bla bla...
a niko ne razmislja da je to prilika da se smanji nezaposlenost novinara u BiH, da i te TV kuće treba da se afirmisu, da su tek na pocetku i da im treba dati priliku.
Licno mi je draza MOJA RTV VOGOŠCA, MOJ RTV IGMAN, i svi MOJI BH kanali nego neka nova ili RTL... i svaka cast Telekomu koji je dao priliku ovim domacim TV kucama...
Lahko je uzeti ove "moderne" kanale ali nemoj ni slucajno nase...nase samo sto je nase odmah ne valja...zato nam je ovako kako nam je... sve nam je tudze bolje,ljepse,prihvatljivije dok nase ne valja da je ne znam ti kakvo...
sama spoznaja da je ta neka TV Goražde zaposlila mog nekog dugradjanina, da on tu zaradjuje svoju nafaku meni je dovoljna i vrijedna da glasam za ove kuce...
iza Nove, RTL-a i svi tih kuca stoje ogromne finansije, uticajni ljudi i mnogo toga što ovi naši nemaju, i zbog toga ih treba ukinut jel? nidze veze...
- BarbaDue
#344 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
U pravu si Mustafapasa, svakko treba cestitati bh telekomu sto nam je omogucio da putem kantonalnih a i ostalih televizija mozemo vidjeti sta se desava sirom nase BiH. Kod vecine domacih televizija program nije kvalitetan pa stoga raja ne moze ni da smisli kad neko kaze RTV TK, RTV BPK, TV USK, RTM....da ne govorimo da pogleda neki sadrzaj,
ali niko nece da prizna jednu stvar "koliko para toliko muzike". RTL je dobar ali iza njega su veliki novci, velike produkcije i sl., ipak i nase kantonalne televizije imaju svoje gledatelje.
ali niko nece da prizna jednu stvar "koliko para toliko muzike". RTL je dobar ali iza njega su veliki novci, velike produkcije i sl., ipak i nase kantonalne televizije imaju svoje gledatelje.
-
Mustafapasa
#345 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
BarbaDue wrote:U pravu si Mustafapasa, svakko treba cestitati bh telekomu sto nam je omogucio da putem kantonalnih a i ostalih televizija mozemo vidjeti sta se desava sirom nase BiH. Kod vecine domacih televizija program nije kvalitetan pa stoga raja ne moze ni da smisli kad neko kaze RTV TK, RTV BPK, TV USK, RTM....da ne govorimo da pogleda neki sadrzaj,
Ne samo to, vec iz posta od prije se vidi taj neki antipatriotizam...velika riba pod svaku cijenu treba da pojede malu ribu,...naci ce se razlog i oravdanje zaj taj postupak...
tako ce nam biti ako i kad budemo clanice EU...bolji je holandski krompir na steroidima sto fino oblo izgleda nego jednog dede s Bjelašnice koji ustaje u 5 ujutro da bi isti prije sunca zalio...naravno holandski je bolji, jer je holandski pa koliko god stetan bio dok dedin ipak ima mahana...
-
Mustafapasa
#346 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Nemoj slucajno da jednom kupite dedin krompir pa da dedi pomognete, ma ni slucajno...nije ekonomski opravdana investicija...stopa povrata ne zadovoljava, dug rok otplate itd...ni slucajno, ma niti jednom...
- zateznistub
#347 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Mudro zboris shine, al' shto je onda dedin krumpir skuplji???
-
neki
#348 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
obuzdajte se malo...tema je usluga bh telecoma a ne krompir s bjelasnice
- art vandeley
#349 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Imam pitanje za vas forumase za koje se nadam da mu je tu mjesto... imao sam i ja prije problem slican ovome sto je predmet rasprave u prethodne 2-3 stranice , neko mi je nabio 150km racuna , ja nikad nisam saznao ko ni kako al to nije vazno sada ... u zadnjim danima opet primjecujem da mi je potrosnja interneta velika , tako sam zadnjih 5-6 dana proslog mjeseca bio izvan konekcije 100% da bi se uvjerio da li me neko krade i kad sam jucer upalio pc , provjerim stanje isto u brojku od trena kad sam ga iskljucio...dakle ne krade me niko... jucer normalno koristim net , malo fejs, sporteske vijesti i listanje po forumima te na kraju dana provjerim stanje kad pise 320mb??? I to samo za citanje vijesti i rasprava sa foruma... promijenim sifru , evo 3 minute prije pisanja ovog posta provjerim stanje - 180mb ....???? pa ovim tempom cu ja za 15 dana nabiti 8 - 10 gb prometa a minimalno ga koristim... Posto nevjerujem da me neko krade , jer ljudska pohlepa je takva da nemoze natjerati covjeka da bude mudar pa da krade u mb-ima . Mozda mi se neki programi update-uju ? Neznam da li je glupo sumnjati na windows 7 koji sam skoro instalirao i da li ima razlike izmedju njega i xp-a po tom pitanju jer npr. prije mi je i 4gb znalo biti puno kad nista ne downloadujem...pozzz
-
neki
#350 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Iskljuci automatic updates...ako ti je ukljucen u win7 (a po defaultu cini mi se da uvijek bude) samo office ti skine update i do 1GB. Isto rade i adobe programi bez puno pitanja..art vandeley wrote:Imam pitanje za vas forumase za koje se nadam da mu je tu mjesto... imao sam i ja prije problem slican ovome sto je predmet rasprave u prethodne 2-3 stranice , neko mi je nabio 150km racuna , ja nikad nisam saznao ko ni kako al to nije vazno sada ... u zadnjim danima opet primjecujem da mi je potrosnja interneta velika , tako sam zadnjih 5-6 dana proslog mjeseca bio izvan konekcije 100% da bi se uvjerio da li me neko krade i kad sam jucer upalio pc , provjerim stanje isto u brojku od trena kad sam ga iskljucio...dakle ne krade me niko... jucer normalno koristim net , malo fejs, sporteske vijesti i listanje po forumima te na kraju dana provjerim stanje kad pise 320mb??? I to samo za citanje vijesti i rasprava sa foruma... promijenim sifru , evo 3 minute prije pisanja ovog posta provjerim stanje - 180mb ....???? pa ovim tempom cu ja za 15 dana nabiti 8 - 10 gb prometa a minimalno ga koristim... Posto nevjerujem da me neko krade , jer ljudska pohlepa je takva da nemoze natjerati covjeka da bude mudar pa da krade u mb-ima . Mozda mi se neki programi update-uju ? Neznam da li je glupo sumnjati na windows 7 koji sam skoro instalirao i da li ima razlike izmedju njega i xp-a po tom pitanju jer npr. prije mi je i 4gb znalo biti puno kad nista ne downloadujem...pozzz