ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goibos

#326 Re: ZOBS

Post by goibos »

Magarece_godine wrote:
goibos wrote:ljudi, zna li neko da li je obavezna naljepnica BIH kad idem izvan države ?
Obavezna je ...
znam ljudi koji je ne stavljaju i nisu imali probleme a i na novim tablicama nam piše BiH, pa kontam ako ne mora da kvarim izgled auta bezveze :)
Tranquilizer

#327 Re: ZOBS

Post by Tranquilizer »

goibos wrote:
Magarece_godine wrote:
goibos wrote:ljudi, zna li neko da li je obavezna naljepnica BIH kad idem izvan države ?
Obavezna je ...
znam ljudi koji je ne stavljaju i nisu imali probleme a i na novim tablicama nam piše BiH, pa kontam ako ne mora da kvarim izgled auta bezveze :)

Ma ponesi je za svaki slucaj :D
respo

#328 Re: ZOBS

Post by respo »

pa kupis magnetnu i skidas stavljas kad ti zatreba
BBNERO

#329 Re: ZOBS

Post by BBNERO »

Pozdrav
Treba mi jedan mali savjet. Jutros oko 11h spuca me radar kod Remize. Nije mi prvi put,a ni zadnji. Nisam trkač,ali vazda je to nekih 20-tak preko ograničenja, tj. ograničenje 60kmh, a ja vozio 82kmh.Malo se zamisliš,a ono policajac maše. Znam da im je to posao,znam da su na zadatku,ali ne mogu više da im plaćam te radare.U prilog mi neide ni to da sam bar 3 sata za volanom dnevno,pa mi se nekad eto i omakne preko ograničenja. Jutros nisam ni izašao iz auta,dao mu vozačku i saobraćajnu,a on već napisao sve podatke. Vidi se da je iskusan u brzom pisanju. Da ga molim da mi oprosti već je kasno.Da mu kažem da me je izvukao iz kolone,ni to mi ne vrijedi. Je l" mene nišanio,neznam, da li je to nečija brzina prije mene ni to mi nije jasno...jednostavno sam se osjećao bezpomoćan, po principu ko ga uhvatiše, toga j...e .Nisam ništa mogao osim da ne priznam krivicu i tako mu i potpišem. Interesuje me da li neko ima iskustva sa sudom,da li je iko uspio da se oslobodi ovakve krivice i na koji način,ili da šutim i da platim i tako sretno do kraja života.!!!????
Magarece_godine

#330 Re: ZOBS

Post by Magarece_godine »

Pa kako ces na sud kada kazes da ni sam ne znas da li si kriv ... Dakle ti kazes NE ZNAM, policajac kaze EVO RADARA i sta mislis kome ce Sud vjerovat ? Plati i vozi po propisima ....
zelenashica

#331 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
zelenashica

#332 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

BBNERO wrote:Pozdrav
Treba mi jedan mali savjet. Jutros oko 11h spuca me radar kod Remize. Nije mi prvi put,a ni zadnji. Nisam trkač,ali vazda je to nekih 20-tak preko ograničenja, tj. ograničenje 60kmh, a ja vozio 82kmh.Malo se zamisliš,a ono policajac maše. Znam da im je to posao,znam da su na zadatku,ali ne mogu više da im plaćam te radare.U prilog mi neide ni to da sam bar 3 sata za volanom dnevno,pa mi se nekad eto i omakne preko ograničenja. Jutros nisam ni izašao iz auta,dao mu vozačku i saobraćajnu,a on već napisao sve podatke. Vidi se da je iskusan u brzom pisanju. Da ga molim da mi oprosti već je kasno.Da mu kažem da me je izvukao iz kolone,ni to mi ne vrijedi. Je l" mene nišanio,neznam, da li je to nečija brzina prije mene ni to mi nije jasno...jednostavno sam se osjećao bezpomoćan, po principu ko ga uhvatiše, toga j...e .Nisam ništa mogao osim da ne priznam krivicu i tako mu i potpišem. Interesuje me da li neko ima iskustva sa sudom,da li je iko uspio da se oslobodi ovakve krivice i na koji način,ili da šutim i da platim i tako sretno do kraja života.!!!????
Ista sam ti taKa...i mene su jutros upecali sa 8km/h preko ograničenja i još jedan od njih galami na mene :shock: priejti mi prstom ko da sam dijete... :-)
kamen

#333 Re: ZOBS

Post by kamen »

a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
jadikovke po sistemu i (našem ustaljenom) običaju: "vazda je netko drugi kriv"
Magarece_godine

#334 Re: ZOBS

zelenashica wrote:Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
Unutrasnjoj kontroli MUP-a, ili nekom od komandira Policijskih stanica. Cak na zgradama imas sanducice u koje mozes staviti zalbu na rad policije ...
zelenashica

#335 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

Magarece_godine wrote:
zelenashica wrote:Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
Unutrasnjoj kontroli MUP-a, ili nekom od komandira Policijskih stanica. Cak na zgradama imas sanducice u koje mozes staviti zalbu na rad policije ...
Bila sam u policijskoj stanici,nema sandučeta za žalbe,na žalost moju na njihovu radost.
Unutrašnja kontrola...???Da li je ona u svakoj policijskoj stanici posebno ili je u putanju kantonalna?
Hvala.
Last edited by zelenashica on 20/05/2011 19:06, edited 1 time in total.
zelenashica

#336 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

kamen wrote:a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
Je l' ovo meni za mojih 8km/h :roll: ako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h.. :?:
zelenashica

#337 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

aMeR_BH wrote:Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
Ima li ko link ovog zakona?Ja danas dobih nalog radi 8km/h...
Magarece_godine

#338 Re: ZOBS

zelenashica wrote:
aMeR_BH wrote:Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
ž

Deset je tolerancija a tih osam je vjerovatno dodatno ... Dakle, pretspostavljam da si vozila 18 vise od dozvoljenog ... Ako je ogranicenje 40, vozis 58, to je kazna ... na istom ogranicenju vozis 50 nema kazne ...
zelenashica

#339 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

Magarece_godine wrote:
zelenashica wrote:
ž

Deset je tolerancija a tih osam je vjerovatno dodatno ... Dakle, pretspostavljam da si vozila 18 vise od dozvoljenog ... Ako je ogranicenje 40, vozis 58, to je kazna ... na istom ogranicenju vozis 50 nema kazne ...
Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.
Magarece_godine

#340 Re: ZOBS

zelenashica wrote:
Magarece_godine wrote:
Bila sam u policijskoj stanici,nema sandučeta za žalbe,na žalost moju na njihovu radost.
Unutrašnja kontrola...???Da li je ona u svakoj policijskoj stanici posebno ili je u putanju kantonalna?
Hvala.
Kanton ...
Odjeljenje za unutrašnju kontrolu
033 286 717
033 286 922
[email protected]
kamen

#341 Re: ZOBS

Post by kamen »

zelenashica wrote:
Je l' ovo meni za mojih 8km/h :roll: ako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h.. :?:
i 1 preko je previše, a nikad ne prekoračih dozvoljeno (realista vazda)
Magarece_godine

#342 Re: ZOBS

zelenashica wrote: Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.
Koje ogranicenje ?
zelenashica

#343 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

kamen wrote:
zelenashica wrote:
Onda garant dnevno prelaziš po par kilometara :D vala ja sa 120 dnevno omakne se :(
zelenashica

#344 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

Magarece_godine wrote:
zelenashica wrote: Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.
Koje ogranicenje ?
Ograničenje 50km/h na magistralnom putu Doboj-Tuzla.
kamen

#345 Re: ZOBS

Post by kamen »

zelenashica wrote:
kamen wrote:
zelenashica wrote:Je l' ovo meni za mojih 8km/h :roll: ako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h.. :?:
Onda garant dnevno prelaziš po par kilometara :D vala ja sa 120 dnevno omakne se :(
bogme, slaba si za moju dnevnu kilometražu - omakne li se još šta onako slučajno?
zelenashica

#346 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

kamen wrote:
zelenashica wrote:
kamen wrote:
bogme, slaba si za moju dnevnu kilometražu - omakne li se još šta onako slučajno?
Za žensko savršeno jaka...........ostalo mi se ne omiče,očito nisam naletila na likove poput tebe.
Vozdra.
Magarece_godine

#347 Re: ZOBS

Zelena, zeznuli su te ...
zelenashica

#348 Re: ZOBS

Post by zelenashica »

Magarece_godine wrote:Zelena, zeznuli su te ...
:( hajde sto su me zeznuli jos je jedan od njih i prijetio mi,zbilja ponašanje nekuturnog i nasilnog čovjeka...kome da se žalim ili da odmah tužim?
aMeR_BH

#349 Re: ZOBS

Post by aMeR_BH »

Ako si sigurna da je ogranicenje 50 onda su te zeznuli. Do 10km/h prekoracenja ne postoji kazna u zakonu
Tranquilizer

#350 Re: ZOBS

Post by Tranquilizer »

Jeste vidjeli ovo

:roll:
Post Reply