elSaik wrote:Bravo Partizan!
Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#326 Re: Champions League 2010/2011
-
sofist
#327 Re: Champions League 2010/2011
E sto ne mogu ovih "strucnjaka"...Nuclear Winter wrote:Ma kakav partizan ljudi,ono sinoć je bila NAFAKA i to velika,ko da su kod 14(a ne sedam)braće bili.Da li je iko gledao utakmicu?Dva nafakaška gola,jedan na početku tekme,drugi na početku drugog poluvremena(2x cleo),i još jedna 100% šansa nakon 2-2 i to je to.Sudija je sjebo anderlecht,u prvom poluvremenu svirajući NEPOSTOJEĆI ofsajd za onog crnca napadača kod 0-1,zatim OPET NEPOSTOJEĆI ofsajd za ISTOG igrača u drugom poluvremenu kod 2-2.Partizan je 30 min drugog poluvremena,i 30 min produžetaka IZBIJAO loptu na protivničku polovinu,i vi "čestitate" na takvoj igri??
Opet nafaka kod penala,onaj debil suarez(majke mi mile pola ovih latinoamerikanaca POJMA NEMA al`je bitno prezivati se suarez)šuta preko gola i usput kopačkom KOPA rupu u terenu dubine 30 cm kakvu ne bi iskopali LOPATOM ni fudbaleri fk vareš na nekoj livadi na nišićkoj visoravni.Nakon tog još dva debosa iz ekipe anderlechta šutaju penal POTPUNO ISTO kao i ovaj latino retard.Jednostavno sve je (osim onog "alaima"
na golu)išlo na ruku partizanu,a ne nekakav "kvalitet",što će se brzo dokazati kad budu izvučene grupe za ligu prvaka.U svakom slučaju uopšte mi nije žao što je partizan prošao,zaboli me i za njih,i za anderlecht.BRAGA je EKIPA,utrpa BEZ POMOĆI sudije ili bilo kakve nafake,ČETIRI komada sevilji.Doduše "alaim" na golu sevilje je DIREKTNI krivac za dva gola,ali to ne umanjuje pobjedu brage.Hapoel-JEDVA i tu je sudija šiljio za hapoel ne svirajući ČIST penal za salzburg kod 0-1,basel-OČEKIVANO,werder-šta reći nego sa švabama se igra do posljednjeg sudijskog zvižduka,što se po 1000-ti put pokazalo sinoć.U svakom slučaju interesantne utakmice,nadam se da će ovako biti i u gupnoj fazi takmičenja.
- felipe kajetano
#328 Re: Champions League 2010/2011
Sreca da ga Partizan ne interesuje, mogu zamisliti analize da ga je slucajno zainteresovao 
-
sofist
#329 Re: Champions League 2010/2011
To mi je stvarno nenormalno. Omalovazavati takav uspjeh bilo kojeg tima sa ovih prostora je kretenski. Umjesto da kaze "svaka im cast, moguce je tako nesto postici i sa mizernim budzetom, hajde da i mi pokusamo isto, da se ugledamo na taj isti Partizan, prve su nam komsije, isti nam je jezik, daj da kopiramo ono sto je dobro i primijenimo kod nas..." , ali jok, vazno je popljuvati, potcjenjivati neciji trud, ismijati uspjeh... Naravno uz obaveznu opasku kako ga to ne interesuje nego samo nesto da kaze (a onda slijedi detaljisanje u sitna crijevcafelipe kajetano wrote:Sreca da ga Partizan ne interesuje, mogu zamisliti analize da ga je slucajno zainteresovao
Koliko puta sam pomislio da Bosna moze biti predivna zemlja za zivot samo da kod ljudi ima malo vise razuma a malo manje mrznje, zlobe i zavisti. Svi uslovi postoje, more blizu, olimpijske planine na 15 minuta voznje od glavnog grada, prelijepe rijeke, šume, istorijsko naslijedje... To bi neko iskoristio da napravi raj na zemlji. Ali mi ocito nismo taj neko, kod nas ne postoji racio, postoji samo ono iracionalno, primitivno, krkansko...
Tako i taj Ibrahim Muratovic ako je stvarno "siljio" za Anderleht onda je bijednik i smetljar najobicniji. U tom Partizanu igra i mladi bh. reprezentativac, ima igraca iz Bosne, Partizan saradjuje sa ovdasnjim timovima... Igranje u Ligi sampiona ce pomoci da se ti igraci afirmisu, da budu bolji, dobice novi podsticaj, mozda Partizan danas-sutra kupi nekog igraca iz Bosne, mozda neko od mladjih igraca Partizana dodje na posudbu u neki ovdasnji tim, igranjem u Ligi sampiona sticu se nova iskustva, ucis od najboljih a od toga i bh. klubovi mogu samo da imaju koristi. To Muratovic ne vidi ili ne zeli da vidi. Opet zbog onog iracionalnog koje preovladuje u njemu, ponavljam, ako je zaista navijao za Belgijance. Da ne govorim da ce u Beograd doci najjaci timovi Evrope poput Reala, MUTD, Celzija, Barselone, Intera... To je isto kao kad u regionu gostuje Madona, Rolingstonsi, Massive Attack... Znaci pred nosom ti dolazi elita i to jednom u desetak godina... Mozes hladno sjesti u auto, na voz, autobus, avion i da za male pare uzivo gledas Drogbu, Runija, Mesija, Xavija, Ronalda... Odvesti recimo dijete na takvu utakmicu je dozivljaj za tog klinca koji ce pamtiti cijelog zivota. To su zaista stvari koje se ničim ne mogu kupiti a mrznju, zlobu i zavist ce dobiti besplatno na svakom koraku.
- ultima_palabra
#330 Re: Champions League 2010/2011
Ja nisam primijetio da je Muratović bio pristrasan, drugo što je on loš komentator sam od sebe... šta treba da se krevelji ko onaj stari jarac Ćorsović, i govori Tuliću: VAŠ mladi reprezentativac 
-
extraordinary
#331 Re: Champions League 2010/2011
Sofist, slažem se potpuno, al hajd ti to objasni našem narodu. Ja ne znam zašto se onda žale ljudi da su nesretni kad samo siju negativnu energiju oko sebe. Na kraju im se ona svima vraća. Partizanu svaka čast, pokazali su zube i po meni zasluženo prošli dalje. Da su imali boljeg golmana od onog soma Radiše, vjerovatno ne bi ovo otišlo na penale, ali ovako im je valjda pobjeda još slađa. I nek ih prenose ako hoće, meni ne smeta, više mi smeta što bi pojedinci radije gledali utakmice engleskog Championshipa nego naše lige.
-
Nuclear Winter
#332 Re: Champions League 2010/2011
E nek si ti "stručnjak",samo me interesuje jel navijaš SAMO za partizan ili usput navijaš i za slaviju?.Prvi gol clea odličan,drugi malo manje smiješniji od prvog gola anderlecht-a.Ako je za tebe drugi gol clea "vrhunski" topla preporuka da odsad pratiš curling i umjetničko klizanje.Spominješ šansu ilieva kod 1-2(i ja sam je spomenuo ako pažljivo pročitaš),a ne spominješ NEPOSTOJEĆI ofsajd sviran kod 0-1,da li bi to možda okrenulo rezultat? A šta tek reći ZA BRUKU od linijskog sudije koji po DRUGI put ISTOM napadaču u drugom poluvremenu dosuđuje NEPOSTOJEĆI ofsajd kod rezultata 2-2,kad je tvoj "vrhunski" partizan pokušavao da izbije loptu ne sa terena,već sa stadiona,i po mogućnosti da je nabije iz belgije u holandiju.Tvoj partizan je 60 MINUTA IZBIJAO loptu iz svojih 16 metara,ali ništa ti to nisi vidio dijete drago,ali razumijem te ni ja ne bih bio OBJEKTIVAN da je MOJE Sarajevo sinoć igralo umjesto partizana,i ONAKO prošlo.Za penale dobro kažeš lutrija,s tim da je ono sinoć fakat bilo presmiješno.I prekini spominjati mržnju i širenje "negativne" energije.Gdje sam ja to rekao da mrzim partizan? Klub ko klub šta ja imam klub mrziti.JEDINI klub koji bi trebao svaki NORMALAN čovjek da mrzi je ustaška lištica.Čak sam rekao da nemam ništa protiv što je partizan prošao.Ali onda ti okrećeš na neku multi-kulti "suživot" priču,da mi(ko to mi? koji si TI uopšte??)kopiramo od partizana šta je dobro(šta je tu dobro majke ti??),pa istočni susjedi,dijelimo isti jezik,a isti ti navijači partizana su dolazili ovdje 1992 i SIJALI SMRT po ulicama mog grada i po mojoj zemlji,jel treba i ovo da "iskopiramo" pa malo da haubicama zadamo po bežaniji,slaviji,novom beogradu?? Nalupao si se ti svašta i što ima i što nema veze sa sportom,ja ništa nisam spomenuo što ima veze sa nacijom,vjerom,mržnjom,nego si TI to spomenuo.A ako ćemo MI u SARAJEVU kopirati nečiji uspjeh sigurno NEĆEMO kopirati partizan,jer u evropi ima bar 50 klubova koji su SVJETLOSNIM godinama ispred partizana(ili zvezde,hajduka,dinama da ne ispadne da "udaram" po grobošima).Budi pozdravljen i uživaj u igrama svog kluba.sofist wrote:E sto ne mogu ovih "strucnjaka"...Nuclear Winter wrote:Ma kakav partizan ljudi,ono sinoć je bila NAFAKA i to velika,ko da su kod 14(a ne sedam)braće bili.Da li je iko gledao utakmicu?Dva nafakaška gola,jedan na početku tekme,drugi na početku drugog poluvremena(2x cleo),i još jedna 100% šansa nakon 2-2 i to je to.Sudija je sjebo anderlecht,u prvom poluvremenu svirajući NEPOSTOJEĆI ofsajd za onog crnca napadača kod 0-1,zatim OPET NEPOSTOJEĆI ofsajd za ISTOG igrača u drugom poluvremenu kod 2-2.Partizan je 30 min drugog poluvremena,i 30 min produžetaka IZBIJAO loptu na protivničku polovinu,i vi "čestitate" na takvoj igri??
Opet nafaka kod penala,onaj debil suarez(majke mi mile pola ovih latinoamerikanaca POJMA NEMA al`je bitno prezivati se suarez)šuta preko gola i usput kopačkom KOPA rupu u terenu dubine 30 cm kakvu ne bi iskopali LOPATOM ni fudbaleri fk vareš na nekoj livadi na nišićkoj visoravni.Nakon tog još dva debosa iz ekipe anderlechta šutaju penal POTPUNO ISTO kao i ovaj latino retard.Jednostavno sve je (osim onog "alaima"
na golu)išlo na ruku partizanu,a ne nekakav "kvalitet",što će se brzo dokazati kad budu izvučene grupe za ligu prvaka.U svakom slučaju uopšte mi nije žao što je partizan prošao,zaboli me i za njih,i za anderlecht.BRAGA je EKIPA,utrpa BEZ POMOĆI sudije ili bilo kakve nafake,ČETIRI komada sevilji.Doduše "alaim" na golu sevilje je DIREKTNI krivac za dva gola,ali to ne umanjuje pobjedu brage.Hapoel-JEDVA i tu je sudija šiljio za hapoel ne svirajući ČIST penal za salzburg kod 0-1,basel-OČEKIVANO,werder-šta reći nego sa švabama se igra do posljednjeg sudijskog zvižduka,što se po 1000-ti put pokazalo sinoć.U svakom slučaju interesantne utakmice,nadam se da će ovako biti i u gupnoj fazi takmičenja.
O kakvim nafakaškim golovima pričaš? Oba gola su vrhunska. A pogledaj prvi gol Anderlehta, dijete bi ga odbranilo. Da Partizan nije prosao jedini krivac bi bio golman Radisa Ilic. Da ne govorim da su igrali bez Moreire i da im se u 15. minuti povrijedio jedan od najboljih igraca Sasa Ilic. Njih dvojica im drže vezni red. Pretrcali su ukupno 8 kilometara vise od igraca Anderlehta. Sve je moglo biti gotovo i nakon 90 minuta da je kod 2:1 za Partizan Iliev postigao gol iz stopostotne sanse kada je lopta pogodila ni krivog ni duznog golmana Anderlehta. A penali su lutrija, uspjesniji je bio Partizan i zasluzeno ide dalje.
- ultima_palabra
#333 Re: Champions League 2010/2011
Šta ćeš, u Bosni samo negativna energija, zašto se ne ugledamo na navijače Partizana koji šire pozitivnu energiju svuda oko sebe...
Zbog prijetnji novinarki Brankici Stanković, vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi osuđen na 16 mjeseci zatvora. Apelacioni sud ukinuo rješenje kojim se odbacuje optužnica protiv šestorice navijača.
Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je, na 16 mjeseci zatvora, jednog od vođa navijača Partizana Miloša Radisavljevića Kimija, zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Brankice Stanković, prijetećim skandiranjem sa južne tribine stadiona FK "Partizan", 16. decembra prošle godine.
Radisavljeviću je, istom odlukom, ukinut pritvor do pravosnažnosti presude, u kom je bio od kraja maja, kada je uhapšen poslije višemjesečnog bjekstva.
Sud je Radisavljeviću izrekao jedinstvenu kaznu od 16 mjeseci, pošto ga je osudio na godinu dana zatvora, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i šest mjeseci zbog nasilničkog ponašanja.
Radisavljević je prvi osuđeni zbog incidenta koji se dogodio 16. decembra prošle godine, na stadionu FK Partizan, za vrijeme odigravanja utakmice Partizan-Šahtjor.
Tada su navijači Partizana sa tribina skandirali Stankovićevoj: "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", a sve je bilo praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke.
Do incidenta na stadionu došlo je poslije emitovanja više emisija Insajder, koju uređuje i vodi Stankovićeva, a koji se, u posljednjem serijalu, bavio nasiljem među navijačkim grupama.
Bez odbacivanja optužnice
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje Prvog osnovnog suda kojim je odbačena optužnica protiv šest navijača Partizana optuženih za ugrožavanje sigurnosti novinarke Brankice Stanković i vratio predmet sudu na dalje postupanje, saopštio je taj sud.
"Prvostepeni sud je učinio povredu odredbi krivičnog postupka, jer je izreka prvostepenog rješenja nerazumljiva i protivrječna razlozima koji su dati u obrazloženju", navodi se u odluci Apelacionog suda.
Prvi osnovni sud je 22. aprila, pred početak glavnog pretresa, odbacio optužnicu i oslobodio šest navijača iste optužbe, dok je Radisavljević naknadno uhapšen krajem maja.
Prema obrazloženju rješenja sudije Jelene Milinović, optužnica Prvog osnovnog javnog tužilaštva je odbačena zbog toga što ju je podnio neovlašćeni tužilac.
Prema njenom stavu, u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već, eventualno, krivičnog djela uvrede koje se goni po privatnoj tužbi.
Ministarstvo pravde je iniciralo postupak pred Visokim savjetom sudstva za razrješenje sudije Milinović, koja je, nedavno, jednog taksistu oslobodila optužbe za bludne radnje.
-
sofist
#334 Re: Champions League 2010/2011
Na kraju dodjosmo naravno na temu ko je 1992 pucao po gradu.Nuclear Winter wrote:E nek si ti "stručnjak",samo me interesuje jel navijaš SAMO za partizan ili usput navijaš i za slaviju?.Prvi gol clea odličan,drugi malo manje smiješniji od prvog gola anderlecht-a.Ako je za tebe drugi gol clea "vrhunski" topla preporuka da odsad pratiš curling i umjetničko klizanje.Spominješ šansu ilieva kod 1-2(i ja sam je spomenuo ako pažljivo pročitaš),a ne spominješ NEPOSTOJEĆI ofsajd sviran kod 0-1,da li bi to možda okrenulo rezultat? A šta tek reći ZA BRUKU od linijskog sudije koji po DRUGI put ISTOM napadaču u drugom poluvremenu dosuđuje NEPOSTOJEĆI ofsajd kod rezultata 2-2,kad je tvoj "vrhunski" partizan pokušavao da izbije loptu ne sa terena,već sa stadiona,i po mogućnosti da je nabije iz belgije u holandiju.Tvoj partizan je 60 MINUTA IZBIJAO loptu iz svojih 16 metara,ali ništa ti to nisi vidio dijete drago,ali razumijem te ni ja ne bih bio OBJEKTIVAN da je MOJE Sarajevo sinoć igralo umjesto partizana,i ONAKO prošlo.Za penale dobro kažeš lutrija,s tim da je ono sinoć fakat bilo presmiješno.I prekini spominjati mržnju i širenje "negativne" energije.Gdje sam ja to rekao da mrzim partizan? Klub ko klub šta ja imam klub mrziti.JEDINI klub koji bi trebao svaki NORMALAN čovjek da mrzi je ustaška lištica.Čak sam rekao da nemam ništa protiv što je partizan prošao.Ali onda ti okrećeš na neku multi-kulti "suživot" priču,da mi(ko to mi? koji si TI uopšte??)kopiramo od partizana šta je dobro(šta je tu dobro majke ti??),pa istočni susjedi,dijelimo isti jezik,a isti ti navijači partizana su dolazili ovdje 1992 i SIJALI SMRT po ulicama mog grada i po mojoj zemlji,jel treba i ovo da "iskopiramo" pa malo da haubicama zadamo po bežaniji,slaviji,novom beogradu?? Nalupao si se ti svašta i što ima i što nema veze sa sportom,ja ništa nisam spomenuo što ima veze sa nacijom,vjerom,mržnjom,nego si TI to spomenuo.A ako ćemo MI u SARAJEVU kopirati nečiji uspjeh sigurno NEĆEMO kopirati partizan,jer u evropi ima bar 50 klubova koji su SVJETLOSNIM godinama ispred partizana(ili zvezde,hajduka,dinama da ne ispadne da "udaram" po grobošima).Budi pozdravljen i uživaj u igrama svog kluba.sofist wrote:E sto ne mogu ovih "strucnjaka"...Nuclear Winter wrote:Ma kakav partizan ljudi,ono sinoć je bila NAFAKA i to velika,ko da su kod 14(a ne sedam)braće bili.Da li je iko gledao utakmicu?Dva nafakaška gola,jedan na početku tekme,drugi na početku drugog poluvremena(2x cleo),i još jedna 100% šansa nakon 2-2 i to je to.Sudija je sjebo anderlecht,u prvom poluvremenu svirajući NEPOSTOJEĆI ofsajd za onog crnca napadača kod 0-1,zatim OPET NEPOSTOJEĆI ofsajd za ISTOG igrača u drugom poluvremenu kod 2-2.Partizan je 30 min drugog poluvremena,i 30 min produžetaka IZBIJAO loptu na protivničku polovinu,i vi "čestitate" na takvoj igri??
O kakvim nafakaškim golovima pričaš? Oba gola su vrhunska. A pogledaj prvi gol Anderlehta, dijete bi ga odbranilo. Da Partizan nije prosao jedini krivac bi bio golman Radisa Ilic. Da ne govorim da su igrali bez Moreire i da im se u 15. minuti povrijedio jedan od najboljih igraca Sasa Ilic. Njih dvojica im drže vezni red. Pretrcali su ukupno 8 kilometara vise od igraca Anderlehta. Sve je moglo biti gotovo i nakon 90 minuta da je kod 2:1 za Partizan Iliev postigao gol iz stopostotne sanse kada je lopta pogodila ni krivog ni duznog golmana Anderlehta. A penali su lutrija, uspjesniji je bio Partizan i zasluzeno ide dalje.
Sta je smijesno kod drugog gola? Kleo se iskrao, Davidov ili ko vec ga uocio poslao mu centarsut (vrhunski), Kleo je primio na prsa (opet vrhunski) i smjestio je u mrezu majstorski. Golman je malo zakacio ali nije uspio da sprijeci gol.
I kako bolan sta je dobro? Klub kao Partizan ima svoj trening kamp Zemunelo kakav Sarajevo moze samo da sanja, ima svoje filijale poput Teleoptika gdje im stasavaju klinci, a ima i rezultate sto je najbitnije, vec drugi put igraju Ligu šampiona a svake godine igraju grupnu fazu Lige Evrope (ranije Kup Uefa) a nisu imali puno vise para od Sarajeva kad su krenuli u te projekte, ni uslove kada je o infrastrukturi rijec. O tome se radi.
-
elSaik
#335 Re: Champions League 2010/2011
Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.
- ultima_palabra
#336 Re: Champions League 2010/2011
Ma ispalo je u priči da je neko paćenik ako ne gotivi Partizan... to što navijači istog tog kluba mrze sve što je drugačije od njih izgleda nije bitno. Neka navija svako za koga hoće i neka se ne pravi fama oko toga... meni vala ni iz džepa ni u džep, Anderlecht ili PartizanelSaik wrote:Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.
-
sofist
#337 Re: Champions League 2010/2011
Kako si to zakljucio, svaka ti cast!ultima_palabra wrote:Ma ispalo je u priči da je neko paćenik ako ne gotivi Partizan... to što navijači istog tog kluba mrze sve što je drugačije od njih izgleda nije bitno. Neka navija svako za koga hoće i neka se ne pravi fama oko toga... meni vala ni iz džepa ni u džep, Anderlecht ili PartizanelSaik wrote:Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.
-
Normalan.ba
#338 Re: Champions League 2010/2011
sofist wrote:To mi je stvarno nenormalno. Omalovazavati takav uspjeh bilo kojeg tima sa ovih prostora je kretenski. Umjesto da kaze "svaka im cast, moguce je tako nesto postici i sa mizernim budzetom, hajde da i mi pokusamo isto, da se ugledamo na taj isti Partizan, prve su nam komsije, isti nam je jezik, daj da kopiramo ono sto je dobro i primijenimo kod nas..." , ali jok, vazno je popljuvati, potcjenjivati neciji trud, ismijati uspjeh... Naravno uz obaveznu opasku kako ga to ne interesuje nego samo nesto da kaze (a onda slijedi detaljisanje u sitna crijevcafelipe kajetano wrote:Sreca da ga Partizan ne interesuje, mogu zamisliti analize da ga je slucajno zainteresovao).
Koliko puta sam pomislio da Bosna moze biti predivna zemlja za zivot samo da kod ljudi ima malo vise razuma a malo manje mrznje, zlobe i zavisti. Svi uslovi postoje, more blizu, olimpijske planine na 15 minuta voznje od glavnog grada, prelijepe rijeke, šume, istorijsko naslijedje... To bi neko iskoristio da napravi raj na zemlji. Ali mi ocito nismo taj neko, kod nas ne postoji racio, postoji samo ono iracionalno, primitivno, krkansko...
Tako i taj Ibrahim Muratovic ako je stvarno "siljio" za Anderleht onda je bijednik i smetljar najobicniji. U tom Partizanu igra i mladi bh. reprezentativac, ima igraca iz Bosne, Partizan saradjuje sa ovdasnjim timovima... Igranje u Ligi sampiona ce pomoci da se ti igraci afirmisu, da budu bolji, dobice novi podsticaj, mozda Partizan danas-sutra kupi nekog igraca iz Bosne, mozda neko od mladjih igraca Partizana dodje na posudbu u neki ovdasnji tim, igranjem u Ligi sampiona sticu se nova iskustva, ucis od najboljih a od toga i bh. klubovi mogu samo da imaju koristi. To Muratovic ne vidi ili ne zeli da vidi. Opet zbog onog iracionalnog koje preovladuje u njemu, ponavljam, ako je zaista navijao za Belgijance. Da ne govorim da ce u Beograd doci najjaci timovi Evrope poput Reala, MUTD, Celzija, Barselone, Intera... To je isto kao kad u regionu gostuje Madona, Rolingstonsi, Massive Attack... Znaci pred nosom ti dolazi elita i to jednom u desetak godina... Mozes hladno sjesti u auto, na voz, autobus, avion i da za male pare uzivo gledas Drogbu, Runija, Mesija, Xavija, Ronalda... Odvesti recimo dijete na takvu utakmicu je dozivljaj za tog klinca koji ce pamtiti cijelog zivota. To su zaista stvari koje se ničim ne mogu kupiti a mrznju, zlobu i zavist ce dobiti besplatno na svakom koraku.
- Obuca9
#339 Re: Champions League 2010/2011
Pokakim se i na njih i na njihov sportski uspjeh. I da, na sve navijače i simpatizere također.elSaik wrote:Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.
-
Nuclear Winter
#340 Re: Champions League 2010/2011
sofist wrote:Kako si to zakljucio, svaka ti cast!ultima_palabra wrote:Ma ispalo je u priči da je neko paćenik ako ne gotivi Partizan... to što navijači istog tog kluba mrze sve što je drugačije od njih izgleda nije bitno. Neka navija svako za koga hoće i neka se ne pravi fama oko toga... meni vala ni iz džepa ni u džep, Anderlecht ili PartizanelSaik wrote:Ne vidim da je igdje lik spomenuo navijače Partizana već isključivo sportski uspjeh tog tima. A 2 puta igra Ligu prvaka u 10 godina jeste veliki uspjeh za naše podneblje. To što mnogi ne mogu o sportu da pričaju a da ne unesu veću ili manju dozu nesportskog to je već druga stvar.I ovo nije prica o navijacima jer navijaca ima raznih od onih koji na utakmice idu penzionerski ili vode djecu sa sobom do huligana koji idu radi tuče, pljačke, droge, alkohola... Ali razumijem te... Samo dok god je takav stav a ne stav "svaka im cast, kad mogu oni 'ajmo i mi pokusati napraviti pretpostavke na njihovom primjeru kako doci do LŠ jer oni su nam najslicniji po finansijama, po jeziku, mentalitetu" do tada ce fudbal a i sve drugo tavoriti u ovoj jebenoj zemlji.
Kako si dosadan čovječe,gdje ti uopšte živiš? Na kalovitim brdima?? Spominješ "zemunelo" a ne kažeš da je napravljen u sred rata i sankcija i da je koštao tada VELIKIH 20 miliona DEM,i tebi je sve tu čisto? Opet mi prebacuješ da ja mrzim partizan zato što je iz srbije(ne kažeš baš ovako ali se da pročitati između redova),a ja navijam za klub u kojem je u posljednjih 5 godina igralo barem 15 srba.Non stop spominješ neku mržnju i zavist(how yes no)prema srbiji,a ja sam ti u tom kontekstu spomenuo srbiju i 1992g-to što si ti glup ili NEĆEŠ da shvatiš(a ja se nadam da je ovo drugo)to je tvoj problem.Ponavljam po TREĆI put meni ni iz džepa ni u džep,ZABOLI me i za partizan i za anderlecht.Tvoj partizan će imati moju dobrosusjedsku podršku kada srbija i srbi generalno budu pokazali HTIJENJE za takvu istu podršku mojoj državi,klubu i narodu.Nemožeš ti očekivati da nakon što sam vidio slike KARADŽIĆA˛& MLADIĆA na jugu jna pružim "podršku" takvom klubu.I samo za kraj fantastičan je "uspjeh" trošiti 12 milona EURA godišnje i DVA puta u 14 godina upasti u grupnu fazu LP kao "statista".Po tome su i anorthosis sa kipra,i hapoel GIGA klubovi kojima bi se trebali odmah naguziti u znak podrške za njihov fantastičan "uspjeh". Moje Sarajevo ima budžet od 1.5 miliona eura i TO je razlog zbog čega mi nemožemo do grupne faze LP,a ne "zavist" prema partizanu.I za kraj da upitam tebe i starog GROBARA el-saika:da li je veći uspjeh biti jedanput u LP i doći skoro do polufinala kao hajduk 1995 protiv ajax-a,ili dva puta imati epizodnu ulogu u grupnoj fazi LP kao partizan??
Tebi sve najbolje i uživaj u igrama svog kluba,ali me nemoj praviti budalom,i nemoj mi stavljati u usta nešto što NISAM rekao.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#341 Re: Champions League 2010/2011
Kako si to zakljucio, svaka ti cast!
I ovo nije prica o navijacima jer navijaca ima raznih od onih koji na utakmice idu penzionerski ili vode djecu sa sobom do huligana koji idu radi tuče, pljačke, droge, alkohola... Ali razumijem te... Samo dok god je takav stav a ne stav "svaka im cast, kad mogu oni 'ajmo i mi pokusati napraviti pretpostavke na njihovom primjeru kako doci do LŠ jer oni su nam najslicniji po finansijama, po jeziku, mentalitetu" do tada ce fudbal a i sve drugo tavoriti u ovoj jebenoj zemlji.[/quote]
Kako si dosadan čovječe,gdje ti uopšte živiš? Na kalovitim brdima?? Spominješ "zemunelo" a ne kažeš da je napravljen u sred rata i sankcija i da je koštao tada VELIKIH 20 miliona DEM,i tebi je sve tu čisto? Opet mi prebacuješ da ja mrzim partizan zato što je iz srbije(ne kažeš baš ovako ali se da pročitati između redova),a ja navijam za klub u kojem je u posljednjih 5 godina igralo barem 15 srba.Non stop spominješ neku mržnju i zavist(how yes no)prema srbiji,a ja sam ti u tom kontekstu spomenuo srbiju i 1992g-to što si ti glup ili NEĆEŠ da shvatiš(a ja se nadam da je ovo drugo)to je tvoj problem.Ponavljam po TREĆI put meni ni iz džepa ni u džep,ZABOLI me i za partizan i za anderlecht.Tvoj partizan će imati moju dobrosusjedsku podršku kada srbija i srbi generalno budu pokazali HTIJENJE za takvu istu podršku mojoj državi,klubu i narodu.Nemožeš ti očekivati da nakon što sam vidio slike KARADŽIĆA˛& MLADIĆA na jugu jna pružim "podršku" takvom klubu.I samo za kraj fantastičan je "uspjeh" trošiti 12 milona EURA godišnje i DVA puta u 14 godina upasti u grupnu fazu LP kao "statista".Po tome su i anorthosis sa kipra,i hapoel GIGA klubovi kojima bi se trebali odmah naguziti u znak podrške za njihov fantastičan "uspjeh". Moje Sarajevo ima budžet od 1.5 miliona eura i TO je razlog zbog čega mi nemožemo do grupne faze LP,a ne "zavist" prema partizanu.I za kraj da upitam tebe i starog GROBARA el-saika:da li je veći uspjeh biti jedanput u LP i doći skoro do polufinala kao hajduk 1995 protiv ajax-a,ili dva puta imati epizodnu ulogu u grupnoj fazi LP kao partizan??
Tebi sve najbolje i uživaj u igrama svog kluba,ali me nemoj praviti budalom,i nemoj mi stavljati u usta nešto što NISAM rekao.[/quote]
nek si mu rekao svaka ti cast.
nego ja nekontam nikako vas. ja kad volim svoj klub (nebitno koji) ja ni jednog drugog podnijeti nemogu a pogotovo ove preko drine. samo moj klub i nista vise. ma ni reprezentacija. zajebi sve drugo osim MOG kluba.
Tebi sve najbolje i uživaj u igrama svog kluba,ali me nemoj praviti budalom,i nemoj mi stavljati u usta nešto što NISAM rekao.[/quote]
nek si mu rekao svaka ti cast.
nego ja nekontam nikako vas. ja kad volim svoj klub (nebitno koji) ja ni jednog drugog podnijeti nemogu a pogotovo ove preko drine. samo moj klub i nista vise. ma ni reprezentacija. zajebi sve drugo osim MOG kluba.
- bingov buraz
#342 Re: Champions League 2010/2011
Ne da mi se objasnjavati i palamuditi sad tu nesto ali Anderleht je mnogo bolja ekipa od Partizana,vidjelo se to sinoc,cak i realni navijaci Partizana ce to priznati.Ljepota i draz fudbala je da ne pobjedjuje uvijek bolji i nek je tako jer onda ima nade i za nase klubove.
-
Bodkin
#343 Re: Champions League 2010/2011
ovo je problem i fino reci tako.pusti suplju iz ostatka posta.15 ljudi sa teme je reklo braga dobra,igraju za 10,svaka cast i ostale pohvale i toga se niko nije uhvatioPriorat wrote:nek si mu rekao svaka ti cast.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#344 Re: Champions League 2010/2011
da, to je za tebe problem. ja tu nevidim nikakvog problema. ima koje nepodnosim a i imaju koje nikako nepodnosim (preko drine). i babo ruco`....Bodkin wrote:ovo je problem i fino reci tako.pusti suplju iz ostatka posta.15 ljudi sa teme je reklo braga dobra,igraju za 10,svaka cast i ostale pohvale i toga se niko nije uhvatioPriorat wrote:nek si mu rekao svaka ti cast.
-
sofist
#345 Re: Champions League 2010/2011
Tipicno, za neuspjehe su ti svi drugi krivi samo ti nisi. Partizan u kosarci ima najmanji budzet pa je stigao do F4. Mozes li to da zamislis? Zemunelo vrijedi mnogo vise od 20 miliona maraka ali ni to nema veze. Hoces da kazes da u Sarajevu nema ljudi ili firmi koji ne bi mogli da uloze novac u izgradnju slicnih objekta? Naravno da ima ali je svakome preci licni interes.
Naravno da su Anortozis i Hapoel giganti. Zeljo se itekako naguzio prije mjesec dana Hapoelu. Ne zivi se od uspomena. I ovo nije prica o tebi ni o tvojoj podrsci, ona nikome nije bitna. Bitno je sto konstantno imas potrebu da omalovazavas druge i to je korijen svega. Da, zivim na Kalovitim brdima, navijam za Crvenu Zvezdu... Mozes milsiti koliki je uspjeh bio biti šampion Evrope 1991..
Naravno da su Anortozis i Hapoel giganti. Zeljo se itekako naguzio prije mjesec dana Hapoelu. Ne zivi se od uspomena. I ovo nije prica o tebi ni o tvojoj podrsci, ona nikome nije bitna. Bitno je sto konstantno imas potrebu da omalovazavas druge i to je korijen svega. Da, zivim na Kalovitim brdima, navijam za Crvenu Zvezdu... Mozes milsiti koliki je uspjeh bio biti šampion Evrope 1991..
- Sezam
#346 Re: Champions League 2010/2011
Zamisli koliko je samo stanovnika manjeg nam entiteta koji bi mogli odvesti svoju djecu u Sarajevo 7/9 na tekmu BiH - Francuska, da vide sve one zvijezde fudbala, sigurno je to nesto sto klinci ne bi zaboravili dugo vremena...ali nece zbog mrznje.sofist wrote:To mi je stvarno nenormalno. Omalovazavati takav uspjeh bilo kojeg tima sa ovih prostora je kretenski. Umjesto da kaze "svaka im cast, moguce je tako nesto postici i sa mizernim budzetom, hajde da i mi pokusamo isto, da se ugledamo na taj isti Partizan, prve su nam komsije, isti nam je jezik, daj da kopiramo ono sto je dobro i primijenimo kod nas..." , ali jok, vazno je popljuvati, potcjenjivati neciji trud, ismijati uspjeh... Naravno uz obaveznu opasku kako ga to ne interesuje nego samo nesto da kaze (a onda slijedi detaljisanje u sitna crijevcafelipe kajetano wrote:Sreca da ga Partizan ne interesuje, mogu zamisliti analize da ga je slucajno zainteresovao).
Zato ne mogu docekati da Partizan pocne gubiti 7:0 tekme u ligi prvaka. Barcelona i tako to
-
radostan dan
#347 Re: Champions League 2010/2011
Dovoljno mi je teško što Partizan prođe u LŠ, još ovu temu obojite u crno bijelo i super
.
Sofist u pravu si 90 posto, al ne moraš soliti ranu.
Ono što nisi u pravu, a jeste kolega forumaš je - Zemunelo, Teleoptik, itd. Kada, ko, od čega? NIS, Telekom, Mirko Marjanović, država. Htio - ne htio, svi korisnici njihovih usluga posredno su ulagali u tu, kako ti kažeš - instituciju.
Što se ostalog tiče, dielim tvoje mišljenje. Kad je već tako kako jeste, trebali bi naći način da se okoristimo o Partizan ili Dinamo koliko juče.(mislim na lige u okruženju).
Sofist u pravu si 90 posto, al ne moraš soliti ranu.
Ono što nisi u pravu, a jeste kolega forumaš je - Zemunelo, Teleoptik, itd. Kada, ko, od čega? NIS, Telekom, Mirko Marjanović, država. Htio - ne htio, svi korisnici njihovih usluga posredno su ulagali u tu, kako ti kažeš - instituciju.
Što se ostalog tiče, dielim tvoje mišljenje. Kad je već tako kako jeste, trebali bi naći način da se okoristimo o Partizan ili Dinamo koliko juče.(mislim na lige u okruženju).
-
Normalan.ba
#348 Re: Champions League 2010/2011
Stipu to,ipak je ovo ulazak među 32.Daleko je "klemponja"radostan dan wrote:Dovoljno mi je teško što Partizan prođe u LŠ, još ovu temu obojite u crno bijelo i super.
Sofist u pravu si 90 posto, al ne moraš soliti ranu.![]()
-
Normalan.ba
#349 Re: Champions League 2010/2011
Džaba kad se djeca manjeg nam entiteta poistovjećuju sa Krasićem,Jovanovićem,Stankovićem,Đokovićem... Ne bih rekao da tu ima neke mržnje ili ako je ima ona je manja iz dana u dan.Više je to ravnodušnost prema rep.BiHSezam wrote:Zamisli koliko je samo stanovnika manjeg nam entiteta koji bi mogli odvesti svoju djecu u Sarajevo 7/9 na tekmu BiH - Francuska, da vide sve one zvijezde fudbala, sigurno je to nesto sto klinci ne bi zaboravili dugo vremena...ali nece zbog mrznje.sofist wrote:To mi je stvarno nenormalno. Omalovazavati takav uspjeh bilo kojeg tima sa ovih prostora je kretenski. Umjesto da kaze "svaka im cast, moguce je tako nesto postici i sa mizernim budzetom, hajde da i mi pokusamo isto, da se ugledamo na taj isti Partizan, prve su nam komsije, isti nam je jezik, daj da kopiramo ono sto je dobro i primijenimo kod nas..." , ali jok, vazno je popljuvati, potcjenjivati neciji trud, ismijati uspjeh... Naravno uz obaveznu opasku kako ga to ne interesuje nego samo nesto da kaze (a onda slijedi detaljisanje u sitna crijevcafelipe kajetano wrote:Sreca da ga Partizan ne interesuje, mogu zamisliti analize da ga je slucajno zainteresovao).
Zato ne mogu docekati da Partizan pocne gubiti 7:0 tekme u ligi prvaka. Barcelona i tako to![]()
A ovo drugo ni ja ne mogu isčekati,da neko cirkuza sa njima
- Sezam
#350 Re: Champions League 2010/2011
@Normalan.ba
nisam rekao da djeca mrze, vec djeca ispastaju jer im roditelji mrze.
Zato i ne mogu ovih moralnih pridika koje sofist uvaljuje.
nisam rekao da djeca mrze, vec djeca ispastaju jer im roditelji mrze.
Zato i ne mogu ovih moralnih pridika koje sofist uvaljuje.