meni samo nije jasno kako ti opstajes u prvoj sax ligicyprus wrote:Šteta što je jedna od ove dvije ekipe morala dalje![]()
A s vedrije strane, Maradonine letve idu kući. Yeeeeeeeee![]()
Njemačka - Argentina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Lakat Jebić
#326 Re: Njemačka - Argentina
- jutarnji
#327 Re: Njemačka - Argentina
Ovdje se prica o trenerskim kvalitetima, niko ne spori da je Maradona bio i ostao jedan od najboljih igraca kojegratata wrote:Maradona uhljup
Nekad se zaista divim poznavanju fudbalskog gradiva nekih ljudi u ovoj zemlji, samo poznajete danasnjicu a historija fudbala ni pogledana ni procitana.
smo imali priliku gledati.
Pojma ti nemas.ratata wrote:p.s. - sto se Cire tice, da je sta osvojio mozda bi te i razumio, al ovako :
- Lakat Jebić
#328 Re: Njemačka - Argentina
stipu njega, za njega je dzeki mjesto u wolfsburgujutarnji wrote:Ovdje se prica o trenerskim kvalitetima, niko ne spori da je Maradona bio i ostao jedan od najboljih igraca kojegratata wrote:Maradona uhljup
Nekad se zaista divim poznavanju fudbalskog gradiva nekih ljudi u ovoj zemlji, samo poznajete danasnjicu a historija fudbala ni pogledana ni procitana.
smo imali priliku gledati.Pojma ti nemas.ratata wrote:p.s. - sto se Cire tice, da je sta osvojio mozda bi te i razumio, al ovako :
- cyprus
#329 Re: Njemačka - Argentina
Pa vidiš da nešto i pogodimLakat Jebić wrote:meni samo nije jasno kako ti opstajes u prvoj sax ligicyprus wrote:Šteta što je jedna od ove dvije ekipe morala dalje![]()
A s vedrije strane, Maradonine letve idu kući. Yeeeeeeeee![]()
![]()
Nisu Švabe uopšte toliko dobre, koliko je Maradona lošcyprus wrote:Meščini da su ovo Brazil i Argenitna dobili naređenje od FIFA-e da napokon evropska reprezentacija mora dić trofej van Evrope![]()
Ne znam kako inače objasnit ove harakiri sastave...
Ali dobro svakako ih ne gotivim pa mi drago
- ratata
#330 Re: Njemačka - Argentina
evo prije nego sto mladja populacija koja zna samo za Messija i Ronalda nastavi da pljuje po Maradoni:Ali_G wrote:Nevjerovatno kako jedan covjek moze da obruka svoju naciju kao sto je to uradio ovaj sarlatan Maradona. Ne pozvati Cambiassa, Zannetia, Lissandra, na klupi konstantno drzati Millita a davati povjerenje tromom Iguainu, pa onda ovaj pajac s brojem 15 danas, toliko prostora Di Marii kojeg je izgleda transfer u Real samo zajebao na ovom prvenstvu, nikakve taktike..
NIje mi nikako jasno kako Klose i Podolski daju golove i onako prolaze. Ta dvojica nisu dali skupa 10 golova prosle sezone, al et..
ne bi Vas vishe zadrzavao
Last edited by ratata on 03/07/2010 18:47, edited 1 time in total.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#331 Re: Njemačka - Argentina
Odosmo daleko i prema politici. Deustchlandlied (Deutschland über alles) je stara njemačka pjesma i himna ne znam ti otkad. Druga stvar je što su im prve dvije strofe ukinuli nakon II. sv. rata (kao što su nama ukinuli Jedna si jedina). Kao što mi ne mogu zabraniti da kad najave himnu BiH da otpjevam Jedna si jedina tako ne mogu zabraniti ni ovu običnu njemačku domoljubnu pjesmu/himnu.Stari wrote:Naravno ....svaka cast .... onda se popisaj na ono ....."uber alles".... ako moze ikako.
Nogometasima - kao sto vec ranije rekoh- svaka cast.
- karikatura
#332 Re: Njemačka - Argentina
i ja se posteno ismijahtodd_smith wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joj kad samo procitam neke komentare ovdje![]()
![]()
-
Ali_G
#333 Re: Njemačka - Argentina
Nema potrebe da stavljamo sad Maradonine majstorije, to mu niko ne moze osporiti. Al poteze koje vuce na ovom prvenstvu, totalno ludilo. Interesantan je jer se glupira, valja gluposti, al ne povesti Zannetia i Cambiassa, hajde ove ostale i nekako, al njih dvojica su osovina Intera
-
Stari
#334 Re: Njemačka - Argentina
1946 wrote:Odosmo daleko i prema politici. Deustchlandlied (Deutschland über alles) je stara njemačka pjesma i himna ne znam ti otkad. Druga stvar je što su im prve dvije strofe ukinuli nakon II. sv. rata (kao što su nama ukinuli Jedna si jedina). Kao što mi ne mogu zabraniti da kad najave himnu BiH da otpjevam Jedna si jedina tako ne mogu zabraniti ni ovu običnu njemačku domoljubnu pjesmu/himnu.Stari wrote:Naravno ....svaka cast .... onda se popisaj na ono ....."uber alles".... ako moze ikako.
Nogometasima - kao sto vec ranije rekoh- svaka cast.
more biti da smo mi svi skupa analfabeti i nismo upoznati s nekim sitnicma iz istorije ....i u pravu si skroz - politici (niti nacizmu) ovdje nikako ne bi trebalo biti mjesta.
Ja se zelim diviti potezima.... Breitnera, Netzera, Rumenigea , Alofsa ....pa bogami i Özila i Kadire (ili ono bi Mahire ? ) ....i nije mi nimalo stalo to povezivati sa Eichmanom, Göringom, Hessom , Göbelsom.... i ukratko toj se ekipi pisam za vrat ( i djeci njihovoj) .... a Nogometasima - svaka cast
-
Bušman
#335 Re: Njemačka - Argentina
Problem nije Maradona. Mislim, cinjenica da covjek nije neki takticar, ali je motivator i po. Ima on svoje saradnike, mogu oni skontati formaciju. Problem Argentine sto je pola ekipe levati - Higuain (tipicni big-game-flop), Otamendi (neiskusan), lose kretanje odbrane (uvijek neko ispadne, ako nije Otamendi jest Demichelis, ako nije neko od prva dva jest Burdisso). Di Maria je dobar igrac, mozda nije world class, ali je prilicno dobar. A najveci problem Argentine je nedostatak pravog playmakera. To je kao igrao Messi, ali njega uvijek cuvaju 3-4 igraca i kada nesto napravi (a i to je bilo relativno ograniceno) doda loptu i onda neko zajebe stvar. Pastore je trebao biti pravi playmaker (po Corsovicu je on klasicni napadac
). Ali cak mislim da nije ni to bio problem, koliko su ispali naivni - Njemacka dala gol (bezveze sta je Argentina dopustila) i onda Argentina napala i Njemacka im jos 3 gola iz kontri dala.
- Mikado
#336 Re: Njemačka - Argentina
Prije nesto vise od godinu dana najbolji argentinski igrac je digao ruke od repke nakon sto je istu preuzeo narkoman i doveo je do danasnje blamaze, najvece od svih na dosadasnjim nastupima na SP.
-
Bušman
#337 Re: Njemačka - Argentina
Ovo je dobar rezultat. Argentina je ipak u najboljih 8 u svijetu, a neki nisu ni grupnu fazu proslu... A taj isti Riquelme je grozno spor igrac zbog kog je Argentina ispala 2006. godine, a bili su daleko najbolji tim.Mikado wrote:Prije nesto vise od godinu dana najbolji argentinski igrac je digao ruke od repke nakon sto je istu preuzeo narkoman i doveo je do danasnje blamaze, najvece od svih na dosadasnjim nastupima na SP.
- Mikado
#338 Re: Njemačka - Argentina
Bio bi dobar mozda za prosjecne repke, ali za Argentinu je to s danasnjih glatkih 0:4 (lako je moglo biti i vise) itekakva blamaza. Mislim da im je ovo najtezi poraz na SP otkako ucestvuju na istim.Bušman wrote:Ovo je dobar rezultat. Argentina je ipak u najboljih 8 u svijetu, a neki nisu ni grupnu fazu proslu...Mikado wrote:Prije nesto vise od godinu dana najbolji argentinski igrac je digao ruke od repke nakon sto je istu preuzeo narkoman i doveo je do danasnje blamaze, najvece od svih na dosadasnjim nastupima na SP.
- star(i)mo
#339 Re: Njemačka - Argentina
OK, ali ovo sto se je danas desilo je bila demontaza i blamaza jednog od top favorita.Bušman wrote:Ovo je dobar rezultat. Argentina je ipak u najboljih 8 u svijetu, a neki nisu ni grupnu fazu proslu... A taj isti Riquelme je grozno spor igrac zbog kog je Argentina ispala 2006. godine, a bili su daleko najbolji tim.Mikado wrote:Prije nesto vise od godinu dana najbolji argentinski igrac je digao ruke od repke nakon sto je istu preuzeo narkoman i doveo je do danasnje blamaze, najvece od svih na dosadasnjim nastupima na SP.
Za Riquelme se slazem. Nista im on ne bi pomogao.
- Gandalf
#340 Re: Njemačka - Argentina
Njemačka je primjer šta DOBRO ORGANIZOVAN KOLEKTIV može protiv nevjerovatno nadarene ekipe uraditi - ne gotivim Njemačku ali sa solidnim igračima kakve Njemačka trenutno ima razbiti jednu Argentinu sa 4 : 0 je zaista podvig ili jednostavna germanski mentalitet pobjednika.
- Mikado
#341 Re: Njemačka - Argentina
Bušman wrote:A taj isti Riquelme je grozno spor igrac zbog kog je Argentina ispala 2006. godine, a bili su daleko najbolji tim.
Dovoljno od tebe, nemoras vise...
- star(i)mo
#342 Re: Njemačka - Argentina
Svabo je to. I kad gube 3-0 u 89min oni su uvjereni da (jos uvijek) mogu preokrenuti rezultat.
Malo je takvih ekipa na svijetu.
Malo je takvih ekipa na svijetu.
-
oridjidji
#343 Re: Njemačka - Argentina
Njemci su pobjedili Argentince svojim trudom, disciplinom i taktikom. Poveli su iz svoje prve sanse nakon greske Romera. Poslje toga su imali povremene izlete na argentinsku polovicu, dok je Argentina jalovo dominirala terenom. Sa drugim poluvremenom pressing na Njemacki go je bio velik, Argentinci su dugo drzali loptu i redali prilike, tako da su do 60 minute nanizali 14 suteva, ali od njih je tek par bilo u okvir gola.Njemci su se branili jedan period sa 11 igraca u svome sesnestercu. Onda Njemci odigravaju kontru preko svoje lijeve strane i koriste losu reakciju odbrane Argentine i daju svoj drugi gol. Argentinci bacaju sve karte u napad, timska igra nepostoji, svi bi sve sami, Njemci pokazuju svoj timski duh u kojem se vidi da pojedinci nisu vazniji od uspjeha tima, daju svoj treci go na slican nacin kao i drugi i Argentinci totalno padaju te Njemci mirno privode kraju utakmicu dajuci 4 gol.
Maradoni se nemoze puno toga zamjeriti, greske su mu j sto je vrlo rano bacio sve karte u napad i sto je predugo u igri drzao Otamendija, Maxija i Leo Messija. Falio mu je neko ko bi mirno kontrolirao igru onako kao sto to Veron ili Zanneti znaju da rade, jedan koji bi se nametnuo kao vođa ekipe i playmaker ekipe.
Njemci su pokazali sta znaci igrati timski, a sta znaci kada se pojedinci izdignu iznad tima.
Uglavnom gledajuci mundijal, meni je Bosna svakim danom sve veca i veca u ocima. Nek sada svi seru po Papetu, ali mislim da je on bolji nego sto se o njemu misli.
Maradoni se nemoze puno toga zamjeriti, greske su mu j sto je vrlo rano bacio sve karte u napad i sto je predugo u igri drzao Otamendija, Maxija i Leo Messija. Falio mu je neko ko bi mirno kontrolirao igru onako kao sto to Veron ili Zanneti znaju da rade, jedan koji bi se nametnuo kao vođa ekipe i playmaker ekipe.
Njemci su pokazali sta znaci igrati timski, a sta znaci kada se pojedinci izdignu iznad tima.
Uglavnom gledajuci mundijal, meni je Bosna svakim danom sve veca i veca u ocima. Nek sada svi seru po Papetu, ali mislim da je on bolji nego sto se o njemu misli.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#344 Re: Njemačka - Argentina
Dokaz da u savremenom fudbalu sve manje uticaja ima samo talenat,i da se ova igra sve vise svodi na trcanje,disciplinu i odgovornost..da ne kazem kalupsku i sematsku igru.
Skolski odigrana disciplinovana utakmica od strane Njemacke,sa "skolskim" golovima,i kontrama uz jako jako odgovornu odbranu.
Agrentinci,cak i u vom debaklu,u vise navrata su pokazali svoj nevjerovatno raskosan talenat,ali nista vise od toga.
Bez discipline u igri,u najvecem dijelu utakmice,previse soliranja,efektnih driblinga ali bez ucinka. Neodgovorno ponasanje u odbranbenim zadatcima,narocito njihove ofanzivne linije. U vise navrata cak i skrtost..itd itd.
Nevjerovatna tehnika i talenat VS. Rad,red,disciplina 0 : 4
Skolski odigrana disciplinovana utakmica od strane Njemacke,sa "skolskim" golovima,i kontrama uz jako jako odgovornu odbranu.
Agrentinci,cak i u vom debaklu,u vise navrata su pokazali svoj nevjerovatno raskosan talenat,ali nista vise od toga.
Bez discipline u igri,u najvecem dijelu utakmice,previse soliranja,efektnih driblinga ali bez ucinka. Neodgovorno ponasanje u odbranbenim zadatcima,narocito njihove ofanzivne linije. U vise navrata cak i skrtost..itd itd.
Nevjerovatna tehnika i talenat VS. Rad,red,disciplina 0 : 4
- Bosanski_kralj
#345 Re: Njemačka - Argentina
Šteta što je sudija bezveze dao karto Mileru.
A Njemačka je utakmicu rutiniski odradila
- north_1987
#346 Re: Njemačka - Argentina
Germany uber alles !!! sta sam reko haha, hobotnica opet pogodila... njemacka osvaja ovo svjetsko ...
-
Bušman
#347 Re: Njemačka - Argentina
Nije valjao Barceloni, u Villarealu bio dobar godinu dana i onda ga Pellegrini prodao "zato sto je usporavao igru". Protiv Njemacke 2006. je izasao ranije, jer je bio pravo los i kad je usao Cambiasso tada, Argentina je bolje igrala.Mikado wrote:Bušman wrote:A taj isti Riquelme je grozno spor igrac zbog kog je Argentina ispala 2006. godine, a bili su daleko najbolji tim.![]()
![]()
Dovoljno od tebe, nemoras vise...
-
Bitte_Halt_ja_ja
#348 Re: Njemačka - Argentina
ihihihihihi....cek....ihiihihihiihihih......Suti i trpi wrote:Argentina ce pokazat koliko je Njemacka ustvari losa. Argentina je daleko od ekstra kvalitetne ekipe na svim djelovima terena, ali je Njemacka jednostavno ogranicena na svim pozicjama. Golman je rupa. Zadnja linija troma i staticna, sto ce brzi i pokretljivi Argentinci lako realizovat i napunit mrezu. Odbrana je bezidejna i ogranicena. Nema vise genijalaca kao sto su Hesler, Meler, Efenberg, Sol, Basler, Mateus,... Napada je takodje limitiran i sto je najgore totalno van forme. Jedina prednost Njemaca je njihov mentalitet, trkacka superiornost i brza transformacija iz odbrane u napad. Argentina ima atomski napad i to ce presudit Njemackoj. Mesi ce briljirat.
Drago mi je prvo sto im balack ne igra. Onda mi je drago sto se ozil danas slabiji pokazao da i zadnji "expert" vidi da je njemacka tim 11 igraca i ne ovisi o pojedincim,a koliko god dobri bili kao mali Mesut "Mesi" Özil.
i jos nesto:.....iihihihihihih....na na na samobanovanjeeee, samoofirazaaaa la la la
- Mikado
#349 Re: Njemačka - Argentina
Danas im je on najvise nedostajao jer nisu imali vezi red, nije imao ko kreirat igru pa se Messi vracao pred svoj gol po loptu i on je pokusavao nesto al nije uspio nista. Da su imali recimo Riquelmea i Cambiassa u vezi sve bi to drugacije izgledalo jer bi imao ko dat loptu Messiju i ostalim napadacima i nebi se po istu morali vracati na centar.star(i)mo wrote:Za Riquelme se slazem. Nista im on ne bi pomogao.
Last edited by Mikado on 03/07/2010 19:21, edited 1 time in total.