znam ljudi koji je ne stavljaju i nisu imali probleme a i na novim tablicama nam piše BiH, pa kontam ako ne mora da kvarim izgled auta bezvezeMagarece_godine wrote:Obavezna je ...goibos wrote:ljudi, zna li neko da li je obavezna naljepnica BIH kad idem izvan države ?
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goibos
#326 Re: ZOBS
- Tranquilizer
#327 Re: ZOBS
goibos wrote:znam ljudi koji je ne stavljaju i nisu imali probleme a i na novim tablicama nam piše BiH, pa kontam ako ne mora da kvarim izgled auta bezvezeMagarece_godine wrote:Obavezna je ...goibos wrote:ljudi, zna li neko da li je obavezna naljepnica BIH kad idem izvan države ?
Ma ponesi je za svaki slucaj
- respo
#328 Re: ZOBS
pa kupis magnetnu i skidas stavljas kad ti zatreba
-
BBNERO
#329 Re: ZOBS
Pozdrav
Treba mi jedan mali savjet. Jutros oko 11h spuca me radar kod Remize. Nije mi prvi put,a ni zadnji. Nisam trkač,ali vazda je to nekih 20-tak preko ograničenja, tj. ograničenje 60kmh, a ja vozio 82kmh.Malo se zamisliš,a ono policajac maše. Znam da im je to posao,znam da su na zadatku,ali ne mogu više da im plaćam te radare.U prilog mi neide ni to da sam bar 3 sata za volanom dnevno,pa mi se nekad eto i omakne preko ograničenja. Jutros nisam ni izašao iz auta,dao mu vozačku i saobraćajnu,a on već napisao sve podatke. Vidi se da je iskusan u brzom pisanju. Da ga molim da mi oprosti već je kasno.Da mu kažem da me je izvukao iz kolone,ni to mi ne vrijedi. Je l" mene nišanio,neznam, da li je to nečija brzina prije mene ni to mi nije jasno...jednostavno sam se osjećao bezpomoćan, po principu ko ga uhvatiše, toga j...e .Nisam ništa mogao osim da ne priznam krivicu i tako mu i potpišem. Interesuje me da li neko ima iskustva sa sudom,da li je iko uspio da se oslobodi ovakve krivice i na koji način,ili da šutim i da platim i tako sretno do kraja života.!!!????
Treba mi jedan mali savjet. Jutros oko 11h spuca me radar kod Remize. Nije mi prvi put,a ni zadnji. Nisam trkač,ali vazda je to nekih 20-tak preko ograničenja, tj. ograničenje 60kmh, a ja vozio 82kmh.Malo se zamisliš,a ono policajac maše. Znam da im je to posao,znam da su na zadatku,ali ne mogu više da im plaćam te radare.U prilog mi neide ni to da sam bar 3 sata za volanom dnevno,pa mi se nekad eto i omakne preko ograničenja. Jutros nisam ni izašao iz auta,dao mu vozačku i saobraćajnu,a on već napisao sve podatke. Vidi se da je iskusan u brzom pisanju. Da ga molim da mi oprosti već je kasno.Da mu kažem da me je izvukao iz kolone,ni to mi ne vrijedi. Je l" mene nišanio,neznam, da li je to nečija brzina prije mene ni to mi nije jasno...jednostavno sam se osjećao bezpomoćan, po principu ko ga uhvatiše, toga j...e .Nisam ništa mogao osim da ne priznam krivicu i tako mu i potpišem. Interesuje me da li neko ima iskustva sa sudom,da li je iko uspio da se oslobodi ovakve krivice i na koji način,ili da šutim i da platim i tako sretno do kraja života.!!!????
- Magarece_godine
#330 Re: ZOBS
Pa kako ces na sud kada kazes da ni sam ne znas da li si kriv ... Dakle ti kazes NE ZNAM, policajac kaze EVO RADARA i sta mislis kome ce Sud vjerovat ? Plati i vozi po propisima ....
-
zelenashica
#331 Re: ZOBS
Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
-
zelenashica
#332 Re: ZOBS
Ista sam ti taKa...i mene su jutros upecali sa 8km/h preko ograničenja i još jedan od njih galami na meneBBNERO wrote:Pozdrav
-
kamen
#333 Re: ZOBS
a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
jadikovke po sistemu i (našem ustaljenom) običaju: "vazda je netko drugi kriv"
- Magarece_godine
#334 Re: ZOBS
Unutrasnjoj kontroli MUP-a, ili nekom od komandira Policijskih stanica. Cak na zgradama imas sanducice u koje mozes staviti zalbu na rad policije ...zelenashica wrote:Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
-
zelenashica
#335 Re: ZOBS
Bila sam u policijskoj stanici,nema sandučeta za žalbe,na žalost moju na njihovu radost.Magarece_godine wrote:Unutrasnjoj kontroli MUP-a, ili nekom od komandira Policijskih stanica. Cak na zgradama imas sanducice u koje mozes staviti zalbu na rad policije ...zelenashica wrote:Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
Unutrašnja kontrola...???Da li je ona u svakoj policijskoj stanici posebno ili je u putanju kantonalna?
Hvala.
Last edited by zelenashica on 20/05/2011 19:06, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#336 Re: ZOBS
Je l' ovo meni za mojih 8km/hkamen wrote:a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
-
zelenashica
#337 Re: ZOBS
Ima li ko link ovog zakona?Ja danas dobih nalog radi 8km/h...aMeR_BH wrote:Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
- Magarece_godine
#338 Re: ZOBS
žzelenashica wrote:Ima li ko link ovog zakona?Ja danas dobih nalog radi 8km/h...aMeR_BH wrote:Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
Deset je tolerancija a tih osam je vjerovatno dodatno ... Dakle, pretspostavljam da si vozila 18 vise od dozvoljenog ... Ako je ogranicenje 40, vozis 58, to je kazna ... na istom ogranicenju vozis 50 nema kazne ...
-
zelenashica
#339 Re: ZOBS
Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.Magarece_godine wrote:žzelenashica wrote:Ima li ko link ovog zakona?Ja danas dobih nalog radi 8km/h...aMeR_BH wrote:Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
Deset je tolerancija a tih osam je vjerovatno dodatno ... Dakle, pretspostavljam da si vozila 18 vise od dozvoljenog ... Ako je ogranicenje 40, vozis 58, to je kazna ... na istom ogranicenju vozis 50 nema kazne ...
- Magarece_godine
#340 Re: ZOBS
Kanton ...zelenashica wrote:Bila sam u policijskoj stanici,nema sandučeta za žalbe,na žalost moju na njihovu radost.Magarece_godine wrote:Unutrasnjoj kontroli MUP-a, ili nekom od komandira Policijskih stanica. Cak na zgradama imas sanducice u koje mozes staviti zalbu na rad policije ...zelenashica wrote:Kome se žaliti na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika?
Unutrašnja kontrola...???Da li je ona u svakoj policijskoj stanici posebno ili je u putanju kantonalna?
Hvala.
Odjeljenje za unutrašnju kontrolu
033 286 717
033 286 922
[email protected]
-
kamen
#341 Re: ZOBS
i 1 preko je previše, a nikad ne prekoračih dozvoljeno (realista vazda)zelenashica wrote:Je l' ovo meni za mojih 8km/hkamen wrote:a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
jadikovke po sistemu i (našem ustaljenom) običaju: "vazda je netko drugi kriv"ako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h..
- Magarece_godine
#342 Re: ZOBS
Koje ogranicenje ?zelenashica wrote: Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.
-
zelenashica
#343 Re: ZOBS
Onda garant dnevno prelaziš po par kilometarakamen wrote:i 1 preko je previše, a nikad ne prekoračih dozvoljeno (realista vazda)zelenashica wrote:Je l' ovo meni za mojih 8km/hkamen wrote:a koji te to đavo tjerao da voziš (pre)brzo?
jadikovke po sistemu i (našem ustaljenom) običaju: "vazda je netko drugi kriv"ako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h..
-
zelenashica
#344 Re: ZOBS
Ograničenje 50km/h na magistralnom putu Doboj-Tuzla.Magarece_godine wrote:Koje ogranicenje ?zelenashica wrote: Ne ,nisam....i na slipu iz radara stoji brzina kretanja58km/h i udaljenost mjerenja 201,9m.. zbilja mi nije jasno.
-
kamen
#345 Re: ZOBS
bogme, slaba si za moju dnevnu kilometražu - omakne li se još šta onako slučajno?zelenashica wrote:Onda garant dnevno prelaziš po par kilometarakamen wrote:i 1 preko je previše, a nikad ne prekoračih dozvoljeno (realista vazda)zelenashica wrote:Je l' ovo meni za mojih 8km/hako jeste,ona daj da budemo realni,ko od nas nije nikad prekoračio brzinu sa 8km/h..
vala ja sa 120 dnevno omakne se
-
zelenashica
#346 Re: ZOBS
Za žensko savršeno jaka...........ostalo mi se ne omiče,očito nisam naletila na likove poput tebe.kamen wrote:bogme, slaba si za moju dnevnu kilometražu - omakne li se još šta onako slučajno?zelenashica wrote:Onda garant dnevno prelaziš po par kilometarakamen wrote:
i 1 preko je previše, a nikad ne prekoračih dozvoljeno (realista vazda)vala ja sa 120 dnevno omakne se
Vozdra.
-
zelenashica
#348 Re: ZOBS
Magarece_godine wrote:Zelena, zeznuli su te ...
-
aMeR_BH
#349 Re: ZOBS
Ako si sigurna da je ogranicenje 50 onda su te zeznuli. Do 10km/h prekoracenja ne postoji kazna u zakonu
- Tranquilizer
#350 Re: ZOBS
Jeste vidjeli ovo